Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5207 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רני רהב נוסע בבמוו סדרה 7 עם רישוי דיפלומטי (הוא קונסול כבוד של מדינה כלשהיא) אבל יש לו נהג. איך זה מסתדר? הוא נשוי לנהג שלו?

יש מצב. הוא די גיי...

Twincharger Stratified Injection

פורסם

לא ירדתי בזמנו לשורש העניין אבל אני יודע שעל רכב דיפלומטי מותר לנהוג כל אדם הנמצא במסגרת עבודה על הרכב הנ"ל... או שאני טועה טעות גדולה, לא זוכר בדיוק...

מה שאני כן זוכר שכמעט ונתנו לי לנהוג ברכב כזה בתקופה שעבדתי באבטחה של הקונסוליה הבריטית ולא שאלו אותי שאלות כאלה, או שהם פשוט חיפפו חח

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם
רני רהב נוסע בבמוו סדרה 7 עם רישוי דיפלומטי (הוא קונסול כבוד של מדינה כלשהיא) אבל יש לו נהג. איך זה מסתדר? הוא נשוי לנהג שלו?

קצת פרופרציות

הרכב של רני רהב הוא ממש לא רכב דיפלומטי בכלל.

בלוחית רישוי שלו יש CC והמספר לא מסתיים ב 21 או 22 אלא מספר רגיל לגמרי רק עם רקע לבן ואותיות CC .

מכיוון שהוא בסך הכל קונסול של כבוד. קונסול של כבוד מלבד המספר הלבן אין לו שום פריווליגה ושום חסינות מכל סוג.

וברשיון רכב שלו מבטיח לך שאין שום הגבלה מכיוון שזה רכב רגיל לכל ענין.

אותו דבר גם יהורם גאון הזמר שהוא קונסול של כבוד של מדינת הונדורס ונוהג ברכב עם מספר לבן של קונסול של כבוד.

כנ"ל לגבי הזמר צביקה פיק שהוא קונסול של כבוד של מדינת פולין .

חשוב להדגיש : מספר לבן שמתחיל באותיות CC ואינו מסתיים ב 21 או 22 אלא מספר רגיל ואין לו שום חסינות מכל סוג .

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם
לא ירדתי בזמנו לשורש העניין אבל אני יודע שעל רכב דיפלומטי מותר לנהוג כל אדם הנמצא במסגרת עבודה על הרכב הנ"ל... או שאני טועה טעות גדולה, לא זוכר בדיוק...

מה שאני כן זוכר שכמעט ונתנו לי לנהוג ברכב כזה בתקופה שעבדתי באבטחה של הקונסוליה הבריטית ולא שאלו אותי שאלות כאלה, או שהם פשוט חיפפו חח

לנהגים של השגרירות מותר לנהוג בכל אחד מרכבי השגרירות בין אם יש CD או CC . חד משמעית.

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם
אני חושב (כלומר: לא בטוח) שיש הבדל בין CC ל-CD. אולי זו המשמעות שלו.

בוא נעשה סדר בדברים .

יש 3 סוגי לוחיות רישוי לבנות:

1: לוחית לבנה המתחילה באותיות CD ומסתיימת במספר 21 או 22 = רכב דיפלומטי של שגרירות.

2:לוחית לבנה המתחילה באותיותCC ומסתיימת במספר 21 או 22 =רכב דיפלומטי של קונסוליה של שגרירות (מרבית הקונסוליות ובעצם כמעט כולם יושבות בירושלים לכן נתקלים בהם שם לרוב)

3:לוחית לבנה המתחילה באותיות CC אך מסתיימת במספר רגיל לגמרי (לצורך הדוגמא בלבד נניח 67-66 וכ"ו) היא לוחית רישוי רגילה לחלוטין של קונסול של כבוד ומלבד ענין "הכבוד כביכול" אין ללוחית הזו שום חסינות מכל סוג שהוא והיא לוחית רישוי רגילה לגמרי.

מקווה שעשיתי סדר בדברים .

חג שמח

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

צביקה, הסברת את הדברים בצורה מעולה אך שכחת עוד לוחית לבנה ללא CD/CC, לבנה עם מספרים עליה, שזה רכב פרטי של דיפלומט אם זכור לי נכון?

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
צביקה, הסברת את הדברים בצורה מעולה אך שכחת עוד לוחית לבנה ללא CD/CC, לבנה עם מספרים עליה, שזה רכב פרטי של דיפלומט אם זכור לי נכון?

צודק

מספר לבן ללא אותיות בכלל אך מסתיים ב 21 או 22 = רכב פרטי של דיפלומט.

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

לוחית לבנה עם מספר ללא אותיות זה אכן רכב פרטי של דיפלומט.

