Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5151 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לכמה שרשורים שלי בנושא (בעיקר סביב הפיאסטה - עדיין אין להם זמן פנוי לנסיעת מבחן..), ועכשיו שהתפנה לי קצת זמן מהלימודים - החלטתי להכניס את החיפוש להילוך גבוה.

השארתי פרטים לתיאום נסיעת מבחן לרכבים הבאים:

קיה ריו

פורד פיאסטה

סיאט איביזה

סקודה פאביה

רנו קליו

פולו (למרות שנראה לי שתם המבצע ב80K, אז סקפטי)

כמובן שמדובר בדגמים הידניים שתואמים את התקציב. תחילת שבוע הבא אתחיל גם להתקשר לסוכנויות שלא התקשרו אליי. אני רוצה לקבל החלטה ולסגור בשבועיים הקרובים.

שאלתי (כרגע) היא - יש עוד איזה רכב שאתם חושבים שפספסתי, וכדאי שאוסיף לרשימה? כרגע החתך הוא תקציבי נטו, ולא מעוניין ברכבי מיני (c1, 107, alto וכו וכו).

לגבי כל הרכבים שציינתי כבר קראתי כל מה שיש לקרוא פה ובמבחני רכב, אז ידועים לי היתרונות/חסרונות של כל רכב. עד שלא אנהג על הרכבים עצמם אבל, זה לא באמת ישנה - ולכן החלטתי לתת הזדמנות לכולם.

תודה ולילה טוב

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בהמשך לכמה שרשורים שלי בנושא (בעיקר סביב הפיאסטה - עדיין אין להם זמן פנוי לנסיעת מבחן..), ועכשיו שהתפנה לי קצת זמן מהלימודים - החלטתי להכניס את החיפוש להילוך גבוה.

השארתי פרטים לתיאום נסיעת מבחן לרכבים הבאים:

קיה ריו

פורד פיאסטה

סיאט איביזה

סקודה פאביה

רנו קליו

פולו (למרות שנראה לי שתם המבצע ב80K, אז סקפטי)

כמובן שמדובר בדגמים הידניים שתואמים את התקציב. תחילת שבוע הבא אתחיל גם להתקשר לסוכנויות שלא התקשרו אליי. אני רוצה לקבל החלטה ולסגור בשבועיים הקרובים.

שאלתי (כרגע) היא - יש עוד איזה רכב שאתם חושבים שפספסתי, וכדאי שאוסיף לרשימה? כרגע החתך הוא תקציבי נטו, ולא מעוניין ברכבי מיני (c1, 107, alto וכו וכו).

לגבי כל הרכבים שציינתי כבר קראתי כל מה שיש לקרוא פה ובמבחני רכב, אז ידועים לי היתרונות/חסרונות של כל רכב. עד שלא אנהג על הרכבים עצמם אבל, זה לא באמת ישנה - ולכן החלטתי לתת הזדמנות לכולם.

תודה ולילה טוב

קודם כל מצויין שהרצת חיפוש לפני שפתחת פוסט.

אכן דובר על כל הרכבים הללו רבות.

לגבי פולו(שאני לא יודע אם המבצע בתוקף או לא)- תזכור שמדובר על דגם 3 דלתות שלטעמי זה לא פרקטי.

איביזה עברה מתיחת פנים אומנם מינורית אבל תבדוק מה אתה מקבל. האיביזה מתוחת הפנים צריכה להגיע בחודשים הקרובים.

עשית סקר שוק טוב.

לכל רכב יתרון מסויים השאלה מה מתאים לך באופן אישי.

רוב הדעות כאן סובייקטיביות ומצויין שאתה משקיע מזמנך ועושה בשכל כאשר אתה בודק כל רכב בעצמך(אני לא מבין איך אפשר לעשות את זה אחרת).

פורסם
קודם כל מצויין שהרצת חיפוש לפני שפתחת פוסט.

אכן דובר על כל הרכבים הללו רבות.

לגבי פולו(שאני לא יודע אם המבצע בתוקף או לא)- תזכור שמדובר על דגם 3 דלתות שלטעמי זה לא פרקטי.

