Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ידע כללי- בוחן פתע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5322 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רן

אני חייב לתקן אותך בטעות שהרבה טועים

מערכת קירור האוויר לא מתחממת יותר אלא עובדת בטמפרטורה גבוהה יותר

כמו כן היא יציבה בהחלט בדיוק כמו מנוע קירור מים אם הכול תקין כמובן

במנועי קירור אוויר יש מערכות שומרות טמפרטורה ופיזור חום אחיד

לרוב טובות יותר ממקוררי מים

לדוגמא מניפת האוויר הטרמוסטט ושסתום פריקת לחץ שמן

אני לא מוצא בטענה שלך סיבה לצריכה גבוהה יותר של דלק

אמת, וכמו בתנור חשמל או מבער גז ככל שהטמפרטורהה גבוה יותר צריך להשקיע יותר אנרגיה.

בנורת ליבון ישנה חלק מהאנרגיה הולכת על תאורה וחלק (גדול) על חום (תוצר לואי) ולכן תאורת

הפלורסנט ה"קרה" חסכונית יותר כי רוב האנרגיה מושקעת בתאורה ולא בחום...

אם מישהו ימציא מנוע שמספק תנועה ללא התוצר הנלווה (החום) המנוע יהיה יעיל יותר ויצרוך

פחות אנרגיה...איפה כל המהנדסים ואנשי האקדמיה שצרכים אותם להסבר פשוט?

בקיצור, מנוע פועל הכי יעיל בחום מנוע קבוע ומסויים, מעל לטמפרטורה הזו הוא שורף יותר אנרגיה ומאבד יעילות

וגם מתחת לטמפרטורה הוא בזבזני יותר...

מנוע קירור אוויר עובד בטמפרטורה גבוה מאחיו מקורר המים ולכן כמות האנרגיה הנדרשת להגעה לטמפטורה הזו גבוהה

יותר (יותר צריכת דלק). -רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תודה לכל המגיבים.

רן הוא הזוכה המאושר.

יש סופגניות מחיטה מלאה, במילוי סחוג.:lol:

חג אורים שמח.

חשוב להיות בשמחה!!!:-D:lol:

אך אין להיות עצוב- אם לא מצליחים.

יש הרבה אנשים בעולם- אבל, בני אדם הרבה פחות.

פורסם
אמת, וכמו בתנור חשמל או מבער גז ככל שהטמפרטורהה גבוה יותר צריך להשקיע יותר אנרגיה.

בנורת ליבון ישנה חלק מהאנרגיה הולכת על תאורה וחלק (גדול) על חום (תוצר לואי) ולכן תאורת

הפלורסנט ה"קרה" חסכונית יותר כי רוב האנרגיה מושקעת בתאורה ולא בחום...

אם מישהו ימציא מנוע שמספק תנועה ללא התוצר הנלווה (החום) המנוע יהיה יעיל יותר ויצרוך

פחות אנרגיה...איפה כל המהנדסים ואנשי האקדמיה שצרכים אותם להסבר פשוט?

בקיצור, מנוע פועל הכי יעיל בחום מנוע קבוע ומסויים, מעל לטמפרטורה הזו הוא שורף יותר אנרגיה ומאבד יעילות

וגם מתחת לטמפרטורה הוא בזבזני יותר...

מנוע קירור אוויר עובד בטמפרטורה גבוה מאחיו מקורר המים ולכן כמות האנרגיה הנדרשת להגעה לטמפטורה הזו גבוהה

יותר (יותר צריכת דלק). -רן

רן

עדין אני לא מסכים איתך

וסביר להניח שנתווכח בנושא עוד שנים :lol:

אבל אנו רק לומדים מהנושא בסופו של דבר

תבדוק ברשת מנוע מקורר מים ומקורר אוויר

הטמפרטורה בתא הבערה והטמפרטורה של הדלק שמגיע לתא הבערה

זהה לחלוטין ב2 המנועים

מה שגם רכב בקירור מים משתמש ביותר חשמל ואנרגיה על מנת להתקרר

להבדיל ממקורר אוויר

י

פורסם

אני מציע בוררות לתשובה מוסמכת,

משפץ הרובר ישראל (?) לדעתי ידע לתת תשובה מלומדת, עמית(תקס), או שם אחר לבחירתך התשובה שלהם

תיהיה מקובלת עלי-רן

פורסם
אני מציע בוררות לתשובה מוסמכת,

משפץ הרובר ישראל (?) לדעתי ידע לתת תשובה מלומדת, עמית(תקס), או שם אחר לבחירתך התשובה שלהם

