Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5340 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יכולה להיות לך תוכנית טלוויזיה בינלאומית על אילוף כלבים, ועדיין זה לא אומר שאתה עושה את זה נכון...

לתכנית הטלוויזיה שלו אין שום קשר לעניין עצמו של ראיית העולם דרך העיניים של הכלב.

אני חושב שהדרך שהוא מציג(בספר שלו, אני לא מרבה לצפות בתכנית) היא נכונה. אין לזה שום קשר לתכניות טלוויזיה, זה שהוא מפורסם או לא יודע מה.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לתכנית הטלוויזיה שלו אין שום קשר לעניין עצמו של ראיית העולם דרך העיניים של הכלב.

אני חושב שהדרך שהוא מציג(בספר שלו, אני לא מרבה לצפות בתכנית) היא נכונה. אין לזה שום קשר לתכניות טלוויזיה, זה שהוא מפורסם או לא יודע מה.

למה אתה חושב שהדרך שלו היא נכונה ואילו דרכים אחרות אתה מכיר?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
למה אתה חושב שהדרך שלו היא נכונה ואילו דרכים אחרות אתה מכיר?

כי קראתי מספר ספרים בנושא ומה שנראה לי הכי הגיוני זה השיטה שהוא דוגל בה.

שיטות אחרות שאני מכיר אני לא הולך לפרט מהסיבה הפשוטה שאין לזה טעם. מס' דוגמאות שעולות בראש למשל זה - לכעוס על הכלב כאשר השתין בבית, לדחוף את הפנים שלו לתוך הצרכים(?!), צעקות/הרמות קול/כעס שמתבטא בצורה כלשהי.

מה שנראה הכי הגיוני זה התנהגות רגועה ואסרטיבית שמראה שאתה הבוס והכלב מקבל הרגשה שאתה מנהיג ראוי ושהלהקה תשרוד בעזרתך ולכן הוא יכול לסמוך עלייך.

* בנוסף, אילוף למשל בעזרת חיזוק חיובי אני כן רואה לנכון היות והכלב מקבל סיבה לרצות לעשות את הדבר שאתה דורש ממנו לעשות ולא עושה זאת מתוך פחד.

* מימוש האינסטינקטים של הכלב - לדעתי חובה. מן הסתם, הכלב נועד לחיות ככה, למה שהוא יחיה בצורה שהוא לא אמור לחיות בה?

* כלב לא צריך להעניש, כלב צריך לתקן. זו לדעתי שיטה טובה. הרבה יותר קל למנוע התנהגות בלתי רצויה מאשר להפסיק אותה אחרי שהתחילה. כלב לא יקשר בין "עונש" לבין המעשה הרע שהוא עשה. גם אם תכעס עליו, הכלב לא יבין מה אתה רוצה ממנו ורוב הסיכויים שהוא או יקבל את ההתנהגות הזאתי כאנרגיה שלילית ולכן לא יראה באדם כמנהיג או לחלופין פשוט יבהל ויפחד מהצעקות והאגרסיביות.

פורסם

מה שנראה הכי הגיוני זה התנהגות רגועה ואסרטיבית שמראה שאתה הבוס והכלב מקבל הרגשה שאתה מנהיג ראוי ושהלהקה תשרוד בעזרתך ולכן הוא יכול לסמוך עלייך.

התיאוריה, המאוד רומנטית, הזו נטולה כל בסיס מדעי. קודם כל, כלבים הם לא חיות להקה יותר, הן חיות מבוייתות. דבר שני, אפילו ללהקת זאבים אין "מנהיג" שמוביל אותה וקובע חוקים.

* בנוסף, אילוף למשל בעזרת חיזוק חיובי אני כן רואה לנכון היות והכלב מקבל סיבה לרצות לעשות את הדבר שאתה דורש ממנו לעשות ולא עושה זאת מתוך פחד.

