Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רכשתי סיטרואן ג'מפי משומשת שנת 2008.

אני מתלבט האם לעשות את הטיפולים (החלפת פילטרים ועוד) עם חלפים מקוריים או תחליפיים.

המוסך שעובד עם חלפים תחליפיים מאוד מוכר באיזור שלי ויש לי עליו הרבה המלצות והוא כנראה מבין בסיטרואן.

כמובן שיש הבדל במחיר.

עד כמה משמעותי לשמירה על הרכב לעבוד עם חלקים מקוריים?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מסנני שמן תחליפיים מחברות לא ידועות לא מומלצים בכלל, כי לא תמיד יש בהם שסתום אל-חזור וזה עושה בעיות עם לחץ השמן.

יש חלקים תחליפיים באיכות טובה OEM, לפעמים אפילו מאותו מפעל של המקוריים רק בלי הסמל של סיטרואן. צריך לברר את שם היצרן של החלקים ולבדוק.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

פילטר שמן וסולר כדאי מאוד להרכיב מקוריים, גם קיט טיימינג.

נוזל קירור גם מקורי בלבד ולא משהו אחר.

שמן סינטטי מלא איכותי לפי מפרט היצרן.

בחלקים אחרים (למשל צלחות ורפידות בלם) ניתן להשתמש במוצרים תחליפיים מחברות ידועות.

קח בחשבון, שאורך חיים של חלקים תחליפים יכול להיות קצר בהרבה משל המקוריים, ומרווחי טיפולים שקבע היצרן מתייחסים לשימוש בחלקים מקוריים.

דוגמא מיניסיון שלי:

ציריה סינית תחליפית לרנו קנגו עולה בערך פי 5 פחות מהמקורית, אבל גם מחזיקה פי 5 פחות קילומטרים, ואת עלות ההחלפה אתה משלם 5 פעמים, בסופו של דבר לא שווה.

פורסם

מחירי הפילטרים המקוריים לא גבוה, לא תוכל לחסוך הרבה.

יש אפשרות לחסוך למשל על צלחות בלימה תחליפיות תוצרת אירופה, כי המקוריות עולות כפול.

רפידות בלימה אני ממליץ מאוד רק מקוריות, כי תחליפיות שורקות,

שמן סינטטי מלא מחברה ידועה.

לא להזניח ולא לאחר טיפולים - בכל זאת רכב צרפתי.

קיט טיימינג רק מקורי!

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
מסנני שמן תחליפיים מחברות לא ידועות לא מומלצים בכלל, כי לא תמיד יש בהם שסתום אל-חזור וזה עושה בעיות עם לחץ השמן.

במנועים אלו יש מסנן שמן פנימי, כלומר מחליפים רק את נייר הסינון עצמו, שסתום אל חזור הוא חלק מבית המסנן.

פורסם

אם אני מסכם, אתם אומרים שכדאי להתעקש על החלפים האלו שיהיו מקוריים:

פילטר שמן וסולר, מי קירור ורצועת טיימינג.

אגב, על פי הוראות היצרן צריך לטפל ברכב כל 30 אלף וטיימינג מחליפים רק אחרי 240.

פורסם

כמה קילומטרים עבר ברכב?

אני יודע שיש כאן הרבה שלא יסכימו איתי ( כולל את BUKI :wink: ),

אבל אני הייתי מצמצם מרווח החלפת שמנים לכל 20 אלף ק"מ ומחליף טיימינג אחרי 180 אלף ק"מ.

ואין דבר כזה "שמן מקורי".

אתה יכול להשתמש ב ELF, TOTAL, VALVOLINE ועוד חברות בצמיגות מומלצת ע"י היצרן.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• ספונסר פורום
פורסם
במנועים אלו יש מסנן שמן פנימי, כלומר מחליפים רק את נייר הסינון עצמו, שסתום אל חזור הוא חלק מבית המסנן.

מדויק,ודבר נוסף בהקשר,מסנני שמן חליפיים נוטים להשבר בפנים ולגרום לנפילת לחץ שמן,אני החלפתי מספר מנועים בגלל המסננים האלו,חבל.

פורסם
אם אני מסכם, אתם אומרים שכדאי להתעקש על החלפים האלו שיהיו מקוריים:

פילטר שמן וסולר, מי קירור ורצועת טיימינג.

תוסיף לרשימה גם פילטר אוויר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

נוזל קירור מכיל בתוכו מרכיבים רבים ההכרחיים לשמירת תקינות מערכת הקירור. יצרן הרכב יודע בדיוק אילו רכיבים צריכים להיות בנוזל על מנת להבטיח שמירה והגנה מקסימלית על המערכת.

זה לא אומר שנוזלים אחרים יפגעו במערכת או יגנו עליה פחות טוב, פשוט את זה לא ניתן לדעת ונוזל קירור מקורי מבטיח ראש שקט.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• ספונסר פורום
פורסם
נוזל קירור מכיל בתוכו מרכיבים רבים ההכרחיים לשמירת תקינות מערכת הקירור. יצרן הרכב יודע בדיוק אילו רכיבים צריכים להיות בנוזל על מנת להבטיח שמירה והגנה מקסימלית על המערכת.

זה לא אומר שנוזלים אחרים יפגעו במערכת או יגנו עליה פחות טוב, פשוט את זה לא ניתן לדעת ונוזל קירור מקורי מבטיח ראש שקט.

ומחירו זול יותר מנוזלי קירור אחרים.

אורן

• תוכן חדש...