Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5311 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

יש לי על הפלנג' מים יוניט בצבע צהוב ולצידה אופציה לעוד יוניט , אני מעוניין לשים עוד יוניט המתריע

על חום יתר .

שאלתי היא:

באיזו טמפרטורה יוניט חום בצבע צהוב מתחילה לעבוד ?

ואיזו יוניט (צבע) אני אמור לשים לצד היונט הקיימת שתתריע על חום יתר.

בברכת שבוע טוב גילי :wink:

סובארו אימפרזה 1999 1.6 אוטו' + קיה סול 2011 1.6. אוטו'. :wave:

פורסם

היי גילי,

החיישן צהוב משדר את טמפ' נוזל הקירור ליחידת המחשב וגם לשעון החום בלוח השעונים בכול טווח הטמפ' של נוזל הקירור.

האם ברכבך שעון החום או לוח השעונים לא מצוייד גם בנורת לד או/גם התרעה קולית כאשר טמפ' הנוזל מגיעה לטמפ' מסוכנת ?

איזה כייף לי :)

פורסם
היי גילי,

החיישן צהוב משדר את טמפ' נוזל הקירור ליחידת המחשב וגם לשעון החום בלוח השעונים בכול טווח הטמפ' של נוזל הקירור.

האם ברכבך שעון החום או לוח השעונים לא מצוייד גם בנורת לד או/גם התרעה קולית כאשר טמפ' הנוזל מגיעה לטמפ' מסוכנת ?

ישנו רק שעון חום שיכול להעיד על טמפרטורה גבוהה ואני מעוניין להתקין יוניט עם זמזם או נורה לצד היוניט הקיימת.

השאלה שלי איזו יוניט/צבע אני אמור להתקין לצד הקיימת (ישנה אופציה קיימת להתקין עוד יוניט לצד היוניט הצהובה).

פורסם

המעגל האלקטרוני ברכבים בהם קיימת התרעה וויזואלית+קולית ברגע שטמפ' נוזל הקירור עולה מעבר ל-115 מעלות צלזיוס הינו חלק אינטגרלי מלוח השעונים לכן המלצתי לך לרכוש קיט מוכן של חיישן+שעון+זמזם ולא לחפש חיישן טמפ' נפרד.

פורסם

מכיוון שאתה רוצה לבצע שינוי/תוספת הצבע כאן פחות משמעותי לעניין.

אתה צריך להתאים יוניט עם הברגה מתאימה לאפשרות אצלך שתהיה NO הכוונה יוניט שהמעגל פתוח כל הזמן

ורק במידה והחום עולה על....וכאן אתה יכול לקבוע מה לקנות לדוגמא 90 מעלות רק אז היא תסגור מעגל

ותדליק את הזמזם/נורה שתתקין כתוספת.

שם לב לרכוש יוניט שמשדרת שני מצבים בלבד ON/OFF ולא יוניט שמשדרת ערך התנגדות לשעון(לזה התכוון מרק10)

את הזמזם/נורה יש להזין עם מתח 12 וולט( רצוי אחרי סוויץ + פיוז נפרד ) והיוניט סוגרת מעגל של - לגוף.

אם תתקין יוניט עם שני חוטים אזיי חוט אחד יש לחבר לגוף- וחוט שני לשעון/נורה.

מכיוון שזהו שינוי אזיי עבורך לא חשוב הצבע של היוניט מכיוון שיוניט יכולה להיות של רכב אחר שמתאימה למערכת אחרת.

בהצלחה.

כבר לא:sad: HONDA SILVERWING INTERSTATE 82

HARLEY DAVIDSON 1000 1982 :-)

פורסם

אני די בטוח שלא קיימת הברגה היכן שנמצא כרגע הפקק בסעפת הפלסטיק שבו מותקן חיישן הטמפ'. ההידוק של החיישן הצהוב נעשה בעזרת דיסקית קפיצית לכן נראה לי שזה די בעייתי למצוא מפסק טמפ' ללא תבריג המתאים לניפל הקיים.

פורסם
אני די בטוח שלא קיימת הברגה היכן שנמצא כרגע הפקק בסעפת הפלסטיק שבו מותקן חיישן הטמפ'. ההידוק של החיישן הצהוב נעשה בעזרת דיסקית קפיצית לכן נראה לי שזה די בעייתי למצוא מפסק טמפ' ללא תבריג המתאים לניפל הקיים.

בוקר טוב

לאחר בדיקה שלי עם חשמלאי רכב נאמר לי שיש פקק דמה גם כן עם הברגה שיושב צמוד ליוניט המקורית.

לאחר מה שכתבת העלת בי ספקות לגבי אמינותו של חשמלאי הרכב, ניגשתי לרכב וראיתי מעין ניצרה שצריך למשוך

סובבתי מעט את פקק הדמה והמים התחילו לינזול כך שישנה הברגה כמו ביוניט המקורית, מסתבר שהחשמלאי רכב לא טעה בדיאגנוזה.

בברכת המשך יום נעים גילי. :wink:

פורסם

גילי, מה שכתב מרק10 הוא שהוא לא בטוח שאכן זה כך.

הרעיון לשינוי מצריך גם מצדך יותר הבנה ששינוי עלול להיות יותר מורכב מאשר החלפת יוניט שקיימת כבר ברכב. אם השכלת במערכות מתקדמות ברכב היתה כזאת שמאפשרת לך לתכנן מעגל חשמלי בנפרד לבד, אזיי אני מניח שלא היה מתקיים דיון כאן בפורום על הנושא.

בעל מקצוע שמטפל במספר גדול של רכבים מיצרנים שונים לפעמים יכול להיות בספק להסס אך עדיין יתן לך כיוון או השערה כדי שיהיה

לך מושג ועוד נקודת מחשבה לכשתבוא לבצע את השינוי, הרי בסוף כולנו בני אדם וכולנו יכולים גם לטעות.

