Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5314 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל ערב טוב

אתחיל בהקדמה והתרשמות לגבי הרכב ואמשיך בשאלות. מי שרוצה יכול לקפוץ ישר לשאלות :wink:

אז ככה: לאחר מחשבות רבות על רכב מפנק ומאובזר באיזור ה80-90 אלף ש"ח עלו לא מעט רכבים ויצרנים (מאזדה 6 פרימיום, מאליבו החדשה ועוד..). לבסוף ובמקרה נתקלתי בסובארו 2008 B4 LIMITED EDITION והתאהבתי.

p1060721blow.jpg

לפניה הייתה לי אימפרזה 2004 והיא הציגה אמינות מופלאה וביחד עם האיבזור העשיר של הלימטד (חלון בגג, GPS מובנה, מראות מתקפלות חשמלית, חיישני רוורס + מצלמה, צ'נג'ר 6 דיסקים אמפי3 בקונסולה ועוד..) והנעה לכל הגלגלים התמקמה אצלי הB4 בראש הרשימה.

מהתרשמות של שבוע אני נהנה מכל רגע, האחיזה מתעלה על זאת של האימפרזה 4*4 שהייתה לי לפניה, ועד כה כל נסיון להתקיל אותה הסתיים בהתפעלות - הרכב פשוט יושב על הכביש כמו על מסילת רכבת, לא משנה באיזה מהירות אתה נמצא הרכב פשוט יפנה לאן שתרצה ללא כל דרמה.

צריכת הדלק כצפוי גבוהה ובתוך העיר עם רגל בינונית היא עושה 1 ל7. מחוץ לעיר עד כה דווקא התרשמתי לטובה ונמדדו בנתיים 1 ל15 בשיוט על 90 קמ"ש.

הגיר מתפקד טוב אם כי העברות ההילוכים מידי פעם מורגשות לדעתי יתר על המידה, ואין ספק שחסרים לו לפחות הילוך או 2 (הגיר הוא טיפוטרוניק 4 הילוכים). זמינות הכוח לדעתי טובה וכבר מ2K סל"ד מתחילים להכנס לרצועת הכוח. המנוע לא מהסס לעלות בסל"ד ועושה זאת במהירות, ועם צליל שמפתה למשוך אותו עוד ועוד למעלה. התחושה הכללית היא שהרכב לא מאכזב ומספק את הסחורה בעקיפות ועליות (לדוגמה כביש דורי 120 קמ"ש בעלייה בלי הרבה דרמות).

אם יש למישהו שאלות לגבי הרכב אשמח לענות!

ועכשיו השאלות שלי :-)

1) השאלה הראשונה היא לגבי מועד עליית הרכב לכביש. הבעלים הקודמים הוציא אותה מהחברה וטען שהיא עלתה לכביש בדצמבר 2008 שזה כמעט 2009. לאחר מכן שניגשתי לסוכנות ביטוח גם שם נאמר לי שהרכב עלה לכביש בסוף 2008 ועל כל חודש אקבל 700 שקל נוספים במקרה אובדן. לא שזה כלכך משנה לי אבל ברישיון מופיע בתאריך רישום בעלות 16-12-07 ולא נראה לי שהוא נרשם שנה לפני העלייה לכביש. תקנו אותי אם אני טועה:

img1566b.jpg

2) ברכב כאמור מותקנת מצלמת רוורס. כמו שנראה יש עליה נורות לד שלדעתי צריכות להדלק בזמן שהיא פועלת. הנורות לא נדלקות בשילוב לרוורס ולפעמים בלילה מתקבלת תמונה חשוכה מידי. האם הן באמת אמורות להדלק? ואם כן, אפשר לתקן אותן או רק להחליף את כל המצלמה?

img1571f.jpg

3) סביב הרכב יש כמה כתמים לבנים קטנים, כנראה סימני פתיחת דלתות. נאמר לי שבפוליש ווקס בתוספת תיקוני צבע עם מכחול הן יעלמו. מלבד זאת, על מכסה המנוע, הגג והבגאז' מופיעים סימנים המעידים על לשלשת ציפורים שלא הוסרה כראוי/בזמן. נאמר לי אצל כמה פחחים שפוליש לא יכול להסיר את אותם סימנים כי הצבע "שרוף" וצריך פשוט לצבוע את כל החלק.

מה כדאי לעשות והאם יש מקומות מומלצים (רצוי באיזור חיפה) שאליהם כדאי לפנות? אציין שאין בכוונתי להוציא על הסיפור יותר מאלף שקל (במקום אחד נאמר לי שחייבים לצבוע את הכל, וכל חלק כגון דלת או מכסה מנוע יעלה 600 ש"ח).

4) במשענת היד קיימים מעין "חריצים" בעור. האם יש דרך לשקם אותם ואם כן איך והיכן מומלץ?

p1060715.jpg

זהו לבנתיים. אשמח מאוד לקבל תשובות מבעלי נסיון ואודה לכם כבר מראש! :-)

יקי

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם

תאריך בעלות =תאריך עלייה לכביש. אלא אם כן הרכב היה רשום על היבואן (עמד כשנה במגרש), אבל אז הוא לא היה יד 1. ניתן לבדוק את תאריך העלייה לכביש לפי המדבקה של הטסט הראשון (אם נשמרה על השמשה), אם התאריך הוא 2010 אז הרב עלה ב2008, אם התאריך הוא 2009, אז הרכב עלה ב2007.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

אלו נורות אינפרא אדום שדולקות באור שאתה לא יכול לראות בעין בלתי מזויינת.