איביזה עברה מתיחת פנים אומנם מינורית אבל תבדוק מה אתה מקבל. האיביזה מתוחת הפנים צריכה להגיע בחודשים הקרובים.

עשית סקר שוק טוב.

לכל רכב יתרון מסויים השאלה מה מתאים לך באופן אישי.

רוב הדעות כאן סובייקטיביות ומצויין שאתה משקיע מזמנך ועושה בשכל כאשר אתה בודק כל רכב בעצמך(אני לא מבין איך אפשר לעשות את זה אחרת).

אין ספק. אני נדהם לפעמים מפוסטים של אנשים פה שפשוט 'הלכו וקנו' רכב. לא ברור לי.

באופן אישי אני הכי נוטה לכיוון הריו והפיאסטה, אבל זו רק העדפה אישית ועל הנייר - ולכן אני רוצה לעשות נסיעות על כולן, כי הנאה מנהיגה ברכב חשובה לי מאוד בסופו של דבר (אם לא הכי חשובה).

דרך אגב, לגבי הרכבים שציינתי למעלה, אשמח אם חברי פורום שרכשו את הרכבים האלה בחודשים האחרונים יוכלו לציין פה (או לשלוח לי בפרטי) 'מה הצליחו להוציא' מהסוכנות - זה ייתן רפרנס טוב מאוד למיקוח.

פורסם

קורסה ידנית, ואתה יכול להוציא מערכת מולתימדיה ולהשאיר עודף, רק שים לב לחלונות החשמל בהתקנה מקומית.

פורסם
קורסה ידנית, ואתה יכול להוציא מערכת מולתימדיה ולהשאיר עודף, רק שים לב לחלונות החשמל בהתקנה מקומית.

תודה, השארתי בקשה ליצירת קשר. לפי המחירון מדובר בגג התקציב שלי - בכל זאת נראה לך שאפשר להוריד ולהוציא מערכת בנוסף? אתה אומר את זה מניסיון אישי?

פורסם

כן, המחיר פתוח למיקוח, היו מחירים מיוחדים להסתדרות המורים, והציעו לנו אותם בלי שהגיע לנו (82K עם מערכת וכל מיני תוספות בהתקנה מרומית).

פורסם
כן, המחיר פתוח למיקוח, היו מחירים מיוחדים להסתדרות המורים, והציעו לנו אותם בלי שהגיע לנו (82K עם מערכת וכל מיני תוספות בהתקנה מרומית).

אחלה, תודה רבה.

פורסם

גם אנחנו התלבטנו ובסוף לקחנו את הפיאסטה,לדעתי הכי טובה בקבוצה,באבזור,במראה,באיכות ובמרחב.בנוסף הקלאץ שם הרבה יותר נוח מהפאביה והשאר.

פורסם
גם אנחנו התלבטנו ובסוף לקחנו את הפיאסטה,לדעתי הכי טובה בקבוצה,באבזור,במראה,באיכות ובמרחב.בנוסף הקלאץ שם הרבה יותר נוח מהפאביה והשאר.

אתה אומר את זה גם בהשוואה לריו, או שאותה לא הבאתם בחשבון? ועל איזה אבזור/מחיר סגרתם בפיאסטה ובאיזה סניף?

פורסם

את הריו לא הבאנו בחשבון,אבל לדעתי היא לא שווה את התוספת של 7K,קיבלנו בחינם רק עלוקה בסניף ת"א,והוספנו חיישני רוורס אז יצא כולל אגרת רישוי והכול 77K

פורסם

מחר בבוקר הולך לסוכנות קיה ברעננה לקבל הצעה על הריו - יש להם איזה תקופת מבצע ליומהולדת שנה לסניף או משהו שנגמרת מחר.

היות וזו פעם ראשונה שאני קונה רכב חדש - לאן מקובל לדעתכם לשאוף מבחינת מחיר/תוספות בהתמקחות? אין לי בעיה עם ההתמקחות, פשוט אין לי אמות מידה בתחום הרכב.. ראיתי בשרשור אחר שמישהו לקח ריו ב80 כולל קודנית וחיישנים (82 מחירון). ריאלי לנסות להשיג יותר?