אני ממליץ לך באמת לקרוא מאמרים בנושא שימוש בהתניות מבוססות חיזוקים חיוביים. זה לא קשור לא לתיאוריה של מילאן ולא למה שהוא עושה בפועל. חפש clicker training.

* מימוש האינסטינקטים של הכלב - לדעתי חובה. מן הסתם, הכלב נועד לחיות ככה, למה שהוא יחיה בצורה שהוא לא אמור לחיות בה?

כלב נוכד לחיות איך?

* כלב לא צריך להעניש, כלב צריך לתקן. זו לדעתי שיטה טובה. הרבה יותר קל למנוע התנהגות בלתי רצויה מאשר להפסיק אותה אחרי שהתחילה. כלב לא יקשר בין "עונש" לבין המעשה הרע שהוא עשה. גם אם תכעס עליו, הכלב לא יבין מה אתה רוצה ממנו ורוב הסיכויים שהוא או יקבל את ההתנהגות הזאתי כאנרגיה שלילית ולכן לא יראה באדם כמנהיג או לחלופין פשוט יבהל ויפחד מהצעקות והאגרסיביות.

זה שכלב לא מענישים, על זה אין עוררין, וכל שיטה מסכימה לזה. אבל האם צריכים תיקונים באילוף וכיצד מיישמים תיקונים, על כך רחבה היריעה מלהרחיב כאן. יש שיטות שלא כוללות תיקונים בכלל. בכל מקרה, דיבורים על "אנרגיה שלילית" ותפקיד האדם כמנהיג הם, כאמור, רומנטיים, אבל נטולי בסיס מחקרי.

דרך אגה, סיזר עצמו מעניש כלבים אגרסיביים, ע"י שימוש "בדומיננטיות" וכוחניות, ועל כך נמתחה עליו הרבה ביקורת.

פורסם

לבעל הכלב,

אני מאוד מבין אותך, יש לי בולדוג אנגלי בן שנה וחצי ושהוא היה קצת יותר קטן(שיניים חלביות) הוא היה נושך ממש חזק עד ואפילו מקיז דם).

אתה צריך להיות מאוד סבלני כלפיו, הוא גור והנשיכות האלה הן בדרך כלל ביטוי למשחק בין גורים באותו השגר, כך הם בוחנים אחד את כוחו של השני בצורה של משחק.

נקודת האור בשבילך היא לדעת שזה דבר חולף בסביבות גיל 7 חודשים, עד אז תוכל לתת לו עצמות עור יבשות שיעסיקו אותו ותשתדלו ללכת עם נעליים בבית.

מבחינת הצבת גבולות אתה צריך לעצור אותו כשהוא מגזים ולהגיד לו בצורה תקיפה "אסור!" לקום ולהתעלם ממנו, אין עונש גדול יותר לכלב מאשר התעלמות של הבעלים שלו.

בכל מקרה אל תרביץ, זה יעשה רק נזק.

אם תצטרך עוד עזרה תוכל לפנות אלי בפרטי.

פורסם

עד עכשיו יש לי צלקות מהנשיכות של הכלבים שהיו לי כשהם היו קטנים.

לגבי פיפי. קנה חבילה של חטיפי כלב קטנים (כמו טיפת שוקולד כזו) איזה 200 יעלו לך 30 שקל. צא עם הכלב. עושה פיפי/קקי בחוץ? תן לו חטיף קטן. ככה במשך חודש. עד שהוא קולט את הרעיון.

פיפי קקי בבית? תפוס את הכלב, רד איתו למטה מיד והראה לו את הדשא למטה. הוא יעשה 1 ועוד 1 אחרי כמה זמן (אם אתה מוריד אותו מיד כשהוא מתחיל להשתין)

אוכל נעלים? זה בקטנה. תנסה רגלים של שולחן, מקלדת של מחשב, ניירות טואלט בכל מקום.

הפתרון? עצמות לכלבים, כאלו שמכרסמים שעות. חטיפים, גרביים ישנות ונעלים ישנות.

