Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גולף 6 1.4 TSI - מעבר לשמן 5-30

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5073 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב ניסיתי לשאול מישהו כדי לא להקפיץ אבל אני לא יכול לשלוח עדיין ה"פ אז -

רציתי לשאול אם הרכב חדש ולא הוחלף בו עדיין שמן - ואני צריך להוסיף שמן האם יש בעיה להוסיף 5-30 אם נניח שהוא הגיע מראש עם 5-40 ?

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טוב, אז קצת בדקתי לגבי הרכב החדש שלי (פולו TSI) ובספר הרכב מצוין כך:

לרכב בו מופיע סוג שירות QG1 ניתן לעשות שירות- LONGLIFE , קריא- למלא שמן בקוד 504 פעם בשנתיים.

לסוג שירות QG2 ו- QG0 יש לבצע טיפולים לפי ק"מ- 15 אלף או כל שנה ולמלא שמן בקוד 502.

תבדקו איזה קוד שירות מופיע במדבקת הרכב שהיצרן קבע לכם.

אצלי מופיע QG1 ולכן אני מתכוון למלא שמן בקוד 504 בצמיגות 5-30 ולהחליפו רק פעם בשנתיים.

אין שום התייחסות לאקלים בארץ ומדובר רק על "תנאים קשים" שבהם נדרשים טיפולים דחופים יותר.

פורסם
טוב ניסיתי לשאול מישהו כדי לא להקפיץ אבל אני לא יכול לשלוח עדיין ה"פ אז -

רציתי לשאול אם הרכב חדש ולא הוחלף בו עדיין שמן - ואני צריך להוסיף שמן האם יש בעיה להוסיף 5-30 אם נניח שהוא הגיע מראש עם 5-40 ?

אתה לא צריך להתאמץ. תיכנס למרכז השירות, (לא צריך לתאם פגישה). יבדקו לך את גובה השמן ויוסיפו לך ברצון. אם הצריכה גבוהה מדי, קיים נוהל של רישום מעקב ובקרת צריכת שמן, לכן מוצע שלא להוסיף לבד ברכב חדש.

פורסם
טוב, אז קצת בדקתי לגבי הרכב החדש שלי (פולו TSI) ובספר הרכב מצוין כך:

לרכב בו מופיע סוג שירות QG1 ניתן לעשות שירות- LONGLIFE , קריא- למלא שמן בקוד 504 פעם בשנתיים.

לסוג שירות QG2 ו- QG0 יש לבצע טיפולים לפי ק"מ- 15 אלף או כל שנה ולמלא שמן בקוד 502.

תבדקו איזה קוד שירות מופיע במדבקת הרכב שהיצרן קבע לכם.

אצלי מופיע QG1 ולכן אני מתכוון למלא שמן בקוד 504 בצמיגות 5-30 ולהחליפו רק פעם בשנתיים.

אין שום התייחסות לאקלים בארץ ומדובר רק על "תנאים קשים" שבהם נדרשים טיפולים דחופים יותר.

לא יעזור לך, כי מוסכי היבואן בארץ מתעקשים, מסיבות כלכליות מובנות, שאצלנו שוררים "תנאים קשים".

בגלל זה אני ממתין למסמך ממר ויזל שאיתו יהיה אפשר להתקדם.

פורסם
ידידי TT

אני מציע לך שלא לחכות לאותו "מסמך" שמבקש חברינו OV .

תיכנס למרכז שירות לבדיקת גובה שמן ומילוי ואם צריך, לתחילת רישום בקרת מעקב צריכה.

הבנתי, תודה.

פורסם
לא יעזור לך, כי מוסכי היבואן בארץ מתעקשים, מסיבות כלכליות מובנות, שאצלנו שוררים "תנאים קשים".

בגלל זה אני ממתין למסמך ממר ויזל שאיתו יהיה אפשר להתקדם.

הבנתי... למרות שהיצרן קבע ברכב הספציפי שלי תנאי שירות LONGLIFE היבואן מתעקש שבארץ זה לא יתקיים. יש אישור כלשהו מהיצרן כי לא ניתן להפעיל שירות כזה במדינת ישראל, או שזאת רק גחמה של היבואן..?!

