Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5179 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היצרן טוען שהשמן אמור להיות בצמיגות 5X30 .

טיפול אחרון שמתי שמן UEROL (או איך שלא רושמים) בצמיגות 5X30 וניראה לי שהשמן לא הכי איכותי.

חשבתי לעבור לליקווי מולי אבל בסידרה שלהם יש רק 5X40

מה דעתכם ?

איזה חברה עדיף?

האם כל כך קריטי הצמיגות ?

אשמח לדעת אם יש שמן אחר איכותי יותר.

אה למה לא מקורי- מוטוקרפט-- כי קראי באינטרנט שזאת סתם חברה שמספקת למזדה ופורד שמן באיכות לא משהוא והם היו הכי זולים לחברה ולכן החוזה מולם, מוטורקפט זה לא השם של השמן אלה שם של יצרן\יבואן חלקים בניהם מזדה פורד.

אשמח לעזרה רז.

פורסם

המנוע של מאזדה 6 רגיש מאוד לשמנים לא איכותיים, אני מקווה שיצא לך לקרוא את האשכול שפתחתי לפני מס' חודשים על בעיית בוצה במאזדה 6.

תשמש בשמן 5W30 סינטטי מלא בלבד! ומסנן שמן רק מקורי.

אם אתה רוצה המלצה לשמנים אז אני ממליץ על AGIP I-SINT 5W30 סינטטי מלא זכור לי שהוא עונה לתקן SM!, אני משתמש איתו במאזדה לאנטיס שלי.

יש גם שמן 5W30 של MOBIL שמן איכותי ולא יקר, נידמה לי שחברת הדלק פז היא היבואן של השמן ואין ממה להתרגש.

אגב המוטורקראפט 5W30 הוא "תערובת סינטטית" או במילים אחרות חצי סינטטי זה לא אומר שהוא לא איכותי אבל לידע הכללי.

פורסם

השמן ששמת מעולה ובצמיגות המתאימה אז אין כל סיבה להחליף אותו לשמן אחר שלפי דעתי האישית ולא מעבדתית פחות טוב מהיורול.

פורסם

השמן שאתה משתמש בו היורול יש 5W30 מיכל זהב כזה שהוא חצי סינטטי(במדבקה מאחורה רשום SEMI SYNTETIC) מה שאומר חצי סינטטי.

לדעתי כדאי לך להשתמש בשמן AGIP מהסדרה החדשה יחסית I-SINT בצמיגות 5W30, ראיתי שהוא עולה באוטודיפו 170ש"ח(לכן אני בטוח שבחנויות חלקי חילוף ניתן למצוא בפחות).

קח בחשבון שבמנוע שלך נכנס כ 5 ליטר שמן, ולכן לא משתלם לך לקנות שמן שמגיע במיכל 4 ליטר כי תצטרך שניים (מיכל של ליטר עולה יקר ביחס ל 4).

לכן יותר עדיף לך להשתמש בשמן ה"מקורי" של מוטורקראפט + מסנן שמן מקורי, זה שמן שמיועד לרכב ע"פ המלצות היצרן המחיר שלו טוב והוא איכותי ומתאים לרכב בטוח ללא כל חשש.

הטענה שלך לגבי השמן של מוטורק' לדעתי שגויה, למה שהיצרן יחסוך בשמן מנוע שהוא "לב" המנוע אם הוא יכול לפגוע באמינות של הרכב, השמן הזה מוטבע עליו הסמל של פורד היצרן לא סתם בחר בשמן הזה, הוא כניראה עבר בדיקות וביחס בין המחיר לאיכות שלו התאימו ליצרן, למה לדעתך הוא לא איכותי אם היצרן קבע להשתמש בו?

החלקים במנוע של מאזדה (ורוב היפניות ובכלל שאר היצרנים לא רק יפנים) הם רוכשים חלקים מייצרנים מוכרים כמו DENSO/BOSCH וכו, אלו יצרנים מאוד איכותיים, אז למה שהיצרן לא יבחר ביצרן חלקים סיני שמספק את אותו החלק רק באיכות ירודה ובמחיר נמוך?

ואם כבר היצרן (מאזדה/פורד ושאר היצרנים) ישקיעו בחלקים איכותיים ויקרים אבל בשמן מנוע דווקא יחסכו שהוא ש"מחיה" את כל המכלולים שהשקיעו עליהם כ"כ הרבה כסף?.

לסיכום, כדי לבחור שמן אתה צריך שהוא יהיה מיצרן מוכר וידוע, שהשמן יהיה בצמיגות המתאימה(5W30) ושהשמן יהיה סינטטי מלא(מתייחס לרכב שלך) ובנוסף שהתקן שלו יהיה גבוהה ככל הניתן כמובן במחיר סביר (תקן API SL והמתקדם יותר SM שהמוטרקראפט למיטב זכרוני עומד בSM)

ואם המוטרקראפט עונה לתקן SM אז תהיה בטוח שהוא לא "זבל" אלא משהו איכותי מאוד ואפילו מדרגה אחת יותר מרוב השמנים בקטגוריה הזו שרובם SL.

פורסם

השמן שצילמתי חבר הביא לי אותו הוא חדש וסגור זה לא תמונה מגוגל או משהו כזה.

מה שאתה העלת זה 5W40 ומה שאני העלי כמו שדובר כאן באשכול על 5W30 ...

פורסם

אשכול על שמני בצמיגות 90 זה לא משנה שורה תחתונה זה בזבוז כסף להחליף את השמן. והשמן שמיובא ע"י יבואן יורול בארץ הוא סינטטי מלא בצמיגויות 5w20 5w30 5w40.

אם ממש תרצה אני יצלם לך את האריזה והשמנים.

פורסם

זה לא משנה מה תגיד, קיים שמן של יורול 5W30 חצי סינטטי בארץ ועובדה שצילמתי והעלתי לכאן, ועד שפותח האשכול לא יגיב כאן ויעדכן איזה שמן הוא מחזיק כמו שאני צילמתי, או על מה שאתה מדבר.

אגב תאריך הייצור של השמן שצילמתי 18/11/2011 אז אין מצב שמדובר באיזה שמן מיושן שעמד מס' שנים במחסן או משהו כזה ובטח נמכר עוד בחנויות בארץ.

• תוכן חדש...