Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5202 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עד כה נהגתי רק ברכבי בנזין ידניים. החלטתי שהגיע הזמן לשנות (מטעמי שינוי, לא מטעמים כלכליים, למרות שגם זה בונוס נחמד) ועברתי לפלואנס ידנית. הרכב ברשותי כשבוע ועשה כ 500 ק"מ. כשהרכב נוסע, אז הוא נוסע, עתיר מומנט, כיף.

אבל בתחילת נסיעה/מהירות איטית, כאשר אני בהילוך ראשון או שני, ללא לחיצה הגונה על הגז ועבודה עם המצמד, הרכב ניכבה/כמעט ניכבה, כלומר (בהשוואה לבנזין ), אין לי את הכח והמומנט כאשר הרכב לא הגיע ל - נניח 1200/1300 סלד. לאחר מכן בבת אחת יש מלא כוח וחייבים לעבוד עם המצמד. במילים אחרות, יש "בור" של העדר כוח, בסלד נמוך. השאלה אם זה כך ברכבי דיזל ביכלל וזה תקין, או שצריך להפעיל את האחריות.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

אלי, זה מכון לגבי דיזלים "של פעם", כלומר כבדים ובנפח גדול יחסית.

במנוע מוגדש בנפח קטן (לא משנה אם בנזין או דיזל), באמת אין הרבה מומנט בסל"ד המדובר, ובמעבר בין מכוניות מרגישים את ההבדל בבירור. אחר כך מתרגלים וזה מפסיק להפריע.

פורסם

אני לא מבין גדול אבל לדעתי לרכב שלך יש טורבו ולוקח לו זמן להיכנס לפעולה (רק אחרי סל"ד מסויים).

תקנו אותי אם אני טועה.

פורסם

אני לא יודע מה איתך,

אבל אני זוכר משיעורי הנהיגה אפילו את האוקטביה הידנית (גם טורבו דיזל),

הייתי יכול לזרוק קלאץ' והאוטו היה נוסע.

אז בוקי - זה לא רק בדיזלים ישנים ולא מוגדשים.

ברנו - אוי ואבוי אם שיחררתי את הקלאץ' טיפה מהר מדי, האוטו נכבה.

ברוב רכבי הדיזל דווקא יש נטיה לסלחנות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

ממה שאני זוכר במיצובישי כריזמה דיזל ידנית, אם זורקים קלאץ הרכב נכבה, אבל אם עוזבים בעדינות נוסע אפילו על הילוך שני בלי גז. זה מנוע דיזל 1.9 עם משהו כמו 90כ"ס. מצד השני מהתרשמות הנהיגה שלי על פג'רו דיזל ידני 2.5, לא ניסיתי אבל לא ניראה לי שהוא יסע על שני בלי גז. על ראשון אם עוזבים קלאץ' נוסע. גם אלפלא 164 ידנית שהייתי לי נסעה ללא גז.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מוזר מאוד, בקיה ריו דיזל ידנית שנהגתי מספיק לשחרר פחות אפילו מחצי קלאצ' בשביל להתחיל לגלוש ולהגיע ל10-15 קמ''ש

גם בעליות חדות אין צורך בכלל לגעת בגז, הוא צובר טיפה מהירות ואז אתה עוזר לו בגז (אחרי עזיבת הקלאצ' לגמרי)

תנסה לבדוק באיזה עלייה, לא אמור להראות סימנים של כיבוי

ואכן גם בעמידה וזריקת הקלאצ' בפראות המנוע לא נכבה.

פורסם

אני נוהג על פאסט דיזל אוטומטי. כשיוצא לי לנהוג על בנזין, אני מרגיש שהגז הוא רגיש יותר לגבי ההילוך הראשון.

אני לא יודע בדיוק מדוע זה קורה, אבל אני מניח שאחד חברי הפורום יכול להסביר על התופעה הזו.

פורסם

בדיזל ידני, לעומת בנזין ידני, עובדים עם פחות גז כדאי להגיע לאותו תוצאה.

אתה יכול להתחיל נסיעה בדיזל בלי גז, וגם לשייט יופי בשני בלי גז.

תעבוד יותר עם הגז בפלואנס, אולי ילך מהר יותר קלאץ' אבל זה לא משהו קריטי.

פורסם

גם בבנזין ידני אפשר להתחיל נסיעה בלי גז בלי כל בעיה, ואם יש לך הזרקה ישירה אפשר גם ל'שייט' בהילוך ראשון ושני בפקקים על כ10-5 קמ"ש בלי גז, כל עוד כמובן אתה לא לוחץ על הבלם.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם

כן, כמו שאומרים פה הדיזל אכן הרבה יותר סלחני אני בפקקים נגיד שם הילוך ראשון ולא נוגע בגז בכלל רק משחרר טיפה תרגל מקלאץ וזהו מה שאני חייב שתזכור לגבי טורבו דיזל אחרי נסיעה לעולם אל תכבה מנוע ישר חכה כמה דקות ותיתן לטורבו להגיע לסיבובי סרק ורק אז תכבה בהצלחה אני נוהג על דיזל ובאמת שזה עולם אחר יש זמינות כוח בתורים נמוכים ורכב מזנק בכיף מה שהרעש לא כזה יפה

הרכב שלי: שברולט ספארק 1.0 14'

פורסם

בדיזל 1.9 הרכב היה הרבה יותר סלחני מהפנדה למשל,ברכב עם מנוע קטן צריך ממש לעזוב לאט את המצמד כדי שלא יתכבה או ירעד אם רוצים לנסוע ללא גז.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אלי, זה מכון לגבי דיזלים "של פעם", כלומר כבדים ובנפח גדול יחסית.

במנוע מוגדש בנפח קטן (לא משנה אם בנזין או דיזל), באמת אין הרבה מומנט בסל"ד המדובר, ובמעבר בין מכוניות מרגישים את ההבדל בבירור. אחר כך מתרגלים וזה מפסיק להפריע.

+1

שילוב של נפח מנוע קטן וטורבו (במנועים אלו, להבדיל ממנועי דיזל אטמוספריים) יחס הדחיסה הוא נמוך יותר - וזה מורגש כאשר אתה נמצא באיזור בו הטורבו עדיין "ישן". אינני יודע אם משקל הבוכנות (הקל יחסית) עובד לטובת או רעת העניין (תלוי איך מסתכלים על זה) אבל כמו שאמר Buki, הנפח משחק פה תפקיד.

בעניין יחס הדחיסה (שיש לו משמעות לניצולת המנוע, גם בסל"דים כאלה) - יש הבדלים דיי גדולים - שים לב:

יחס הדחיסה בפלואנס 1.5 טורבו הוא 1:15.2

יחס הדחיסה במנוע הקודם (1.9 טורבו מסילה משותפת) היה 1:17

יחס הדחיסה במנוע הישן (1.9 אטמוספרי, כמו שהיה במגאן) היה 1:21.5

אצל רוב היצרנים, יחס הדחיסה גדול יותר ככל שנפח המנוע גדול יותר - ככל הנראה בגלל חוזק המנוע (מבחינת מבנה פיזי). בסיטרואן למשל, בדגם ה 2.0HDI יחס הדחיסה הוא 1:18 (דומה מאוד ל 1.9 טורבו מסילה משותפת של רנו).

מצד שני, האוטו בקושי עשה 500 ק"מ, תן למנוע עוד כמה אלפי קילומטרים בשביל "להתעורר".

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...