Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5217 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האם וידאת שיש דליפה מן האטם?

אפשר לנקות בנפט ובסמרטוט בד את המכסה ואת השוליים של הראש.

אל תשפוך או תתיז נפט על השסתומים עצמם ועל הקפיצים.

אני לא מכיר את הקורולה , אך יש כלי רכב בהם יש להשתמש בחומר אטימה בנוסף לאטם.

אם אין לך ספר תחזוקה ואת כל הכלים והחומרים הנדרשים - אל תתחיל לעבוד.

פורסם

עד כמה שאני יכול לוודא וידאתי.

באטם הזה לא משתמשים בחומרי סיכה עפ"י המלצת המוסך המורשה

האם אפשר להשתמש בחומר אחר פרט לנפט ? משהו שיש בבית ?

והשאלה החשובה ביותר...

כשאני פותח את המכסה אז יש שם הרבה שמן. האם השמן הוא גבוה מגובה האטם ? כלומר, האם צריך לרוקן שמן לפני ההחלפה או שאפשר להחליף את האטם מבלי לרוקן את השמן ? (השמן חדש הוחלף לפני חודש).

תודה,

קובי.

פורסם

באיזה חומר את רוצה לנקות את המנוע - אקונומיקה? קצף לניקוי שטיחים? סבון כלים?

מסירי שומנים ביתיים אינם מיועדים לניקוי מנוע ויכולים לפגוע באלומיניום ובגומי.

אם אתה רוצה לטפל ברכב שלך בלי ידע, בלי ספרות הדרכה, ללא כלים וללא חומרים מתאימים -

you have more balls than brains

אמנם החלפת אטם של מכסה שסתומים אינה מלאכה מורכבת, אבל רצוי שתראה לפחות פעם אחת איך היא מבוצעת להלכה.

מציע לך למצוא מוסניק ידידותי שיאפשר לך לעמוד לידו בזמן ביצוע עבודות תחזוקה פשוטות. כך תלמד טוב יותר.

ייתכן שיש גם סרטוני הדרכה ב- utube, אם כי ראיתי שם כמה סרטים בהם מבצעים פשעים נגד המוטוריקה.

לשאלתך:

מפלס השמן במנוע נמצא באגן השמן, מתחת לגובה גל הארכובה.

השמן מגיע לשסתומים דרך מעברי שמן בלחץ של משאבת השמן.

כאשר המנוע כבוי, השמן יורד בחזרה אל אגן השמן.

כשתפתח את מכסה השסתומים, לא יישפך ממנו שמן מנוע.

פורסם

אוקיי... עדכון קל

סיימתי עכשיו את החלפת האטם.

בטרם התחלתי הרמתי טלפון לצביקה (כן כן, אותו צביקה שבתחילת השרשור כעסתי עליו בטעות והתנצלתי על כך). צביקה כיוון והדריך אותי ונתן לי כמה טיפים למקרים שעלולים לצוץ. לשמחתי, המקרה היה פשוט ביותר. האטם יצא בקלות והכל היה נקי וחלק במכסה (אין אפילו זכר לבוצה).

פאשלה אחת קטנה בסוף הרסה לי את כל הכיף :-(

בקורולה ישנם שני ברגים שמצמידים את המכסה מלמעלה ועוד שישה ברגים מסביב ובנוסף שני אומים שמתלבשים על הברגות שיוצאות מגוף המנוע שגם כן מצמידים את המכסה (לצורך העניין, האום הימני ביותר מלפנים) וכנראה שסגרתי אותו חזק מדי (למרות שצביקה הזהיר אותי שצריך רגש בעניין) והוא נשבר. אם היה מדובר בבורג שנשבר הייתי רגוע יותר אך כאשר מדובר בהברגה שיוצאת מהגוף אני מוטרד קצת יותר :-(

כרגע אני לא ממש מוטרד משום שנראה שהמכסה צמוד בצורה טובה מאוד ואני לא מאמין שתהיה נזילה אולם בימים הקרובים אני אבדוק מה ניתן לעשות במצב כזה. עצות מהחברים כאן יתקבלו בברכה.

תודה רבה רבה רבה רבה לאנשים הנהדרים כאן שכיוונו והדריכו. עזרתם לי המון !!!

קובי.

• תוכן חדש...