Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5159 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נכון גם הקונים לא פראיירים,לכן לדעתי אנשים יעדיפו לא למכור.

automan,

מה כוונה קאיה זה קאיה וכול מה שמשתמע מזה? אני מקווה שאתה יודע שקאיה של שנות ה 90 ושל היום זה משהו שונה לגמרי.

בוודאי שיודע שקאיה של היום לא קאיה של שנות ה-90 כמו שיונדאי לא יונדאי של שנות ה-90 אבל ההתקדמות שעשתה יונדאי הרבה יותר גבוהה ממה שעשו בקאיה ובאותה מידה אתה לא יכול לומר (תקן אותי אם אני טועה) שקאיה שווה למיצובישי, סובארו או ניסן מבחינת האיכות.:roll:

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם אני מחפש רכב לנהג צעיר יחיד אין לי מה לעשות עם לנסר/טידה אוטומטית

מלבד להספיד את ארנקימהיקר מדי ביקור בתחנת הדלק.

יש יתרונות מובהקים לרכב קטן וידני, רובם היום מרווחים ונוחים גם ליושבים מאחור וחלקם מאובזרים בנדיבות ומציעים בכלל תמורה מצוינת לכסף, שלא נדבר על העובדה שעבור השוק שהם פונים אליו הרכבים האלה הרבה יותר פרקטיים

מה שאתה אומר נכון חלקי כי:

רכב שחסכוני בדלק במיוחד במחירים האלה אז גם חלש מבחינת המנוע ומבחינת הביצועים. אין מה לעשות, אתה רוצה רכב נוח עם כח? הנוחות עולה כסף ובמקרה הזה בתוספת כמה עשרות/מאות שקלים בדלק.

אותם רכבים שאתה מתכוון שמאובזרים היטב כבר לא עולים 70 אלף אלא קרוב ל-100 אלף..

פורסם

להגיד לך את האמת לא בטוח שהחומרים של סובארו יותר איכותים,קח את הטיוטה קורולה ותלחץ על הפלסטיק שבין החלון ללוח המחוונים,הוא ישקע תחת לחץ,בשום קאיה לא ראיתי את זה.

לגבי האיבזור לרכבי הסופר מיני הידניות לרובם יש 4 חלונות חשמל,חיבור IPOD וAUX,זינוק בעליה,איזה איבזור יש בלנסר\טידה שאין בהם?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תראה, לי עד לא מזמן היה סובארו אמפרזה מודל 96 כלומר רכב בן 17 וכל יום מחדש הייתי מתפלא מאיכות החומרים ברכב ואיך הם נשארו כל כך חזקים וכמו חדש...הריפוד של הדלתות וכיסאות היו ממש נקי ויציב...הפלסטיקים הכל יציב ובלי שום התפוררות....לפני חצי שנה עשיתי נסיעת מבחן על ספארק, הכל נראה שם עלוב וצעצוע מחומרים כל כך זולים שלא משנה כמה תשמור על הרכב אחרי שנה שנתיים הכל יתחיל להתפורר שם...שלא נדבר על המנוע שלו שנשמע זוועה כאילו המנוע בתוך תא הנןסעים וזה עוד ברכב חדש... מה יקרה איתו עוד שנתיים...

פורסם

הזמן יגיד את שלו.

אך הפנדה למשל משווקת מ2004 וגם בה יש פלסטיקה זולה,ושום דבר לא מתפורר או נופל,איכות חומרים לדעתי נמדדת בחומרים עצמם,היום כבר שום יצרן לא ייצר רכב כמו דייהו אספרו שהדש בורד היה מקבל כוויה מהשמש,לדעתי אין שום דייהו ללא כוויה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אתה באמת משווה את קאיה ריו וסוויפט לרכבים שכתבתי למעלה? הסוויפט לא בטיחותי בגרוש ולא מרווח בכלל...ההקאיה זו קאיה מכל המשתמע מכך..גם האיכות החומרים שם לא בדיוק להיט..לא צריך להוסיף הרבה.

אני מצטער מאוד אבל זה פשוט שטויות, יצא לך בכלל לראות את הרכבים החדשים של קיה? מיצובישי לנסר? אולי להפך - השאלה אם מיצובישי מגיעה לרמה של קיה...

זה לא קיה של לפני 15 שנה.

