Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5218 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בתקופה האחרונה עולה בי החשד שהמצתים שלי אינם עובדים במשרה מלאה.

הסיבה העיקרית היא משום שבעבר מיד לאחר ההנעה כשהמנוע היה קר הרגשתי שהמנוע סוחב את הרכב במעלה הרחוב במהירות גבוהה בהרבה מאשר היום. לחליפין, בירידה הרכב תפס תאוצה באופן מהיר (מבלי לדרוך על דוושת התאוצה) והיום המצב אינו כך. כמובן שאני מתייחס רק למצב בו המנוע קר.

עלתה בי התחושה שאולי אחד המצתים אינו עובד כמו שצריך ורציתי לדעת האם יש דרך לבדוק את עבודת המצתים בטרם אני מחליף אותם ? אני זוכר באופן עמום שפעם ראיתי מישהו מחזיק את חוט ההצתה והמצת ביד ובזמן שהמנוע פועל רואה את הניצוצות. לצערי אני לא זוכר זאת בוודאות ולכן רציתי לדעת האם בטוח לעשות דבר כזה ?

דבר נוסף, האם יכול להיות שהבעיה היא בחוט הצתה פרוץ ולא במצתים ? במידה וכן אז כיצד ניתן לבדוק זאת ?

תודה,

קובי.

מלא את הפרטים החסרים:

דגם הרכב:_____

נפח מנוע:______

סוג תיבת ההילוכים:_____

שנת ייצור______

תודה, ההנהלה.

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ראשית לא כתבת באיזה רכב מדובר. (ההנהלה כבר הגיבה)

האם התופעה מתרחשת בקביעות?

אם אחד המצתים היה תקול, סביר שהיית היית מרגיש זאת בכל זמן ולא דווקא כשהמנוע קר.

בדיקת ניצוץ כשהפלג מפורק באופן שתיארת אינה רצויה ועלולה לגרום לנזק.

את הבעיות אפשר לחפש (אם אתה ממש מתעקש) במערכת הדלק, מנוע צעדים, צנרת ואקום ועוד.

פורסם

מדובר ברכב מסוג טויוטה קורולה שנת ייצור 2004 מנוע בנזין נפח 1600 סמ"ק.

האם יש דרך לבדוק את המצתים ואת חוטי הצתה ?

פורסם

שלום רב !

אם מישהו מחברי הפורום היה יודע מה הבעייה, לפי התאור שסיפקת, הוא היה נחשב גאון מקצועי , עלוי, מקצוען רכב על, פותח סטרטאפ באבחון תקלות דרך מחשב, ותיקון רכב דרך המחשב.

יש לי סטארטאפ אחר בשבילך, גש למוסך.

בתקוה להבנה.

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום לך צביקה.

ראשית, לא אהבתי כלל את סגנון התגובה שלך. קח זאת לתשומת לבך שמדובר בפורום להתייעצות. לשיטתך, אפשר לסגור כליל את קארספורום.

וכעת לענייננו. אין לי בעיה שמשביתה אותי. מנסיוני, במוסך יגידו לי שצריך להחליף משהו במחיר מופרז ובסופו של דבר הכל ישאר אותו הדבר. אני מהנדס מכונות במקצועי ומתעניין מאוד בתחום אחזקת הרכב. עבורי ביצוע תחזוקת הרכב (כולל איתור הבעיות) באופן עצמאי הוא תחביב שאני אוהב ומטפח. אם תבצע חיפוש בארכיון הפורום תגלה שאני תמיד שואל כאן שאלות בנושאים שונים כדי להעזר בידע האדיר של גולשי הפורום על מנת לנסות לפתור כל בעיה ברכב באופן עצמאי (זה גם כיף לי מאוד וגם זול בהרבה מכל ביקור במוסך. והכי חשוב, אני יודע בוודאות שאני מבצע את הפרוצדורה הכי טוב שאפשר).

יכול מאוד להיות שאני טועה והבעיה אינה במצתים ולכן אני מנסה לשאול ולחקור ולא מסתפק בתשובות שאומרות "לא זו הבעיה". אני מעוניין לדעת מהם לדעתכם גורמים אחרים שעלולים לגרום לסימפטום של איבוד הכח ?

