Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחרטה תוצרת בית.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5223 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בטעות נתקלתי בסירטון הזה:

http://www.youtube.com/watch?v=wnv0DAR_gWA&feature=player_embedded דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

וחשבתי לעצמי: גם אני רוצה!

אז, איך מייצרים אחת?

(לא מחייב כזו בדיוק...)

חשבתי להשתמש בתור עוקץ במיסב של הארדיסק עם מסמרים (נשמע הרבה יותר גרוע ממה שזה במציאות, דווקא מרגיש יציב), ובמקדחת יונדאי ישנה בתור מנוע (סוף סוף מצאתי שימוש לנבלה).

מה אני צריך לדעת?

הדרישות הן מינימום עלות, אם אין ברירה וצריך לקנות עוקץ נורמאלי, אוקי. מעדיף שלא... אני מהממחזרים:arrow::shock:

תודה לעונים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

זה קישקוש אחד גדול, אלא אם אתה גר במדינת עולם שלישי ושזמן העבודה והמאמץ לא שווים כלום.

אם אתה מכוון למחרטה למתכת אין בכלל על מה לדבר. אם על מחרטה לעץ- דע לך שמחרטה לעץ היא לא דבר יקר ויש משומשות.

מחרטה לעץ מסתובבת במהירויות הרבה יותר גדולות ממחרטה למתכת ובכל מקרה מקדחה ידנית לא תגיע למהירויות האלה. מה גם שמנוע של מקדחה ידנית לא מיועד לעבודה רצופה.

כמובן שבשביל לשחק ולחרוט פעם פעמיים איזה קשקוש זה אפשרי, אבל לא למשהו מעבר לזה.

פורסם

אם זה תחביב, אין סיבה לקרוא לזה קשקוש.

ברווז, יש מאות דוגמאות למחרטות ידניות שנבנו ע"י חובבים,

חפש foot powered lathe

או משהו בסגנון.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
זה קישקוש אחד גדול, אלא אם אתה גר במדינת עולם שלישי ושזמן העבודה והמאמץ לא שווים כלום.

אם אתה מכוון למחרטה למתכת אין בכלל על מה לדבר. אם על מחרטה לעץ- דע לך שמחרטה לעץ היא לא דבר יקר ויש משומשות.

מחרטה לעץ מסתובבת במהירויות הרבה יותר גדולות ממחרטה למתכת ובכל מקרה מקדחה ידנית לא תגיע למהירויות האלה. מה גם שמנוע של מקדחה ידנית לא מיועד לעבודה רצופה.

כמובן שבשביל לשחק ולחרוט פעם פעמיים איזה קשקוש זה אפשרי, אבל לא למשהו מעבר לזה.

לעץ, ידידי. לעץ. מתוכנן לה שימוש דיי חד פעמי, כך שהיא לא צריכה להיות HEAVY DUTY, ואני לא רואה טעם בלהשקיע על מחרטה מוכנה עבור שימוש בודד...

אם זה תחביב, אין סיבה לקרוא לזה קשקוש.

ברווז, יש מאות דוגמאות למחרטות ידניות שנבנו ע"י חובבים,

חפש foot powered lathe

או משהו בסגנון.

ננעלתם על הקטע עם הרגל, אה? :lol:

יוטיוב היה סנוב ולא עזר במיוחד הפעם. אולי באמת בגוגל אוכל למצוא שירטוטים יותר ברורים.

פורסם

למה לא להכין כזו?

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם
לעץ, ידידי. לעץ. מתוכנן לה שימוש דיי חד פעמי, כך שהיא לא צריכה להיות HEAVY DUTY, ואני לא רואה טעם בלהשקיע על מחרטה מוכנה עבור שימוש בודד...

ננעלתם על הקטע עם הרגל, אה? :lol:

יוטיוב היה סנוב ולא עזר במיוחד הפעם. אולי באמת בגוגל אוכל למצוא שירטוטים יותר ברורים.

מנוע יישן של מכונת כביסה יעשה את העבודה.

איזה כייף לי :)

• אחראי פורום
פורסם

איזה יכולות מדהימות יש לבחור הזה, קואורדינציה מושלמת.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

הרשת אכן מלאה ברעיונות.

הצרה היא, שנראה שאצטרך רתכת כדי לייצר כמה מהחלקים.

לא "פשוט" כמו שחשבתי שזה יהיה...

פורסם

לכל אלה שאומרים שהמרוקאים לא טובים בכלום, נה נה בננה !

תבנה חביבי, תבנה ותעלה תמונות, נשמע פשוט מאוד ועכשיו אני יודע מה לעשות עם מנוע חשמלי בלי שימוש :)

haters will hate

פורסם
הרשת אכן מלאה ברעיונות.

הצרה היא, שנראה שאצטרך רתכת כדי לייצר כמה מהחלקים.

לא "פשוט" כמו שחשבתי שזה יהיה...

בזמנו, אם אני לא טועה - היה ל- Wolfcraft או למישהו כזה מתקן מיוחד שהוא בעצם מחרטת עץ קלה, המונעת ע"י מקדחה ביתית.

תנסה לחפש/לבדוק.

פורסם

אם זה לשימוש חד פעמי, תאלתר משהו עם מקדחה.

עם מחרטה אתה מגיע מהר מאוד לדרישות גבוהות של דיוק ויציבות,

שהם מעבר לגבולות היכולת של חובב ממוצע.

זה יחסית קל לבנות, כשהדגש הוא על המילה "יחסית".

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

תודה לכם, מצאתי רעיון (או שבע). הבעייה שלי הייתה לייצר צ'אק ועוקץ. הבנתי איך לסדר את זה, מבטיח לנסות לעשות מזה פרוייקט מצולם ולהעלות מתי שהוא לפה. כנראה גם יועלה לפורום "סכינים למבינים" :-D

פורסם

גם אני הולך לנסות לבנות אחת בסגנון של זה:

אני אנסה להשתמש בפטישון (על מצב מקדחה), ואת כל המבנה אנסה לעשות מרפסודה.

נראה מה יצא :|

פורסם
תודה לכם, מצאתי רעיון (או שבע). הבעייה שלי הייתה לייצר צ'אק ועוקץ. הבנתי איך לסדר את זה, מבטיח לנסות לעשות מזה פרוייקט מצולם ולהעלות מתי שהוא לפה. כנראה גם יועלה לפורום "סכינים למבינים" :-D

אולי תבנה כרסומת ?

http://www.lirtex.com/he/%D7%A8%D7%95%D7%91%D7%95%D7%98%D7%99%D7%A7%D7%94/%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%9E%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%AA-cnc-%D7%91%D7%99%D7%AA%D7%99%D7%AA-%D7%9E%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%94-%D7%9C%D7%A2%D7%99%D7%91%D7%95%D7%93-%D7%A9%D7%91%D7%91%D7%99-%D7%9E/

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...