Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5157 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כרגע בישורת אחרונה לפני קניית סופר-מיני (ריו או סוויפט), מחכה רק לנסיעת מבחן על הסוויפט ו(ככה"נ) למבצע חבר על סוזוקי ב1.6.

אבל, המצב בשוק הרכבים יד2 מעלה בי ספקות שאולי קניית חדש בהתחשב במצב כיום הוא פינוק לא מוצדק (יותר מבדרךכלל).

אשמח לדעתכם, בדגש על אלה-

1. מישהו יכול לנסות להסביר למה השוק במצב כזה? מצאתי הרבה איזכורים לזה, אבל לא הסברים.

2. אם לדעתכם כדאי ללכת על יד2, על איזה רכב הייתם ממליצים? מחפשים רכב ידני שיהיה כמה שיותר 'עסקת חבילה' (צריכה, נוחות, עיצוב, סחירות וכו'.. ביצועים מטורפים פחות חשוב).

תודה.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי קניית סופר מיני חדש במחירים של 70-80 זה עיסקה משתלמת,למה?

אתה מקבל אחריות,אתה מקבל רכבים חסכוניים,כמובן ההנאה של רכב חדש,כמו כן המחירים שלהם לא יורדים בצורה דרסטית ממשומשת.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לדעתי קניית סופר מיני חדש במחירים של 70-80 זה עיסקה משתלמת,למה?

אתה מקבל אחריות,אתה מקבל רכבים חסכוניים,כמובן ההנאה של רכב חדש,כמו כן המחירים שלהם לא יורדים בצורה דרסטית ממשומשת.

אין ספק. אבל אני רואה פה שהמצב כלכך רע שמחירים יורדים באזור ה-30% מתחת למחירון, אם לא יותר.. זה לא הופך את הקנייה של רכב חדש לקצת חזירית? מצד שני, אני בכלל לא בטוח שיש רכב יד2 שעונה על הדרישות שלי אבל זול יותר מהחדשות (ומכאן הפנייה שלי לפורום גם)

פורסם

הסופר מיני לא יורדות בכאלו אחוזים,הרכבים שעולים 120 אולי כן.

הרי ריו או סוויפט משומשת כניראה יהיה קשה למצוא,ואנשים לא פראיירים,הם לא ימכרו רכב חדש ב 10K פחות. אלא מחיר די קרוב למחיר רכב חדש.

לכן כדאי להוסיף עוד כמה אלפים ולהנות מזה שאתה יד 1.

אני קניתי לפני שנה את הפנדה,הב67,היום היא בטח עולה באזור 55,אבל אני עצם זה שאני חוסך במידה ותהיה תקלה ע"י אחריות,וההרגשה של רכב חדש שווה את זה,לא היה יום אחד שחשבתי על ירידת ערך.

אך זה כמובן תלוי לכמה זמן אתה קונה אותה,אם לשנה שניים לא ממש כדאי.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הרי ריו או סוויפט משומשת כניראה יהיה קשה למצוא,ואנשים לא פראיירים,הם לא ימכרו רכב חדש ב 10K פחות. אלא מחיר די קרוב למחיר רכב חדש.

אני קניתי לפני שנה את הפנדה,הב67,היום היא בטח עולה באזור 55,אבל אני עצם זה שאני חוסך במידה ותהיה תקלה,וההרגשה של רכב חדש שווה את זה,לא היה יום אחד שחשבתי על ירידת ערך.

ממש לא לשנה-שנתיים.. לראיה, לי יש מגאן RXT שנת 01 ולחברה 106 מ-99.. וזה לא שלא יכולנו להרשות לעצמנו עד עכשיו..

שמחתי לשמוע את דעתך. יש בזה משהו, בייחוד שאני לא מצליח למצוא רכב ידני שעונה על הדרישות האלו ושווה מעבר ליד2

פורסם

אני דווקא בדיעה שהרבה יותר משתלם לקנות היום רכב איכותי ומאובזר יד שנייה בן שנתיים שלוש מאשר לקנות את כל הצעצועים האלה שקוראים להם מיני עם מנוע חלש ואיבזור בסיסי ביותר. בזבוז כסף לדעתי.

פורסם
אני דווקא בדיעה שהרבה יותר משתלם לקנות היום רכב איכותי ומאובזר יד שנייה בן שנתיים שלוש מאשר לקנות את כל הצעצועים האלה שקוראים להם מיני עם מנוע חלש ואיבזור בסיסי ביותר. בזבוז כסף לדעתי.

תן לי רכב כזה ידני ובמחירון נמוך יותר ואשמח לבדוק את הטענה שלך

פורסם

פותח השירשור מתכוון לרכוש ריו או סוופיט,הדבר האחרון שניתן לומר עליהם זה שהם צעצועים,מה חסר באיבזור של הריו או סוויפט?