תיהיה מקובלת עלי-רן

רן

אני מציע שתעלה את השאלה בפורום חיפושיות

זה יכול להוות דיון מעניין

למרות שאני באופן אישי יודע שבקלות ניתן להגיע ל1 ל12

פורסם

מערכת קירור האוויר... יציבה בהחלט בדיוק כמו מנוע קירור מים אם הכול תקין כמובן... במנועי קירור אוויר יש מערכות שומרות טמפרטורה ופיזור חום אחיד לרוב טובות יותר ממקוררי מים לדוגמא מניפת האוויר הטרמוסטט ושסתום פריקת לחץ שמן

לא נכון. פורשה עברו מקירור אוויר לקירור מים בגלל שקירור האוויר לא אפשר שמירה מדוייקת על חום המנוע, אשר נדרשה כדי לעמוד בתקני זיהום אוויר חדישים.

לנוזל הקירור יש מאסה טרמית גדולה אשר מייצבת את חום המנוע, ובעיקר ראש המנוע. הטרמוסטט מייצב את חום נוזל הקירור בצורה מדוייקת יותר מאשר מערכות קירור אוויר. כמו כן מיקום הרדיאטור בחזית הרכב מאפשר קירור יעיל בכמעט כל מצב.

בנורת ליבון ישנה חלק מהאנרגיה הולכת על תאורה וחלק (גדול) על חום (תוצר לואי) ולכן תאורת הפלורסנט ה"קרה" חסכונית יותר כי רוב האנרגיה מושקעת בתאורה ולא בחום.

נכון, אבל לא שייך לכאן, כי לנורה אין טרמוסטט.

מנוע קירור אוויר עובד בטמפרטורה גבוה מאחיו מקורר המים ולכן כמות האנרגיה הנדרשת להגעה לטמפטורה הזו גבוהה יותר (יותר צריכת דלק).

יפה אמרת: האנרגיה הנדרשת להגעה לטמפרטורה - כלומר לחימום ראשוני של המנוע. אח"כ הטמפרטורה מיוצבת לפי הטרמוסטט או המערכת המקבילה בקירור אוויר.

דני

פורסם

עדיין כל הנכתב כאן לא מסביר למה מנוע קירור אויר

יצרוך יותר דלק ממנוע מקביל לפי הטענה של רן .

אם לוקחים מנועים שבשניהם יורכב קרבורטור זהה לחלוטין

איזה סיבה יש למנוע קירור אוויר לצרוך יותר דלק ?

פורסם

פשוט, אם ניקח שני מנועים זהים לגמרי אחד יעבוד בטמפ' של 80 מעלות והשני יעבוד

בטמפ' של 90 מעלות הגבוה מבין השנים יצרוך יותר דלק...

בדיוק כפי שתנור חשמלי יצרוך יותר חשמל ככל שתעלה את הטמפ'....

פורסם

אין קשר ישיר בין טמפרטורה וצריכת אנרגיה. טמפרטורה של גוף היא פונקציה של ההספק החום וההתנגדות הטרמית לסביבה.

שני תנורים חשמליים זהים, שצורכים בדיוק אותו הספק, מול אחד נפעיל מאוורר רב עוצמה לקרר אותו, ואת השני נעטוף בשמיכות בידוד (לא לנסות בבית...) השני יגיע לטמפרטורה גבוהה הרבה יותר, אבל שניהם צורכים אותו הספק חשמלי.

:turn-l:
פורסם

אם זה כמו שאתה אומר, ומתוך הנחת עבודה כי "חוק שימור האנרגיה" נכון,

מי "מממן" את 10 המעלות הנוספות בין שני המנועים?

על פי דבריך אם אצור תנור חימום (סולר לדוגמה) לא יהיה הבדל בכמות הסולר הנדרשת לחימום

הבית בין 20 מעלות ל- 30 מעלות?

אנרגיית החום היא אנרגיה משנית במנועים, אבל לצערינו אנחנו משקעים בה דלק יקר למרות שהיא

אינה מנוצלת ישירות לנסיעה, אגב היא גם גוזלת משאבים יקרים בקירור המנוע, אבל זה ממקור אנרגיה

אחר ברכבים מודרנים, ומאמץ יותר את המנוע (ומייצר יותר חום) ברכבים ישנים...

