Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5204 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יחס הדחיסה בפלואנס 1.5 טורבו הוא 1:15.2

איך מנוע הזה מצליח להניע עם יחס דחיסה כל כך נמוך? אני יודע שבמזדה מנוע דיזל חדש עם יחס דחיסה 1:14 וכדי להניע יש לו תזמון שסתומים מיוחד כדי שגז חם מפליטה יחזור לחלל השריפה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אהלן

מנהיגה של 3 שנים במגאן דיזל 2005 - קלאץ הוא "ארוך" יחסית לרכב בנזין, כלומר אפשר להרים אותו הרבה יותר עד שהאוטו נכבה.

לחיצה על הגז ולאחר מכן שחרור בעדינות של הקלאץ גורמת לאוטו לנסוע לא בקפיצה ולא בפרעות. צריך פשוט להתרגל לזה ואז היציאה מהמקום תהיה חלקה.

גם אצלי עד 1900 סל"ד יש מחסור בכח כי הטורבו לדעתי נכנס בסביבות ה1900-2000 סל"ד לפעולה. האיטיות מורגשת בהילוך ראשון בלבד ואחרי זה כשצוברים תאוצה אז הרכב נוסע יפה מאוד.

פורסם
איך מנוע הזה מצליח להניע עם יחס דחיסה כל כך נמוך? אני יודע שבמזדה מנוע דיזל חדש עם יחס דחיסה 1:14 וכדי להניע יש לו תזמון שסתומים מיוחד כדי שגז חם מפליטה יחזור לחלל השריפה.

כשהטורבו עובד יחס הדחיסה "משתנה", כי ברגע שעירבת טורבו במשוואה - הסכימה שיש לנו בראש שאומרת: "אויר נכנס בלחץ אטמוספרי למנוע ונדחס פי X" היא כבר לא כ"כ רלוונטית.

במנועי בנזין, אגב, היה נהוג שיחס הדחיסה במנוע אטמוספרי הוא באיזור ה 9.5-11, ואילו במנועי טורבו היה נהוג שיחס הדחיסה הוא 1:8 בערך. הודות למערכות הזרקת דלק מתקדמות (עם הזרקה ישירה) ושיפור באיכות וחוזק החומרים, כיום נהוג להגיע ללחצים גבוהים יותר במנועי טורבו (ב TSI-ים למינהם זה כבר באיזור 1:10~).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה על המידע, איציק. בהנעה טורבו הרי עדיין לא מספק לחץ וסולר אמור להדלק. 1:15 מספיק כדי לגרום לסולר לבעור?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
כן, כמו שאומרים פה הדיזל אכן הרבה יותר סלחני אני בפקקים נגיד שם הילוך ראשון ולא נוגע בגז בכלל רק משחרר טיפה תרגל מקלאץ וזהו מה שאני חייב שתזכור לגבי טורבו דיזל אחרי נסיעה לעולם אל תכבה מנוע ישר חכה כמה דקות ותיתן לטורבו להגיע לסיבובי סרק ורק אז תכבה בהצלחה אני נוהג על דיזל ובאמת שזה עולם אחר יש זמינות כוח בתורים נמוכים ורכב מזנק בכיף מה שהרעש לא כזה יפה

זה ככה גם בבנזין, לא רק זה - אצלי אני גם לוחץ חלש על הברקס כדי שיסע בפקק לאט יותר ממה שהוא נוסע בלי דוושות..:roll:

בקיצור מה שמתאר פותח השרשור נראה לא הכי הגיוני, אולי זה בגלל שהמנוע עוד בהרצה או שסתם צריך להתרגל להרים את הקלאץ' יותר גבוהה.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
תודה על המידע, איציק. בהנעה טורבו הרי עדיין לא מספק לחץ וסולר אמור להדלק. 1:15 מספיק כדי לגרום לסולר לבעור?

לטענת מקורות מסויימים (ויקיפדיה וכד'), מנוע דיזל (מסילה משותפת) יכולה לעבוד ביחס דחיסה החל מ 1:14 ועד ל 1:22 כאשר הממוצע של מנועים עם הזרקה ישירה הוא בין 1:14 ל 1:16 ובמנועים עם מערכת הזרקה עקיפה (מנועים ישנים אטמוספריים בד"כ) בהם יש תא בעירה נפרד בתוך חלל מסויים בראש מנוע עצמו, מדובר על יחס דחיסה של בין 1:18 ל 1:23.

אני יכול לנחש שהודות לתהליך אטומיזציה יעיל יותר במסילה משותפת ובהזרקות ישירות (אשר עובדות בלחצים מאוד גבוהים - וכתוצאה מכך מצליחות לרסס את הדלק בחלקיקים מאוד מאוד מאוד קטנים, וגם באיזור הנכון של הבוכנה\צילינדר) הסולר מצליח להגיע למצב של הצתה עצמית כבר ביחסי דחיסה שנחשבים יחסית לנמוכים ביחס למה שהכרנו בעבר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה רבה איציק. למדתי משהו חדש ומאוד מעניין.

פורסם

תוספת קלה לתגובה של איציק- מערכות מסילה משותפת עם הזרקה ישירה איפשרו לוותר (כמעט לגמרי, למעט בטמפרטורות נמכות מאוד) על הצורך בחימום מוקדם של תא השרפה, שהיה הכרחי במנועים עם הזרקה בילתי ישירה ( הזרקה לתא סחרור, שמחובר לתא השריפה, בניגוד להזרקה ישירות לתא השריפה במנועים מודרניים).

פורסם

מנועי הדיזל השונים מציגים עקומות מומנט דומים ברעיון אבל שונים כשמדובר על נקודות מדוייקות במצבים מסוימים. פעם נהגתי על טוסון טורבו דיזל באופן קבוע והיה מספיק מומנט כשהייתי משחרר את הקלאץ' בתחילת נסיעה, דבר שאיפשר לי להיות מאוד עדין עם הגז ולא לתת לו הרבה יחס.

לעומת זאת בברלינגו ופיקאסו תמיד הייתי חייב לתת עוד גז, ממש לעלות סל"ד כדי שהאוטו לא ירעד יותר מידי וגם אז הוא די רועד.

אם הרכב שלך רועד מידי סימן שאתה לא נותן מספיק גז, וגם אתה טוען כי אתה מרגיש מחסור בכח במקום מסוים - זה נכון, הרכב לא גודש בסל"ד הזה, לכן אתה צריך לעלות סל"ד כשאתה מתחיל את הנסיעה ולשלב יפה את הקלאץ'.

פורסם

אני נוהג במקביל באופן קבוע גם על רנו בנזין ידנית וגם על סיאט ליאון טורבו בנזין ידנית, שם זה בפירוש לא כך, כלומר בסלד נמוך (ביעקר בתחילת נסיעה), אין צורך להמתין "שמשהו" יכנס לפעולה ויסייע, תחושת הכוח היא לינארית ורציפה.

מקווה שכמו שאומרים פה, זה בגלל שהרכב חדש, אחרת, אם זה ישאר כך, זה פוגם בתחושת זמינות הכוח ומהירות התגובה.

כמו שנאמר כאן, נכון שלאחר כחצי שעה, מתרגלים, אבל כשמחליפים כל כמה ימים מכונית, זה מצריך תהליך התרגלות מחדש. לפעמים כל הנסיעה היומית היא כחצי שעה.:lol:

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

מעניין שאף אחד לא הזכיר כאן את המילה צ'יפ .

אשמח אם תוכל אחרי ההרצה לפרט על צריכת דלק.

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

• תוכן חדש...