Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4836 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עכשיו ראיתי - יופי של הרצאה! לגמרי אגרוף בפרצוף.

מעניין שאין לה הרבה צופים. אני משער שזה בגלל שאף אחד לא רוצה לשמוע שהוא לא מיוחד...

אהבתי במיוחד את הדברים הבאים:

1. הטענה שכולנו בעצם משוגעים.

2. רוב הדברים שאנחנו מאמינים בהם הם בעצם לא נכונים. כשביצענו החלטה מסוימת, אנחנו מבטלים את ההחלטה ההפוכה כי אנחנו לא רוצים לחשוב שעשינו החלטות לא נכונות.

3. שהוא מבקש מכל מי שבאולם לחבק את האהוב שלו שהגיע איתו להרצאה, ואז מספר לו שיש יותר סיכוי שאותו אהוב יהרוג אותו, מאשר שאל-קעידה או סתם איזה מישהו יהרוג אותו. אנחנו חושבים שאנחנו בטוחים, אבל אנחנו לא.

4. אם אתם רואים דברים מפחידים בחדשות או בעיתון ובגלל זה חיים בפחד - תתגברו על זה. כי הדברים שיהרגו אתכם הם הרבה יותר משעממים ולא סקסיים...

5. רעיונות חדשים קורים כשרעיונות ישנים מתנגשים. כדי שיהיו לך רעיונות חדשים אתה חייב להיחשף כמה שיותר לרעיונות ישנים. 27% מהאמריקאים עושים תואר ראשון. 42% מאותם אנשים לעולם לא יקראו יותר ספר. 80% ממשקי הבית באמריקה לא קונים או קוראים ספר בשנה.

6. כשמשפחה ממוצעת מכניסה יותר מ-75K$ האושר שלה לא גדל, בגלל ש-75K$ זה מספיק בשביל לחיות, וכל מה שמרוויחים מעל זה תלוי רק בחוויה האישית של כל אדם ואדם, והיא לא קשורה לכסף.

7. הזמן אף פעם לא יהיה טוב לרעיון חדש. הסיבה היא שאנשים הם פי 2 עצובים יותר בגלל הפסד, מאשר שהם שמחים בגלל הצלחה. אז אל תחכו לזמן המתאים - תפעלו עכשיו.

היי רוני, בהחלט רעיון יפה לשרשור ואבדוק חלק מן ההמלצות. הרשה לי להתייחס לעיקרי ההרצאה שהזכרת:

1כולנו משוגעים? אמירה חסרת כל משמעות שכן אי אפשר לאוששה או להפריכה, נועדה לפתוח ההרצאה בבום. ע"ע אפקט הראשוניות.

2דיסונאנס קוגנטיבי, פסיכולוגיה בסיסית.

3 לחבק אהוב- גלישה לדרמה. נכון סטטיסטית שרוב מעשי האלימות ע"י אדם מוכר, אז מה?[שמוש פופוליסטי בנתון סטטיסטי]

4 מעין המשך של 3. נכון, אז מה?

5עוד שלוב של מימצא סטטיסטי הפעם עם פילוסופיה של המדע ברמה בסיסית. תזה ואנטי תזה ועוד. המרצה עוד לא ממש הגיע לקרל פופר-ע"ע השערות והפרכות. חדש בנוי על ישן? וואו? באמת? וגם סותר ישן?...מפתיע....

6 לא רוצה להגיד אמירה דמאגוגית, אך ודאי פופוליסטי, זה שאושר הוא סוביקטיבי, בסדר.

7 אנשים שונאים הפסד. שני חוקרים ישראלים זכו בנובל לכלכלה על כך, אבל.. הרבה יותר מורכב. שכחתי כהנמן ו...? הנתון בהרצאה בסיסי, צאו ועשו עכשיו? נו? עוד סממן להרצאת בועה.

מה היה לנו שם? פתיחה להרצאה באמירה מפתיעה ומהממת, סיום יפה- צאו ועשו...יפה אך חסר משמעות. בין לבין גיבוב של מימצאים סטטיסטיים, מדע פופולרי ברמה מאוד בסיסית וכנראה כשרון הרצאה.

ההבדל ביני לבינך הוא שלא צפיתי בהרצאה שהיא בטח חביבה, אלא בתימצות שלך.אתה נחשפת לברק אש ותמרות העשן ואני, באמצעותך רק למידע היבש שהוא...יבש.

