Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא בטוח מתי החוק הזה נכתב אבל הוא נשמע מיושן משיהו. :|

אני לא חושב שזה רעיון טוב להוציא איברים מחוץ למסגרת המחבקת של הרכב, לדעתי זה מאוד מסוכן.

זמין 8)

• תגובות 120
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בוא נדייק, לא היית באיטליה, היית באוסטריה האיטלקית, שם גם אני פגשתי במנהג הזה. באיטליה האמתית (דרום איטליה), לא שמעו על המנהג הזה, והאמת שלא גם לא שמעו על פסים לבנים, שמירה על הנתיב או שמירת מרחק מינימלית, ובטח שלא על גשמי קיץ...

הכביש המהיר ממילאנו דרומה למראנאלו נראה לי שזאת די איטליה. תאמת גם על הכבישים המהירים במילאנו המנהג די נפוץ.

פורסם

אני גם עושה את זה קבוע, אל תתייחס לדבילים שמסתכלים עלייך "מוזר" אחר כך, אולי הם יבינו את זה יום אחד

נתראה על הכביש :wink:

פורסם

הבאתי את המנהג מטיול בדרום גרמניה לפני מספר שנים, ומאז השתמשתי בשיטה מספר פעמים, לאשרי לא יותר מדי.

בניגוד ליוונים שאותתו לי בכל מיני דרכים מזורת כאשר נהגדתי באורות דלוקים ביום, אף ישראלי לא העווה פניו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הכביש המהיר ממילאנו דרומה למראנאלו נראה לי שזאת די איטליה.

כוונתי היתה שמבחינה תרבותית, ובכלל זה תרבות נהיגה, כל "צפון" איטליה היא יותר אוסטריה מאשר איטליה וגם תרבות הנהיגה די בהתאם. רד דרומה ותמצא תוהו ובוהו וחושך על פני כביש: מה להדליק אורות חירום? קודם כל שיתייחסו לנתיבים ולפסים לבנים בכביש!

בבלימת חירום רצוי להחזיק את שני הידיים על ההגה ולהתרכז בנעשה על הכביש בלבד.

בוא נדייק: הכוונה כאן היא לא בבלימת חירום אלא בבלימה פתאומית בגלל עומס תנועה. בבלימת חירום אין זמן להתעסק במאותתים. לעומת זאת, אם פתאום התנועה בכביש החוף מאיטה בחדות עקב עומס תנועה, הדלקת המאותתים תוך כדי ההאטה (ולא אחריה) תעזור מאוד בכל מקרה וללא קשר לתנאי מזג האוויר או הנהגים מסביב.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בחלק גדול מהמכוניות המודרניות זה נעשה אוטומטית (אני מתאר לעצמי שתוך כמה שנים זה יהיה סטנדרט).

על פניו נראה שהדבר הכי גרוע בעת בלימת פתע, בין עם חירום או לא, היא להוריד יד מההגה ועיניים מהכביש.

מה גם שאם לא מדובר בבלימת חירום זה נראה לי חוטא למטרה, בבחינת זאב-זאב. וכמו שנאמר, במקרה שזה אכן מדובר בלימת חירום עדיף להישאר עם ידים על ההגה ולחפש נתיב מילוט.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
Be roo

תקראי את שתי הודעותי.

המחוקק מתיר לך להשתמש באורות החירום ולא מחייב אותך רק במקרה אחד והוא כאשר רכבך עומד על הכביש , וזאת בנוסף למשולש אזהרה.

לא מן הנמנע שהוא לא מתיר לך להשתמש בהם במקרה של בלימת חירום כדי שנהג מאחוריך לא יחשוב כי מדובר ברכב שחונה בצד הדרך.

ולכן הוא קובע איך עליך להתנהל במקרה של בלימה. או באור בלימה או ביד.

על המחוקק נהוג לומר כי הוא לא משחת מיליו לריק , אז אם כתב או או ברורה הכוונה , וגם מלשון הן שם ( בזמן חניה ) ניתן להבין את לשון הלאו כאן ( עצירה בלבד )

וכפי שכתבתי בהודעתי הראשונה הפעלת האורות חירום היא פעולה מבורכת ואף אני חוטא בה .

קראתי והבנתי, ואתה עדיין טועה לוגית ומשפטית.

1. העובדה שמתירים לבצע X במקרה A, לא משליכה איסור לבצע X בכל מקרה אחר (להלן הפעלת אורות מצוקה במקרה של עצירה)

2. העובדה שמחייבים לבצע Y במקרה B, לא משליכה איסור לבצע גם X במקרה של B (להלן הפעלת אורות מצוקה בעת בלימה, בנוסף על ההפעלה האוטומטית של אורות הבלימה).