פורסם
תן לי רכב כזה ידני ובמחירון נמוך יותר ואשמח לבדוק את הטענה שלך

ממש לא חסרים רכבים כאלה. חפש בטווח שבין 60 אלף ל-75 אלף ביד שנייה ותראה איזה רכבים איכותיים יש בני שנתיים שלוש...לדוגמא מיצובישי לנסר, יונדאי i30, ניסן טידה ועוד.

פותח השירשור מתכוון לרכוש ריו או סוופיט,הדבר האחרון שניתן לומר עליהם זה שהם צעצועים,מה חסר באיבזור של הריו או סוויפט?

אתה באמת משווה את קאיה ריו וסוויפט לרכבים שכתבתי למעלה? הסוויפט לא בטיחותי בגרוש ולא מרווח בכלל...ההקאיה זו קאיה מכל המשתמע מכך..גם האיכות החומרים שם לא בדיוק להיט..לא צריך להוסיף הרבה.

פורסם

הוא ביקש ידני.

פורסם

למה שוק היד 2 קשה?

1. מחיר הדלק הגבוה, המחאה החברתית שיוצרת מודעות, בעיות חניה, משכורות נמוכות, מיסים גבוהים וגם המגמה/טרנד שגורם להמון צרכנים להעדיף רכבים קטנים וזולים.

2. הצרכנים התחילו לקצץ בהוצאות ולהיות בררנים יותר! לא חובה רכב גדול אם אין משפחה וילדים = תרבות צריכה שונה.

3. שוק רכבי יד שנייה מליסינג (רכבים "חדשים ומטופלים יחסית" בעלות נמוכה מאוד ותנאי מימון טובים מאוד!)

4. מבצעים של היבואנים

מצד שני, אני חושב שזה יתהפך בסוף, היום המון אנשים קונים רכבים קטנים, סטיישנים וקרוסאוברים...טרנד!

אם אין לך בעיה להוציא כסף על חדש - תבחר, תקנה ותהנה!

אם אתה עדיין רוצה לחסוך כסף תנסה לקנות יד שנייה, במחיר של סוויפט חדשה תוכל לקנות רכב גדול יותר מיד שנייה.

בהצלחה.

נהגים מטומטמים לא מתים, רק מתחלפים...:evil:

"יום רע במסלול עדיף על כל יום טוב במשרד" :twisted:

Megane RS265 Cup, Megane RS250, Mazda3 5D 2L

פורסם

אני קניתי לפני שנה את הפנדה,הב67,היום היא בטח עולה באזור 55,אבל אני עצם זה שאני חוסך במידה ותהיה תקלה ע"י אחריות,וההרגשה של רכב חדש שווה את זה,לא היה יום אחד שחשבתי על ירידת ערך.

השוק יחייב את האנשים להוריד סכום מכובד מהמחיר שהם קנו. אף אחד לא יקנה יד שניה אם הוא יכול להוסיף 5K ולקנות רכב מהניילונים, עם אחריות מלאה. ככה שתהיה ירידת ערך אמנם לא בסטנדרטים של רכב ב-120K אבל גם לא בסטנדרטים של רכב ששווה 20K

פורסם

נכון גם הקונים לא פראיירים,לכן לדעתי אנשים יעדיפו לא למכור.

automan,

מה כוונה קאיה זה קאיה וכול מה שמשתמע מזה? אני מקווה שאתה יודע שקאיה של שנות ה 90 ושל היום זה משהו שונה לגמרי.

פורסם
ממש לא חסרים רכבים כאלה. חפש בטווח שבין 60 אלף ל-75 אלף ביד שנייה ותראה איזה רכבים איכותיים יש בני שנתיים שלוש...לדוגמא מיצובישי לנסר, יונדאי i30, ניסן טידה ועוד.

אתה באמת משווה את קאיה ריו וסוויפט לרכבים שכתבתי למעלה? הסוויפט לא בטיחותי בגרוש ולא מרווח בכלל...ההקאיה זו קאיה מכל המשתמע מכך..גם האיכות החומרים שם לא בדיוק להיט..לא צריך להוסיף הרבה.

אם אני מחפש רכב לנהג צעיר יחיד אין לי מה לעשות עם לנסר/טידה אוטומטית

מלבד להספיד את ארנקימהיקר מדי ביקור בתחנת הדלק.

יש יתרונות מובהקים לרכב קטן וידני, רובם היום מרווחים ונוחים גם ליושבים מאחור וחלקם מאובזרים בנדיבות ומציעים בכלל תמורה מצוינת לכסף, שלא נדבר על העובדה שעבור השוק שהם פונים אליו הרכבים האלה הרבה יותר פרקטיים

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תוכן חדש...