סוויפט לא בטיחותי בגרוש?! 7 כריות אוויר, 5 כוכבים במבחני ריסוק, 94 אחוז הגנה על מבוגרים (אם אני לא טועה, הטוב ביותר בקטגוריה)

פורסם
אני מצטער מאוד אבל זה פשוט שטויות, יצא לך בכלל לראות את הרכבים החדשים של קיה? מיצובישי לנסר? אולי להפך - השאלה אם מיצובישי מגיעה לרמה של קיה...

זה לא קיה של לפני 15 שנה.

בוא לא נגזים :lol: אכן ראיתי גם את קאיה החדשות וגם את מיצובישי ויונדאי החדשות....לגמרי לא מסכים איתך...לקאיה יש עוד הרבה מה ללמוד ממיצובישי, יונדאי וניסן.

באותה מידה מיצובישי לא מיצובישי של לפני 15 שנה...

סוויפט לא בטיחותי בגרוש?! 7 כריות אוויר, 5 כוכבים במבחני ריסוק, 94 אחוז הגנה על מבוגרים (אם אני לא טועה, הטוב ביותר בקטגוריה)

לידיעתך ידידי, הבטיחות זה לא רק כמות כריות האוויר ו-5 הכוכבים...זה קודם כל נפח הספיגה של רכב...אני רוצה לראות מה יקרה לסוויפט אם חס וחלילה ושוב חס וחלילה תתנגש עם ג'יפ למשל לנד-קרוזר...אגב גם לקרוזר יש 7 כריות אוויר ולפי הגישה שלך הם אמורים להיות בטיחותיים באותה מידה ...בקיצור הכוכבים וכמות הכריות זה דווקא החלק השולי בבטיחות...הבטיחות מתחילה קודם כל בחוזק ובנפח הספיגה של רכב מה שבדיוק אין ברכבי מיני ..

פורסם
בוא לא נגזים :lol: אכן ראיתי גם את קאיה החדשות וגם את מיצובישי ויונדאי החדשות....לגמרי לא מסכים איתך...לקאיה יש עוד הרבה מה ללמוד ממיצובישי, יונדאי וניסן.

באותה מידה מיצובישי לא מיצובישי של לפני 15 שנה...

לידיעתך ידידי, הבטיחות זה לא רק כמות כריות האוויר ו-5 הכוכבים...זה קודם כל נפח הספיגה של רכב...אני רוצה לראות מה יקרה לסוויפט אם חס וחלילה ושוב חס וחלילה תתנגש עם ג'יפ למשל לנד-קרוזר...אגב גם לקרוזר יש 7 כריות אוויר ולפי הגישה שלך הם אמורים להיות בטיחותיים באותה מידה ...בקיצור הכוכבים וכמות הכריות זה דווקא החלק השולי בבטיחות...הבטיחות מתחילה קודם כל בחוזק ובנפח הספיגה של רכב מה שבדיוק אין ברכבי מיני ..

א. אני לא מבין למה בחרת לעשות מהשרשור שלי 'הגנה על המולדת' על רכבים משפחתיים ואוטומטים. זה בפירוש לא מה שחיפשתי, ואתה סתם מסיט את כל הדיון שלשמו פתחתי את השרשור למחוזות לא רלוונטים ולא ענייניים.

ב. כמו שכבר אמרו, לצערי אתה ממש לא יודע על מה אתה מדבר בקשר לקיה. אתה נשמע בדיוק כמו אבא שלי, שנדבק לסלוגנים מיושנים ולא טורח להתעדכן במה שקורה היום. קיה נהנית מצמיחה מטאורית בנתח שוק הרכב העולמי, ולא בכדי. הליין החדש שלה מהולל כמעט בכל אתר בארץ ובאירופה שיצא לי לקרוא. ובנוסף לכל זה, הם מציעים 7 שנות אחריות, בניגוד לשאר.

ג. שוב, התפיסה שלך שבהכרח 'רכב גדול יותר הוא בטיחותי יותר' היא פשוט לא נכונה, וגם מעוגנת בעבר.. היום יש טכנולוגיות רבות שמתמודדות עם הנושא הזה בדיוק. אני ממש לא מומחה, אבל הייתי ממליץ לך לראות מבחני ריסוק של סוזוקי ופיאסטה (כמו שאני עשיתי) ושאר 'מלכודות המוות' לפני שאתה מחווה פה דעה (שפשוט לא נכונה).

