Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5219 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כשהחלפתי פלאגים בפעם האחרונה פשוט לקחתי את מספר הדגם וקניתי אותו הדבר (היו של דנסו ושמתי של NGK).

אין לי בעיה של קושי בהנעה כלל וכלל. האוטו מניע בקלות גם בבוקר.

החלפת הפלאגים האחרונה הייתה לפני 51 אלף קילומטרים.

מצטרף בשאלה לשירשור,

אני שומע כמה פעמים בחיים שלי שרכבים עוברים קלימוטראז' גבוה מאוד עם פלאגים מסוימים,

אני צעיר בן 21 ועד עכשיו מחזיק רכבים ישנים יחסית, וידוע לי שבכל טיפול 10K מחליפים פלאגים!

איך הגיוני שרכב שורד עם אותם פלאגים 51K ?

גם אחד המנהלים שלי בעבודה מחזיק סוזוקי ליאנה 2007 כבר מעל ל100K עם פלאגים מקוריים, הגיוני?

אני מחזיק כרגע אקסנט 96 עם פלאגים מקוריים מיונדאי, אני עם אותם פלאגים כבר 8K, האם אפשר להמשיך איתם עוד הרבה בגלל שהם מקוריים? או שגם אותם אצטרך להחליף בטיפול הקרוב?

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ישנם רכבים עם מרווחי החלפה של מצתים כל 30, 45, 60, 90, ו 105 אלף ק"מ.

בסוזוקי ליאנה ישנם מצתי אירדיום עם מרווח החלפה של 105 אלף ק"מ.

פורסם
בקורולה לא מחליפים מצתים כל 10,000 ק"מ וגם לא באף רכב עם מערכת הזרקת דלק שאני מכיר. לזכותם של יוניון מוטורס יאמר שמשום מה מחירי הפלאגים שלהם הם מהזולים בשוק (ועדיין כפולים מהמחיר בארה"ב) ולכן אין שום סיבה בעולם שלא לרכוש פלאגים מקוריים.

מה שלא מסתדר לי כאן הוא שפותח השרשור התלונן כי הבעייה מתרחשת גם בירידה וללא לחיצה על דוושת הדלק וזה מוציא מככל אפשרות שהבעייה בפלאגים.

איתמר.

זה לא מדוייק.

הכוונה שלי הייתה שכאשר המנוע קר ואני נמצא עם הרכב בשיפוע כלפי מטה (לא תלול אלא כזה שלאט לאט הרכב יתדרדר בו) אז הטורים הגבוהים של הדקות שלאחר ההנעה היו דוחפים לי את הרכב מהר יותר באותה ירידה.

אני רוצה לעדכן שוב.

שלשום לאחר ההחלפה הרכב התנהג מצוין !

נסעתי לירושלים והרגשתי איך הרכב בפתאומיות הפך לקליל יותר ובנוסף, במחשב צריכת הדלק בתצוגה של הצריכה הרגעית שמתי לב שאני עושה לאורך כל הנסיעה יותר קילומטרים לליטר. מכאן הסקתי שאכן הבעיה הייתה בבוכנה שלא נוצרה בה בעירה.

היום, כשחזרתי מירושלים, הרגשתי שוב שהכח של הרכב נחלש :-(

אני מאוד רגיש לשינויים האלה ברכב בעיקר משום שאני עוקב אחר הצריכה הרגעית וגם מיד לאחר ההנעה הרגשתי שהמנוע חזר לדחוף בעצלתיים.

לאור הדברים הנ"ל הגעתי למסקנה שהעובדה ששמן מגיע לפלאג היא המקור לבעיה. יש לי תחושה שאם אני אוציא שוב את הפלאגים אני אמצא שאחד מהם שוחה בשמן.

האם מישהו יכול להסביר לי כיצד ניתן למנוע את הגעת השמן לפלאגים ?

הבנתי שצריך להחליף את אטם השסתומים. היכן נמצא האטם הזה ? האם יש למישהו תמונה של האטם כדי שאוכל לזהות אותו ?

תודה רבה לכולם על העזרה

קובי.

פורסם
מצטרף בשאלה לשירשור,

אני שומע כמה פעמים בחיים שלי שרכבים עוברים קלימוטראז' גבוה מאוד עם פלאגים מסוימים,

אני צעיר בן 21 ועד עכשיו מחזיק רכבים ישנים יחסית, וידוע לי שבכל טיפול 10K מחליפים פלאגים!

איך הגיוני שרכב שורד עם אותם פלאגים 51K ?

גם אחד המנהלים שלי בעבודה מחזיק סוזוקי ליאנה 2007 כבר מעל ל100K עם פלאגים מקוריים, הגיוני?