פורסם

אל דאגה, חוק שימור האנרגיה נכון.

אתה מערבב בין טמפרטורה להספק.

כשספיקת החום קבועה, ההבדל בטמפרטורה נובע מקצב מפיזור החום לסביבה. ככל שהוא גבוה יותר, הטמפרטורה תרד.

וכן, בית שמחומם על ידי אותו תנור בהספק נתון יהיה בהחלט חם יותר אם הוא יהיה מבודד היטב.

אם אתה רוצה משוואה לשכנוע

T=Ta+R*PD

T - טמפרטורת העצם במעלות צלסיוס

Ta - טמפרטורת הסביבה, במעלות צלסיוס

R - התנגדות תרמית - מעלות צלסיוס לוואט

PD - הספק חום - בוואט

ככל שתגדיל את R (בידוד) טמפרטורת העצם תעלה, ולהפך.

או בכיוון ההפוך, אם תיקח את מנוע החיפושית ותגדיל לה את צלעות הקירור ותשפר את הולכת החום (תקטין את R), הטמפרטורה תרד, למרות שההספק לא השתנה.

מה שכתבת נכון גם לגבי מנועים מקוררי אויר וגם מקוררי מים - הנצילות היא נמוכה ורק חלק קטן מהאנרגיה הולך לתנועה.

:turn-l:
פורסם

כשמדברים על נצילות צריך להבהיר על מה מדברים.

נצילות שריפת הדלק, נצילות הסעת החום מהצלעות או לנוזל, נצילות תרמודינאמית וכו'.

להבנתי (זה חיבור בן חומר מקורסים שונים) אין הבדל בשריפת הדלק, אותה כמות דלק תספיק לייצר את אותו הספק.

אבל לא נוכל לפזר את החום בצורה שווה, כי לצערנו הרב, קיבול החום של מים גבוה בהרבה מקיבול החום של אוויר.

הבעיה שלנו עם החום זה העמידות של החלקים שמהם עשוי המנוע ותכונות הזורם המקרר, לכן אם נוכל לקרר יותר את המנוע נוכל להרשות לעצמינו להכניס אליו יותר אנרגיה, שתהפוך לתנועה וחום, את התנועה ננצל ואת החום נסלק.

לכן במנוע מקורר אוויר, אני יכול לנצל את אותו ליטר לנסיעה של 12 ק"מ, רק לאט יותר ובסל"ד נמוך יותר.

אם אני אשתמש בו מהר יותר המנוע לא יצליח לסלק את החום ואני אשפוך מנוע.

טמפ' העבודה של מנוע נקבעת לפי הזורם שמקרר אותו, במנוע מקורר נוזל אם נגיע למאה מעלות הנוזל ירתח, ולכן עובדים קצת מתחת.

במנוע מקורר אוויר+שמן כמו בחיפושית, הזורם הבעייתי הוא השמן, כי האוויר נשאר בטמפ' קבועה (כל הזמן אוויר חדש).

שמן מאבד תכונות ב120 מעלות, אני לא יודע בוודאות את הטמפ' עבודה אבל אני מעריך שגם קצת מעל 100 מעלות זה בסדר.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
פשוט, אם ניקח שני מנועים זהים לגמרי אחד יעבוד בטמפ' של 80 מעלות והשני יעבוד בטמפ' של 90 מעלות הגבוה מבין השנים יצרוך יותר דלק... בדיוק כפי שתנור חשמלי יצרוך יותר חשמל ככל שתעלה את הטמפ'....

שוב דוגמה לא נכונה. היעילות של התנור החשמלי היא 100% ללא קשר לטמפרטורה, והוא פועל אחוז גבוה יותר של הזמן כדי להגיע לטמפרטורה גבוהה יותר, ולכן יצרוך יותר חשמל ליום.

אבל במנוע בעירה פנימית היעילות היא בערך 30% ואינה קבועה. היא תלויה בכל מיני דברים, כמו למשל יעילות הבעירה (כלומר כמה דלק לא שרוף נפלט החוצה). לכן, יתכן ואף סביר שהעלאת טמפרטורת המנוע תשפר את היעילות.

כמו כן ראוי לציין שבניגוד לתנור החשמלי שבו הטרמוסטט מפסיק את יצור החום, במנוע בעירה פנימית הטרמוסטט מווסת את קצב פליטת החום ואינו משפיע כלל על יצורו. גם מסיבה זו הדוגמה שהבאת מטעה.

דני

• תוכן חדש...