מכל כיוון שאני מנסה לחשוב על זה אני תמיד מגיע למסקנה שבאחת הבוכנות לא מתבצעת בעירה ולכן מורגשת הירידה בכח שהרי אם המנוע היה מפיק את אותו המומנט אז לא הייתי מרגיש בבעיה.

בברכה,

קובי.

פורסם

קובי,

מה שצביקה ניסה לומר לך זה שעל סמך התיאור הלוקה בחסר שלך לא ניתן יהיה לעזור לך.

בנוסף, לעיתים נסיעת מבחן עם מוסכניק בעל נסיון יכולה לפתור את הבעייה בלי משחקי "ניסוי וטעייה".

אני מציע לך לתאר טוב יותר את הסימפטום שאתה חווה, כי אם התקלה מתרחשת גם בעלייה וגם בירידה ללא לחיצה על דוושת הגז - הקויילים (ואין לך חוטי הצתה, יש קוייל לכל פלאג) והפלאגים חפים מפשע.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
שלום לכולם.

בתקופה האחרונה עולה בי החשד שהמצתים שלי אינם עובדים במשרה מלאה.

הסיבה העיקרית היא משום שבעבר מיד לאחר ההנעה כשהמנוע היה קר הרגשתי שהמנוע סוחב את הרכב במעלה הרחוב במהירות גבוהה בהרבה מאשר היום. לחליפין, בירידה הרכב תפס תאוצה באופן מהיר (מבלי לדרוך על דוושת התאוצה) והיום המצב אינו כך. כמובן שאני מתייחס רק למצב בו המנוע קר.

עלתה בי התחושה שאולי אחד המצתים אינו עובד כמו שצריך ורציתי לדעת האם יש דרך לבדוק את עבודת המצתים בטרם אני מחליף אותם ? אני זוכר באופן עמום שפעם ראיתי מישהו מחזיק את חוט ההצתה והמצת ביד ובזמן שהמנוע פועל רואה את הניצוצות. לצערי אני לא זוכר זאת בוודאות ולכן רציתי לדעת האם בטוח לעשות דבר כזה ?

דבר נוסף, האם יכול להיות שהבעיה היא בחוט הצתה פרוץ ולא במצתים ? במידה וכן אז כיצד ניתן לבדוק זאת ?

תודה,

קובי.

מלא את הפרטים החסרים:

דגם הרכב:_____

נפח מנוע:______

סוג תיבת ההילוכים:_____

שנת ייצור______

תודה, ההנהלה.

סתם לידע כללי בטויוטה קורולה אם לא שמים את דגם הפלאג המדויק שנקבע ע"י היצרן, ההנעה בבוקר תהיה קשה מהרגיל.

מומלץ דבר ראשון לפרק פלאג ולבדוק מה המספר שלו ולהשוות להוראות יצרן. אם הינך יודע איזה פלאג מורכב ברכבך כתוב לנו בפורום ואנו נגיד לך אם הוא מתאים לרכבך. כמו כן מתי החלפת פלאגים בפעם האחרונה? (ק"מ)

פורסם
סתם לידע כללי בטויוטה קורולה אם לא שמים את דגם הפלאג המדויק שנקבע ע"י היצרן, ההנעה בבוקר תהיה קשה מהרגיל.

מומלץ דבר ראשון לפרק פלאג ולבדוק מה המספר שלו ולהשוות להוראות יצרן. אם הינך יודע איזה פלאג מורכב ברכבך כתוב לנו בפורום ואנו נגיד לך אם הוא מתאים לרכבך. כמו כן מתי החלפת פלאגים בפעם האחרונה? (ק"מ)

כשהחלפתי פלאגים בפעם האחרונה פשוט לקחתי את מספר הדגם וקניתי אותו הדבר (היו של דנסו ושמתי של NGK).

אין לי בעיה של קושי בהנעה כלל וכלל. האוטו מניע בקלות גם בבוקר.