ההשלכות הללו לא קיימות לוגית, לא לשונית ולא משפטית.

מרגע שביצעתי את חובת מתן האות להאטה, צייתתי לחוק. זה לא אוסר עלי לבצע פעולות נוספות כמו להפעיל אורות מצוקה, לצעוק מהחלון או לחטט באף.

לשון ה"הן" וה"לאו" שציינת אינן קשורות זו לזו, מדובר על שתי תקנות שאין בינהם קשר, האחת עוסקת בסימון רכב בצד הדרך והשניה במתן אותות, לכן אין מדובר בשתי תקנות שעוסקות בהפעלה של אורות מצוקה, אחת לחיוב ואחת לשלילה.

לו היתה טענתך נכונה, לא היו מתירים ליבא לארץ מכוניות שבהן בלימת חירום מפעילה אוטומטית גם את אורות המצוקה.

פורסם
על פניו נראה שהדבר הכי גרוע בעת בלימת פתע, בין עם חירום או לא, היא להוריד יד מההגה ועיניים מהכביש. מה גם שאם לא מדובר בבלימת חירום זה נראה לי חוטא למטרה, בבחינת זאב-זאב. וכמו שנאמר, במקרה שזה אכן מדובר בלימת חירום עדיף להישאר עם ידים על ההגה ולחפש נתיב מילוט.

אני לא חושב כך. אם מדובר בבלימה שאינה בלימת חירום, אלא סתם האטה פתאומית של התנועה, בהחלט כדאי לשלוח יד למאותתים תוך כדי ההאטה, וכך גם הסבירו לי בהדרכת נהיגה מתקדמת שעברתי. ועוד משהו: בבלימת חירום לא "מחפשים" נתיב מילוט, מתכננים אותו מראש!

פורסם
לדעתי החמרת פה עם עצמך. אני חושב שבהנתן המרחקים בארץ ההבדל בהגעה ליעדך הרבה יותר מינורי מרבע שעה.

זה אולי פסיכולוגי, אך נסיעה רגועה במהירות ממוצעת נמוכה יותר בכמה קמ"שים משאר האופורטוניסטים המזגזגים ונהגי הקיק-ברקס למיניהם היא לא הרבה יותר איטית, להערכתי - זה לא מידע אמפירי.

אתה צודק.

יצא לי כמה פעמים לנסוע להגיע מהר יותר הבייתה, כאשר ברוגע הגעתי, אולי 5 דקות מוקדם יותר.

בניגוד ליוונים שאותתו לי בכל מיני דרכים מזורת כאשר נהגדתי באורות דלוקים ביום, אף ישראלי לא העווה פניו.

לדעתי, ביוון אסור לסוע עם אורות דולקים. אם זיכרוני אינו מטעני, לפני כל מנהרה יש הוראה להדליק אורות ולאחריה יש הוראה לכבות אותם.

פורסם

Be roo

(א) אות כאמור בתקנה 58(א) יינתן כדלקמן:

(1) לענין פסקאות (1) ו-(2) - על ידי מחוון כיוון;

(2) לענין פסקה (3) - על ידי אור הבלימה

(ב) התקלקלו מכשירי האיתות האמורים בתקנת משנה א' או באין מכשירים כאלה ברכב, יתן הנהג את האות בידו.

(ג) נוהג רכב רשאי להוסיף לאות הניתן במכשירים כאמור בתקנת משנה א' אות בידו, אם נראה לו כי נסיבות הענין מצדיקות זאת.

ולא נאמר אות בצורה אחרת.

משרד התחבורה ישן כרגיל , והחקיקה כרגיל מפגרת אחרי הקידמה הטכנולוגית. ( הם עוד לא יודעים על כך )

אבי ז"ל שהיה לו רשיון רכב לכל סוגי הרשיונות נהג לנסוע תמיד עם חלון פתוח ולסמן גם בידו במקרה של בלימה. הרגל עוד מהימים שלא היו איתותים חשמליים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כאזרח זר במדינתו אחלוק לכם מידע נוסף בנושא :wink:

להלן שימושים נוספים לתאורת הרכב מלבד ראות וניראות בזמן חשיכה וחירום:

