Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר מספר ימים שהרכב עבר טיפול שכלל החלפת פלגים שמנים ופילטרים ( האלמנט על חשבוננו ) תוך כדי נסיעה נדלקת מנורת אזהרה שהספר כותב עליה כך

אם נדלקת הנורה תוך כדי נסיעה מעיד הדבר על פעולה לקויה של מערכת ההצתה / ההזרקה או בקרת הפליטה.

אם מכוניתך מצוידת בממיר קטליטי קיימת סכנה שייגרם לו נזק.

קשר לטיפול שעבר הרכב ?

מקור לחיפוש התקלה?

הרכב עם איזה 50K קילומטר

בתודה לכל המומחים

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לא מכיר צרפתיות. אבל מהתיאור שהבאת מהספר יש לי ניחוש מושכל.

חיישן למדה???

כי חיישן למדה תקול-

א. גורם נזק לממיר

ב. אחראי על מערכת בקרת הפליטה (קורא את כמות הגזים שנפלטים מהמנוע)

ג. מקושר למערכת ההזרקה (מדווח למחשב כמה דלק להזריק)

הצתה? לא יודע למה הם אומרים את זה. אולי בלמדה גבוה יש לפעמים דלק לא שרוף (שלא הוצת)

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אם יש תקלה במערכת הצתה (סליל הצתה לא תקין לדוגמא), זה גורם לפיספוסי הצתה Missfires. כתוצאה מכך דלק לא שרוף מגיע למערת פליטה ולממיר, וזה גורם לו נזק.

ישה-האם האוטו סוחב ונוסע רגיל, לא מגמגם ולא מזייף?

פורסם

ההדורה נוסעת עליו, ואני צריך לקבל הכשר מיוחד כדי לנהוג עליו

לדבריה לא חשה שום הבדל בנסיעה חוץ מכך שהנורה נדלקת.

מחר אחרי הטבילה במקווה אני אבדוק ואראה.

האם יכול להיות קשר כלשהו לטיפול שעבר הרכב לפני מספר ימים.

נתקו

מההיכרות שלי עם כמה צרפתיות ההפסד שלך.

תודה לשניכם בכל אופן על הכיוון עד עתה .

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

נתק את המצבר מהפלוס ואת הפיוז של הלוח שעונים חכה 4-5 דקות תחבר תחזיר וזה יהיה כבוי אח אם זה ידלק לך שוב תבדוק זאת במוסך..

פורסם

להוסיף על הפזל

טרם הוכשרתי לכן עוד לא נבדק על ידי.

אבל היום עומדת ברמזור הרכב כמובן בהילוך ,לפתע עולים הטורים מסרק (בערך 800 סל"ד ) ל 1500-1700.

מזל ששמרה מרחק והספיקה לבלום.

ואז כשהוא בלום עולים ויורדים הטורים כמה שניות.

מאז התופעה לא חזרה על עצמה.

קשור לא קשור / תקלה חדשה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אין מנוס אלא לחבר לרכב סורק תקלות בכדי למצוא את הסיבה לתקלות שציינת.

תיאורטית אין קשר בין הטיפול לתופעה שציינת.

איזה כייף לי :)

פורסם
להוסיף על הפזל

טרם הוכשרתי לכן עוד לא נבדק על ידי.

אבל היום עומדת ברמזור הרכב כמובן בהילוך ,לפתע עולים הטורים מסרק (בערך 800 סל"ד ) ל 1500-1700.

מזל ששמרה מרחק והספיקה לבלום.

ואז כשהוא בלום עולים ויורדים הטורים כמה שניות.

מאז התופעה לא חזרה על עצמה.

קשור לא קשור / תקלה חדשה.

שלום

סביר להניח שהתקלה שתארת עכשו קשורה לנורת האזהרה שנדלקה, תקלה זו נובעת בדרך כלל מבית מצערת מלוכלך או מנוע צעדים לא תקין. קשה להאמין שיש קשר לטיפול שהיא קיבלה, לצערך תצטרך להכנס שוב למוסך כדי לאבחן ולתקן.

חג חנוכה שמח

פורסם

אצלי נדלקה הנורה הזו לפני כמה שבועות.

היא יכולה להידלק מהרבה סיבות, ואת הסיבה האמיתית אפשר לראות רק כשמתחברים עם מחשב.

במקרה שלי היה מדובר בהודעת שגיאה של חיישן החמצן, למרות שבבדיקה במחשב חיישן החמצן נראה עובד תקין. התקלה אופסה, אבל חזרה על עצמה.

לפני שפניתי להחלפת החיישן (1300 ש"ח למקורי...), הציעו לי במוסך לנסות להוסיף תוסף דלק ולראות אם התקלה היא אולי בגלל לכלוך בחיישן ולא מעבר לכך.

שפכתי "גולד לייבל" על חצי מיכל דלק כבר באותו היום, ומאז (שבועיים וכאלף ק"מ), הכל בסדר והנורה לא נדלקה שוב.

הרכב אצלי עם 90 אלף ק"מ על השעון, והנורה היתה נדלקת באמצע נסיעה ללא תופעות לוואי מיוחדות, למעט בפעם הראשונה שבה היא נדלקה בערב, לאחר שבהתנעת הבוקר הרכב קרטע כמה דקות עד שחזר לעצמו.

