Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נניח ויש טעינת ייתר בסביבות 15 וואט בין קוטביי המצבר בזמן שהמנוע פועל, כיצד הדבר משפיע על תיפקוד המנוע?

תודה רבה מראש לכל חבריי הפורום הנכבד והמשך סופ"ש נעים .

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איך אתה מגיע ל15 וולט?, בעזרת איזה אלטרנטור?

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם
השאלה היא תאורטית כמובן,כלומר מה אני אמור להרגיש כאשר יש טעינת ייתר ברכב?

במידה ומתח הטעינה הינו בסביבות 15 וולט אתה תתקל בבעיות הבאות:

1. אורך החיים של המנורות ברכב מתקצר משמעותית עד כדי 50 אחוז ויותר מאורך החיים הרגיל.

2. אלקטרוליט מהמצבר עלול להיפלט דרך הפקקים או דרך פתח הניקוז בצידי המצבר וגם המצבר עלול להתחמם.

איזה כייף לי :)

פורסם
אתה לא אמור להרגיש שום דבר שונה.

בכל אופן, אתה יכול לעשות הגבלה לטעינת יתר כך שלא תיווצר טעינה כזו.

אנא הסבר לי את סוג ההגבלה שאתה מדבר עלייה.

איזה כייף לי :)

פורסם

אתה צריך קודם להסביר לאיזה מצבר מדובר...

ואיך אתה מטעין אותו. מאלטרנטור או מלוח סולרי וכו'...

בכל אופן, אם תשים רכיב במעגל טורי למעגל הטעינה, והרכיב הזה יעבוד רק מעל זרם מסויים (נניח 70ma) אז מנעת הטענת יתר.

שכן, 14V כפול הזרם הנל יתן פחות מ1W. זניח.

פורסם

לא חשבת, שבאלטרנטור יש ווסת טעינה, שהתפקיד שלו לדאוג לשמירת מתח מוצא נתון ורציף? (עם טולרנס מסויים)

אם מתח מוצא של האלטרנטור עולה מעל המתח התקין, צריך לטפל/להחליף ווסת טעינה.

בשביל מה בדיוק להוסיף רכיב חיצוני?

פורסם
לא חשבת, שבאלטרנטור יש ווסת טעינה, שהתפקיד שלו לדאוג לשמירת מתח מוצא נתון ורציף?

בשביל מה בדיוק צריך להוסיף רכיב חיצוני?

זו שאלה שלא אני הצגתי. הציגו שאלה, אני עניתי.

במידה ויש רכיב שנקרא ווסת טעינה, מצויין!

ומידה ואין, יש פתרונות נוספים.

פורסם

אם לא היה ווסת טעינה, מתח האלטרנטור היה משתנה בהתאם לסל"ד, מתח נמוך בסל"ד נמוך, וגבוה בגבוה.

פורסם

בפועל מתח הטעינה משתנה כתלות בסל"ד, ואתה תוכל לראות זאת עם מודד דיגיטלי כגון fluke,

בסל"ד סרק הקריאה (אמורה להיות) כ13 וולט, ובסל"ד גבוה כ14, תלוי באלטרנטור ובצריכה.

• תוכן חדש...