Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

הכל התחיל שלשום, כאשר טמפרטורת האוטו התחילה לעלות מבלי לרדת (הגיע ל3/4). פתאום אני שם לב שיש לי שפריץ של מים מהמיכל עיבוי. כ"עזרה ראשונה" קניתי פלסטלינה (היפוקסי) לסתימת החור. זה לא אטם לגמרי ולכן החלפתי למיכל חדש. בדקתי את העניין וראיתי שהמאוורר לא עובד כשהאוטו מתחממם (האוטו מתחמם רק כשהוא עומד ומנוע דלוק) בשונה ממה שהיה עד עכשיו- בחיים זה לא היה עובר את החצי. הגעתי לחשמלאי רכב והוא זיהה בעיה בממסר הקטן (ריליי). הוא החליף אותו אבל הטמפרטורה עדיין עלתה, אך כשהגיעה ל3/4 המאוורר נכנס לפעולה וקירר את האוטו. אני ממש מוטרד מהעניין, זה אף פעם לא היה ככה. האם לדעתכם יש משהו נוסף שיש לעשות שיחזיר את המצב לקדמותו (לקרר מיד בחצי)? יש לציין כי בנסיעה של 80 קמ"ש ומעלה (נסיעה ארוכה) הטמפרטורה תקינה לחלוטין! על כן לא מסתמן לי שמדובר בבעיה ברדיאטור, לדעתי. הבנתי שמה שמנחה את המאוורר לעבוד זה בכלל חלק שנקרא יוניט. (משאבת המים תקינה).

האם לדעתכם מדובר בזה או במשהו אחר? בבקשה עזרה....

תודה!

פורסם

בפיאט בראבה עם מזגן מקורי, מאורר הרדיאטור פועל בשתי מהירויות, 1 איטית ו 2 מהירה.

בהרבה מקרים נשרף הנגד של המהירות הראשונה (בתמונה) או מחברו ולכן מהירות 1 האיטית אינה פועלת ותפעל מהירות 2 המהירה אך בחום מנוע גבוה יותר.

ברוב דגמי שנת 2000 אין יוניט חום ברדיאטור להפעלת המאורר רדיאטור והוא מופעל ע"י מחשב נהול המנוע שמקבל ממילא את נתון חום המנוע.

מכיוון שמע' החשמל בפיאט בראבה/ו הנה מתוחכמת, רצוי לבדוק זאת אצל מי שמכירה.

כמו כן צריך לשים לב ולבצע ניקוז אויר ממע' קרור המנוע לאחר אובדן מיים/נוזל קרור מהמע'.

בברכה - רפי לין

פורסם

אהלן רפי, תודה על המענה!

יש לי 3 שאלות בבקשה:

1. האם לדעתך יש קשר ביו אויר שנכנס למערכת ולכך שהנגד לא מזהה את ההתחממות "הקלה"?

2. האם יש לי (באופן עצמאי) דרך לנקז את האויר?

3. מהי להערכתך הגסה הנזק הכספי (במידה ואכן מדובר באותו נגד שרוף)?

תודה!

פורסם

1. יתכן שיש קשר.

2. את ניקוז האויר ניתן לבצע דרך פקקים ברדיאטור למעלה ובצנור החימום שנכנס אל תא הנוסעים, צמוד לקיר האש בתא המנוע.

3. אין לי מושג לגבי מחירים ולא להחליף סתם חלקים, אלא קודם לבדוק.

בברכה - רפי לין

• תוכן חדש...