Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5183 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

התקינו לי היום מערכת באוטו מסוג מאזדה 6 עכשיו רציתי לשאול שאלה

תמיד בדאבל דין שמעתי אם USB והמתקין שלי אמר לי שזה חרא איכות בגללשאני מכווץ את השירים

וגם בגלל שהם לא באיכות טובה ובקובץ WAV אז הורדתי תוכנה שממירה קבצים ושיניתי את כולם בUSB לקבצי WAV

השאלה אם זה שינה לי את איכות השירים? אם זה לא שינה אז מה אני צריך לעשות להשתמש רק בדיסקים וגם לצרוב את הדיסק על WAV ולא MP3 ? ואם זה תוכנה שיכולה לעשות את השירים הקיימים שלי באיכות על הUSB? או שצריך להוריד מההתחלה שירים באיכות ברמה גבוהה ואם זה האפשרות השנייה של הדיסק מישהו יכול להביא לי מקום שאני מוריד שירים במזרחית באיכות גבוהה?

פורסם

mp3 זה פורמט שמכווץ קבצי שירים לגדלים קטנים, ונמדד במספר קילו-ביטים לשנייה. ככל שהכיווץ משמעותי יותר כך זה פוגע באיכות השיר (כי הכיווץ גורם לאיבוד מידע). WAV זה פורמט לא מכווץ של שיר. אם אתה לקוח שיר שכבר כווץ, וממיר אותו ל-WAV אתה לא משפר את האיכות שלו בכלל.

אתה צריך לנסות להשיג את השירים בהקלטה המקורית שלהם, לדוגמא על CDים רגילים מקוריים, ולשמוע ישר מהם. אם אלו CDים מזוייפים לא בטוח שזה הגיע ממקור אמיתי, אולי זה הגיע לדוגמא מmp3 מכווץ שכבר פגע באיכות. אם אתה רוצה לשמוע דרך USB, או CD עם mp3ים שמכיל הרבה שירים, אתה יכול לכווץ את השירים מה-CDים המקוריים לmp3 ברמת כיווץ גבוהה, לדוגמא 320, והפגיעה באיכות ברמה כזו היא בלתי נתנת לשמיעה (אולי מלבד מקרים בודדים).

פורסם
הבנתי

אז זה אומר גם שאם יש לי USB בנפח גדול אני גם לא חייב לכווץ אותם וככה הם לא ייפגעו זה נכון?

נכון מאוד,

הנה כמה טיפים לחובבנים (אתה תלמד לזהות על פי שמיעה אם תתרכז)-

שים לב לדק' ולגודל- שיר ששוקל 4 מגה מן הסתם שהוא יהיה באיכות נמוכה (בקרוב נסביר על איכויות)

שיר שאורכו הוא בין 3 ~ 4 דק'- האיכות שלו תתבטא בגודל שאיתו הוא בא, לצורך העניין- האיכות המקסימלית תהיה בין 9 ~ 13 מגה לשיר... (וזאת על פי קביעה וירטואלית, קרא את ההמשך כדי להבין, אשתדל להסביר נכון)

הגענו לאיכויות:

האיכויות מסודרות בין 32 ל- 320, ככל שהKBPS יותר גבוהה, כך גם האיכות (בהנחה שהוא קודד מהמקור, כי אם תיקח שיר שהוא 32 ותקדד מחדש על 320, לא תקבל כלום, וזאת תבדיל על ידי שמיעה פיזית, כי מבחינה וירטולית, שיר שקודד מ32 ל320 יתבטא בנפח גבוהה, וכיתוב של 320, ולכן הקביעה הוירטואלית לרוב צודקת, אבל במצבים שלא, אתה תצטרך לשמוע פיזית ולהבדיל...)

32KBPS - הכי גרוע

-

320KBPS - הכי טוב

את הKBPS תוכל לראות באמצעות הנגן הפשוט: Winamp, ומיקומו:

%20.png

על פי התמונה אתה רואה שזה באיכות 192, שזאת איכות ממוצעת בו נקרא לה ככה, במערכת ג'נרית (הכוונה לא של יוצר מוזיקה) יש עיגול סאונד, ולכן אתה תשמע באיכות הרבה יותר טובה... בוא נגיד שאיכות 192 תספיק לך לצורך העניין (תשאף להכי גבוהה (320), אבל אל תפסול 192, ואפילו 128, אלו הן איכויות ממוצעות.)

JL Audio

פורסם

ומה אם לרדיו הדיסק הסיני שלך יש יציאה אופטית וכאשר אתה משתמש בה ביחד עם DAC טוב הוא הופך את רוב המותגים שאתה מכיר בתקציב שבין 5-10K לבדיחה?

:-P:-P:-P

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ומה אם לרדיו הדיסק הסיני שלך יש יציאה אופטית וכאשר אתה משתמש בה ביחד עם DAC טוב הוא הופך את רוב המותגים שאתה מכיר בתקציב שבין 5-10K לבדיחה?

:-P:-P:-P

הסבר קצרצר?

• תוכן חדש...