ובניגוד לדיעה הרווחת רכב דיפלומטי לא מקנה שום חסינות אם הנהג מקומי- ע"ע הנהג שדרס ילדה במנהרה בת"א(ויצא זכאי)

Sent from my Sensation using Tapatalk 2 Beta-5

פורסם

העניין עם רכב דיפלומטי הוא גם המיסוי או יותר נכון היעדר המיסוי (אגב, תבדקו מה המיסוי ובכלל המדיניות על רכב פרטי בסינגפור ותבינו שאתם חיים בגן-עדן ...) לכן רק הדיפלומט או בן/בת זוגו רשאים לנהוג בו, לדעתי בפניה מסודרת למכס אפשר יהיה להסדיר אישור נהיגה גם לבן של הדיפלומט.

אגב, רק לי מוזר שיש דיפלומט זר והבן שלו משרת בצה"ל ?! :roll: זה לא קצת ניגוד עניינים ??? מוזר.

פורסם
בוא נעשה סדר בדברים .

יש 3 סוגי לוחיות רישוי לבנות:

1: לוחית לבנה המתחילה באותיות CD ומסתיימת במספר 21 או 22 = רכב דיפלומטי של שגרירות.

2:לוחית לבנה המתחילה באותיותCC ומסתיימת במספר 21 או 22 =רכב דיפלומטי של קונסוליה של שגרירות (מרבית הקונסוליות ובעצם כמעט כולם יושבות בירושלים לכן נתקלים בהם שם לרוב)

3:לוחית לבנה המתחילה באותיות CC אך מסתיימת במספר רגיל לגמרי (לצורך הדוגמא בלבד נניח 67-66 וכ"ו) היא לוחית רישוי רגילה לחלוטין של קונסול של כבוד ומלבד ענין "הכבוד כביכול" אין ללוחית הזו שום חסינות מכל סוג שהוא והיא לוחית רישוי רגילה לגמרי.

מקווה שעשיתי סדר בדברים .

חג שמח

שכחת את הלוחית הלבנה הרביעית...

היא לא דיפלומטית אבל היא שייכת לרכבים של אזרחים חוזרים ונשארים ממה שידוע לי לפחות שנתיים עד שהסטטוס של הרכב משתנה ללוחית צהובה וניתן למכור אותו לכל אחד.

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

זאת הלוחית הרביעית שדיברתי עליה.

פורסם
שכחת את הלוחית הלבנה הרביעית...

היא לא דיפלומטית אבל היא שייכת לרכבים של אזרחים חוזרים ונשארים ממה שידוע לי לפחות שנתיים עד שהסטטוס של הרכב משתנה ללוחית צהובה וניתן למכור אותו לכל אחד.

מכיוון שהשרשור עסק במספרים דיפלומטים וכיו"ב לא התייחסתי ללוחיות אחרות (ויש הרבה כאלה)

לוחיות של תושבים חוזרים ממדינות כאלה ואחרות הם לא מספרים דיפלומטים בכלל . לא בקיא כל כך בחוקים לגבי כמה זמן אפשר לנסוע עם לוחית כזאת אבל לפי דעתי שנה ולא שנתיים. ייתכן ואני טועה.

לאחרונה יצא לי להיתקל בארץ ברכבים עם מספרי רישוי צרפתים ואיטלקים (זכור לי במיוחד פיאט טמפרה סטיישן שכנראה הבעלים שלה ממש אוהב אותה עם טרח להגיע איתה עד לפה מאיטליה)

כמובן שיש :

1: או"ם (על תת האירגונים השייכים לו שלכל ארגון יש לוחית שונה) למשל UN , UNDOF , UNTSO וכ"ו. (הלוחיות האלה הם לא דיפלומטיות מאחר והאו"ם אינו אירגון דיפלומטי). בכל מקרה לאו"ם יש משטרה צבאית משלו שפועלת גם פה בישראל וקל לזהות אותם עם הכיתוב באנגלית על הניידות "משטרה צבאית".

הצלב האדום : כרגע עם 2 סוגי לוחיות , סוג אחד מספר לבן שמתחיל באותיות ICRC ואז מספר רישוי רגיל שמסתריים ב 21 .

סוג שני מספר רישוי מקומי של גנבה עם סמל שוויץ וסמל גנבה והאותיות GE .

לשגרירות מצרים בישראל יש אמנם מספר רישוי דיפלומטי אבל אם תסתכלו טוב על מרבית הרכבים שלהם תבחינו כי מתחת למספר הדיפלומטי מסתתר מספר רישוי מצרי . (אני מניח שהם נוסעים בחופשות וחגים שלהם עם הרכב למצרים וזאת הסיבה למספר המצרי)

שגרירות סין נוהגת מפעם לפעם להביא לכאן רכב או מיניבוס עם מספר רישוי סיני שהופך בהמשך למספר דיפלומטי . (העיקר שהשגריר נוסע ביגואר)

וכמובן אזרחים ירדנים רשאים לנסוע בשטח ישראל עם מספר הרישוי הירדני שלהם . (יוצא לראות הרבה מהם בעיקר ביפו מבקרים קרובי משפחה)

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

• תוכן חדש...