רכב בן 9-10 שנים עם 50 אלף ק"מ, כנראה שעשה בעיקר נסיעות עירוניות קצרות, כך שתוסף דלק לניקוי פיח יכול, אולי לעזור.

בכל מקרה, הייתי פונה קודם כל למוסך שיתחבר עם מחשב לרכב ויקרא את התקלה המדווחת.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

שוב תודה

ללכת למוסך ולהתחבר לסורק זו הפעולה המתבקשת שבשבילה לא צריכים לטפח מומחים כמוכם.

מחר יחובר לסורק , אני מעוניין לשמוע מה לדעתכם הסיבה .

למנחש / מאתר נכונה יינתן פרס יקר ערך :-D

אהבתי את הטיפול שקיבל הפיג'ו של XKnight

אגב הרכב פעמיים בשבוע מתנייד כל פעם 60 ק"מ כוללים גם עליות ממילא גם ירידות ולגברת רגל כבדה.

השאר דווארות עירוניות.

מוסך אמ הדרך

ניקוי בית המצערת למשל יעזור תוסף דלק למשל.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

גם אני אוהבת את הטיפול שהפג'ו שלי מקבל :)

פעמיים הגעתי למוסך עם הנורה דולקת, פעמיים חיברו לי מחשב לאיתור תקלות וגם השאירו את הרכב להרצה בזמן שהוא מחובר למחשב כדי לנסות לאבחן מה "מגמגם" לו שם באמצע.

על שתי הפעמים לא שילמתי שקל, ובעל המוסך עוד התקשר אליי כמה ימים אחרי ההמלצה על התוסף כדי לשאול אם הכל בסדר.

אין, פשוט אין דברים כאלה...

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

ולא תגלי לנו בשקט מי הצדיק הזה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

תוסף דלק או כול כול תוסף אחר לא פותר בעיות ובמיוחד בעיה כפי שציינת.

ניקוי בית המצערת בעזרת תוסף דלק=כוסות רוח למת.

לאחר ניקוי בית המצערת בדרך כלל צריך לבצע כיול של המצערת במידה והמצערת אצלך ברכב היא מצערת אלקטרונית.

הניקוי יכול להתבצע על-ידי ריסוס ספריי לניקוי מצערות בזמן שהמנוע עובד בסל"ד של 1500 סיבובים לדקה.

אתה יכול לנסות לנקות את בית המצערת בעזרת סמרטוט ללא סיבים טבול באציטון.

איזה כייף לי :)

פורסם

אם הרכב שלך יוצר בתחילת 2002 כניראה בית המצערת אצלך מפלסטיק, אם הוא מפלסטיק אל תבצע לבית המצערת ולפרפרית המצערת ניקוי! אם תעשה ניקוי יהיו חופשים שדרכם אוויר יכנס במצב סרק ואז הסל"ד ישתגע יעלה וירד.

רק את מנוע הצעדים אפשר לפרק ולנקות, מנסיון בתי מצערת מפלסטיק לא לנקות, אלא רק את המנוע צעדים בנפרד.

חבר לעבודה שברשותו 206 2001 ביצע ניקוי למצערת למרות שהזהרתי אותו שהוא יגרום לנזק כתוצאה מהניקוי, הוא לא שמע לעצתי וביצע את הניקוי, לאחר ההתנעה המנוע עבד טוב ולאחר מספר שעות שנסע לביתו ועצר ברמזורים בסרק המנוע התחיל לעלות ולהוריד סל"ד, יום למחרת בעבודה כל היום הוא רק עם פירוקיות מחליף חיישנים במצערת משחק עם כל מיני חיישנים ולא יודע מה קרה(מעניין מאוד), אחרי שגרם לנזק ולא ידע מה לעשות הוא בא לבקש ממני לעזור לו לפתור את הבעיה, הצעתי לו לקנות מפירוקיה בית מצערת של 206 מעל שנת 2002 שבית המצערת עשוי מאלומניום ולא מפלסטיק והבעיה תפתר, מיד לאחר התקנת הבית מצערת המשומשת הבעיה נפתרה.

כשהבית מצערת מפלסטיק עם הזמן הפרפרית שוחקת את הבית שלה מסביב, ואז נוצר מצב שמסביב לפרפרית המצערת נוצר רווח(חופש) מה שסותם את החופש הוא הפיח שמצטבר עם הזמן וזה מפצה על השחיקה ומשאיר את הבית מצערת תקינה, כאשר מסירים את הפיח החופש מתגלה ויש יניקת אוויר מוגזמת כאשר הפרפרית סגורה והמחשב לא יכול לשלוט על כמות האוויר בסרק משום שאוויר נכנס בצורה מוגזמת דרך הפרפרית, מה שלא צריך לקרות בסרק הפרפרית צריכה לאטום ככל האפשר.

* מיותר לציין שמדובר בבית מצערת עם כבל ולא אלקטרונית, וגם אין לה כיוונים מסויימים ברכב הזה.

• תוכן חדש...