Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה מוזמן לקרוא עשרות כתבי משפט רק כדי לגלות שאפילו הגדולים שבניהם הסכימו כי יש סטיה, אחרת אתה מוזמן להסביר לנו מדוע בית המשפט קבע שמד לייזר מחייב הורדת מהירות בין 3-4 קמ"ש פחות מהרשום, שהרי לייזר נמדד במהירות האור ואין סטיה בניגוד למצלמה שמופעלת על ידי חיישן כביש ולכן בית המשפט מקבל את גרסת הסטייה.

לא כל הרכבים שווים ולא כל הרכבים דומים, 100 קמ"ש בפורד אסקורט שנת 89 היא לא 100 קמ"ש בדיוק בפורד מונדאו שנת 2011.

עם המשטרה תרצה לתפוס על סטיה של 1 קמ"ש היא יכולה לעשות זאת בפועל ובית במשפט פשוט יתחיל לפסול את הדוחות .

יש הכרה בכך שאדם נוהג בתחום הסביר- סביר זה אומר שאתה נוסע בכביש של 90 קמ"ש בפועל, אתה יכול לנסוע מבלי שתשים לב במהירות שבין 85-95 קמ"ש באופן מתנדנד, ומה לגבי מכוניות שאין אצלם 90 קמ"ש מופיע, קרי רנו פלואנס, אין 90 קמ"ש יש קו,

יש 80, יש קו קטן ויש 100, אז??? האם אתה מסוגל לאורך זמן לנעול את עצמך על הקו שבין 80 לבין 100 במחוג קטן כלכך.

צריך גם הגיון ולא רק קביעה.

כמובן שאני נגד המצלמות אבל בעניין הזה אתה טועה.

ברוב המכוניות החדשות יש מערכות שיוט שניתן בעזרתן לקבוע שהרכב ייסע במהירות קבועה ללא סתייה מהמהירות הנקבעת.

בקשר למכוניות הישנות יותר זה כבר עניין אחר.

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני חושב שהגיע הזמן שאנשים פשוט יחרימו!

כל מי שמקבל דו"ח מהירות גם כשהוא עבר את המהירות המותרת במספר קטן מהמהירות המותרת - שפשוט לא ישלם!

לא יצא לי עדיין לנסוע בכבישים האלה עם המצלמות החדשות(מחר ייצא, מקווה לעבור בהצלחה את הכביש ללא דו"ח) ולכן אני עדיין לא יודע מה אני מתכוון לעשות.

אני בטוח שבשלב מסויים יהיו אנשים שפשוט יחליטו לא לשלם גם אם זה אומר לשבת בכלא כמה ימים ולחסוך עוד כמה מאות שקלים בדרך.

אתה מתנדב להיות הראשון ?

ביום שתצטרך לחדש את רישיון הנהיגה שלך תשלם את הדוח + ריבית והצמדה בריצה קלה.

אותו כנ"ל לגבי החוכמולוגים שמציעים לחבל במצלמות.

במקום להלחם במצלמות, צריך להפעיל לחץ להעלאת המהירות המירבית בכבישים מתאימים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אתה מוזמן לקרוא עשרות כתבי משפט רק כדי לגלות שאפילו הגדולים שבניהם הסכימו כי יש סטיה, אחרת אתה מוזמן להסביר לנו מדוע בית המשפט קבע שמד לייזר מחייב הורדת מהירות בין 3-4 קמ"ש פחות מהרשום, שהרי לייזר נמדד במהירות האור ואין סטיה בניגוד למצלמה שמופעלת על ידי חיישן כביש ולכן בית המשפט מקבל את גרסת הסטייה.

לא כל הרכבים שווים ולא כל הרכבים דומים, 100 קמ"ש בפורד אסקורט שנת 89 היא לא 100 קמ"ש בדיוק בפורד מונדאו שנת 2011.

עם המשטרה תרצה לתפוס על סטיה של 1 קמ"ש היא יכולה לעשות זאת בפועל ובית במשפט פשוט יתחיל לפסול את הדוחות .