הזמן עושה את שלו, זה רק כדי לחדד שיניים. אחרי כמה זמן הוא מבין מה כואב ומה לא, ואז הוא רק מדגדג אותך כשהוא מנסה לנשוך.

כלב זה כמו ילד, רק יותר נאמן, לא גדל ועוזב את הבית, ותמיד אפשר לנשק אותו בכל גיל וזה לא יראה מוזר או אסור.

פורסם

את הכלב שהיה לי שיחדתי לא באמצעות חטיפים אלא באמצעות נקניקים ונקניקיות.

הייתי קונה חבילה של פסטרמה /סלמי שם בכיס וכל פעם שירדנו למטה והוא היה חוזר אלי כשקראתי לו או כשהשתין מחוץ לבית אז הוא קיבל שתיים ,שלוש חתיכות.

הכלב שלקחתי היה בן מספר חודשים ונלקח מתנו לחיות לחיות אחרי שעבר התעללות קשה,

אני אספתי אותו מיד אחרי ניתוח שיקום שעבר ברגל.

ואני יכול לספר שהיו לו לא מעט קריזות והשיפור שחל עליו אחרי שהוא קיבל אהבה ואוכל באופן שוטף על התנהגות טובה היה שיפור מדהים.

למרות שמדי פעם הפלאשבקים או מה שלא יהיה חזר לו והוא היה מיילל בלילה תוך כדי חלום או רץ לי לכביש כשראה גבר עובר מולנו ברחוב ,עדיין בסה"כ נקניקים ונקניקיות אצלי עשו יופי של עבודה.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

לגבי עשיית צרכים, השיטה הטובה לדעתי היא להוציא את הכלב כל שעתיים החוצה פשוט כך במשך כל היום

כך אתה מעורר את היצרים הטבעיים שלו והוא מתחיל להבין את ההבדל בין הבית לחוץ.

פורסם

כמו שעופר הסביר לך, הטעות שלך נובעת מכך שאתה מתייחס לכלב כאל חיית בר שחיה בלהקות עם מנהיג אבל המציאות היא שכלב היא חייה מבוייתת ובניגוד למה שאתה חושב- חייה מאוד מאוד רגשית.

* כלב לא צריך להעניש, כלב צריך לתקן.

אתה לא "מתקן" כלב, אתה מחנך כלב.

כלב לא יקשר בין "עונש" לבין המעשה הרע שהוא עשה. גם אם תכעס עליו, הכלב לא יבין מה אתה רוצה ממנו

אתה כל כך טועה במה שאתה כותב פה, כלב ועוד איך מבין למה כועסים אליו, אני חושב שאתה לא מעריך כלבים כראוי וחושב שהם סוג של "גולם", כלבים מבינים טוב מאוד רגשות שמקרינים אליהם, אם הכלב עשה משהו "רע" ואתה תכעס עליו הוא בהחלט יבין שהסיבה שאתה כועס עליו זה המעשה הרע שעשה.

מעבר לזה, אני באמת לא יודע על איזו ענישה את מדבר, אתה לא יכול לקחת כלב ו"לשים אותו בעונש" כי היה כלב רע, בהנחה שאתה לא הולך להכות אותו (ואני מאמין שאתה לא מכה אותו) או למנוע ממנו אוכל, אין לך איך להעניש את הכלב למעט להראות לו באמת שאתה לא מרוצה ממה שעשה.

ואני שוב אדגיש- כלבים מבינים היטב את התחושות שאתה משדר אליהם, מעולם לא הכיתי כלב, מעולם לא צעקתי על כלב והיו לי כלבים מאוד מחונכים שהיו עושים צרכים אך ורק למטה, מעולם לא אכלו ריהוט או כל חפץ אחר והיו ממושמעים (לא מדבר על מצב כמו אחד הכלבים שכבר הזדקן ולא ממש שלט בשלפוחיתו והיה הולך בסלון ומשתין (בהליכה) בלי לשים לב.

quote]

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עדן, טעות גסה - אתה לא יכול לחנך כלב.