שיטה נחמדה לראות את הנורות האלה דולקות זה לכוון את המצלמה של הפלאפון אליהן.

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם

כן, ייתכן, כי ככה זה היה דאז. המאזדה 2 שלי היא דגם 2008, ועלתה לכביש בנובמבר 2007. נראה לי שהבעלים התבלבל, ורצה להגיד שהיא עלתה בסוף 2007 ולא סוף 2008.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

תתחדש ידידי,

אני מתרגש בשבילך, אחלה רכב נראה מרשים!

אוכל לענות לך על שאלה אחת שהיא התחום שלי.

לגבי מצלמת הרוורס- נורות הלדים אומורים להדלק ברגע שהחיישן נחשף לחושך (זה אמור להראות לעין)

עקב זה שאתה גם לא רואה בחושך את הנעשה מאחור וגם הלדים לא דולקים מעיד על כך שהמצלמה תקולה.

החלפת המצלמה היא ממש פשוטה ואין צורך ברקע טכני עשיר.

גיא.

1234567

פורסם

גיא אני לא מכיר מצלמות עם נורות לד לבנות או משהו שנראה לעין.

על המצלמות מותקנות נורות אינפרה אדום שמאירות את האיזור רק לעין מזויינת , כל מצלמת פלאפון פשוטה תראה לך את התוצאה.

אתה יכול לעשות את זה גם עם השלט של הטלוויזיה מול המצלמה של הפלאפון שלך.

פורסם

קודם כל תתחדש רכב פצצה יש כזה רכב לחבר ולגביי הבעיה שלך של הצבע

יש לי 2 אנשים שאני ממליץ לך ליפנות אלייהם בחיפה ובצ'ק פוסט אחד שקוראים לו סלאח

הוא מנקה מכוניות לדעתי הכי טוב בחיפה בנאדם תותח שנותן את הנשמה

שהיה לי בעיה דומה ברכב ופתר לי אותה בלי הרבה בעיות זה המספר שלו עם אתה רוצה 0524753589

ועם חייב פחחות יש לי בנאדם שקוראים לו ראג'ה הוא יושב בצ'ק פוסט לייד נשר יש לו חנות ג'אנטים

פחחות לרכב תגיד לו דניאל שיינר שלך אותך הוא יעשה לך מחיר אחלה בנאדם ועושה עבודות מופלאות

0544400004

בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה אוטו מדהים ותתחדש

פורסם
יתכן שרכב משנת יצור 2008 עלה לכביש ב2007? אם כן זה מצחיק :lol:

למה מצחיק?

המכונית שלי מודל 2006 ועלתה על הכביש, כמה חודשים לפני.

תתחדש, נשמע שאתה ממש הולך ליהנות :).

פורסם
גיא אני לא מכיר מצלמות עם נורות לד לבנות או משהו שנראה לעין.

על המצלמות מותקנות נורות אינפרה אדום שמאירות את האיזור רק לעין מזויינת , כל מצלמת פלאפון פשוטה תראה לך את התוצאה.

אתה יכול לעשות את זה גם עם השלט של הטלוויזיה מול המצלמה של הפלאפון שלך.

התכוונתי שמצלמות אינפרא אדום בניגוד לשלטי TV שבאמת צריך עין מזויינת עין רגילה יכולה לראות את אפקט האינפרא אדום בבירור.

שים לב שיש לך בין הלדים מין חיישן קטן- תשים עליו את האצבע ותראה אם הוא מאיר לך באדום חלש.

במידה והוא מאיר- תקין

במידה ולא - החלף את המצלמה.

אם יש לך עוד שאלות אשמח לעזור לך.

יום נעים,

גיא

1234567

פורסם

הרכב שלי מודל 2008 למרות שעלה לכביש בסוף 2007

משנת 2009 אין יותר מודל אלא תאריך עלייה לכביש

קשה באימונים קל בים

פורסם

רכב מצויין, ללא ספק תהנה ממנו!

שם לב לגבי הטיפולים, טיפולים יחסית "גדולים" זה כל 60 אלף(שמנים בדפרנציאלים וכו), או 105 אלף טיימיניג.

שאר הטיפולים, תשתמש בפילטרים מקוריים, הרכב רגיש לחליפי.

לרכב יש כח ולא מאכזב, עם הזמן תדע גם בפניות של 50 קמ"ש איך להחליק קצת ולהנות מזה.

תתחדש

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

קצת סדר לגבי תאריכי עלייה לכביש:

עד 2008 היתה שנת מודל- ז"א רכב שעלה החל ממאי שנה קודמת יכל להיחשב שנתון של שנה לאחר מכן.

בשנת התפר 2007- 2008 ) רכב שעלה ממאי עד דצמבר 2007- נחשב מודל 2008 כמו הרכב שלך, וכפי שהיה שנים רבות קודם.

רכב שעלה מינואר 2008 גם נחשב 2008 וזה עד דצמבר 2008- רק שבשנה זו הוסיפו את נושא חודשי העלייה לכביש, עם תוספת מחיר לכל חודש מעבר לינואר באותה שנה (במקרה שלך אגב תהיה הפחתה של חודש אחד (700 שח כאמור) ממחיר 2008 אם מדקדקים לפי המחירון כי רכבך עלה לכביש בדצמבר 2007).

שורה תחתונה- שנתון זה היה באופן חריג באורך שנה ושבעה חודשים ( מאי 07 עד דצמבר 2008 ).

תתחדש !

mx-5, audi a4, alfa 159.

• תוכן חדש...