Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5247 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אנחנו זוג צעיר, ללא ילדים אך מתכננים כאלה בשנה הקרובה.

מחפשים רכב משפחתי או סופר מיני לפי הפרמטרים הבאים:

1. נסועה ממוצעת 10K-15K בשנה, לרוב במישור.

2. חסכוני בדלק ואמין.

3. עגלת ילדים נכנסת בתא מטען.

4. רצוי אוטומט ולא ידני.

5. נפח מנוע 1400 סמ"ק עדיף, נתפשר על 1600 בלאת ברירה.

6. לא יקר בטיפולים.

7. לא מתלהב מביצועים, אך חשוב שיהיה נוח ועם מזגן טוב!

8. רכב משנת 2008 ואילך.

לאחר שקראתי פה אינספור שרשורים, עדיין לא התכנסתי לשניים שלושה שיכולים להתאים.

אני מתלבט בין מספר מכוניות ואשמח באם תוכלו לצמצם לי את האפשרויות:

טויוטה קורולה, מזדה 3, פורד פוקוס, סקודה פאביה, סקודה רומסטר, ניסאן טידה, קיה סיד, סקודה אוקטביה ויונדאי אקסנט.

תודה ענקית מראש לכל המגיבים.

"כל מי שנוסע לאט ממני הוא אידיוט, וכל מי שנוסע מהר ממני הוא מטורף"... :lol:

פורסם
שלום לכולם,

אנחנו זוג צעיר, ללא ילדים אך מתכננים כאלה בשנה הקרובה.

מחפשים רכב משפחתי או סופר מיני לפי הפרמטרים הבאים:

1. נסועה ממוצעת 10K-15K בשנה, לרוב במישור.

2. חסכוני בדלק ואמין.

3. עגלת ילדים נכנסת בתא מטען.

4. רצוי אוטומט ולא ידני.

5. נפח מנוע 1400 סמ"ק עדיף, נתפשר על 1600 בלאת ברירה.

6. לא יקר בטיפולים.

7. לא מתלהב מביצועים, אך חשוב שיהיה נוח ועם מזגן טוב!

8. רכב משנת 2008 ואילך.

לאחר שקראתי פה אינספור שרשורים, עדיין לא התכנסתי לשניים שלושה שיכולים להתאים.

אני מתלבט בין מספר מכוניות ואשמח באם תוכלו לצמצם לי את האפשרויות:

טויוטה קורולה, מזדה 3, פורד פוקוס, סקודה פאביה, סקודה רומסטר, ניסאן טידה, קיה סיד, סקודה אוקטביה ויונדאי אקסנט.

תודה ענקית מראש לכל המגיבים.

מישהו? בבקשה? אובד עצות!

"כל מי שנוסע לאט ממני הוא אידיוט, וכל מי שנוסע מהר ממני הוא מטורף"... :lol:

פורסם

את האקסנט תמיר ביונדאי I30, ברומסטר אין לכם ממש צורך ובתקציב שלכם זה יהיה רכב במצב דיי רעוע. האוקטביה תהיה ישנה ביחס לשאר בתקציב כזה.

סופר מיני שאפשר לבדוק הן פיג'ו 207 וסקודה פביה שציינת, שתיהן מרווחות ואני אישית דווקא הייתי מעדיף את דגמי ה-1.6, הפער בצריכת הדלק לא יהיה כל כך משמעותי והן פשוט עדיפות, בתקציב שלכם אפשר למצוא אחת פרטית מ-2008.

כשעוברים למשפחתיות צריך כבר עוברים למגרשי הליסינג כי זה מה שמתאים לתקציב מ-2008.

היונדאי והקיה הן למעשה אותו רכב, מרווחות יחסית בפנים ולמרות מבנה ההאצ'בק תא המטען בסדר, לזוג עם תינוק ראשון זה יספיק בהחלט ואם לא אז אפשר למקם חלק מהציוד בתא הנוסעים. ב-2008 היונדאי הייתה מאובזרת יותר בקצת והיא גם נוחה במעט אבל תהיה יקרה יותר עקב ביקוש גבוה. לשתיהן 6 כריות אויר ולקיה 5 כוכבי בטיחות, היונדאי קיבלה אותם מאוחר יותר.

ניסאן טידה קצת מכוערת לדעתי והמבנה שלה צר, היא לא בדיוק משפחתית ממוצעת מבחינת מידות. אבל שוב לזוג עם ילד ראשון היא תתאים, אפשר גם לבחור בדגמי ההאצ'בק שפחות מכיאיבים לעין. תא הנוסעים איכותי ומורכב היטב, הביצועים טובים וכך גם צריכת הדלק. בסדאן תא המטען גדול ומרווח. המבנה הצר מעט מציק במימד הרוחב אבל משום שלא ישבו 3 נוסעים במושב האחורי תוכלו להסתדר.

טויוטה קורולה בשנים האלה שווקה עם גיר רובוטי מטלטל ולא נעים ואני לא ממליץ על רכישה של כזאת.

מאזדה 3 המוכרת מציעה מרווח בסדר, אבזור בסדר וצריכת דלק ממוצעת למרות כל ההשמצות בתחום הזה. הכרב מרגיש נמרץ וזריז ואם אתם אוהבים לנהוג זה יהיה הכי כיף איתה.

פורוד פוקוס היא הכי מרווחת והכי נוחה, הבטיחות היא 5 כוכבים וב-2008 לכל הדגמים היו 6 כריות אויר, פה ספיציפית אפשר לנסות ולחפש רכב פרטי אבל החיסרון הוא שיש מעט מאוד כאלה. לא ידוע לי על בעיות אמינות. החיסרון היחיד הוא מנוע עצל וביצועים חלשים וכשלוחצים גם רעש לא נעים מהמנוע.

לרשימה הגם ככה מכובדת אפשר להוסיף את המיצובישי לאנסר קלאסיק שהיא קצת יותר מיושנת וותיקה, פחות מרווחת מהרוב (דיי מקבילה לטידה לדעתי) ומרגישה פשוטה יותר אבל אחת מליסינג מ-2008 תותיר אותכם עם עודף וגם זה חשוב.

בהצלחה.

פורסם

ציינת כאן הרבה מאוד דגמים ונראה שבאמת קשה לכם להתמקד. אני אשתדל לסקור את כולם מניסיוני בתחום -

טיוטה קורולה לא תיכנס בתקציב שלכם, אלא אם מדובר בצורה הישנה (2007 ומטה) או בדגם הרובוטי של 2008-9. הדגמים האוטומטיים יקרים יותר.

מאזדה 3 מודל 2008 גבולית ביותר מבחינת התקציב. הרכבים שיכנסו לך בתקציב הזה יהיו עם קצת יותר קילומטרים מהממוצע או סיבה אחרת להורדת המחיר (יד שנייה, השכרה ברישיון וכו').

קיה סיד אין הרבה בשוק. אני לא יודע למה. הרבה יותר קל למצוא את ה-i30, אבל כאן תצטרכו כנראה גם להתפשר על רכב שהוא מתחילת 2008 או שהוא יד שנייה.

מבין כל הרכבים שנשארו אני הייתי ממליץ לך לבדוק את הסקודה רומסטר ואת הניסן נוט. שתיהם רכבים במרכב 5 דלתות, גבוהים אך קצרים כך שהם נוחים מאוד בעיר. שניהם חסכוניים יחסית בדלק ובכלל מתאימים מאוד לדרישות שלכם כולל לתקציב. אין שום בעיה להכניס עגלה לתא המטען של שניהם בעיקר בגלל הגובה שלו.

• תוכן חדש...