פורסם

אני יכול לחוות דעה על מה שיש לי - רנו קליאו.

הרכב נמצא אצלי כחודש.

כרגע אני מאוד מרוצה, בנתיים הרכב גמע כמה מאות ק"מ, רובם בתוך העיר.

הגיר יחסית נוח ונעים לתפעול,

הקלאץ' קצת גבוהה אבל התרגלתי אחריי מספר פעמים ואני מסתדר יפה מאוד.

אין מערכת למניעת דרדור בזינוק בעליה כמו ברכבים אחרים, אבל אני מסתדר גם כן.

מבחינת תא הנוסעים - נעים לשהייה, מאובזר כמו שצריך, יש קרוז קונטרול, יש מערכת לא רעה, יש שליטה מההגה.

מאוד קל למצוא תנוחת ישיבה טובה במושב הנהג, כל המושבים נוחים, והרכב יחסית מרווח לסופר מיני, גם תא המטען מספק נפח הטענה מכובד שמאפשר לי להכניס שם בכיף כל מה שאני צריך ורוצה.

בתחום הבטיחות הרכב מציע 5 כוכבים במבחני הריסוק, 6 כריות אוויר, ABS וכמובן ESP.

יש מחשב דרך די מפורט.

הנדסת האנוש בסדר גמור, אני מסתדר פיקס גם בלי להוריד את העיינים מהכביש כדי למצוא כל מיני דברים.

לא מצאתי פלסטיקים מקרקשים או דברים בסגנון הזה.

אחיזת הכביש טובה יחסית, היות ויש כאן שלדה טובה.

בגזרת הביצועים - לא הרגשתי ירידה מהגטס, בסופו של דבר שתיהן מציגות זמני תאוצה דומים מ0-100, ואני עומד יפה מאוד מול מכוניות משפחתיות, אין בעיה לזנק ראשון ברמזור אם זה מה שמעניין אותך, הביצועים סבירים והרכב עומד יפה בקצב התנועה העירוני, מחוץ לעיר לא יצא לי לנסוע למעט חצרים, וגם בזה הוא כמובן עמד יפה מאוד. (הכביש לחצרים הוא 80 קמ"ש).

בתחום צריכת הדלק - כרגע, טרם ההרצה, ועם הרבה תרגולים על הרכב (עד ההתרגלות לקלאץ', הרכב נכבה לי הרבה) - הרכב הניב צריכת דלק של 1:12.5 בעיר.

אני מאמין שיש מקום לשיפור בצריכת הדלק, על ידי פתיחת המנוע שתסתיים בעוד כמה מאות ק"מ ובעיקר על ידי העובדה שהרכב לא נכבה לי, אפשר להניב צריכת דלק מכובדת של 1:13 בעיר עם מזגן, 1:14 בלי מזגן. נתונים יפים.

בתחום נוחות הנסיעה אין צורך להכביר במילים, בכל זאת, רכב צרפתי, ידוע כנוח ומפנק, עולה יפה על כל מיני בורות ושיבושים בלי להתרסק ובלי לשבור לי את הגב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
מחר בבוקר הולך לסוכנות קיה ברעננה לקבל הצעה על הריו - יש להם איזה תקופת מבצע ליומהולדת שנה לסניף או משהו שנגמרת מחר.

היות וזו פעם ראשונה שאני קונה רכב חדש - לאן מקובל לדעתכם לשאוף מבחינת מחיר/תוספות בהתמקחות? אין לי בעיה עם ההתמקחות, פשוט אין לי אמות מידה בתחום הרכב.. ראיתי בשרשור אחר שמישהו לקח ריו ב80 כולל קודנית וחיישנים (82 מחירון). ריאלי לנסות להשיג יותר?

לא חושב, אל תשכח שקיה עכשיו "על הגל" עם כל הדגמים שלהם כמעט, אז למה להם להוריד עוד בתכלס?

אגב, אם הייתי במצב שלך ההתלבטות שלי היתה גם היא בין הריו לפיאסטה. הפיאסטה אמורה להיות נוחה יותר לנהיגה אבל הריו החדשה נאה מאוד בעיני.

פורסם

עזוב את הפאביה.