1. כאמור, שימוש באיתות חירום הינו דרך להזהיר את הנוהגים מאחור על צפי לבלימת חירום או בלימת חירום שכבר מתבצעת
  2. שימוש במהבהבי חירום פעמיים או שלוש הינה דרך לומר תודה על מחווה של נהג אחר לך. לדוגמא, נתינת זכות קדימה בהשתלבות בטור שנע לאט.
  3. היבהוב באורות גבוהים ביום על-ידי משאית ארוכה (עם עגלה) בזמן שעברת אותה בעקיפה, היא דרך לסמן לך כי אתה יכול לחזור לנתיב ללא חשש כי תפריע לנסיעתה. וזאת כי בדר״כ קשה לנהג רכב פרטי לאמוד את המרחק הנכון להשתלבות חזרה לנתיב כאשר מדובר במפלצת שנעה יחסית מהר.
  4. איתות באורות גבוהים ביום מהנתיב הנגדי הינה דרך להזהיר את התנועה ממול על מכשול, או מכמונת שטרם ניראת לאלו שמסמנים להם
  5. איתות מהבהבי חירום ע״י משאית שחזרה מעקיפה או לחלופין השתלבה לפניכם בנתיב היא גם אמירת תודה על ההתחשבות מצד הרכב הפרטי

לגבי המשאיות זה נפוץ יותר בבריטניה כל השאר נכון לכל הגלובוס פרט לאי החוכמה והשפיות - מדינת ישראל ומרכיביה:-(

תרבות הנהיגה שונה ולכן בישראל המאותתים נחשבים לבעלי הפרעה נפשית כלשהי.

ובנינו חברים, ידוע שישראלים מתקשים להזיז את האצבע במאמץ עילאי לאותת בפניה, ביציאה לעקיפה, בחזרה מעקיפה והנסיון השתלבות.

הרי איתות וסימון לשאר משתמשי הדרך הוא סוג של קללה בארץ.

יצרני הרכב היו יכולים מזמן לעשות פסי יצור נפרדים לארץ למכוניות נטולות מאותת, אולי זה היה מוזיל במעט את מחירי הרכב המופקעים :wink:

פורסם

מוזר שאתה אומר שבפולו שלך אין הבהוב אוטומטי. או שעדיין לא יצא לך לעשות בלימת חרום אמיתית. האטה חזקה (לא חריפה) לא מדליקה וינקרים אוטומטית.

אצלי בפולו (2005) כשתירגלתי בלימת חרום (לבעוט בברקס!)- הם נדלקו אוטומטית.

אגב- במצב של תאונה- גם אז הוינקרים נדלקים, וכן כל האורות של הרכב חוץ מאורות גבוהים. נבדק והוכח על ידי קורדובה 2001.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם
מוזר שאתה אומר שבפולו שלך אין הבהוב אוטומטי. או שעדיין לא יצא לך לעשות בלימת חרום אמיתית. האטה חזקה (לא חריפה) לא מדליקה וינקרים אוטומטית.

אצלי בפולו (2005) כשתירגלתי בלימת חרום (לבעוט בברקס!)- הם נדלקו אוטומטית.

אגב- במצב של תאונה- גם אז הוינקרים נדלקים, וכן כל האורות של הרכב חוץ מאורות גבוהים. נבדק והוכח על ידי קורדובה 2001.

הכוונה היא "האטה פתאומית" ולא- "בלימה פתאומית".

בהחלט יכול להיות שבזמן בלימת חירום הם נדלקים אוטומטית, לא ניסיתי לבדוק את העניין.

אני משתדל לחזות מצבים מסוכנים מראש ולהימנע לחלוטין מבלימות חירום.

בהחלט כדי להביא את הרכב למגרש ריק יום אחד ולתרגל בלימת חירום במטרה להכיר את הרכב ותגובותיו כמה שיותר, העניין הוא שהרכב חדש יחסית (חצי שנה) ואני מתבעס להכניס אותו לסטרסים מיותרים, הוא לא אוהב את זה :wink:

זמין 8)

פורסם

בהמשך לדיון... חשבתי על לבנות מעגל קטן שיגרום לנורות הברקס להבהב מהר במשך שניה - שניה וחצי עם לחיצה שלי על הברקס ואז להישאר דלוק בצורה רציפה כל עוד אני לוחץ על הברקס.

האם זה חוקי שאני בעצמי אכניס כזה פיצ'ר?

פורסם
בהחלט כדי להביא את הרכב למגרש ריק יום אחד ולתרגל בלימת חירום במטרה להכיר את הרכב ותגובותיו כמה שיותר, העניין הוא שהרכב חדש יחסית (חצי שנה) ואני מתבאס להכניס אותו לסטרסים מיותרים, הוא לא אוהב את זה :wink:

אתה מתורגל בבלימת חירום?

• תוכן חדש...