החלפת הפלאגים האחרונה הייתה לפני 51 אלף קילומטרים.

פורסם
קובי,

מה שצביקה ניסה לומר לך זה שעל סמך התיאור הלוקה בחסר שלך לא ניתן יהיה לעזור לך.

בנוסף, לעיתים נסיעת מבחן עם מוסכניק בעל נסיון יכולה לפתור את הבעייה בלי משחקי "ניסוי וטעייה".

אני מציע לך לתאר טוב יותר את הסימפטום שאתה חווה, כי אם התקלה מתרחשת גם בעלייה וגם בירידה ללא לחיצה על דוושת הגז - הקויילים (ואין לך חוטי הצתה, יש קוייל לכל פלאג) והפלאגים חפים מפשע.

איתמר.

קיבלתי, אך שים לב שככל שמבקשים יותר פרטים אני מעדכן יותר ויותר פרטים שמבקשים ממני. לצערי, רק פעם אחת בחיי חוויתי מוסכניק מנוסה, מקצוען ושאינו חמדן. מאז כל מה שהכרתי היו חאפרים חמדנים. עם הרכב הנוכחי שלי אני משתדל לא לבקר במוסך. את כל הטיפולים אני עושה לבד ומשתדל גם לטפל בתקלות בכוחות עצמי או בעזרת חברים שגם עבורם מדובר בתחביב.

כמו שאמרתי קודם, אין לי כל כך "בעיה". זה משהו שאני מרגיש שהוא שונה ממה שהיה בעבר ואני מנסה לפענח מה הגורם לכך.

אני אשתדל לתאר מפורט יותר.

הרחוב בו אני גר הוא חד סטרי. כשאני מתחיל נסיעה אני צריך לעלות במעלה הרחוב. בעבר, כשהמנוע היה קר (טורים גבוהים), הרגשתי שהרכב גמע מהר יותר את העליה מבלי שלחצתי על דוושת התאוצה כלל. גם היום הרכב יכול לעשות את אותה העליה ללא לחיצה על הגז אולם זה לוקח יותר זמן. דוגמה נוספת אפשר להרגיש כשמדובר בתחילת נסיעה במישור. אם בעבר הייתי מניע ויכול לנסוע ללא לחיצה על הגז עד יציאתי מרחוב צר יחסית ומבלי שמישהו מאחורי היה נדחף ומצפצף שאסע מהר יותר אז היום אני יודע שהרכב לא מושך כמו בעבר מבלי שאלחץ על הגז ולכן אני מוותר מראש.

אני בטוח שרבים כאן מכירים את התופעה שרכב קר מושך יותר בגלל שהטורים בזמן שהוא קר גבוהים יותר. אם הייתי יודע מה הייתה רמת הטורים בעבר הייתי יכול לדעת האם ירידת טורים היא המקור לתחושה שאני מרגיש. לצערי, אני לא יודע מה היו הטורים בעבר בזמן הנעה ולכן לא יכול להשוות אולם אני יודע שאף אחד לא נגע ברכב ושיחק עם עוצמת הטורים.

לאור הדברים הנ"ל אני כל הזמן מגיע למסקנה שולי אחת הבוכנות אינה מספקת את המומנט המתבקש ממנה (יכול להיות שהפלאגים מפוייחים והניצוץ שם לא מצליח להביא לבעירה מלאה).

האם ישנם עוד גורמים שיכולים לדעתך לגרום לתחושה הנ"ל ?

פורסם
כשהחלפתי פלאגים בפעם האחרונה פשוט לקחתי את מספר הדגם וקניתי אותו הדבר (היו של דנסו ושמתי של NGK).

התופעה שתיארת יכולה להתאים גם לשמן גיר שאיבד את תכונותיו ולא מתפקד טוב כשהוא קר.

פורסם
התופעה שתיארת יכולה להתאים גם לשמן גיר שאיבד את תכונותיו ולא מתפקד טוב כשהוא קר.

מה שאתה אומר כאן מעניין אותי מאוד מכיוון שלא החלפתי שמן גיר מאז שקניתי את הרכב לפני 4 שנים.

