Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מרתק. לקרוא את ההערות של זאב שדמי ודן וינשטוק בעמודים 27 ו-29.

וציטוט נבחר:

"הנהג הסביר לא מתעקש שכמות האנרגיה במצבר תגדל בכל פעם שהוא שב למכונית, כשם שאיננו מתדלק רכב בנזין כל

יום. מה שחשוב לנהג הוא שיגיע בבטחה ליעדו הבא.."

• תגובות 3.1 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני חושב כבר הרבה מאוד זמן שהפרוייקט הזה לא יצליח, הוא אמנם מאוד מתבקש אך לא יצליח - למה? חזירות.

באה BP ואומרת:בור מדינות עולם שלישי)

3. כל 80 - 100 ק"מ בממוצע, או שתטעין או שתחליף. (תפסיקו להתייחס לנתונים שלכם כברוטו כי זה לא נכון, צרכנים ועומסי תנועה יאכלו את הסוללה לארוחת בוקר) הייתי נזהר עם המונחים טווח לא מוגבל - הוא כן וזאת הטעיה.

5. אם אתה רוצה לעבור דירה? תיידע אותנו, שזה בסדר, ותשלם 4900 ש"ח, לא יודע מי יאהב את זה. (כשאתם משווים מול שירותי טלויזיה, תשימו לב שהם כבר מזמןןןןןןןןן לא דורשים תשלום להעברה - ואם כן? תתווכחו ותקבלו חינם).

6. הלו, אני בפקק בכביש 6 נגמרה לי הסוללה, אני נשבע שהיא הייתה טעונה במלואה כשנכנסתי לכביש.:cry:

לגבי עומסי תנועה - יכול להיות שדווקא ישפרו את הטווח. החשמלית, בניגוד לבנזינית, יותר חסכונית ב30 קמ"ש מאשר ב90.

לגבי מעבר דירה - זה לא "תיידע אותנו". זה "קבל מאיתנו אישור". יחי ההבדל הקטן.

שאלתי בשרשור זה לפני כמה ימים (מצוטט את עצמי למטה) מה קורה אם הלקוח עובר דירה לדירה ללא חניה צמודה. זה יכול לקרות, חוזי שכירות בארץ הם לשנה-שנתיים ואם בעל הבית מסרב לחדש את החוזה אז עוברים דירה.

בטר פלייס התעלמו מהשאלה באלגנטיות למרות שהזכרתי להם שטרם קיבלתי מענה לשאלות בהודעות 382-383-384.

הם ענו תשובה עניינית לשאלה האמצעית (שאלה טכנית על החימום) אבל התעלמו באלגנטיות משתי השאלות האחרות שקצת פחות נעים לענות עליהן.

להזכירכם הנה השאלות שלי:

שאלות:

1. מה קורה אם לקוח עבר דירה לדירה בה אין חניה קבועה?

האם אתם תודיעו לו על סיום ההסכם ובעצם תאלצו אותו למכור את הרכב?

2. נובע מהחוזה שבמקרה תאונה בה יש נזק לסוללה, בעצם יש השתתפות עצמית של 750 ש"ח עבור הנזק לסוללה, במנותק מההשתתפות העצמית הרגילה בגין נזק לרכב עצמו שתידרש ע"י חברת הביטוח.

הבנתי נכון?

3. במקרה תאונה בה המכונית מושבתת (אבדן מוחלט, טוטל לוס), נובע מהחוזה שהלקוח יהיה חייב בהודעה מוקדמת של 90 יום לפני סיום ההתקשרות אתכם.

כלומר במקרה כזה בעצם הלקוח ישלם 3 חודשים רצופים כאשר הרכב שלו כבר שוכב במגרש גרוטאות?

אם אני טועה בפרשנות אז בבקשה הפנו אותי לסעיפים הרלוונטיים בהסכם שמוכיחים אחרת.

ושאלה נוספת לעניין השירות - אין התייחסות בהסכם לשירותי דרך וגרירה.

מה העלות ללקוח שנתקע עם סוללה ריקה עבור גרירה לתחנת ההחלפה הקרובה?

(ואל תגידו לי שאנשים לא ייתקעו. אנשים נתקעים גם בלי בנזין ברכב עם טווח של 600 ק"מ, זה עניין של הטבע האנושי הדפוק, זה לא בגללכם)

ולגבי זה:

מרתק. לקרוא את ההערות של זאב שדמי ודן וינשטוק בעמודים 27 ו-29.

וציטוט נבחר:

"הנהג הסביר לא מתעקש שכמות האנרגיה במצבר תגדל בכל פעם שהוא שב למכונית, כשם שאיננו מתדלק רכב בנזין כל

יום. מה שחשוב לנהג הוא שיגיע בבטחה ליעדו הבא.."