פורסם

אני עוקב בחצי עין :wink: ומנסה להבין את הדיון , והרעיון מאחוריו .

o.v - מדוע לא להשאר עם 5W-40 - וטיפול החלפת שמן אחת לשנה , לא יותר בריא .(ולהשתמש בשמן של חברה אחרת )

מניסיוני -

במנועי בנזין עם יחס דחיסה גבוהה , טורבו , ואו עובדים בנתוני סל"ד גבוהים ובתנאי ישראל , כדאי ורצוי 5W-40 .

כך גם במנועי הטורבו / בנזין באלפא .

אני הייתי נשאר על הצד הבטוח , אטימה טובה יותר וכושר הפרדה ויצירת שכבת הגנה צמיגה יותר .

וכמובן אם יש צריכת שמן קטנה ב 5W-40 , הרי במעבר ל 5W-30 , יש אפשרות כי צריכת השמן תגדל ..

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
הבנתי... למרות שהיצרן קבע ברכב הספציפי שלי תנאי שירות LONGLIFE היבואן מתעקש שבארץ זה לא יתקיים. יש אישור כלשהו מהיצרן כי לא ניתן להפעיל שירות כזה במדינת ישראל, או שזאת רק גחמה של היבואן..?!

אם קראת את הפוסט מתחילתו, בטח הבנת שתשובה לשאלתך אני מנסה לקבל כבר הרבה זמן. קיוויתי לקבל אותו באדיבותו של מר ויזל ממוסך פליקס, אבל כפי שהוא כתב - אין מה לחכות ל- "מסמך" מהיצרן.

חבל.

פורסם
אני עוקב בחצי עין :wink: ומנסה להבין את הדיון , והרעיון מאחוריו .

o.v - מדוע לא להשאר עם 5W-40 - וטיפול החלפת שמן אחת לשנה , לא יותר בריא .

מניסיוני -

במנועי בנזין עם יחס דחיסה גבוהה , טורבו , ואו עובדים בנתוני סל"ד גבוהים ובתנאי ישראל , כדאי ורצוי 5W-40 .

כך גם במנועי הטורבו / בנזין באלפא .

אני הייתי נשאר על הצד הבטוח , אטימה טובה יותר וכושר הפרדה ויצירת שכבת הגנה צמיגה יותר .

וכמובן אם יש צריכת שמן קטנה ב 5W-40 , הרי במעבר ל 5W-30 , יש אפשרות כי צריכת השמן תגדל ..

אייל .

אייל שלום,

אני לא בטוח במה שאתה אומר לגבי צמגות השמן, הרי השמן הספציפי פותח בשיתוף עם היצרן ומאושר לשימוש בעולם, גם במדינות חמות כשלנו.

בנוסף, אני לא רוצה לקבל שמן של סונול ובמוסך אלו שתי האפשרויות היחידות.

שלישית, הדיון גם הפך עקרוני - למה אי אפשר לקבל תשובה חותכת מהיבואן לשאלה פשוטה - השמן מאושר לשימוש ברכב, או לא. אני חלילה לא פונה למר ויזל שסיפק לי תשובה חותכת, אני מדבר יותר על היבואן שלא ידע לתת לי תשובה חד משמעית.

לגיטימי?

פורסם

היצרן גם אמר בעבר בתחילה שאין בעיות בפלסטיקים של החלונות ובממסרות ה DSG .

ומניסיון של היבואן בארץ ומוסכי השרות שהתמודדו עם הבעיות - ההנחיות שונו .

לכן - אפשר כי היבואן ומוסכי השרות , פשוט הולכים על הצד הבטוח , ומעדיפים 5W-40 לתנאי הארץ .

מה עוד שאם יש צריכת שמן קטנה ואפשרית בעבודת המנועים - הרי מעבר ל 5W-30 , סביר כי יגדיל את צריכת השמן .

מעבר לנושא העקרוני ולשימוש בשמן של סונול , לאיזה תובנה אתה רוצה להגיע .. :lol:

אז תחליף לשמן של חברה איכותית אחרת , אבל לדעתי , הייתי נשאר עם 5W-40 , וטיפול אחת לשנה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

הייצרן לא קבע שום דבר אלא הדבר ניתן לבחירה על-ידי בעל הרכב.