אתה יכול אולי לפרט מעט מה גורם לך להבין שמדובר בשמן גיר שאיבד תכונותיו ?

אילו תכונות חשובות יש לשמן הגיר ? הרי אני לא הרגשתי אף פעם סוג של "החלקה" של הגיר.

מה יש בתכונות של שמן גיר חדש שעלולות לשפר את תחושת הכח של המנוע ?

תודה רבה לך על הכיוון החדש... זה מסקרן מאוד עכשיו.

פורסם

לפי מה שאתה מתאר זה גם יכול גם להגרם עקב מזג אוויר נוח ולא קר בבוקר.

וגם עקב חיישן טמפ' מזייף, משאבת דלק רגיזה, בעיות בגיר, חיישן tps ודוד אחורי דולף.

מאחורי המקלדת לא ניתן לקבוע דברים שכאלו בוודאות, ואם אתה תתחיל בהחלפה של כל חלק או נוזל שיגידו לך פה אתה כבר תשלם יותר ממה שהיית משלם על אבחון מקצועי ופתרון התקלה.

לא סתם צביקה אמר לך לגשת למוסך. ישנם דברים שניתן להדריך ולתת כיון פה בפורום ויש דברים שלא ניתן לפתור ע"י השערות וללא בדיקה מקצועית.

אגב אם הבעיה הייתה במצתים היית מרגיש זיוף במנוע או בעיות סחיבה תמידית.

פורסם

את של ngk נראה לי שצריך להחליף בתדירות יותר גבוהה.

סך הכל אתה מנסה לקבל פתרון דרך הפורום, על בעיה שהיא יותר "תחושת בטן" לא מבוססת מאשר בעיה אמיתית וברורה.

לא אמרת חוסר סחיבה קיצוני, גמגומים, רעידות, עשן שחור\לבן יוצא מהאגזוז, אוטו נכבה קופץ משתעל נחנק עשה אפצ'י.

אמרת תופעה שקשה למדוד אותה בכלים אובייקטיביים.

אגב, טיפולים, מתי החלפת שמנים ופילטרים ברכב שלך לאחרונה? (אם פלאגים לפני 51K, מתי שמנים ופילטרים?)

אם לא הקפדת על שיגרת טיפולים שוטפת עם שמנים איכותיים, בהחלט שיכול להיות ירידה בביצועי המנוע, בפרט ברכב שלך ובשנתון שלך, שיש להם נטיה ליצירת בוצה במנוע.

אם אתה רוצה פתרונות\בדיקות, מהקל אל הכבד: דבר ראשון תחליף פלאגים ותקנה דנסו ולא ngk. דבר שני, אם יש לך ידיים טובות ואתה מבין בהנדסת מכונות, תפתח (על אחריותך האישית כמובן) בעדינות את מכסה השסתומים העליון, כמה ברגי 10) ותציץ על המערכת שם אם היא נקיה ובצבע זהוב, או שהכל שחור משחור שרוף ומסריח עם מלא פירורים\גושים. אם זה זהוב או בצבע זהבהב, ואין פירורים או גושים שחורים, משמע שאין בוצה, אם הכל שחור משחור ועם ריח שרוף כבד + בוצה, זה פשוט בוצה. על דרך הניקוי, על זה יש שירשורים שלמים כאן. בסגירת מכסה השסתומים, תיזהר על הגומיה שלא לקרוע אותה, ואולי על הדרך תזמין מראש חדשה ותחליף אותה לגמרי.

אם עדיין ממשיכה הבעיה, אולי תשקול כניסה למוסך לשם בדיקה בלבד. אל תתקן במקום, תבקש בדיקה ותבוא להתייעץ אחר כך אם כדאי או לא.

בקשר לגיר ולשמן גיר: בלי קשר לכלום, כדאי להחליף שמן גיר + פילטר כל כמה שנים או ק"מ, (בדגם שלך לא זוכר בדיוק כמה).

לא נראה לי קשור לגיר הבעיה שציינת. בעיות בגיר מתאפיינות בדרך כלל בתסמינים אחרים.

בהצלחה.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...

• תוכן חדש...