אדם שיש לו ברכב הבנזין 10 ליטר דלק (טווח של ~120 ק"מ) כבר מחפש תחנת דלק כי נורת האזהרה כבר דלוקה.

ברכב החשמלי 120 ק"מ זה כמעט הטווח המירבי.

אדם שיש לו ברכב הבנזין 5 ליטר דלק (60 ק"מ) וחנה בבית כבר יודע שהנורה דולקת עוד מאתמול ובנסיעה הבאה שלו העצירה הראשונה היא בתחנת הדלק.

אז אדם שיש לו ברכב החשמל 60 ק"מ טווח (40%) יכול באופן הגיוני לצפות שאם הוא מחנה את הרכב בבית ומחבר אותו לטעינה הרכב יתמלא.

אם היה לי רכב כזה, והייתי חוזר אחה"צ עם 40% סוללה ומחבר אותו לעמדה, הייתי מאוד מתוסכל אם כשהייתי רוצה לצאת לבלות ב22:00 הרכב עדיין היה עם 40%.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

מאחר והתבשרנו שחברות נוספות יקימו עמדות טעינה ובעת חניה בחניון אוכל לבחור אם אני מתחבר לעמדת טעינה של בטר פלייס או פנגו או כל חברה אחרת שתקום, נשאלת שוב השאלה, האם היה איזשהוא איזכור עד היום באיזה תעריף אנחנו נקנה חשמל בעמדות האלה?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לגבי מכוניות בטר פלייס - לא רלוונטי, אתה ממילא בחתונה קתולית עם בטר פלייס בגלל החלפות הסוללה אז אין אפשרות/סיבה לטעון מעמדה של חברה אחרת.

לגבי מכוניות עם סוללה קבועה - יש להניח שתעריף הגיוני. (הגיוני אצלי זה נניח עד 2-3 שקלים ל kWh, בלי חוזה דרקוני ובלי להתחייב על חבילה. העברת כרטיס אשראי-טענת-שילמת. כמו בתחנת דלק רק שלוקח פי 100 יותר זמן.)

כל עוד תתאפשר טעינה (איטית. לילה שלם.) מהשקע הביתי בתעריף ביתי/תעו"ז ביתי אז אין בעיה, כי מי שיקנה מכוניות כאלו יטען אותן ב95% מהמקרים בבית. אז גם אם יגבו פי 3 ממחיר החשמל בעמדה של פנגו בקניון, הוא לא ייאלץ להשתמש בה בכלל.

רק בטיול למקום רחוק יחסית (שגם ככה בעייתי ברכב חשמלי עם סוללה קבועה) אנשים יסכימו לשלם מחיר נאה על החשמל בהיעדר אפשרות אחרת.

פורסם

גם אני עדיין מחכה לתשובות ענייניות לשאלות הבאות:

1. האמנם ביצועי רכב עם מנוע חשמלי ~95 כ"ס עולים או משתווים לביצועים של רכב בנזין חדיש עם מנוע מוגדש 120 כ"ס, או לא מוגדש 200 כ"ס, כפי שטענתם?

2. אם אין צורך בטווח גדול מ-150 ק"מ בערך, מפני שיש (יהיו) כארבעים תחנות הטענה/החלפה, מדוע יצרני הרכב הרגיל מתקינים מיכלי דלק המספקים טווח כפול או משולש, בשעה שיש לא עשרות כי אם מאות תחנות דלק?

3. (בטר פלייס אומרים שהטווח מספיק לרוב הנסיעות, ואני שואל: ) רוב כלי הרכב נוסעים עם נהג בלבד, ללא נוסעים; אבל זה בהחלט לא אומר שרכב חד-מושבי מתאים ל"רוב מוחלט של האוכלוסיה".

4. (בטר פלייס טוענים שהרכב יקר כי פיתוחו עלה מליארד דולר) ואני שאלתי: פיתוח של מה? הרכב, הסוללות, המנוע, הבקרים האלקטרוניים, מערכות טעינה, שיטת החלפת הסוללות - כל אלו כבר קיימים, מזה עשרות שנים. מה הוא אם כן הדבר שפיתוחו "יקר מאד"?

5. (בטר פלייס טענו טענות שונות וסותרות לגבי צריכת ויצור החשמל) ואני שאלתי: תהיה צריכה נוספת או לא תהיה? המערכת הקיימת תוכל לספק את הדרישה או לא תוכל? יהיה צורך ביצירת חשמל נוסף או לא יהיה?

6. אתם מציעים חבילת ק"מ במחיר ידוע מראש למשך שנים. מה תעשו אם המדינה תעלה את המס על רכב חשמלי בעקבות מעבר משמעותי של נהגים לרכב מסוג זה?