עיצוב (לדעתי) אחד היותר מכוערים.

קלא'ץ לא משהו בכלל.

והאוטו נותן תחושה של חולשה.

אני הייתי לוקח או פיאסטה או rio.

לדעתי הפורד טיפה יותר טובה אבל ממש טיפה אבל בקיה יש יותר מקום ומרווח.

פורסם

טוב, חזרתי עכשיו עם הצעות מחיר סופיות על הפיאסטה והריו, כלהלן:

ריו - 79,000 על הכביש, כולל פסי הגנה שחורים, חיישני חניה, הרמת 4 חלונות ואימובילייזר.

פיאסטה - 76,000 על הכביש, כולל קוברה 15 (קודנית+עלוקה+הרמת חלונות). חיישני רוורס אחוריים בתוספת 1,300 ש"ח.

אני חייב לציין לטובה את השירות בקיה, ולרעה את השירות בפורד. אולי זה תלוי סניף ספציפי, אבל בכל זאת.

בקיה אשת המכירות (יאנה) הייתה נחמדה וסבלנית, ופירטה גם בלי שאבקש על דברים רלוונטים (לא פיצ'ים, לדוג' האפשרות לבטל הזמנה בלי דמי ביטול - חשוב, אסביר בהמשך).

בפורד לעומת זאת, נציגת השירות הייתה ממש קרה ואדישה, ויצאתי משם תוך 5 דקות. היא ישר שלפה לי הצעה מוכנה מראש, ואחרי נסיונות שכנוע רבים הסכימה להוסיף לי את הקוברה, אבל לא את החיישנים - וזה עוד בלי לדבר על הורדה במחיר הבסיס, מה שבקיה הסכימו. לעומת קיה ושאר הסוכנויות שביקרתי בהן, ממש הרגיש לי כאילו היא לא רוצה למכור לי בכלל.

בקיצור, נותרתי די מבולבל. הייתי 'משוחד' יותר לכיוון הפיאסטה, אבל גם בגלל השירות וגם בגלל צמצום פער המחירים בצורה משמעותית (אחת מנקודות היתרון לטובת הפיאסטה), אני כבר לא בטוח בכלל.

מה שכן, הפיאסטה פשוט יפהפייה!!! :shock: תמונות לא עושות לה צדק.. הריו גם יפה מאוד, אבל הפיאסטה כמה רמות מעליה.

מבחינת תא הנוסעים, לא הרגשתי בהבדל מסוים בין 2 הרכבים - הכל די בנאלי/סטנדרטי בסגמנט ובטווח המחירים הזה.

מכאן, ככה"נ אבצע הזמנה על הריו (פגה תוקף ההצעה בסוף היום בגלל סיום מבצעי היום-הולדת לסניף), כלומר תשלום מקדמה 2,000 שניתנים להחזרה באופן מלא אם אני מתחרט מאוחר יותר (וידאתי שאקבל התחייבות בכתב לכך), ואחכה לנסיעות מבחן על 2 הרכבים כדי לקבל החלטה סופית. אני חושב שגם אנסה את סניף פורד בת"א כדי לראות אם מדובר במגמת שירות או שרק נציגה אחת שסרחה..

שאלותיי אליכם -

1. האם אני 'מבקש יותר מדי' מפורד? ברור לי שמחיר הבסיס עצמו כבר אטרקטיבי ביחס לרכב שמקבלים, אבל זו החברה היחידה שלא הציעה שום הטבה/הנחה (מעבר לעלוקה הסטנדרטי וכו', ואף בלי חיישני הרוורס שגם נהפכו כבר לסטנדרט).

2. התרשמותכם/דעתכם על הנאמר, ועל מה שאני מתכנן להמשך?

3. בתור אופנוען לשעבר לא מובן לי לגמרי ההבדל בין מערכות המיגון שהוצעו ב2 הרכבים (ושכחתי לשאול שם) - מה ההבדל בין הקוברה 15 (קודנית/עלוקה/הרמת חלונות) שהוצע לי בפורד, לעומת האימובילייזר/פסי הגנה/הרמת חלונות שבקיה?

תודה ויום טוב

• תוכן חדש...