נראה כמו הרצאה מזן: מעניין , נחמד, מרגיש שלמדתי ואחרי יומיים לא נותר כלום..פוף, בועה.

ערך מבדר כמו לסרט פעולה בערך.

זוכר כתבה של יואב קווה על מכוניות ספורט כולל טויבארו? שם יש ערך מוסף. עזוב רגע אם הניתוח שלו נכון. ראה את הממבנה הסכימטי:

מה אנו מחפשים במכונית ספורט? רובנו -ביצועים ואחיזה פלוס אגו, אז נבדוק מי נותנת זאת. אז טויבארו זוכה בציון נמוך, אבל... למעטים המחפשים משהו שונה ויודעים לנצלו ממלץ על טויבארו.

למעשה- הוא ערך מבחן פרקטי ואז בנוסף למידע הפרקטי נתן ערך מוסף- הנאה אחורית. כתבה שמלמדת קורא מעבר לפרטים טכניים ספציפיים. מצוין[אם שוגה בפרטים, זה עניין אחר]

אמשיך בהודעה אחרת .

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

WOW. חשבתם שמה שראיתם בסרט AVATAR הוא מד"ב? לא כ"כ.

אחד ההרצאות המעניינות \ מלחיצות, שגורמת להרהר עמוקות בעתיד המין האנושי. חיילי-על רובוטיים? סיבורגים מהלכים ברחובות? כנראה שזה לא רחוק מאיתנו.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

ההרצאה שציינת,רוני, אין בה כל רע. היא פשוט רעש במובן של רעש רקע. בכל אופן, ברוח הרצאה זו יש ספרים של יעקוב בורק, אחד מהם שמו כמדומני רעש, שני- משהו עם שימפנזים[לא זוכר בדיוק]יש ספרי עיון רבים ברוח דומה ומשקל נוצה.

גם אם אינך מסכים לגבי ההרצאה הספציפית, תסכים שיש הרצאות טובות בשל תוכנן, יש בשל דרך הגשתן.

אגב , קח את גורי אלפי- התוכן מצחיק, לא מבריק אך דרך ההגשה וקסם אישי הופכים טוב למצוין.

לעיתים רמת הידע שלנו כה ירודה שניתן להסיט אותנו בקלות למחשבה ומעשה מסוכנים או מרושעים. לא חסרים חכי"ם וחכיו"ת כאלו למשל. או אנשים המקבלי החלטה חשובה על סמך סרטון קצר ביוטיוב, הרי באותה מידה יכלו ליפול על סרטון המציג תמונה הפוכה. אנשים רבים מדי ניתנים למינפולציות בקלות רבה, מי ינצל זאת? מי שרוצה בטובתם? או בתמיכתם? בכספם ועוד? עידן המידע?אבל איזה מידע.

בעניין אחר, קצת איבדתי סבלנות לטלויזיה ואני מעדיף בד"כ מדיום מיושן של ספר- בקצב שלי. הרצאות ממוקדות כפי שמציעים כאן, אני צריך לנסות.אני מניח שמוכר לכם, אך אם לא, ממליץ על ספריו הקלילים של ריצ'רד פיימן. בעיקר הראשון והשני, לא זוכר שמות כרגע.

ספריו הם דוגמה להנאה שניתן לשאוב מעסוק של אדם אינטליגנטי בשטויות. ספרים רבים הם להיפך- אנשים שטוטיים שעוסקים בדברים אינטליגנטיים ומרדדים אותם לכלום.

מהם הפורמטים המועדפים להעברת מידע? איזה ידע עדיף להעביר באיזו דרך? סוגי הרצאות שונים?

פורסם

אין כאלו שהן לפחות בתרגום לעברית?

נשמע טוב, אבל אני לא מוכן לצפות בהרצאה של שעה באנגלית, להקשיב לשפה הזאתי כ''כ הרבה זמן עושה לי רע :)

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין במפץ הגדול? מזל טוב, גם לך יש תאוריה דמיונית. :-P

פורסם

רוב ההרצאות ניתנות לצפייה עם כיתוביות בעברית. בחלון הווידאו יש ללחוץ על SHOW TRANSCRIPT ואח"כ לבחור HEBREW כמובן.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
רוב ההרצאות ניתנות לצפייה עם כיתוביות בעברית. בחלון הווידאו יש ללחוץ על SHOW TRANSCRIPT ואח"כ לבחור HEBREW כמובן.