אני מצטער אם הטון בתגובה קצת אגרסיבי, זו לא הכוונה. אני מעריך את דעתך, אבל אתה פשוט לוקח את השרשור הזה למחוזות ממש לא לו.

פורסם

אני חשבתי לקנות רכב סופר מיני יד שנייה ובסופו של דבר הזמנתי רכב חדש.

הרכבים שהתאימו לי ושנשארה להם אחריות יצרן לתקופה קצרה הגיעו כבר למחירים של 50 אלף שקלים ומעלה (50 היה התקציב שלי).

אני גם אכלתי מרורים מהרכב הישן שלי שנקנה משומש והבנתי שאני מוכן לשלם בשביל ראש שקט.

בסופו של דבר הגדלתי מעט את התקציב ולקחתי הלוואה קטנה על ההפרש.

אתה צריך לזכור שקשה לחזות מה יהיה מצב השוק ביום בו תרצה למכור את הרכב.

אלה רכבים שלא נמצאים בכלל בליסינג ובאופן כללי (למרות המכירות היפות בימינו) אני עדיין לא רואה כמויות גדולות שלהם על הכביש.

אולי זה מה שגרם לי באופן תת הכרתי לקנות פיאסטה לבנה - עוד לא ראיתי אחת כזו :wink:

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

החישוב של שווי הרכב בעת מכירתו הוא חישוב לא משמעותי אם מדובר ברכישה לטווח ארוך כיון שאין כל דרך להעריך את התנהגות השוק בטווח מספר שנים. אני לא חושב שלפני שנתיים מישהו צפה את התמוטטות שוק היד השניה של המשפחתומטיות שמתרחש בשנה האחרונה.

אישית אני תומך ברכישת רכב חדש אם בכונתך להחזיק בו שנים רבות, ובמשומש אם אתה מתכון להחליף תוך 2-4 שנים. כמובן - בתנאי שהפרוטה מצויה בכיסך. וכל כך למה - כיון שאם תרכוש רכב חדש צפויות לך כמה שנים של שקט מביקורים במוסך, וירידת הערך תפרש על תקופה ארוכה. לא, אישית, מדד האמינות חשוב מאוד וכך התיחסתי לשתי המכוניות האחרונות שלי: היתה לי אימפרזה שרכשתי בגיל 4 והתכונתי להחזיק לפחות 5 שנים, וסטופו של דבר מכרתי כעבור 3 שנים (ולמעשה הייתצי צריך למכור שנתיים קודם) בגלל ביקורים תכופים במוסך, ולעומת זאת הקורולה שרכשתי בת 3 בכוונה להחזיקה 3-4 שנים ובסופו של דבר החזקתי בה למעלה מ-9 שנים, עד שנזקקתי לראשונה לגרירה. עכשיו (כלומר לפני כמעט שנתיים) רכשתי רכב חדש ואני מקוה שעם תחזוקה סדירה ייתן לי שקט עוד כמה שנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
א. אני לא מבין למה בחרת לעשות מהשרשור שלי 'הגנה על המולדת' על רכבים משפחתיים ואוטומטים. זה בפירוש לא מה שחיפשתי, ואתה סתם מסיט את כל הדיון שלשמו פתחתי את השרשור למחוזות לא רלוונטים ולא ענייניים.

ב. כמו שכבר אמרו, לצערי אתה ממש לא יודע על מה אתה מדבר בקשר לקיה. אתה נשמע בדיוק כמו אבא שלי, שנדבק לסלוגנים מיושנים ולא טורח להתעדכן במה שקורה היום. קיה נהנית מצמיחה מטאורית בנתח שוק הרכב העולמי, ולא בכדי. הליין החדש שלה מהולל כמעט בכל אתר בארץ ובאירופה שיצא לי לקרוא. ובנוסף לכל זה, הם מציעים 7 שנות אחריות, בניגוד לשאר.

ג. שוב, התפיסה שלך שבהכרח 'רכב גדול יותר הוא בטיחותי יותר' היא פשוט לא נכונה, וגם מעוגנת בעבר.. היום יש טכנולוגיות רבות שמתמודדות עם הנושא הזה בדיוק. אני ממש לא מומחה, אבל הייתי ממליץ לך לראות מבחני ריסוק של סוזוקי ופיאסטה (כמו שאני עשיתי) ושאר 'מלכודות המוות' לפני שאתה מחווה פה דעה (שפשוט לא נכונה).

