Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5176 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
היתרון היחסי היחיד של המאזדה3 הוא הנאה מנהיגה ביחס ליתר היפניות (וגם לא מעט אירופאיות מתחרות). מכיוון שזה מעניין את התחת של רוב רוכשי המשפחתיות, ההצלחה שלה בארץ היא פשוט שיווק מבריק לחברות ליסינג. פרט להיבט הצר הזה הרכב די בינוני ולפני שקופצים, הוא בוודאי לא חריג באמינות שלו.

למאזדה 3 יש שלדה מצויינת, הגה טוב וריסון מיתלים טוב.

בתחום ההנאה מהנהיגה היא שקולה לפוקוס MK1 ועדיפה על מרבית מיתחרותיה.

אבל זה בערך הדבר האחרון שעיניין את אלו שרכשו אותה, אלו קיבלו משפחתית טובה למדי שפשוט היתיישנה ואיבדה כל אטרקטיביות.

המאזדה 3 מכונית אמינה מאד, רק כדאי לזכור שהיא לא זולה לתיקונים "גדולים" ולא קלה לעבודה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

כחובבי רכב אמיתים (ויש פה רבים ) ששונאים "עדר" ולכן הם צריכים לקנות מזדה. למה לנסוע בפוקוס או i35 כמו כל עמישראל? בא נגוון כצת את הנוף המוטורי בכבישי הארץ, יותר דגמים נדירים, כמה מזדה 3 , יותר מעניין, יותר יחודי, שונה מכל "הטורבוגרמניות" האלה!

יש לי חשש שדווקא עם מזדה רפלקסים של עדר עובדים מצויין: מה טוב בפוקוס, חוץ מאיבזור עשיר ומחיר זול יחסית? לא מנוע ובוודאי לא גיר בפוקוס לא מהווה שום פריצת דרך או שיפור רציני. הרבה צעצועים ותפזורת דיבילית של כפתורים שזרע מעצב שיקור בקונסולה. ו - i35 , מה היא יכולה להציא בתחום הטכנולוגי? עיצוב "זורם" ועץ חג המולד על הדשבורד? אני רוצה לראות את כל אלה שקונים ינדאים ופורדים בעוד כמה שנים כאשר חברות ליסינג יחלו למכור אותם.

כל העניין הזה של ריצה קולקטיבית מדגם אחד לשני עם צווחות איסטריות "גיוולט, אין שוק, לא שומר מחיר, אין אפילו קיפול מראות חשמלי וכו - אופיינים לביצה מקומית.

לאלה שקוברים את דגמי מזדה, סובארו ומיצו - יש עוד שווקים בעולם הזה, לא כאלה גדולים וחשובים כמו שלנו ,אבל גם שם אפשר לנסות למכור קצת. רק צריך למהר כהקונים בארה"ב או אוסטרליה או הודו או איפהשהו עוד ישמעו שבישראל אף אחד לא קונה מזדות - וזהו, הלך עלהם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מדברים על שוק המקומי, להספיד את המכירות של מאזדה בעולם בגלל משהו שאמר שלמה שמלצר זה קצת מוגזם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מאזדה 3 זה דגם נדיר בנוף הישראלי? נדמה לי שאתה יותר מידי בבית, צא החוצה ותראה כמה רכבים "נדירים" כאלו יש.

אגב, לידיעתך, מאזדה היא יצרנית קטנה ביחס לאחרות (VW, טויוטה וכו').

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אני אישית לא חושב שה-3 היא מכונית גרועה כמו שחלק מהמגיבים פה מציינים

לי היא דווקא הייתה דיי נוחה (הדגם הנוכחי, הקודם באמת היה נוקשה) תא הנוסעים לא מרגיש זול ופשוט העיצוב החיצוני נראה טוב ודיי נהינתי לנהוג בה, דגם ה-2 ליטר כבר מציע ביצועים טובים ובגירסת ההאצ'בק שנהייתה נדירה יותר בדור השני היא לפי דעתי אחת המשפחתיות הכי יפות.

