Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוקטן גבוהה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8581 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר דנו בזה בעבר

ההבדל בניהם הוא בדטונציה (נקודת ההתלקחות)

95, יותר זול

98 , יותר יקר (אומרים שמורגש שיפור - אבל לא כל-כך משמעותי)

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

ההבדל הוא בחום הנידרש לדליקה 98 התלקח בטמפרטורה יותר גבוהה

איזה אוטו יש לך ???

למכוניות לא ספורטיביות בדרך כלל אין טעם לבזבז כסף על 98 ולא יורגש הבדל

למכוניות ספורטיביות לפעמים חייבים 98

אני והקליאו כבר לא ביחד

אווווי הגעגועים

פורסם

זה לא קשור אם המכונית ספורטיבית או לא.

ישנם שתי סיבות שבגללן כדאי למלא 98/99:

1. אם יחס הדחיסה במנוע שלך הוא מעל 1:10 (המהדרין יאמרו 1:9.5).

2. אם בזמן נסיעה אתה שומע רעשי צילצולים מהמנוע, הרעשים הנ"ל הינם הסימפטום לתופעה הנקראת "דטונציה", דטונציה היא הצתה מוקדמת של התערובת עוד לפני הופעת הניצוץ, עוד בשלב הדחיסה.

כמו שנאמר, דלק בעל אוקטן גבוה הינו דלק בעל נקודת התלקחות עצמית גבוהה יותר ולכן ככל שהאוקטן יהיה גבוה יותר כך יהיה ניתן לדחוס את הדלק יותר לפני שהוא יתלקח בעצמו.

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם

ברור שזה לא רק במכוניות ספורטיביות בגלל זה כתבתי בדרך כלל ולפעמים

כי לרוב המכוניות הספורטיביות יש יחס דחיסה גבוה ולרוב הלא ספורטיביות אין יחס דחיסה גבוה

תמיד יש יוצאים מן הכלל

תקן אותי אם אני טועה אבל הסיבה השניה תופעת הדטונציה נובעת בעיקר מיחס דחיסה גבוה

ואוקטן נמוך לא??

אני והקליאו כבר לא ביחד

אווווי הגעגועים

פורסם

אגב, פריט טריוויה שנתקלתי בו השבוע בספר "הטכנאי הצעיר" משנת 1958 -

המקור לשמו של סיווג האוקטאן הוא כזה - כאשר רצו ליצור סולם מדידה לרגישות לדטונציה השתמשו בתערובת של שני תזקיקי דלק - חומרים בשם אוקטאן והכסאן.

ישבו במעבדה ודחסו תערובות שונות שלהם ביחסים שונים וראו מתי מתרחשת התלקחות כתוצאה מהחום והלחץ. הסיבה שבחרו באוקטאן כבסיס לתערובת היא רגישותו הנמוכה להתלקחות, ולא חשבו בזמנו שהדלקים יהיו פחות רגישים ממנו. אוקטאן 87 נחשב אז דלק טוב...

כך שדלק באוקטאן 95 זהה ברגישותו להתלקחות בלחץ לתערובת של 95% אוקטאן ו- 5% הכסאן.

ואפשר גם להגיע למספר אוקטאן גבוה מ-100 בדלקים מתקדמים. הדלק פשוט רגיש פחות להתלקחות בלחץ אפילו מ100% אוקטאן (שנחשב לחומר עמיד...) .

פלאי הכימיה בשירות מגלחי הראשים!

פורסם
אגב, פריט טריוויה שנתקלתי בו השבוע בספר "הטכנאי הצעיר" משנת 1958 -

המקור לשמו של סיווג האוקטאן הוא כזה - כאשר רצו ליצור סולם מדידה לרגישות לדטונציה השתמשו בתערובת של שני תזקיקי דלק - חומרים בשם אוקטאן והכסאן.

ישבו במעבדה ודחסו תערובות שונות שלהם ביחסים שונים וראו מתי מתרחשת התלקחות כתוצאה מהחום והלחץ. הסיבה שבחרו באוקטאן כבסיס לתערובת היא רגישותו הנמוכה להתלקחות, ולא חשבו בזמנו שהדלקים יהיו פחות רגישים ממנו. אוקטאן 87 נחשב אז דלק טוב...

כך שדלק באוקטאן 95 זהה ברגישותו להתלקחות בלחץ לתערובת של 95% אוקטאן ו- 5% הכסאן.

ואפשר גם להגיע למספר אוקטאן גבוה מ-100 בדלקים מתקדמים. הדלק פשוט רגיש פחות להתלקחות בלחץ אפילו מ100% אוקטאן (שנחשב לחומר עמיד...) .

פלאי הכימיה בשירות מגלחי הראשים!

כנסו לפה למאמר מקיף ומעניין בנושא

:puzzled:
  • תוכן חדש...