בכל אופן קיימת גם האפשרות לבצע את מה שאתה רוצה עם רגש טמפרטורה חיצוני לפי ערכים שמראש תקבע שיוצמד לצינור המים או פיזית לראש המנוע ויתריע על חום גבוה כמובן שצריך למתג אותו עם ממסר, פיוז והזנה נפרדת.

כבר לא:sad: HONDA SILVERWING INTERSTATE 82

HARLEY DAVIDSON 1000 1982 :-)

פורסם
בוקר טוב

לאחר בדיקה שלי עם חשמלאי רכב נאמר לי שיש פקק דמה גם כן עם הברגה שיושב צמוד ליוניט המקורית.

לאחר מה שכתבת העלת בי ספקות לגבי אמינותו של חשמלאי הרכב, ניגשתי לרכב וראיתי מעין ניצרה שצריך למשוך

סובבתי מעט את פקק הדמה והמים התחילו לינזול כך שישנה הברגה כמו ביוניט המקורית, מסתבר שהחשמלאי רכב לא טעה בדיאגנוזה.

בברכת המשך יום נעים גילי. :wink:

גילי, עכשיו אני בטוח במה שכתבתי.

לחיישן אין תבריג וגם לפקק.

במידה והייתה קיימת הברגה בחיישן אזי לא היה צורך בניצרה.

ראה צילום של החיישן וגם הפקק (רואים בבירור שאין תבריג).

357919501A.jpg

357121140.jpg

פורסם

גילי, בנוסף להודעה הקודמת שלי, נזכרתי שברכבים מסויימים כגון פולו בעל מנוע AEE הפתח הנוסף שאצלך סגור בעזרת פקק מותקן מפסק טמפ' שתפקידו למעשה לנתק/לחבר את המזגן כאשר הטמפ' עולה מעל 115-119 מעלות צלזיוס.

אולי תוכל למצוא דרך כיצד לבצע קומבינה בעזרת המפסק שניתן לרכוש אותו בצ'מפיון או תחליפי תוצרת FACET-7.4095

ראה תמונה מצורפת.

15248_x600.jpg

105216.jpg

פורסם

ניתן גם(אצלי הרכבתי)להרכיב יוניט חום יבש למנורה..שמקבלת (+)קבוע דרך הסוויץ ,ומקבלת (-)כשהמנוע חם מהבודי דרך היוניט ."על הדרך"לחבר גם את היוניט לחץ שמן במקביל.אותו (+) דרך הסוויץ.ומינוס שמגיע מהגוף דרך היוניט לחץ שמן.בהפעלת סויץ ליפני ההנעה המנורה ,זמזם וכול מה שתחבר (אורגן אורות ,מונית הכסף)יפעלו(טסט למ"ע.).איך שתניע ויבנה לחץ שמן,המנורה תיכבה.ואים המנוע יתחמם יותר מדי,היוניט חום תחבר מגע והמנורה תידלק. אים תהיה הזעקת נורה דולקת בדרך,מבט מהיר על שעון לחץ שמן תיתן מידע על מקור הבעיה.היתרון ביוניט חום יבש,שניתן להרכיבה ,עים בורג לכול מקום חם במנוע,וניתן (נסיון ותהיה)להגיע למצב אידיאלי.(אצלי מחוברת על הבורג של משאבת המיים).בהצלחה.

פורסם
ניתן גם(אצלי הרכבתי)להרכיב יוניט חום יבש למנורה..שמקבלת (+)קבוע דרך הסוויץ ,ומקבלת (-)כשהמנוע חם מהבודי דרך היוניט ."על הדרך"לחבר גם את היוניט לחץ שמן במקביל.אותו (+) דרך הסוויץ.ומינוס שמגיע מהגוף דרך היוניט לחץ שמן.בהפעלת סויץ ליפני ההנעה ,המנורה ,זמזם וכול מה שתחבר (אורגן אורות ,מונית הכסף)יפעלו(טסט למ"ע.).איך שתניע ויבנה לחץ שמן,המנורה תיכבה.ואים המנוע יתחמם יותר מדי,היוניט חום תחבר מגע והמנורה תידלק. אים תהיה הזעקת נורה דולקת בדרך,מבט מהיר על שעון לחץ שמן תיתן מידע על מקור הבעיה.היתרון ביוניט חום יבש,שניתן להרכיבה ,עים בורג לכול מקום חם במנוע,וניתן (נסיון ותהיה)להגיע למצב אידיאלי.(אצלי מחוברת על הבורג של משאבת המיים).בהצלחה.
ניזכרתי.אצלי חיברתי גם"לד מהבהב"שמקבל פלוס קבוע(ישר מהמצבר)ומינוס מהגוף דרך היוניט לחץ שמן.כך שאני מכבה את האוטו,המנורה מהבהב.(לא לגלות לגנבי הרכב).
פורסם
גילי, בנוסף להודעה הקודמת שלי, נזכרתי שברכבים מסויימים כגון פולו בעל מנוע AEE הפתח הנוסף שאצלך סגור בעזרת פקק מותקן מפסק טמפ' שתפקידו למעשה לנתק/לחבר את המזגן כאשר הטמפ' עולה מעל 115-119 מעלות צלזיוס.

אולי תוכל למצוא דרך כיצד לבצע קומבינה בעזרת המפסק שניתן לרכוש אותו בצ'מפיון או תחליפי תוצרת FACET-7.4095

ראה תמונה מצורפת.

תודה רבה על העזרה

בברכת שבת שלום גילי :wink:

• תוכן חדש...