בשנים האחרונות הייצרן משווק את הרכב עם אפשרות של בחירה בין long-life service Without long-life service.

אבל ! הייצרן או הייבואן חייבים לעדכן (או לאפשר) במחשב הרכב את האופציה הנכונה. במידה ותבחר בעצמך לטפל ברכב לפי מירווח טיפולים long-life service אתה לא תקבל התראה על מועד החלפת שמן מנוע על-פי ניטור וחישוב של מחשב הרכב לגבי איכות שמן המנוע.

שנתיים ללא החלפת שמן מנוע זה המקסימום אבל ייתכן מאוד בהתאם לאיכות השמן ואופי הנסיעה, טמפ' שמן מנוע, מספר התנעות ומצב המנוע (פרמטרים המשפיעים על הבלאי של השמן) תצטרך להחליף אחרי 14 חודשים את שמן המנוע.

המלצתי לא לעבור למירווח טיפולים ארוך.

איזה כייף לי :)

פורסם

שלום לכולם,

קיבלתי טלפון משי מוסקוביץ' - מנהל השירות הטכני. הוא קרא את הפוסט ויצרו איתי קשר מהמחלקה הטכנית בצ'מפיןו שקישרה בינינו.

אני חייב לציין את האדיבות והמקצועיות הן של הילה אשת המרכז והן של שי. בשורה התחתונה הוא יבדוק את כל עניין התקן והשמן אל מול היצרן ויחזור אליי עם תשובה.

אגב, גם הוא הסכים שלא ייתכן שניתן לעשות שימוש בשמן בתקן 504 בלבד במנועי tsi כפי שטענו בפני בהתחלה.

אחזור לעדכן.

פורסם

חברים שלום,

לאחר הודעתי ביום רביעי לפיה דיברתי לא פחות מאשר עם מנהל המחלקה הטכנית של צ'מפיון מוטורס - מר שי מוסקוביץ' - שאמר שיבדוק בעבורי את עניין השימוש בשמן בתקן 504 ברכבי הקונצרן, קיבלתי אתמול בערב שיחת טלפון נוספת משי. לפני שאפרט, הרשו לי לשבח את שי שהקדיש לי מזמנו למרות שאני בטוח שיש לו דברים חשובים יותר לעשות, טרח ובדק וחזר אליי אחרי יום שוב בשיחת טלפון פרטית:

אלו בגדול דבריו:

לפי שי, השמן מדגם קסטרול SLX 5W-30 בתקן 504/507 - מתאים למנועי ה- TSI

שי הודה לי שהסבתי את תשומת הלב של היבואן לעניין התקן הישן יותר (502) לעומת התקן החדש (כאמור 504), ולדבריו כבר בשבוע הבא יעודכנו כל רשימות השמנים המותרות לשימוש, כך שיהיה אפשר להשתמש בשמן בתקן 504/507 בכלל מנועי הבנזין של הקונצרן, כולל מנועי TSI.

שי הבין שבדבריי יש אמת, כלומר שאין סיבה שגם בישראל לא נוכל להשתמש בשמן בתקן 504, בלי קשר למרווח הטיפולים.

לחצתי ושאלתי אותו "מה אני עושה אם מחר בבוקר אני הולך למוסך, מבקש את השמן ומסרבים לשים אותו ברכב שלי?" שי ענה שהוא כאמור ידאג שתצא לדפוס ותופץ רשימת שמנים עדכנית אם לא בשבוע הבא אז אחרי החג, ואף אמר שהוא יוכל לפרסם את הרשימה מעל דפי האתר לבקשתי, כך שכלל חברי הפורום בעלי רכבי המותג יוכלו לקבל מסמך חותך ועדכני לגבי השימוש בשמן.

עכשיו נותר לי ולשאר המעוניינים לחכות.

אם כך, שוב תודה לשי מוסקוביץ' מנהל המחלקה הטכנית בצ'מפיון מוטורס ותודה להילה אורנשטיין אשת שירות במחלקה, על יחס יותר ממעולה, קשוב ואדיב. יישר כוח !

פורסם

אם כך, לעניין מרווחי הטיפולים במנועי ה- TSI, ניתן לבצע כל שנתיים במידה ומשתמשים בשמן בתקן 504..?!

• תוכן חדש...