יש הכרה בכך שאדם נוהג בתחום הסביר- סביר זה אומר שאתה נוסע בכביש של 90 קמ"ש בפועל, אתה יכול לנסוע מבלי שתשים לב במהירות שבין 85-95 קמ"ש באופן מתנדנד, ומה לגבי מכוניות שאין אצלם 90 קמ"ש מופיע, קרי רנו פלואנס, אין 90 קמ"ש יש קו,

יש 80, יש קו קטן ויש 100, אז??? האם אתה מסוגל לאורך זמן לנעול את עצמך על הקו שבין 80 לבין 100 במחוג קטן כלכך.

צריך גם הגיון ולא רק קביעה.

ראשית מדובר במצלמות שאופן פעולתם מבוסס על סלילים חרוצים באספלט ולא על ליזר ולכן אין סטייה. אין שום קשר לחריגות שאר המדידות והחמוצים.

שנית אסקורט\לאנטיס\מונדיאו\R8\בימבה 100 קמ"ש זהה לכולם, תקינות הרכב היא על אחריותך ובנוסף לא מעניין את משרד התחבורה אם יש קו על ה-90 או אם יש ציור של דורה על ה-50 קמ"ש.

דבר נוסף שבו אתה טועה הוא שבימ"ש לא יפסול שום דוחות, החוק מגדיר עד 20 קמ"ש מעל למותר 250 ש"ח ו-0 נק'.

שלא תטעה אני לא בא להגן על אף אחד אלא בא להסביר לך, כולנו באותה הסירה.

פורסם
יש פיתרון פשוט אשר יעבוד , פשוט הגשת עירעור על הקנס ובקשה להישפט מכל מי שמקבל דוחות תנועה מהמצלמות החדשות.

בקצב שהם מנפיקות דוחות, תוך חודש אחד ויחיד בתי המשפט תקועים לשנים.

אומנם הראשונים ידפקו, אבל לאחר מכן בתי המשפט פשוט יתקעו לשנים...

כמה שאתה צודק!

מקווה שזה באמת יהיה ככה.

ועכשיו במקום עניים על הכביש הם יהיו על המד מהירות.

פורסם

ובהזדמנות זו אני מודיע לכל המישתתפים בשרשור זה, שהודעות שיכללו הצעות למעבר על החוק ימחקו מיד ובדיעבד!

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
ראשית מדובר במצלמות שאופן פעולתם מבוסס על סלילים חרוצים באספלט ולא על ליזר ולכן אין סטייה. אין שום קשר לחריגות שאר המדידות והחמוצים.

שנית אסקורט\לאנטיס\מונדיאו\R8\בימבה 100 קמ"ש זהה לכולם, תקינות הרכב היא על אחריותך ובנוסף לא מעניין את משרד התחבורה אם יש קו על ה-90 או אם יש ציור של דורה על ה-50 קמ"ש.

דבר נוסף שבו אתה טועה הוא שבימ"ש לא יפסול שום דוחות, החוק מגדיר עד 20 קמ"ש מעל למותר 250 ש"ח ו-0 נק'.

אם המצלמה מתחילה לצלם בול מ90 ומעלה , זה אומר שאני בתור נהג צריך לבדוק שהמחוג מהירות שלי לא סטה אפילו במילימטר מה90. דבר קצת קשה במיוחד בזמן נהיגה. לכן המהירות תהיה נמוכה יותר בפועל כדי לא לקחת סיכון.

וגם אני קראתי לא פעם על סטיות שקיימות במדידות המהירות בין רכב אחד לשני. (כמובן בהבדלים יחסית קטנים של קמ״ש בודד בערך).

לכן מאוד קשה לי להאמין שאכן האכיפה תתבצע החל מקמ״ש אחד יותר.

ואם ככה, מה מנע משוטר שנסע בניידת בנתיב הימני על 110 לתת דו״ח לכל מי שעקף אותו בשמאלי על 120 נניח? (בהנחה שהנהג לא עשה שום עבירה נוספת).

VW PASSAT 1.8T

פורסם

הסטייה שיש בספידומטר ברכב לא נובעת מחוסר דיוק, אלא מזיוף כלפי מעלה (5-10 קמ"ש), ועד כמה שאני יודע זה קיים ברוב הרכבים.

לגבי ההורדה של 5 קמ"ש שנהוגה בממל"ז, היא לא נובעת מחוסר דיוק שלך, אלא מכיול לקוי של אקדח הלייזר (זוכרים את משכן הכנסת שהתפרע על 40 קמ"ש?).

