Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5341 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר,

לפני שבוע אשתי ואני החלטנו לקחת גור קטן של בולדוג צרפתי.

 

הכלב בן חודשיים וחצי וחמוד בצורה בלתי רגילה - כאשר הוא רגוע.

אבל כל כמה שעות הוא מקבל ג'ננה לא נורמלית ומתחיל לרוץ ולנשוך כמו משוגע, כל היד שלי חתכים חתכים.

אוכל הכל, נעליים, מכנסיים - בקיצור מג'נון אמיתי.

 

אשתי ממש קרובה להתייאשות מוחלטת וחושבת להחזיר אותו, אני מצד שני מבין שהוא פשוט רוצה לשחק ואנחנו לא יודעים איך להתמודד איתו.

אמנם היה לי בוקסר בילדות אבל כשהוא היה גור הייתי ממש קטן ככה שאני לא ממש יכול לומר שיש לי נסיון בהתמודדות עם גורים.

כמובן שפיפי וקקי בכל מקום בבית זה גם צרה בפני עצמה, אבל זה עוד בקטנה...

יש עוד חודש עד שאפשר יהיה להוציא אותו החוצה (קיבל משושה בינתיים, עוד חודש שלב ב'+כלבת).

 

עוד בעיה היא שיש לו חרדת נטישה לא נורמלית, אי אפשר לקום מהספה למטבח בלי שהוא ילווה אותי.. זה חמוד אבל מציק כשבא לי ללכת להשתין.

 

בקיצור - מישהו יכול להגיד לי כמה זמן הבית משוגעים הזה צפוי?

איפה אני יכול ללמוד איך להתמודד איתו בלי להוציא אלפי שקלים על אילוף?

 

באינטרנט לא מצאתי בינתיים איזשהו מדריך שממש יעזור לי.. זה שצריך להגיד לו "לא" ולהעניש בלי מכות את זה הבנתי. הבעיה היא שאם סוגרים אותו הוא נרגע בדיוק לדקה, ואחרי זה שוב קופץ עליי ומתחיל לנשוך.

 

אם מישהו יכול לעזור לי באיזשהי צורה ברמת הטיפים או ברמה של להפנות אותי למישהו או לאיזשהו אתר שיתן לי סוג של פתרון אני ממש אשמח..

אחרת יש מצב שהבחורצ'יק חוזר ל&*$ של האמא שלו.

 

תודה :roll:

  • תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אז ככה, לגבי הנשיכות, גורים נושכים הכל כיוון שגדלות להם השיניים, תקנה לו בחנות חיות צעצועים רכים וקשים שהוא יוכל לנשוך, אם לא יהיה לו מה לנשוך הוא ינשך לכם את הרהיטים.

לגבי משחקים, אתה יודע, זה בערך כמו ילדים, אם לא תעייף אותם ותשחק איתם הם יהיו עצבניים ולא ישנו :) כנ"ל עם כלבים, הוא עדיין גור והוא צריך לשחק עם מישהו, לזה אין פתרונות קסם, או שאתם צריכים לשחק איתו, או מישהו אחר.

לגבי הנשיכות, זה רק עניין של התמדה והתניה, נושך, כועסים עליו ומכה קטנה על האף, מתנהג יפה מקבל פרס, עוגיה קטנה או פינוק אחר, תקנה החנות לחיות. בגדול, אילוף זה התניה, ככה לימדתי את הצ'יוואוואה שלי לא להשתין בבית. השתין בבית? קיבל צעקה ומכה קטנה, השתין למטה בדשא? קיבל ליטוף וממתק קטן. אי אפשר רק להגיד להם מה אסור, אתה צריך גם להגדיר להם מה מותר.

לגבי פיפי וקקי, תנסה להרגיל אותו בשלב שהוא בבית שיעשה את זה רק במקום אחד בבית על עיתון, יש בקבוקון קטן בחנויות לחיות שמזליפים ממנו קצת על עיתון והריח גורם להם להשתין תמיד באותו מקום. לאחר שתוכל לרדת איתו למטה תעשה את מה שכתבתי למעלה. כמובן שלא תמיד הוא יעשה למטה שתרד איתו, צריך סבלנות ולחכות עד שהוא עושה, וכשהוא הוא עושה לצ'פר אותו.

