Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5270 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

מדובר על גרנדה רובוטית 2007 עם 43K ק"מ

כבר בחודשים האחרונים הייתה לי הרגשה שאני צריך לידאוג לגיר, כי מבירורים שערכתי מנוע החשמלי של המשאבה ההידרואלית של הגיר צריכה החלפה של הפחמים אחת ל50K ק"מ בערך (אצלי פחות כי עדיין הרכב בשימוש קרוב ל5 שנים)

והיזמנתי את הפחמים אבל לצערי המוכר לא שלח :-(

ואיזה יופי הבוקר אני מנסה להתניע הרכב וקיבלתי את הבשורה המשמחת - אנא בדוק את הגיר :-( והגיר לא עובד ולא ניתן להתניע.

http://www.alfadriver.com/forum/viewtopic.php?f=59&t=1345

כניראה הפחמים ניגמרו והמנוע תקוע,

כרגע מחכה לגרר ולוקח למוסך שימשון יהוד- הם יבדקו כמה יעלה לי הנזק - ואני בטוח שלא יצא זול.

אני אבדוק אם יצליחו לעזור לי לפרק רק את המנוע ואולי נחליף לו את הפחמים אם הבעיה אכן במשאבה.

מקווה שיגמר בזול כי בתור סטודנט אין הרבה כסף לתיקונים :-(

אם למישהו יש ניסיון בנושא אשמח לטיפים ועזרה

אעדכן במשך היום, תחזיקו לי אצבעות ......

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
מבירורים שערכתי מנוע החשמלי של המשאבה ההידרואלית של הגיר צריכה החלפה של הפחמים אחת ל50K ק"מ בערך (אצלי פחות כי עדיין הרכב בשימוש קרוב ל5 שנים)

מותר לשאול מהיכן קיבלת את הנתון הזה?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
מותר לשאול מהיכן קיבלת את הנתון הזה?

אני לא זוכר בידיוק מהיכן אבל זה היה בדיונים הקשורים לתחזוקת הגיר באלפות(סלספיד) ומישם גם לפיאט(מדובר באותה המשאבה)

עוד דיון בנושא:

http://www.italiaauto.net/viewtopic.php?t=8611

http://homepage.mac.com/paul_denyer/selespeed/page42/page6/page6.html

ובעקרון כל מנוע עם פחמים חייב טיפול תחזוקה, והחלפת פחמים. חבל רק שפיאט לא מכניסים זאת לשיגרת הטיפולים (למשל כל 60K ק"מ או 3 שנים המוקדם מביניהם) ואז לא היה יוצא שם רע לגיר הרובוטי מבחינת האמינות.

כרגע הרכב הושאר במוסך לבדיקה, מחכה לדיאגנוסטיקה והלוואי אצא בזול.

מוסך שמשון מאוד מומלצים ואני סומך עליהם

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

בוקר מצויין וחג ט"ו בשבט שמח חברים!

אז ככה, המתוקה שלי חזרה אלי :-)

במוסך אמרו לי שלאחר בדיקה מקיפה הגיר והמכלולים נראים תקינים ואין נזילות והבעיה היחידה שהמחשב דיווח עליו ההייתה בחיישן בורר ההילוכים.

וכאן מגיעה מילה טובה לאנשים ממוסך שמשון (חיים ואהרון) שלא מיהרו להחליף ישר, ודאגו לפרק ולנקות את החיישן וליבדוק ולהרכיב בחזרה ולשמחתי (שימחת כיסי) התקלה ניפתרה והגיר עובד כהלכה ובדקו בנסיעות ואין בעיה.

וככה בינתיים הם חסכו לי קרוב ל2000 שקל לחיישן חדש. (יצא 499 כולל מע"מ ועבודה הכל)

אם זאת הם לא יכלו להבטיח שהבעיה לא תחזור, אבל במידה וזה פתר את הבעיה הרווחתי ואם לא תמיד אפשר להחליף לחיישן חדש.

מקווה שבזמן הקרוב הכל יהיה בסדר!

אני ממש אוהב את הרכב ומקווה שלא יאכזב אותי כי הוא עדיין ממש חדש רק 43K ק"מ! ומטופל באהבה.

סוף טוב הכל טוב ויצא לי חג שמח ומתוק! (התכוננתי נפשית לגרוע מכל סביב 4K ש"ח ומעלה לרובוט :cry: )

תודה לכולם ולמוסך שמשון יהוד!

חג שמח!

פורסם

יפה מאוד ושמח בשבילך .

לדעתי תתחיל לבדוק איך להשיג חיישן כזה בזול לפני שתצטרך שוב .

אפשר ebay או חנויות אחרות בחו"ל .

לדעתי לא כדאי מפירוק כי אתה לא יודע כמה זמן הוא יחזיק .

יום טוב

פורסם

ראשית, אני שמח שהבעיה נפתרה בעלות נמוכה יחסית.

מעבר לכך, הסיבה ששאלתי אותך מקודם מהו מקור התיאוריה שכתבת היא שאני מעולם לא שמעתי עליה, ובתור אחד שמתנייד ביומיום עם פיאט רובוטית ומכיר גם לא מעט בעלי אלפות עם סלספיד, אני מניח שהייתי שומע משהו אם באמת היו דברים מעולם.

סלספיד (וגם דואלוג'יק) אינם נוטים להתפגר ב-50K ק"מ. יתכן שהם יזדקקו להחלפת מצמד בקילומטראז' כזה, אבל זה משהו שממילא היה גם קורה בתיבה ידנית, ובכל מקרה לאופי הנהיגה יש תרומה מכרעת לתוחלת חיי המצמד.

סע לשלום ותמשיך ליהנות לך מהגרנדה פונטו שלך.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...