Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוויות מהקולג' של Classic Car

redbaron
שימו לב! השרשור הזה בן 7504 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

רציתי לשתף אתכם בחוויה שעברתי...

נתחיל דווקא במחשבות שעלו לי לפני שנירשמתי. והעיקרית היתה "למה אני צריך את זה?! 6 שנים בחיל חימוש לא עשו אותך "איש מיקצוע" טוב מספיק? אין לך מספיק ידע? אתה לא מספיק מיקצועי?"

מיותר לציין כי היום אני חושב אחרת...

אמנם הקורס לא יכול (ואין זו כוונתו) להפוך אדם מן השורה למכונאי ממוחה, אבל הוא נותן כלים וידע בשביל להיתמודד עם פרוייקט שיפוץ רכב, בחירת בעלי מיקצוע, שיטות שיפוץ וביכלל נותן טיפים חשובים (לעתיד טוב יותר). והכי חשוב, מכין אותנו לקראת הקפיצה למים העמוקים (השורה האחרונה היתה מכוונת לכולם, ולא רק ל"ירוקים" שבינינו)...

בתחילת הקורס ישנו הסבר על שיפוץ הרכב, איך מתחילים עם פרוייקט כזה, מה עושים ואיך מיתקדמים. טיפים רבים של "עשה ועל תעשה" (גם כאן, אני מאמין יוכל המרצה לחדש לטובים שבינינו המון), וביכלל המון מידע...

לאחר מכן הגיע השיעור על אחד הנושאים ש"מיסתתרים בצללים", צמות חשמל, וחשמל רכב ביכלל. לפחות בשבילי זו היתה הארה מכל הבחינות. גם כאן מיגוון הטיפים היה רחב, וניתן דגש על עבודה עצמית, שיטות עבודה ועוד. חלקינו נישתמש בידע, החלק האחר (זה שילך לאיש מיקצוע) יוכל לבחון את עבודתו לפי אותן אמות מידה שלמד בקורס, וליבחור איש מיקצוע טוב. בינינו, כמה מאיתנו ממש יכולים להגיד על עבודת חשמל שהיא טובה?, אחרי אותו שיעור אני יכול להעריך עבודה טובה מהיא.

יש לציין כי לאחר השיעור רצתי לפרק את צמת החשמל בשתי המכוניות שלי, דבר שהייתי דוחה לסוף השיפוץ (טעות חמורה מיסתבר) מחוסר ידע).

שיעור הפחחות והצבע היה שיעור אחד (בניגוד לשיעורי ההקדמה + חשמל - שהיו שני שיעורים).

גם כאן "נפלתי" בגדול. כאחד שפרק רכב, שייף אותו, שם מרק, שייף, שם פילר וכו' והכין לצבע, הרגשתי טיפה "מבוזבז" בשיעור...

ההרגשה התפוגגה ב15 דקות הראשונות!

גם כאן, מיגוון של טיפים ועצות שימושיות, אילו חומרים להישתמש, תהליכים ועוד...

ממש עולם ומלואו!

כל זאת כולל "תצוגת תכלית" מלאה על דלת של איזה רכב מיסכן...

יש לציין כי השיעורים מועברים בסדנאות אוטנטיות ולא ב"כיתה סטרילית", מועברים ע"י אנשי מיקצוע בסביבתם הטיבעית.

בכל שיעור נכחה מכונית אספנות מרשימה אחרת.

אני חייב להגיד כי כל בעלי המיקצוע הפגינו ידע רב (נו באמת, מה ציפיתם :wink: ) בתחום, והכי חשוב, היו מסבירי פנים, סבלניים (אפילו כשלנו ניגמרה הסבלנות, המבין יבין :wink: ) וניסו להעביר לנו כמה שיותר חומר...

את השיעור האחרון פיספסתי (אני משלים אותו בקורס הבא עלינו לטובה), היות וזה השיעור האחרון של אותו מחזור, ואני אהיה חלק ממנו, אשמח לשמוע מכם איך היתה ההיתרשמות שלכם מהקורס.

במידה ומה שקראתם כאן "עושה לכם חשק" ללכת, אני אשמח לשמוע חוויות והערות, אולי אפילו במחזור הנוכחי :D

לדעתי, הקורס הוא חוויה לכולם, ואכן מגיעים אנשים מכל הסוגים, חלקם מיקצועיים יותר ולחלקם אין מושג, הדבר שהכי הרשים אותי הוא הדרך שבה כל אחד יצא "מועשר", לא משנה עם איזה מיטען הגעת...

אז קבענו? OK?

פרטים נוספים ניתן למצא כאן

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רציתי ממש ללכת לזה.. כמעט כבר נרשמתי

ואז אבא שלי אמר לי "ב12 שעות זה לא יעשה אותך מוסכניק.. ומה כבר אפשר ללמד ב12 שעות? ועוד במחיר כזה?... עזוב.. נקנה אוטו.. נשפץ בעצמינו"

ואני השתכנעתי

עכשיו אני כבר לא בטוח שעשיתי בחירה נכונה... יהיו עוד קורסים?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רציתי ממש ללכת לזה.. כמעט כבר נרשמתי

ואז אבא שלי אמר לי "ב12 שעות זה לא יעשה אותך מוסכניק.. ומה כבר אפשר ללמד ב12 שעות? ועוד במחיר כזה?... עזוב.. נקנה אוטו.. נשפץ בעצמינו"

ואני השתכנעתי

עכשיו אני כבר לא בטוח שעשיתי בחירה נכונה... יהיו עוד קורסים?

12 שעות אכן לא יעשו אותך מוסכניק, וגם לא 12 חודשים (מניסיון!)

עצה: קנה אוטו שאתה רוצה לשפץ, קח קורס, תשאל שאלות שניתקלת בהן, ותלמד.

את הכסף ש"תבזבז" בקורס תחסוך בשיפוץ מוצלח!

חוץ מזה, תכיר אנשים בתחום, בעלי מקצוע ואנשים בעלי אותו תחביב כמו שלך.

***להזכירך, גם אני חשבתי כמוך, ולי יש וותק של 6 שנים בתיקון רכבים, וגם אני "הצלחתי" ללמוד משהו, אני מאמין שגם לך יש מה ללמוד שם :wink: ***

***תזכור את זה ככל לחיים מאושרים, כסף בא כסף הולך, ידע נישאר!***

אההה, ויש גם עוגות וקפה :wink:

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 7504 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...