העניין פה הוא שהמתחרות השתפרו וחלו שינויים רבים בשוק שהשפיעו על התמחור והמפרטים בו זמנית מה ששמט את הקרקע מתחת לרגליה של ה-3. ה-6 לדעתי כבר הרבה זמן חסרת מאפיין ייחודי אל מול המתחרות וה-2 גם היא הולכת בדרכן וסובלת מתמחור לא אטרקטיבי, מתחרות צעירות וחדשניות וצמיחת הקטגורית המיני ותת הקטגוריה סופר מיני ידניות.

מה יהיה העתיד? אני בטוח שהשרוול של גיל אגמון עדיין לא התרוקן.

פורסם

אף אחד לא אמר שהרכב גרוע. הוא פשוט ישן מידי.

ואם אחד המנהלים אצלנו, שבשבילו "סטטוס" היה מזדה 6 פרימיום לבנה עם ריפודי עור, חלון שמש וכל השאר, עבר למונדאו טיטניום כי "מזדה זה פאסה" - כנראה שהסוס לא חש בטוב.

ולדעתי אתה נותן יותר מידי קרדיט לאגמון. הוא לא מייצר מזדות.

פורסם

מסכים איתך, גם התיישן וגם נמאס.

לגבי אגמון, יש לי הרגשה שמבחינתו מאזדה עוד לא אמרה את המילה האחרונה בישראל.

פורסם

חבל לראות את זה, כל השנים מאזדה היתה חריגה בשוק השטנצים היפניים וכמעט תמיד היו לה מכוניות מעניינות.

כמו שכתבו לפני, נכון להיום, המאזדה 3 העתיקה היא המכונית הכי טובה לנהג מהמגוון המשפחתומטי.

מאזדה בירידה כי היא לא השקיעה בטכנולוגיה ונתקעה ולא כל כך משנה אם זה בגלל שהצונאמי דפק אותם או כי הין גבוה או כי הם סתם לא קראו את השוק טוב.

גם על טכנולוגית הSky Active לא נראה לי שאפשר לבנות יותר מידי, היא נראית יותר כמו טריק שווקי שמכסה על קצת כוונונים של המגוון הקיים שלהם ולא משהו חדשני באמת.

פורסם

ראשית אני חושב שמה ששמלצר עושה הוא לא קולגיאלי. פעם אתה למעלה ופעם למטה ומאזדה 3 נכנסה כבר מזמן לפנתאון מכירות הרכב של ישראל. שמלצר רק יכול לחלום שאופל תמכור עשירית ממה שדלק מוטורס מכרה מהמאזדה. נכון שזמנה של המאזדה 3 חלף, אבל זה עדין לא סיבה ללכלך עליה. רואים ששמלצר לא שייך ליבואני הרכב שמנהלים ביניהם תחרות עיסקית אבל ג'נטלמנית וכנראה שהשתן עלה לו לראש מצד אחד ורגשי הנחיתות בקעו מצד שני. כדאי לו להיות קצת יותר צנוע כי ביום שתגמר חגיגת הליסינג בארץ, שלמה סיקסט עלולים לחזור להיות מה שהם היו בהתחלה, סוכנות השכרת רכב קטנה מפתח תקווה.

פורסם

לא רק מאזדה. כל היצרניות היפניות בפיגור.

איזה רכב יפני עולה על מאזדה 3 כיום? טויטה קורולה ששווקה עד לא מזמן עם 4 כ"א, או אולי הג'ט פייטר? :D

פורסם

לדעתי את המצב הנוכחי העגום (ביחס לעבר המפואר) של מאזדה בישראל אפשר לפרק לשניים - אשמת היבואן ושלא באשמת היבואן.

שלא באשמת היבואן, הם כל אותם גורמים שהוא לא יכול להשפיע עליהם. היבואן לא מחליט עבור היצרן איזה דגמים לייצר, מתי הגיע הזמן להחליף דגם ואיך לתכנן את הדגם החדש כך שיתאים יותר לשוק ביחס לישן. כמו כן, אין לדלק מוטורס השפעה על שער הין שאולי מקשה על מתח הרווחים או על בעיות היצור של מאזדה בעקבות הצונאמי ביפן.

