Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5260 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אחרי בדיקהה מעמיקה

החלטתי שאני קונה אוטו

פסלתי המון אופציות נשארתי או עם יונדאי גטס או עם פיאט פונטו

בסביבות שנת 2005

כמובן שידניות מקיסמום הפונטו עם גיר רציף

תנו ככה המלצות מה עדיף ולמה עדיף או מה אתם ממליצים

ומה בכלל כדאי לבדוק ברכב לפני שקונים אווטו

פורסם

הספייס יותר חסכונית,רוב הידניות הם מדגמי ה 60 כ"ס,יותר קשה למצוא את הגירסה המפוארת ELX בעלת 80 כ"ס. לכן הגטס תהיה מהירה יותר,מבחינת עלות אחזקה שתיהם אמורות להיות זהות.

בפיאט תבדוק שאין בעיה עם הגה CITY,זה הכפתור שגורם להגה להיות קל,ואין מי ברז,אם הרכב טופל במורשה צריך להיות נוזל קירור פאפרלו,צבעו אדום בדגמים היותר חדשים או כחול בישנים יותר.ומידה יש נוזל קירור אחר והרכב שמור לא הייתי פוסל אותו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא,כול עוד מערכת הקירור תקינה גם ביום שרב הכול יהיה תקין.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הגטס הפונטו אמורות להיות סך הכול זהות מבחינת עלויות של הטיפולים,אתה יכול להריץ חיפוש לגבי 2 הרכבים ותמצא הרבה מאוד חומר עליהם,אם גטס אל תקח גרסת GLF,אין ABS ורק כרית אוויר אחת.

פורסם

יש גם אוטומט,אם איני טועה ב2005 GLF הוחלף לשם GL.

בכול מקרה חפש את הדגם GLI/GLS.

פורסם

לנו יש פונטו מדגם ישן יותר (דור 1) ועברו לנו במשפחה כמה פונטו (כולל ספייס). הרכב מעולה, חסכוני מאוד, טיפולים וחלקים יחסית זולים, אמינות מכנית טובה, חשמל בעייתי אם בוצעו התקנות שונות בצורה לא מקצועית אך אם הכל מ קורי פחות או יותר אמור להיות בסדר. פלסטיקה טובה ועמידה (אפילו ב-HSD 1998 שלנו), מנוע יכול להתחמם במאמץ (עליות לי"ם למשל) אבל כל עוד נוהגים בצורה נורלמלית ולא קורעים את האוטו הכל אמור להיות בסדר.

גטס יש לאבא של זוגתי, אוטו אמין מאוד שעובד קשה ונוסע המון, תא נוסעים מדכא בעיצובו אבל בנוי מצויין ועמיד, ישיבה יותר טובה מהפונטו (לדעתי) ונסיעה יותר נינוחה מהפונטו (נסיעה לאילת ללא הפסקה אחרי יום עבודה אפילו לא ירדתי עייף מהאוטו). מיכל דלק קצת קטן (35 ליטר אם טני זוכר נכון) ומנוע לא הכי חסכוני הם מתכון לתדלוקים תכופים יותר (לא סוף העולם אבל קצת מעצבן).

בקיצור שתהן מכוניות סופר מיני טובות, לכל אחת פלוסים ומינוסים הייתי מחפש אחת מהן, פשוט לחפש את הרכב הכי שמור שתמצא.

כבר שנים לא מתקן גיטרות
שטח: סמוראי קצר 98 --> סמוראי ארוך 88 --> גראנד ויטרה 98 --> פאג'רו Q ארוך 2000 --> האנטר 2014 --> שבי ואן G30 4X4 קוויגלי
כביש: רנו קליאו 2012 1150 ידנית

פורסם
לנו יש פונטו מדגם ישן יותר (דור 1) ועברו לנו במשפחה כמה פונטו (כולל ספייס). הרכב מעולה, חסכוני מאוד, טיפולים וחלקים יחסית זולים, אמינות מכנית טובה, חשמל בעייתי אם בוצעו התקנות שונות בצורה לא מקצועית אך אם הכל מ קורי פחות או יותר אמור להיות בסדר. פלסטיקה טובה ועמידה (אפילו ב-HSD 1998 שלנו), מנוע יכול להתחמם במאמץ (עליות לי"ם למשל) אבל כל עוד נוהגים בצורה נורלמלית ולא קורעים את האוטו הכל אמור להיות בסדר.

גטס יש לאבא של זוגתי, אוטו אמין מאוד שעובד קשה ונוסע המון, תא נוסעים מדכא בעיצובו אבל בנוי מצויין ועמיד, ישיבה יותר טובה מהפונטו (לדעתי) ונסיעה יותר נינוחה מהפונטו (נסיעה לאילת ללא הפסקה אחרי יום עבודה אפילו לא ירדתי עייף מהאוטו). מיכל דלק קצת קטן (35 ליטר אם טני זוכר נכון) ומנוע לא הכי חסכוני הם מתכון לתדלוקים תכופים יותר (לא סוף העולם אבל קצת מעצבן).

בקיצור שתהן מכוניות סופר מיני טובות, לכל אחת פלוסים ומינוסים הייתי מחפש אחת מהן, פשוט לחפש את הרכב הכי שמור שתמצא.

לגטס מיכל דלק של 45 ליטרים,

ואני הייתי ממליץ בחום להתרחק מהGLF כמו שנאמר כאן,

והGLF נשאר GLF עד 2010.

דרעק נשאר דרעק.

אם גטס רק רמות גימור GLI/GLX או GLS. הGLF זה אסון פטאלי.

בכל מקרה, עדיף לחרוג קצת ולקחת גטס מ2006 עם מנוע 1.4 שיחסוך בדלק וגם ייתן ביצועים עדיפים בהרבה.

חוץ מזה בכללי הרכב נחשב לאמין.

פונטו אמורה להיות חסכונית יותר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

ציינתי בתחילה,אין ABS ויש רק כרית אוויר אחת.

פורסם
מה הבעייתיות ב-GLF ?

בטיחות מצחיקה,

כרית אוויר אחת, אין ABS ובטח שלא ESP...

גם אין אבזור חשמלי מי יודע מה, רק 2 חלונות ורדיו,

אין חלונות חשמליים מאחורה ואין מראות חשמליות,

זה מפרט שמתאים לאוטו משנת 95', לא משנת 2003 ובטח שלא 2008/9 (הוא נמכר גם אז עם כרית אחת עדיין בGLF)...

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...