אחלה, אנסה תודה !

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין במפץ הגדול? מזל טוב, גם לך יש תאוריה דמיונית. :-P

פורסם

נשמע טוב, אבל אני לא מוכן לצפות בהרצאה של שעה באנגלית, להקשיב לשפה הזאתי כ''כ הרבה זמן עושה לי רע :)

חבל, אנגלית היא שפה חשובה מאוד. כמעט כמו סינית :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ואני חשבתי שאתה רוצה ללמוד רפואה. יהיה עליך לבחור בין ויתור על הרצאות באנגלית לויתור על לימוד המקצוע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מבין למה הקשבה באנגלית מבאסת, זה סוחט לך את המוח כשאתה לא רגיל.

מנסיוני מה שעזר לי לעבור את המחסום (חוץ ממעבר למדינה דוברת אנגלית):

1. התמדה. מתיש בהתחלה, אבל תוך כמה ימים זה הופך להיות טבעי. אתה יכול להקל על עצמך ע"י צפיה לאו דווקא בהרצאות, אלא בפרקים של קומדיות, או בסרטים מצחיקים. כך המוח לא מתאמץ בשביל התוכן המדעי ונותרת אנרגיה בשביל האנגלית.

2. כתוביות באנגלית. מקל מאוד על ההבנה, כי לא מפספסים אף מילה.

וכמו שציין sperial, בלי יכולת לצרוך כמויות גדולות של תוכן באנגלית, שכח מלהיות רופא, או בעל כל מקצוע שדורש כמויות של ידע ואינו רב.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

ממליץ גם על כתוביות באנגלית. אני כבר שנים רואה סדרות עם כתוביות באנגלית וזה מאוד עוזר. גם לקרוא אנגלית מאוד עוזר. כן, ממש ספרים...

מה ששמתי לב, וזה כבר קצת לא קשור, הוא שכל הדברים האלה לא עוזרים לאנגלית המדוברת שלי. בעבודה שלי כיום אני מדבר אנגלית רוב שעות היום ואולי זה הגיל אבל אני פשוט לא מרגיש שהיא משתפרת. אני שוכח מילים, לא מדבר שוטף ולפעמים מרגיש שאני פשוט לא מצליח להעביר את מה שרציתי, בעוד בעברית הייתי אומר את זה בשורה וחצי בלי בעיה. קשה...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אתה מדבר אנגלית עם אנשים שזוהי שפת אמם/שולטים בה היטב, או עם המקומיים בפלך המזרח אירופאי שלך?

אם השני, אין פלא. כשמדברים עם אנשים רהוטים באנגלית, יש מה ללמוד מהם על שפה מדוברת.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

מצטרף להמלצה על כתוביות באנגלית, זה מאוד עוזר.

לאייפוניסטים יש את האפליקציה TEDiSUB לצפייה בהרצאות עם תרגום. אפשר לבחור שפת תרגום כרצונכם, וגם אפשרי שתי שפות כתוביות בו זמנית.

חינם ב-25PP.

Stay Dirty

פורסם
אתה מדבר אנגלית עם אנשים שזוהי שפת אמם/שולטים בה היטב, או עם המקומיים בפלך המזרח אירופאי שלך?

אם השני, אין פלא. כשמדברים עם אנשים רהוטים באנגלית, יש מה ללמוד מהם על שפה מדוברת.

עם המקומיים כמובן, אבל הם מדברים אנגלית לא רע בכלל (אם כי שמתי לב שיש להם ביטויים ומילים שהם חוזרים עליהם בלי הפסקה שלא לצורך).

העניין הוא שאני מבין הרבה מאוד מילים וגם מצליח להתנסח לא רע בכתב (כל האימיילים והמסמכים הפנימיים הם באנגלית כמובן) אבל בדיבור - עדיין לא. קיוויתי לשיפור גדול יותר אחרי חודשיים פה...

בלי קשר, הנה עוד הרצאה מאלפת ומרגשת:

http://www.ted.com/talks/amanda_palmer_the_art_of_asking.html

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...