Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עניין אותי הנושא הזה.

כאשר נדפק מנוע ברכב כלשהו, הבעלים הולך למוסך לבצע החלפה של המנוע.

מה עם המנוע הישן? משאירים אותו למכונאי שירוויח בנוסף למה שהוא כבר מקבל? או שיש אנשים שלוקחים את המנוע אליהם?

אגב האם יכול להיות מצב שבו אחרי החלפת המנוע המכונאי אומר שהמנוע הישן נשאר אצלו? או שזה זכותי לדרוש לקחת ?

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

לדעתי, מה ששלך שלך, אתה הרי לא עושה איתו טרייד אין ומוסיף לו כסף..

אתה קונה מנוע ומבצע החלפה, המנוע הישן שייך לך ומכאן שהוא אמור להשאר אצלך אלא אם אתה מחליט אחרת

זו דעתי בכל אופן..

Alfa Romeo 159ti 3.2 Manual 2008

Arcticat DVX400 2008

פורסם

בפועל הם בונים על זה שהמנוע נשאר אצלם, הוא שווה לא מעט כסף.

זו גם דרך מעולה להפתיע את במוסך בסוף העבודה ומנוף מעולה להנחה במחיר.

פשוט אחרי שנסגרה העבודה והוצאה חשבונית, אתה מציין בפני בעל המוסך שאתה רוצה את המנוע הישן שלך.

כמובן שבעל המוסך לא בנה על זה והוא יתחיל לנסות לשכנע אותך להשאיר את המנוע אצלו.

זכותך לדרוש את המנוע, אך אתה יכול למכור את המנוע למוסך תמורת סכום מסוים, וכאן בעצם הרווחת הנחה.

פורסם

אישית אני לא אוהב הפתעות בסוף , אני מניח שגם המוסכניק .

אפשר להשתמש בזה כמנוף בתחילת העניין לדעתי .

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

מסכים עם עמישה.

יעש לסכם הכל מראש, מן הסתם תוכל להזדכעות על המנוע שלך.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

תשאל את בעל המוסך כמה עולה אצלו מנוע כולל עבודה הוא יגיד לך מחיר , ואז תגיד לו ובמקרה שאני מוכר לך את המנוע הישן כמה אני יקבל עליו ! תראה גם על המנוע החדש ועל העבודה הוא ירוויח יפה מאוד ... ככה שהוא יעדיף ציפור אחת ביד מאשר 2 על העץ

פורסם

אני חושב שזה דומה למה שקורה שמחליפים מצבר ישן.. המוסכניק יגיד לך מחיר מסוים ואז אתה תגיד לו שאתה יודע שהוא לוקח את החלק הישן אליו אז המוסכניק יגיד שהמחיר שהוא אמר בהתחלה זה כבר כולל הנחה והתחשבות בחלק הישן..

איך תמשיך להתמקח עכשיו?

פורסם

אז אתה אומר לו : " אם ככה אתה לא המוסך היחידי ואני יעשה סקר שוק וישאל אם באמת הם אלו המחירים על מנוע חדש ועבודה וגם ! החזרת המנוע הישן , ואני מבטיח לך שבעל המוסך יפחד לצאת באותו רגע שקרן ויגיד רגע רגע רגע לא הבנתה אותי נכון ...

או שבאמת זה המחירים בשוק שכוללים נתינת המנוע הישן , איפה כל בעלי המוסכים פה שיגידו אם ההשערות שלנו נכונות או לא

(מנוע זה לא מצבר מנוע יכול להגיד לסכומים מאוד מאוד גבוהים אנחנו לא מדברים על 700 שקל למצבר)

פורסם

אתם נסחפים ! לרב האנשים אין יכולת וכח להתעסק עם מנוע משומש.

בד"כ ,לא משתמשים בחלקים מהותיים ממנוע ישן למנוע אחר.

כאשר מוכרים מנוע משומש לברזלים מקבלים כ-150 עד 200 ש"ח.

פורסם

אני מניח שכל מי שמגיב כאן מגיב מחוסר ניסיון נטו.

אני לעומת זאת רשמתי את תגובתי מניסיון.

אם תתחיל להתמקח עוד לפני העבודה הוא יכניס את האלמנט עוד לפני העבודה.

יש לסכם מחיר ולקבל הצעה בכתב.

לאחר העבודה לבקש חשבונית, ורק אז לציין כי אתה רוצה את המנוע/כל חלק אחר הישן שפורק מהרכב שלך.

בשלב זה המוסך יכול לטעון עד מחר כי ההצעה כללה את החלק הישן, אם זה לא היה רשום אז אין לו יותר מידי ברירות אלה להסכים איתך על מחיר על החלק הישן [אם כמובן יחפוץ בכך].

כאשר הוא סיים את כל העבודה יש לו שתי ברירות, או להענות להצעה שלך או לפרק את המנוע ולהשיב את המצב לקדמותו.

זה נכון למנוע כמו שזה נכון למראה/אלטרנטור./מדחס/מנגנון לחלון חשמלי או כל חלק אחר שניתן לתקן בקלות יחסית.

פורסם
אתם נסחפים ! לרב האנשים אין יכולת וכח להתעסק עם מנוע משומש.

בד"כ ,לא משתמשים בחלקים מהותיים ממנוע ישן למנוע אחר.

כאשר מוכרים מנוע משומש לברזלים מקבלים כ-150 עד 200 ש"ח.

נכון, כי כל מנוע שמוחלף מוחלף במנוע חדש לחלוטין, הישר מהיצרן.. :roll:

לא רק שמשתמשים אלא משתמשים במנוע כמעט בשלמותו [לאחר שיפוץ קל].

פורסם

בזמנו כשהחלפנו מנוע לרכב של אבא שלי (מאזדה BJ 2001 מנוע 1800).

לקחנו את המנוע הישן כולל כל הסעפות שהיו עליו, חיישנים וכו'. (המנוע שהזמנו מגיע עם הכל עליו).

את החיישנים , מצערת, סעפת יניקה , קאמשפטים פירקנו והשארנו בצד (למקרה ונצטרך).

את המנוע הפכנו לשולחן / סטנד לאקווריום.

המנוע הישן שייך אך ורק לך, לא לאף אחד אחר.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם
אני מניח שכל מי שמגיב כאן מגיב מחוסר ניסיון נטו.

אני לעומת זאת רשמתי את תגובתי מניסיון.

אם תתחיל להתמקח עוד לפני העבודה הוא יכניס את האלמנט עוד לפני העבודה.

יש לסכם מחיר ולקבל הצעה בכתב.

לאחר העבודה לבקש חשבונית, ורק אז לציין כי אתה רוצה את המנוע/כל חלק אחר הישן שפורק מהרכב שלך.

בשלב זה המוסך יכול לטעון עד מחר כי ההצעה כללה את החלק הישן, אם זה לא היה רשום אז אין לו יותר מידי ברירות אלה להסכים איתך על מחיר על החלק הישן [אם כמובן יחפוץ בכך].

כאשר הוא סיים את כל העבודה יש לו שתי ברירות, או להענות להצעה שלך או לפרק את המנוע ולהשיב את המצב לקדמותו.

זה נכון למנוע כמו שזה נכון למראה/אלטרנטור./מדחס/מנגנון לחלון חשמלי או כל חלק אחר שניתן לתקן בקלות יחסית.

ואז הוא אומר לך : חכה שניה .... אני פותח את השער ... תעשה רוורס אני מביא את המנוף לשים לך את המנוע בבגאז' .... סע לשלום המפתחות בפנים.

• תוכן חדש...