אני מצטער אם הטון בתגובה קצת אגרסיבי, זו לא הכוונה. אני מעריך את דעתך, אבל אתה פשוט לוקח את השרשור הזה למחוזות ממש לא לו.

א. אין לי מה להגן על המולדת כמו שאתה מגדיר את זה כי בנתיים לא לי ולא לאבא שלי יש סוכנות לרכבים משפחתיים.

ב. אני סה"כ אמרתי את דעתי על קאיה. אתה חושב שהם מהוללים? בבקשה. מוזמן לקנות. בהצלחה.

ג. זו לא תפיסה שלי אלא תפיסה של חוקי פיזיקה. לכל אחד שיש מושג בסיסי בפיזיקה ובבטיחות יודע מה משמעות של ספיגת מכה לגוף קטן לעומת גוף גדול. כל אותם מבחני ריסוק במעבדה זה נחמד בשביל לכתוב על דפים.

ד. לא התווכנתי להרוס לך את השרשור אלא רק לענות לחברים שדנו איתי על יתרונות וחסרונות.

ה. שוב אני רואה את הישראלי הזה שמבקש לשמוע דיעה אבל אם מישהו אומר דיעה שלא מוצאת חן בעיניו מתחיל לתקוף ולטעון כמה שהצד השני לא מבין ואין לו מושג. בדיוק בגלל אנשים כאלה אני מעדיף לא לכתוב בפורומים כי אתה גם משקיע מזמנך וגם בסוף עוד תוקפים אותך וטוענים שאתה הורס להם.

ו. בנימה זו גם אני אסיים את חלקי הקצר של חודש בפורום הזה ואלך להתעסק בעיניי האישיים במקום לבזבז את זמני בפורום.

תודה בכל מקרה לכל מי שהיה לי הכייף לדון איתם בחודש האחרון שהייתי בפורום הזה. בהצלחה לכולם.

פורסם
בוודאי שיודע שקאיה של היום לא קאיה של שנות ה-90 כמו שיונדאי לא יונדאי של שנות ה-90 אבל ההתקדמות שעשתה יונדאי הרבה יותר גבוהה ממה שעשו בקאיה ובאותה מידה אתה לא יכול לומר (תקן אותי אם אני טועה) שקאיה שווה למיצובישי, סובארו או ניסן מבחינת האיכות.:roll:

תפתח את מכסה מנוע של יונדאי I30 ושל קיה סיד - בדיוק אותם חלקים אחד לאחד ! התקדמות של קיה היא בדיוק כמו של יונדאי וברור למה.

סע פעם אחת על יונדאי I30/קיה סיד ועל מיצובישי לנסר/ניסן טידה - תאמין לי שצמד הקוריאניות מנצח ובגדול !!!

פורסם

הנה כמה מסקות שלי לגבי ההתפתחויות האחרונות בשוק הרכב:

1) הכי משתלם זה לקנות רכב חדש (חוסך התרוצצויות/קומבינות בחיפוש רכב משומש, קניית רכב משומש שכבר שנה-שנתיים על הכביש לא מספיק משתלמת כיום לצערי) ולהחזיק אותו כמה שיותר שנים.

2) אם אתה קונה רכב לצרכים שלך כרגע עדיף לקנות כמה שיותר בזול כדי שאח"כ לא יכאב להפטר ממנו.

3) אין יותר פרות קדושות (יצרן מסויים שכל הרכבים שלו נמכרים במחירון). תפתח לוח יד2 ותראה אנשים דורשים 10 עד 20 אלף מתחת למחירון על מאזדה3 (רכב ששנה שעברה נחטף כמו לחמניות חמות בצאת יום כיפור). כיום טויוטה משומשת עוד נמכרת טוב אבל בקרוב גם זמנם יגיע.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
ממש לא לשנה-שנתיים.. לראיה, לי יש מגאן RXT שנת 01 ולחברה 106 מ-99.. וזה לא שלא יכולנו להרשות לעצמנו עד עכשיו..

אם אתה מחזיק את הרכב לתקופה של עשר שנים או יותר, לדעתי אין בכלל ספק - בודאי שכדאי לך לקנות חדש. וגם לטפל בו היטב.

דני

• תוכן חדש...