וכרגע? נשאר לנו לצפות מראש את בלימות החירום, לנסות לעזור לשאר הנהגים, להיות סבלניים על הכביש, ולהבין איך מתמודדים עם המפגע הזה דרך סבך הבירוקרטיה הנפלאה שלנו.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

מישהו יכול להגיד האם מצלמות הרמזור (הכתומות) מצלמות רק כאשר חולפים באור אדום, או שגם באור ירוק כאשר חולפים במהירות מעל 100 קמ"ש?:shock:

2001 Renault clio b sport (RS) 172 out:roll:

2001 Audi a3 8L 1.8 out:lol:

2001 Mercedes benz w203 240 IN8)

פורסם

ראשית אחריות על תקינות האוטו אולי על הנהג אבל עם היה צורך בבדיקה לכיול מהירות הדבר היה נכנס לטסט .

דבר שני בלתי אפשרי לנסוע בדיוק 90 קמ"ש וגם מהמחמירים ביננו כולל משטרה ולכן הטעון של 90 דרך בקרת שיוט היא אבסורד כי לא ניתן כל שניה להשתמש בבקרה באופן אוטומטי, בקרת שיוט נועדה לאוטוסטרדה ולא לכבישים בין עירוניים שבהם יש תנועה מרובה ולכן הטיעון הזה לא תופס, גם רוב מכוניות הליסינג דרגה 2-3 אין בכלל בקרת שיוט.

אולי מבחינה אלקטרונית ניתן לכייל את המצלמות ממהירות 91 קמ"ש אבל אני לא חושב שהמערכת שתקלוט את הנתונים תוכל להסתדר עם מאות ואלפים ואני מנחש עשרות אלפים של תמונות ביום ומספיק 1% מתוכם שביום יגישו ערעור כדי לסתום את בית המשפט ל 10 שנים הבאות ומשם הדרך קצרה לפסיקה של בית המשפט לבטל את העניין לאלתר.

שוב, תאר לך סיטואציה שאתה מקבל קנס על מהירות של 92 קמ"ש בכביש של 90, אנחנו בני אדם ולא מכונות, ביום שהמכוניות יסעו לבד יהיה ניתן להפעיל את החוק, כל עוד האדם מאחורי ההגה, לא יהיה ולא יתקבל טיעון של 91 קמ"ש קנס אוטומטי.

פורסם
יש פיתרון פשוט אשר יעבוד , פשוט הגשת עירעור על הקנס ובקשה להישפט מכל מי שמקבל דוחות תנועה מהמצלמות החדשות.

בקצב שהם מנפיקות דוחות, תוך חודש אחד ויחיד בתי המשפט תקועים לשנים.

אומנם הראשונים ידפקו, אבל לאחר מכן בתי המשפט פשוט יתקעו לשנים...

כבר יצאו בהצהרה שמי שיגיש ערעור על קנס ובית משפט ידחה אותו הוא יקבל עונש גדול הרבה יותר מהמקור.

זהו הפתרון היעיל ביותר לטיפול בבעיה.

מן הסתם ייצא פס"ד ישאפשר חריגה של 10% בין הצילום לבין שליחת הדו"ח.

בנוסף, קראתי בזמנו כי המלצה אכן מצלמת בחרידה של קמ"ש בודד מעל המותר, אך דו"ח נשלח רק למי שנסע יותר מ10% מעל המהירות המותרת.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
האם מצלמות הרמזור החדשות מצלמות מהירות כאשר הרמזור ירוק?

כן. דובר על זה בפורום.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

מישהו יודע האם קיימת אפשרות להגביל מהירות הנסיעה על ידי הנהג באופן ידני (מן הסתם מערכת ממוחשבת) ברכבים החדשים?

פורסם
מישהו יודע האם קיימת אפשרות להגביל מהירות הנסיעה על ידי הנהג באופן ידני (מן הסתם מערכת ממוחשבת) ברכבים החדשים?

יש בחלק. נדמה לי שבC4 הייתה איזו קומבינה. בגולף יש צליל אזהרה שאפשר לכוון, בהתחלה כיוונתי ל110, אח"כ ל130, בסוף ל150 ואח"כ ביטלתי אותו לגמרי.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תוכן חדש...