אני מחזיק כרגע אקסנט 96 עם פלאגים מקוריים מיונדאי, אני עם אותם פלאגים כבר 8K, האם אפשר להמשיך איתם עוד הרבה בגלל שהם מקוריים? או שגם אותם אצטרך להחליף בטיפול הקרוב?

בוא תגיד לי מה האינטרס של בעל המוסך להגיד לך שהפלאגים יכולים להחזיק יותר זמן ?

לכל מכונה בעולם יש שני סוגים של תחזוקה. תחזוקה מונעת ותחזוקת שבר.

תחזוקה מונעת היא ביצוע פעולה יזומה כדי להקטין את הסיכוי לתקלה משביתה בעתיד.

תחזוקת שבר היא ביצוע תיקון או החלפה של רכיב שכשל.

במרבית המקרים, תחזוקה מונעת היא יקרה יותר אך באמת מונעת כשלים משביתים.

תחזוקת שבר היא זולה יותר אך כשהכשל מגיע הוא לא מודיע מראש.

במפעלים בהם מכונות מבצעות תהליכים ארוכים ושעצירה פתאומים של מכונה עלולה לגרום לנזק כספי גדול מאוד בגלל עצירת תהליך יקר מאוד באמצע שגורם לאיבוד התוצרת, נהוג לבצע תחזוקה מונעת מכיוון שנלקח בחשבון גם ההפסד כתוצאה מעצירת התהליך ולכן תחזוקת מונעת יוצאת בסך הכל זולה יותר.

לצורך העניין, אם אתה איש עסקים שכל שעת עבודה שלך שווה הרבה כסף ותקלה פתאומית ברכב יכולה לגרום לך להפסד רב אז גם לך עדיף לבצע תחזוקה מונעת ברכב.

בעל מוסך תמיד יעדיף לבצע תחזוקה מונעת מכיוון שהרווח הגולמי שלו מתחזוקה מונעת גדול יותר מהרווח הגולמי בתחזוקת שבר.

אתה יכול לקנות פלאגים מקוריים של יצרן הרכב שלך (זה לא סיפור יקר) ולנסות לנסוע איתם יותר עד אשר תרגיש עליה בצריכת הדלק או סחיבה חלשה של המנוע שכל אחד מהם יכול להעיד שהגיע העת להחליף פלאגים.

פורסם

למה התכוונת שאמרת שהפלג שוחה בשמן?

האם כונתך היא שהשמן מגיע לחלק הפנימי של הפלג (על האלקטרודה) או על המבודד החיצוני?

ignition-system-spark-plug.gif

השמן לא מגיע לחלק הפנימי של הפלג דרך מכסה השסתומים. ראש הפלג יושב בתוך הצילינדר.

אם יש חדירה של שמן לצילינדר אתה צריך לבדוק את הגומיות של השסתומים (ולא את האטם של מכסה השסתומים).

אפשרות נוספת לחדירת שמן לחלל הבעירה היא כאשר הרינגים (טבעות האטימה של הצילינדר) שחוקים.

אם יש שריפת שמן בחלל הבעירה, היית רואה עשן לבן יוצא מצינור הפליטה.

אם מדובר על שמן שהצטבר על החלק החיצוני של הפלג, בדוק אם יש דליפה של שמן ממכסה השסתומים. מכסה שסתומים והאטם נראים באופן כללי כך:

engine-valve-cover.jpg

פורסם
למה התכוונת שאמרת שהפלג שוחה בשמן?

האם כונתך היא שהשמן מגיע לחלק הפנימי של הפלג (על האלקטרודה) או על המבודד החיצוני?

ignition-system-spark-plug.gif

השמן לא מגיע לחלק הפנימי של הפלג דרך מכסה השסתומים. ראש הפלג יושב בתוך הצילינדר.

אם יש חדירה של שמן לצילינדר אתה צריך לבדוק את הגומיות של השסתומים (ולא את האטם של מכסה השסתומים).

אפשרות נוספת לחדירת שמן לחלל הבעירה היא כאשר הרינגים (טבעות האטימה של הצילינדר) שחוקים.

אם יש שריפת שמן בחלל הבעירה, היית רואה עשן לבן יוצא מצינור הפליטה.

אם מדובר על שמן שהצטבר על החלק החיצוני של הפלג, בדוק אם יש דליפה של שמן ממכסה השסתומים. מכסה שסתומים והאטם נראים באופן כללי כך:

engine-valve-cover.jpg

שלושה פלאגים היו עם שמן כאשר שניים מהם עם שמן בחלק העליון (מעל ההברגה) ופלאג אחד שיצא עם המון שמן גם מתחת להברגה.

האם יש אפשרות לבדוק באופן עצמאי את גומיות השסתומים והרינגים באופן עצמאי או שהדבר מצריך כלים מיוחדים ?