יחד עם זאת, אי אפשר לזרוק את הכל על כוח עליון, וגם ליבואן יש יד בירידתה הנוכחית של מאזדה בישראל. אשמת היבואן היא שהוא לא הבין מספיק מוקדם את השתנות שוק הרכב בישראל בכלל ושוק הליסינג בישראל בפרט (או שהבין, אבל העדיף ליישם בעזרת פורד). בעקבות הרפורמות שנערכו בנוגע לליסינג קרו שני דברים במקביל. הדבר הראשון הוא שבעקבות שווי השימוש שהפך לינארי, הרבה לקוחות ליסינג מצאו פתאום רכבים חדשים שמעניינים אותם יותר וקודם לא היו רלוונטים בעקבות מדרגות המס, כמו לדוגמה רכבי סטיישן או רכבים שלא ב"גרסת הליסינג" אלא גרסתם המאובזרת. הדבר השני הוא שבעקבות הצטמצמות שוק הליסינג התחרות הפכה עזה יותר וחברות הליסינג מוכנות פתאום למלא את המשאלות ה"מוזרות" של הנהגים. מאזדה שהתרגלה להביא כל רכב במספר מצומצם במיוחד של גרסאות גימור (בד"כ "ליסינג" ו"לא ליסינג") ותצורות (מאזדה סטיישן?!?) פשוט לא היתה ערוכה להתמודד בשוק שהשתכלל.

ברור שמאזדה יכולה לחזור להיות אחת מהשחקניות המובילות בשוק הרכב בישראל, למרות שכנראה את רמת השליטה שאליה היא התרגלה יהיה קשה לשחזר. הדבר תלוי כמובן גם בצעדי היצרן (שיחדש דגמים) וגם בצעדי היבואן, שצריך לשקול מחדש את האסטרטגיה שלו על מנת להתחרות על לב הצרכן הפרטי וחשוב מכך (כך זה נראה לפחות עבורם) מבחינת מאזדה, על לב צרכן הליסינג.

פורסם

לדעתי לא משנה אם המכוניות של מזדה טובות או לא, מה היבואן עושה או לא.

לחלק גדול בקהל הישראלי נמאס מהשלטון במכירות רב השנים של מזדה, כמו שהיה פעם עם סובארו ואחר כך עם מיצובישי.

גם חברות הליסינג מחפשות את הדילים שלהם עם היבואנים ובאיזה מקום מכתיבות מי יהיו שיאני המכירות.

אני סומך של שלמה שהוא יודע מה הוא אומר והחושים העסקיים שלו הצליחו היטב עד היום.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

השאלה היא מדוע נמאס? זה בדיוק מה שמנסים להסביר כאן.

בנוגע לשמלצר, אחד הסימנים הברורים להצלחתו העסקית היא כמות המכירות של אופל לחברת הליסינג Sixt אני מניח...:roll:

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
.

בנוסף על החטאים הללו, היא הייתה פאקינג לימון, מהסוג שהחיים זורקים עליך, הוא כל כך קשה שקודם אתה מרגיש את הפגיעה, חוטף זעזוע מח, הלימון מתנפץ, המיץ נכנס לך לעיניים, מהעיוורון אתה רץ לשטוף את העיניים אבל חוטף מכה באצבע הקטנה מהפינה של השולחן, נופל על השולחן עם הראש ושובר את הזכוכית שלו, מכר רואה אותך ובא במהירות לעזור אבל מחליק על מיץ הלימון ונופל עליך, והרגל של השולחן חודרת לך את הכתף. היתרון היחידי במצב הזה הוא, שאתה מגיע לחדר הניתוח כשאתה כבר על השולחן. לא השולחן הנכון, אבל שולחן בכל זאת. ונדמה לי שהשמטתי כמה קטעים חשובים בתיאור המצב.

אח, אח, עשית לי כזה כאב בטן מרוב צחוק....

כבעל מזדה לימונית לשעבר, אני מזדהה בכל מילה.

אני חושב שמזדה חדשה היא רכב טוב ואמין, כשהוא קצת מתיישן, הלימון הופך לחמוץ עד מאד.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...

• תוכן חדש...