חינוך זה שינוי התנהגות מהפנמה של חוקים וערכים. כלב לא מפנים ערכים, אין לו טוב ורע. כלב רק מאלפים. הוא יודע ללמוד התניות, לא חוקים ולא כללים. הוא יודע להרגיש רגשות, אבל מחשבה רציונאלית, הסקת מסקנות דרך הפשטה - אין לו

פורסם
התיאוריה, המאוד רומנטית, הזו נטולה כל בסיס מדעי. קודם כל, כלבים הם לא חיות להקה יותר, הן חיות מבוייתות. דבר שני, אפילו ללהקת זאבים אין "מנהיג" שמוביל אותה וקובע חוקים.

עופר - ביקרתי פעם במקום שמשקם זאבים ומחזיר אותם לטבע. בכל להקה של זאבים יש זכר אלפא ונקבת אלפא והם אלה שמנהיגים את הלהקה. כאשר זאב כלשהו מערער על הסדר של הלהקה, זכר האלפא (הרבה פעמים בסיועם של הזאבים האחרים) דואגים להעמיד את הזאב הסורר על מקומו.

לצאת כל שעתיים זה נהדר אבל כשאנחנו לא בבית מ8 בבוקר ועד 6-7 בערב זה קצת בעיה :?

תודה על התגובות בינתיים.

יגאל - לא נעים לי לומר את זה, אבל או שתחיה עם השתן והצואה שלו בבית שלך עם הנשיכות הקטנות והפעלתנות (גור כלבים זה כמו ילד קטן - תשאיר אותו לבד ומובטח לך הרס נהדר של הבית), או שלא תגדלו גור כלבים. יש המון כלבים בוגרים (גם בולדוגים צרפתיים) במכלאות שמשוועים לבית חם, והם יהיו רגועים יותר ונוחים יותר מאשר גור.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
יגאל - לא נעים לי לומר את זה, אבל או שתחיה עם השתן והצואה שלו בבית שלך עם הנשיכות הקטנות והפעלתנות (גור כלבים זה כמו ילד קטן - תשאיר אותו לבד ומובטח לך הרס נהדר של הבית), או שלא תגדלו גור כלבים.

ברור לי שזה שהוא לבד זה בעיה אבל משהו אומר לי שאנחנו לא הזוג העובד הראשון שמגדל גור כלבים.

פורסם

העניין בחינוך כלבים הוא תיקון כשתפסתה על חם.

אם מצאתה פתאום קקי של הכלב בתוך הבית שנעשה לפני כמה שעות אין כל טעם לצעוק על הכלב ולכעוס כי הוא לא יבין.

פשוט תנקה ותמשיך להוציא אותו כרגיל

פורסם
עדן, טעות גסה - אתה לא יכול לחנך כלב.

כלב רק מאלפים.

זו לא טעות, זו סמנטיקה, מבחינתי לאלף כלב זה ללמד אותו שכששורקים לו הוא קופץ על 2 רגליים (סתם דוגמא).

כשאני אומר לחנך אני מתכוון לדברים הבסיסיים של התנהלות יומיומית.

זה עדיין לא משנה את ה"משנה" שלי לאיך לאלף\לחנך את הכלב, כמובן מבחינת מה שעבד מבחינתי, אני לא פוסל שמישהו עם שיטות אחרות יצליח לחנך\לאלף בצורה אחרת או טובה יותר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
עופר - ביקרתי פעם במקום שמשקם זאבים ומחזיר אותם לטבע. בכל להקה של זאבים יש זכר אלפא ונקבת אלפא והם אלה שמנהיגים את הלהקה.

זו תפיסה מיושנת שהופרכה זה מכבר.

http://thislivelyearth.com/2010/09/03/wolves-and-dominance-the-myth-of-the-alpha-dog/

• תוכן חדש...