Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4836 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש מגוון נושאים, והמאמרים עצמם מעניינים מאוד. כמו ש FALOU ציין, "סשן" קריאה יומי בהחלט מסוגל לשפר את האנגלית לאין-ערוך.

כן, אבל גם מאוד חשוב להבין שיש תחומים שונים לשפה (יומיומית, עסקית, מקצועית וכו'...) וצריך לדעת מה מחפשים ללמןד

גרתי באנגליה 4 שנים והגעתי לשם עם ציון (כמעט) מקסימלי באנגלית בפסיכומטרי, לאחר שקראתי את כל "שר הטבעות" באנגלית ו... להרגיש נוח עם האנגלית היומיומית, המדוברת, לקח לי שלוש שנים. להכיר את הסלנג, הביטויים, הדקויות של מה מתכוונים כשאומרים משהו, שזה לא תמיד מה שאתה מבין מילולית, ולפעמים גם שאתה כן מבין מילולית, זה אומר ההפך (למשל: See you sometime, לא אומר, "נתראה" אלא אומר: "אין לי כוונה לתכנן להפגש איתך...").

האנגלית היומיומית, של כל מקום, מושפעת מאוד מהקשרים תרבותיים שפשוט חסרים למי שלא מתגורר שם (תוכניות טלוויזיה, סרטים, ספרים, פוליטיקה מקומית, עיתונים... הכל). בנוסף, התרבות המקומית אומרת דברים אחרת. באנגליה יש ה-מון שימוש ב-Understatement ובחירה לא נכונה של מילים יכולה להוציא אותך תקיף ואפילו גס רוח, למרות שהן נכונות מילולית. זה מבלי להכנס לטון, למוסיקה בה דברים צריכים להאמר. מתי לחייך, מתי לא.

סתם לדוגמא, האנגלים אוהבים להגיד "אהממ" או איזה "really" בין משפט למשפט של בין שיחם. בארץ זה מתפרש כמו "נו, סיים כבר לדבר".

יש עוד אינספור דוגמאות כאלו.

את האנגלית הזו לוקח ה-רבה זמן ללמוד, ולדעתי אי אפשר ממש להכיר בלי לגור במקום מסויים, וגם אז, כמה מהר אתה לומד, אם בכלל, תלוי בכמה אתה מתערה בחברה המקומית.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בשורה התחתונה (ומנסיון), הכי טוב זה לדבר אנגלית עם אנשים, זה פשוט משפר את האנגלית שלך פלאים - אם זה דקדוק, אוצר מילים, סלנג וכמובן שמיעה ודיבור.

תוכל לעשות זאת דרך כאן - conversationexchange.com

יש שם אנשים מכל העולם שמחפשים לשפר את האנגלית שלהם (לאו דווקא אנגלית; יש שם את כל השפות). נסה לחפש שם דוברי אנגלית שמחפשים ללמוד עברית או אנשים שמחפשים לשפר את האנגלית שלהם (כמוך) ומלבד לשפר את האנגלית תוכל להכיר תרבויות חדשות שזה כבר בונוס ועולם בפני עצמו.

פורסם

האנגלית היומיומית, של כל מקום, מושפעת מאוד מהקשרים תרבותיים שפשוט חסרים למי שלא מתגורר שם (תוכניות טלוויזיה, סרטים, ספרים, פוליטיקה מקומית, עיתונים... הכל).

את האנגלית הזו לוקח ה-רבה זמן ללמוד, ולדעתי אי אפשר ממש להכיר בלי לגור במקום מסויים, וגם אז, כמה מהר אתה לומד, אם בכלל, תלוי בכמה אתה מתערה בחברה המקומית.

צודק ב 100%. כשהגעתי להתגורר בארה"ב (אמנם לתקופה קצרה משאתה התגוררת באנגליה, חצי שנה), ממש הרגשתי איך השפה שלמדתי מהסרטים, תכניות הטלוויזיה והספרים - בה השתמשתי ואותה פיתחתי לאורך חיי, מסייעת לי לפתח קשרים בין-אישיים ולהתגבר על מחסומים כאלו ואחרים, כשאין לי ספק שבמידה והייתי לומד אנגלית בבית-הספר - היא לא הייתה משרתת אותי במידה שכזו.

החל מהבנה של רמיזות כאלו ואחרות כפי שציינת, ועד ליכולת "לשבור קרח" ולפתח שיחה באופן טבעי ונינוח גם כשהסיטואציה אינה מעודדת זאת. לדוגמה - כדי להתחיל עם בחורה (באופן רציני, לא עם פרחה חצי מעולפת בפאב), צריך לדעת אנגלית ברמה גבוהה בהרבה מאשר זו שתידרש מאיתנו בכדי לקנות בגדים \ מזון, ואף יותר מאשר בכדי להתמקח בעסקה כלשהי. לשמחתי, התגוררתי באיזור אמריקאי למהדרין (NEW-BRUNSWICK NJ, HOME OF RUTGERS COLLEGE חפש בגוגל ותראה כמה למהדרין 8)), כשבמשך כל אותה תקופה הזדמן לי לעבוד ביחד עם אמריקאים ולרכוש חברים רבים יחסית - כך שזכיתי להנות מאותה התערות חברתית, ולהרגיש כיצד יש בכוחה לשדרג את השפה.

אצלי באופן אישי, השיפור בא לידי ביטוי בכך שתודות לאותה תקופה - כעת האנגלית שגורה על לשוני בצורה טובה בהרבה. אם לפני כן יכולתי להתבטא בע"פ באופן חופשי - אך הייתי "מוגבל" במידת מה במהירות הדיבור, כיום אני יכול להתבטא באופן שוטף בדיוק כשם שאני עושה זאת בשפה העברית. כשאתה מטלפן ללקוח אמריקאי או מדבר עם איזו עלמת חן, נדרש ממך דיבור קולח ואתה לא יכול להרשות לעצמך חצאי שתיקות למיניהן :wink: כמו כן, לשמחתי אותה תקופה גם שדרגה לי את המבטא לרמה אחרת לגמרי.

בקיצור, המתכון המושלם להקניית השפה האנגלית לילדיכם הוא לחשוף אותו לסרטים, סדרות וספרים על טהרת השפה האנגלית כבר מגיל קטן - ואם ידכם משגת, שלחו אותו ל SUMMER SCHOOL - הרי זה משובח :wink: בעבורי זה תמיד היה חלום, מחוץ לטווח יכולתם של ההורים. אקווה שאוכל לממן לבני חוויה שכזו ביום מן הימים.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

זה כנראה קל יותר כשאתה באנגליה או בארה"ב. במדינות שבהן אנגלית היא לא שפת אם, זה קצת יותר קשה.

אפילו אם המקומיים מדברים אנגלית טוב (כמו איפה שאני נמצא), המבטא המוזר שלהם והעובדה שגם הם לפעמים קצת נתקעים עם השפה, מקשה על הזרימה. לפעמים אני לא מבין מה הם רוצים וצריך לשאול שוב (במיוחד בסביבות רועשות), ולפעמים הם לא מבינים אותי. בנוסף, אני אמנם כבר מתבטא לא רע בכלל באנגלית, אבל עדיין לפעמים נתקע עם מילה ששכחתי או איזה משפט שאני לא מצליח לתרגם למילים כמו שצריך. האמת, אני מאשים יותר את הגיל מאשר את השפה עצמה. מה לעשות, כשאנחנו מתבגרים אנחנו נעשים יותר איטיים ופחות חדים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• שבועיים מאוחר יותר ...

• תוכן חדש...