בכל אופן, לא הרגשתי שיוצא עשן לבן מצינור הפליטה.

האיור שהבאת של מכסה השסתומים מזכיר קצת את מכסה ראש המנוע. האם לזה הכוונה ?

פורסם

א. אין צורך לצטט הודעה שנמצאת אחרונה בשרשור

ב. בחלק העליון של ראש המנוע נמצאים השסתומים,

מעל השסתומים יש מכסה הנקרא מכסה שסתומים (Valve cover or Rocker cover) או מכסה ראש המנוע (Engine Head Cover), כפי שאתה מעדיף לקרוא לו. זה אותו חלק עצמו בשמות שונים.

האטם שנמצא מעל ראש המנוע (להבדיל מ"אטם ראש" שנמצא בין ראש המנוע לבלוק ) נקרא אטם מכסה שסתומים (valve cover gasket) זה האטם שיש לבדוק את תקינותו.

ג. אם אין שריפת שמן או צריכת שמן מופרזת, אין איבוד של נוזל קירור והמנוע עובד חלק, אל תחפש צרות שלא קיימות. הסימנים לשריפת שמן הם ברורים וניכרים. ככל הנראה השמן הצטבר בקדח של הפלג ונזל פנימה כשפתחת אותו.

פורסם

אבל עכשיו אני שוב חש את אותה הבעיה שבגללה פתחתי את השרשור.

בנסיעה הראשונה אחרי ההחלפה הרגשתי שהכל היה בסדר ושהבעיה נעלמה וכעת אני רואה שזה שוב חזר כלומר, יש שוב שמן על הפלאג.

מה היית ממליץ לי לעשות כעת ?

פורסם

גומיות שסתומים או רינגים ?

אגב, כשאני חושב על זה אין בעצם סיבה לבדוק את אטם מכסה ראש המנוע. הרי פריצה באטם זה תביא לנזילת שמן החוצה. הבעיה שלי היא בכניסת שמן פנימה אל המצת. האם אני צודק ?

פורסם
גומיות שסתומים או רינגים ?

אגב, כשאני חושב על זה אין בעצם סיבה לבדוק את אטם מכסה ראש המנוע. הרי פריצה באטם זה תביא לנזילת שמן החוצה. הבעיה שלי היא בכניסת שמן פנימה אל המצת. האם אני צודק ?

אתה שואל וגם עונה לעצמך?

אם כשאתה מפרק את המצתים החלק העליון שלהם רטוב בשמן וגם השרוול של הסליל הצתה רטוב בשמן ז"א שיש לך נזילת שמן מאטם מכסה השסטומים.

במידה והם יבשים בחלק העליון (החרסינה) והחלק התחתון שלהם רטוב בשמן (איזור האלקטרודה) ז"א שיש לך בעיה פנימית במנוע - רינגים, גומיות \ מובילי שסטומים וכו'.

אם המצת רטוב מלמעלה עד למטה זאת בעיה של אטם מכסה השסטומים והשמן שהצטבר שם נזל כלפי מטה כשהברגת את המצת החוצה.

אם הרכב לא מאבד שמן בכמויות גבוהות ולא מעשן חזק סביר להניח שהבעיה באטם מכסה השסטומים שזה דבר לא נדיר.

זה מצת שנזל עליו שמן:

190950d1283227465-diy-remove-replace-valve-cover-gaskets-spark-plugs-11.jpg

וזה מצת ששרף שמן כתוצאה של בעיה במנוע:

spark1.jpg

פורסם

אני עדיין לא מצליח להבין את הקשר בין פריצת אטם מכסה השסתומים לבין הגעת שמן לחלק כלשהו בפלאג.

למיטב הבנתי מהסברים ותמונות, מכסה השסתומים מכסה את השסתומים כאשר מסביבם שמן. אטם מכסה השסתומים מונע משמן שנמצא בין השסתומים ומתחת למכסה השסתומים לנזול החוצה. כיצד פריצה באטם זה שמונע יציאת שמן החוצה יכולה לגרום לכניסת שמן לפלאג ?

יכול להיות שעדיין לא הבנתי כראוי מהו מכסה השסתומים אבל מתמונות שראיתי אני כן יודע על מה מדובר.

פורסם

אני מצטער ששיגעתי אותך... :-(

חשבתי שאטם מכסה השסתומים הוא בצורת מלבן ואוטם רק את היקף המכסה. עכשיו לפי האיור שצירפת אני מבין כיצד הוא קשור.

המון תודה על ההסבר.

אני מקבל את המלצתך ואלך לקנות מחר אטם בתקווה שאצליח להחליף אותו במהלך סוף השבוע.

אגב, כמה אמור לעלות אטם מקורי כזה בסוכנות טויוטה ?

• תוכן חדש...