 

פורסם

אם אתם מהמתייאשים מהר ואתה עוד יכול להחזיר - תחזיר.

כלב זה לא למתייאשים, זה למחוייבים. אחרי צרות של גורים, יש צרות של בוגרים (ובבולדוג צרפתי גם פוטנציאל גדול לבעיות בריאות).

 

נ.ב. כל מה שכתוב למעלה על להכות כלב שמשתין, זו שגיאה תפיסתית (התנייה מהי ואיך מתנים) ומהותית (לא מכים כלב, בטח שלא בגלל צרכים).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

דבר ראשון בן כמה הוא?

דבר שני - כלב הוא בעל חיים שחיי על פי אינסטינקטים. חובה על הבעלים לתת לכלב לחיות ככה( למשל צייד, לחקור וניתן למצוא ברחבי הרשת). במידה והכלב לא יחיה לפי איך שהוא אמור לחיות הוא יפתח בעיות התנהגות שנובעות מתסכול ואנרגיה רבה שמצטברת.

כלב חייב לממש את עצמו ככלב ולא משנה בן כמה הוא.

קפצתי קצת קדימה אבל זה לידע כללי.

שתדע - אילוף וחינוך אלו שני דברים שונים. אילוף הכלב כלומר לגרום לו לעשות דברים על פי פקודה, חינוך זה קביעת חוקים ומגבלות שעל פיהן חי הכלב. כלבים חיים בלהקות ובכל להקה המנהיג(שבמקרה של הלקה שלכם זה אמור להיות אתה) הוא זה שקובע את החוקים.

על מנת להקנות לכלב את האפשרות לחיות את חייו כראוי צריך להבין את אופן המחשבה של הכלב ולכן, אני ממליץ או לפנות לפסיכולוג כלבים או לחלופין לרכוש ספרים בנושא(יש ספר מצויין של סיזר מילאן ועוד כמה מומלצים).

צפייה בתכנית הלוחש לכלבים, לדעתי, לא תוביל אותך לשום תוצאה ממשית אך תגרום לך קצת לפקוח עיניים לכיוון של חינוך כלבים

והבנת כל העניין הזה. (וכן, יש אנשים שאומרים שהשיטות של סיזר לא נכונות אבל לדעתי ולדעת רבים וזה גם הוכיח את עצמו - כל התיאוריה לגבי הפסיכולוגיה של כלבים כן נכונה).

פורסם

ואגב, כלב לא מבין שאתה כועס עליו כי הוא השתין בבית. הוא חושב שאתה כועס עליו כי הוא השתין.

לעתים כשעושים את זה אחרי שהכלב כבר השתין אז הוא בכלל לא מבין במה מדובר. כמו כן, כשאתם כועסים האנרגיה שאתם משדרים

מתפרשת כחלשה אצל הכלב ולכן רוב הסיכויים שאתם רק מחמירים את המצב. במיוחד אם זה כלב דומיננטי אז בכלל הכלב מקבל חיזוק לכך שהוא המנהיג.

פורסם

כמו שציינו, הכלב נושך כי הוא מתרגל להשתמש בשיניים החדשות שלו (גם תינוק עושה כך כשיוצאות לו שיניים).

 

לגבי זה שהכלב אנרגטי, הוא כך כי הוא גור וככל שהוא יתבגר הוא לרוב יתמתן.

 

לגבי צרכים, תרגיל אותו לעשות צרכים רק במקום אחד בבית, אם הוא עושה צרכים בכל מיני מקומות תבהיר לו שזה אסור, כלב מבין היטב שכאשר מגבירים עליו את הקול זה בגלל שכועסים עליו כך שאין צורך להשתמש באיזושהי אלימות- מספיק להגביר מעט את הקול, מיד תראה את הכלב מקפל זנב ומתחיל להשמיע קולות של חתולה....

 

כלב זו חיה מאוד אינטליגנטית, כמו שכלבים יודעים להחצין את הרגשות שלהם ולגרום לך להבין מתי הם שמחים\עצובים\מרגישים לא טוב, כך הם יודעים גם לקרוא את הרגשות שאתה מחצין, זה הבסיס לחינוך "בייתי".