דני

פורסם
כל עוד תתאפשר טעינה (איטית. לילה שלם.) מהשקע הביתי בתעריף ביתי/תעו"ז ביתי אז אין בעיה,

עפ"י כוונת המדינה/ החברות הרלוונטיות, עלות הטעינה אצלך בבית (בעמדת הטעינה) ובחניון אמורות להיות זהות ובטח ובטח שעל פי תיכנונן, לא תוכל לטעון בבית ממתח רשת בעלות של חשמל רשת.

הן לא יוותרו על הנתח שלהן והמדינה מצידה, לא תוותר על הנתח שלה (מיסים ובלו של הדלק).

פורסם

אגסי דורש עוד הטבת מס מהמדינה.

כלכליסט:

"אנו צריכים לדאוג לכך שכמו בתעשיות עתירות ידע המיסוי יידחה לאחרי ההצלחה. על פי חוק המדען הראשי, עסק שבונה ייתרון שאפשר לייצא יכול לקבל הלוואת מס הכנסה, סכום שישולם כהחזר. צריך גם מנגנון של דחיית מיסים ליזמים שמספקים שירות."

אגסי כבר מקבל הטבות מס:

1. מס נמוך על הרנו החשמלי לעומת רכב לא חשמלי.

2. מס נמוך על ה"דלק" של הרכב החשמלי , לעומת הבנזין \ סולר.

כמובן שההטבות האלה לא מספיקות והוא דורש עוד הטבה. לא ברור מה ההטבה שהוא דורש. מבחינתו הטבת המס הזו מעולה במיוחד מכיון שלא יהיה צורך להחזיר אותה כלל, שהרי למיזם שלו אין סיכוי להצליח.

יהודה

פורסם

מעמ לאחר הגביה בעסקים שעובדים עם אשראי ארוך כבר מקובל על האוצר.

אגסי רוצה פטור ממיסים עד שהחברה תגיע לרווחיות.

עם הסכם שכזה אני יכול להציג הפסדים עד יומי האחרון על חברה שמרוויחה עשרות מליוני שקלים בחודש.

פורסם
מעמ לאחר הגביה בעסקים שעובדים עם אשראי ארוך כבר מקובל על האוצר.

רק עבור שירותים, לא עבור מוצרים או חידוש רשיונות שימוש, למשל.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
עפ"י כוונת המדינה/ החברות הרלוונטיות, עלות הטעינה אצלך בבית (בעמדת הטעינה) ובחניון אמורות להיות זהות ובטח ובטח שעל פי תיכנונן, לא תוכל לטעון בבית ממתח רשת בעלות של חשמל רשת.

הן לא יוותרו על הנתח שלהן והמדינה מצידה, לא תוותר על הנתח שלה (מיסים ובלו של הדלק).

איך בדיוק המדינה תמנע ממני לטעון את הפג'ו (בהנחה שימכרו אותה במחיר הגיוני) מהשקע על הקיר של הבית שלי ליד החניה?

פורסם

למנוע פיזית ברור שאף אחד לא יכול למנוע ממך.

יש לזכור כי הרכב יגיע אך ורק עם שקע בתצורה שמתאימה לסטנדרט הנהוג בעמדות הטעינה.

מה שאתה עושה אח"כ זה כבר עניינך האישי אבל זכור שמצד אחד אתה עבריין שמנסה להונות את המדינה ממיסים ובנוסף, במקרה של קומבינה שתגרום לשריפת הרכב או חו"ח הבית, קח את הפוליסת ביטוח ותנגב את התחת כי זה מה שהיא תהיה שווה.

עכשיו כל אחד יעשה את החשבון שלו ויחליט מה לעשות עם זה.

פורסם

עם הסכם שכזה אני יכול להציג הפסדים עד יומי האחרון על חברה שמרוויחה עשרות מליוני שקלים בחודש.

מזל טוב על החברה שלך שמרויחה כבר עשרות מיליוני שקלים בחודש.:-)

ובמחשבה שניה, בקשר להטבת המס הנוספת שאגסי דורש:

גלובס:

" המדען הראשי מסבסד החברות הגדולות . לפי המכון, נתן מענקים לעשרות חברות של קבוצות עופר ודנקנר ולמחצית מ-50 חברות הטכנולוגיה הגדולות בבורסה..."מענקי המדען הראשי מהווים מעין מס רגרסיווי, תשלומים ממעמד הביניים אל העשירונים העליונים...אין כל הצדקה להעביר כספים של משלמי המיסים לממן דווקא את הסקטור החזק ביותר במשק".

גם כך כספי המיסים שלנו מסבסדים את הטייקונים, אז מדוע יגרע חלקו של אגסי?

יהודה

פורסם
מזל טוב על החברה שלך שמרויחה כבר עשרות מיליוני שקלים בחודש.:-)

שכחתי לציין "אם הייתה לי אחת כזאת :oops:

:lol:

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...