Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים!!!

 

היום בשיא הגשם נפגשתי עם לאון במסלול בכוכב יאיר לנסיון ראשון בדריפטים...

הגשם קצת התעכב אבל בסוף הוא הגיע. יצאנו לדרך עם הbmw המגניבה הזאת בתמונה.

 

לפי התגובות של לאון והחברים שבילו שם להנאתם, קיבלתי מחמאות על מה שעשיתי שם.

 

אני יעלה סרטון ממש מחר על הבוקר שתראו ותתנו חוות דעת...

 

כל מי שחשב איך זה או רצה לנסות, אני ממליץ לכם בחוםםםםםם ללכת ולנסות זאת פשוט, חוויה בלתי נשכחת.

לאון שיחק אותה בכל מה שקשור להסבר, תפעול, וכמובן בטיחות. פשוט הרגשתי שקיבלתי את כל החוויה כולל הפסקות בנהיגה, כדי לתת לשכל לעכל את מה שלמדתי, אני כבר מחכה בקוצר רוח לגשם הבא להמשך האימון.

 

אתם חייבים לנסות!!!

פורסם

למה לא לקחת את טל איתך...?

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

רק למה לאון נראה כמו ילד כאפות בתמונה הזאת? :lol:

 

גם אני הייתי היום, היה מעולה.

 

כשהגעתי המסלול עוד היה רטוב, אבל הגשם הפסיק. החלפתי צמיגים אחוריים וחיכיתי. כולנו חיכינו, בעצם. אחרי שעה וחצי התחיל לרדת הגשם ומאותו הרגע זו הייתה חגיגת דריפטים כמעט ללא הפסקה.

 

התגובות של הרכב על רטוב מאוד שונות מבכביש יבש, וביחד עם צמיגים "ירוקים" מאחור וצמיגים איכותיים מלפנים, גם סתם הפניית הגה גורמת להיגוי יתר משמעותי. כשמוסיפים לזה מכת גז עדינה, מקבלים זווית של 90 מעלות ומשם זה רק הכישרון והניסיון בשביל להמשיך את הדריפט.

 

הניסיון שלי בדריפטים על כביש רטוב הוא לא גדול, ולכן זכיתי להסתבסב לא פעם. לומדים תוך כדי תנועה...

עד סיום היום הצלחתי כבר לעשות בערך חצי מסלול בדריפט ללא הפסקה. זה לא פשוט כשיש פניות בקוטר משתנה ובטווחי מהירויות גדולים יחסית, וכשרמת האחיזה משתנה כל הזמן. הרעיון הוא להכנס לאט עם מכת גז ומשם להרגיש כמה האוטו נמרח הצידה. כשמגיעים לזווית המתאימה צריך לחזור לגז באופן מדוד ולהזהר לא להגזים - כי הסבסוב הוא במרחק סנטימטר נוסף ממהלך הדוושה...

 

אולי זו הסיבה שבמובן מסוים דריפטים בכביש רטוב הם מספקים יותר מבכביש יבש - כי זה משחק של שליטה עצמית ודיוק. כשאתה סוף סוף מצליח, אתה מרגיש שעברת משוכה לא קטנה.

 

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

קודם כל אני אודה ואתוודה שאין לי נסיון עם לאון טאובס. בדרכי בתחום, הלכתי עד עכשיו בדרכן של החברות הגדולות והוותיקות ולא עם שוק המדריכים הפרטיים שצובר עכשיו תאוצה. בכל מקרה, שמעתי דברים טובים על לאון ובין השאר גם התרשמתי מאוד מהנהיגה שלו במירוץ באילת.

 

אין ספק שנהיגת דריפטינג שונה מנהיגת אספלט מדויקת (וזו דווקא הסטיה הפרטית שלי, מוזר שכמוני...) וגם דריפטינג על רטוב שונה מדריפטינג על יבש, באופן שלפי דעתי רוני הצליח להעביר יפה. זה לא רק שיש פחות אחיזה. גם אבדן האחיזה מגיע בחתף ועם מעט מאוד סימנים מוקדמים בהגה או באופנים אחרים (כמו רעש) וגם השליטה מאתגרת יותר.

 

מצד שני, שחיקת הצמיגים כמעט אפסית וגם אבדן המהירות תוך כדי ההחלקה קטן יותר, ולכן דריפטינג על רטוב זה דווקא רעיון טוב ולמיטב הבנתי כך מתנהלים הדברים גם במקומות אחרים (כמו קורס ההחלקות שמסלולים היו מבצעים פעם בצרפת). אני משבח את לאון על היכולת שלו להיות "רב תחומי" ולשלוט הן ברזי נהיגת האספלט החלקה והן בנהיגת הדריפטינג החלקלקה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

האמת, גם לי אין ניסיון עם הדרכות של לאון. מעולם לא עברתי אצלו קורס או הדרכה כלשהי.

 

בנוגע לדריפטינג על רטוב - יש יתרונות, אבל גם יש חסרונות. אמנם מאתגר ומהנה לחקור את גבולות האחיזה במצב כזה, אבל עבור נהיגת דריפט אמיתית, במהירות גבוהה ועם דגש על דיוק ושמירה על זוויות גדולות ככל הניתן, אני לא חושב שכביש רטוב הוא אופטימלי. יש יותר מדי משתנים לא צפויים והנהיגה הרבה יותר קשה ככל שעולה המהירות. היתרון היחיד האמיתי לטעמי הוא שמירה על הצמיגים. יתקנו אותי מומחי הדריפט כאן, אם יש כאלו.

 

רוני

 

נ.ב. תודה רועי, שמח שנהנית מהשליטה שלי בספינים בלתי נשלטים :lol:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

העיקר שנהינתם בצורה בלתי נשלטת.

 

מי אמר שמזג האויר הזה הוא מכה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

איזה מנוע יש לבמוו הזאת?

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם
1400 140כ"ס עם הזרקת דלק

 

1400 סמ"ק למנוע של במוו? אתה לא טועה?

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

×
×
  • תוכן חדש...