 

כל הכלבים שהיו לי (ומדובר על 5-6 בוגרים ומעל 20 גורים שעברו בבית...) חונכו בדיוק כמו שהסברתי לך, מעולם לא השתמשתי באלימות או בצ'ופרים לצורכי חינוך והכלבים היו מחונכים היטב, עשו צרכים רק מחוץ לבית, לא היו נושכים, היו מאוד ממושמעים.

הם היו כל כך מחונכים שכאשר הייתי מגיע הביתה ורואה שהכלב נשאר לשבת מתחת לשולחן ידעתי מראש שהוא עשה משהו "לא טוב" וידע שאני כועס עליו, אחרי כמה הרמות קול מצידי (לא צעקות כמו משוגע אלא טון מעט גבוה יותר כדי להבהיר שדברים לא כשורה) הייתי קורא לכלב לצאת מתחת לשולחן, מראה לא למה כעסתי (לוקח אותו פיזית למקום בו נשך נעל\השתין וכו') ומסביר לו שבגלל זה כעסתי עליו.

 

זה עושה את העבודה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

 

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לקרוב משפחה שאימץ גור היתה שיטה מדהימה.

הוא פשוט יצא עם הגור החוצה כל שעתיים והגור השתין בחוץ הפעמים שהגור פיספס בבית היו ממש מעטות.

אחרי כחודש הוא התחיל להאריך את ההפסקות בין ירידה לירידה.

מומלץ לנסות.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם
לקרוב משפחה שאימץ גור היתה שיטה מדהימה.

הוא פשוט יצא עם הגור החוצה כל שעתיים והגור השתין בחוץ הפעמים שהגור פיספס בבית היו ממש מעטות.

אחרי כחודש הוא התחיל להאריך את ההפסקות בין ירידה לירידה.

מומלץ לנסות.

 

בדיוק.

כלב תמיד יעדיף לא לעשות צרכים בבית (אלא אם התקבעו הרגלים לא שגרתיים או שיש בעיה התנהגותית/בריאותית). לא מענישים כלב על עשיית צרכים בבית, אם הוא עשה זה כנראה בגלל שהוא מוכרח.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לקרוב משפחה שאימץ גור היתה שיטה מדהימה.

הוא פשוט יצא עם הגור החוצה כל שעתיים והגור השתין בחוץ הפעמים שהגור פיספס בבית היו ממש מעטות.

אחרי כחודש הוא התחיל להאריך את ההפסקות בין ירידה לירידה.

מומלץ לנסות.

 

 

זו השיטה המקובלת. ככה מומלץ להרגיל את הכלב לעשות צרכים מחוץ לבית.

עידן - מבלי להכנס לוויכוחים, כלב לא יכול להבין את מה שאתה אומר, רק אמוציות ואנרגיות.

זה שהכלב ישב מתחת לשולחן זו כבר נורה אדומה - הכלב פחד. כלב לא אמור לפחד.

כמובן לכל אחד שיטות חינוך משלו, אך לדעתי לפחות חובה להיצמד לעניין של פסיכולוגיית כלבים. ישנם מקרים(כמו של הוריי) שהכלב פשוט במזל יוצא כלב כנוע יותר שקל להשתלט עליו, במקרים אחרים(כמו הכלב שלי) שהכלב מאוד אנרגטי ודומיננטי שום דבר לא יעזור מלבד ידע והיצמדות להתנהגות ומנהיגות נכונה.

פורסם
אנחנו נסכים על זה שאנחנו לא נסכים :wink:

 

את מה שכתבתי זה מתוך נסיון של מעל 20 שנה בגידול כלבים.

 

 

זה לא משנה. אתה יכול לגדל כלבים גם 42 שנה וזה עדיין לא יאמר שאתה עושה זאת נכון.

פורסם
זה לא משנה. אתה יכול לגדל כלבים גם 42 שנה וזה עדיין לא יאמר שאתה עושה זאת נכון.

 

יכולה להיות לך תוכנית טלוויזיה בינלאומית על אילוף כלבים, ועדיין זה לא אומר שאתה עושה את זה נכון...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı


×
×
  • תוכן חדש...