Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5335 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פיג'ו 206 XS, שנת 2006 מנוע 1600 ידנית.

אחרי 89 אלף ק"מ.

במפרט הטכני של הרכב ראיתי שהקיבולת מיכל דלק היא 50 ליטר, אך בפועל אני לא חושב שנכנס באמת 50 ליטר, אני אבדוק את זה בתדלוק הבא.

בכל מקרה, חבר עם סיאט איביזה 1600 ידנית 2010 [שהייתה במבצע של ה-88 אלף] אמר לי שפול טנק מחזיק לו בסביבות 540 ק"מ, רוב הנסיעות בעיר.

לאחי פעם גם הייתה 206 כמו שלי, אמר גם שפול טנק היה מחזיק לו 500 ק"מ+.

אצלי תידלקתי פול טנק, נסיעות בעיקר בעיר, נסיעות רגועות מאוד ללא לחיצות ללא כלום, החזיק לי בערך 320 ק"מ.

חשבתי כבר לפני זה שיש בעיה עם הצריכת דלק, החלפתי פילטר אוויר ופלאגים, האוויר בצמיגים תקין.

עוד משהו שנזכרתי, במחשב דרך של הרכב זה מראה לי נניח שיש לי עוד 250 ק"מ עם הדלק הקיים, שבפועל אני יכול לנסוע רק עוד 150 בערך, יש פער, שאין לי מושג ממה זה נובע. המחשב דרך גם הראה שצריכה ממוצעת היא 10.6 ליטר ל-100 ק"מ. [לא יודע עד כמה זה מדוייק]

פה אני פונה אל מומחי הפורומים, איזה עוד דברים יכולים להשפיע על צריכת הדלק בצורה כזאת דרסטית?

אני פונה גם אל בעלי 206 למיניהם, איך צריכת הדלק שלכם?

תודה.

פורסם

1. נסה להחליף פילטר דלק- פילטר סתום מגדיל משמעותית את צריכת הדלק
  2. נסה לבדוק את מחשב הרכב - אולי יש בעיה בין צריכת הדלק - אוויר ברכב.
  3. מתנול
  4. הורד משקל מיותר מהרכב - לא שזה משפיע הרבה, אבל ככל שהרכב קל יותר הוא צורך פחות דלק ... כאילו אתה צריך ליצר פחות עבודה במנוע בשביל שהרכב יזוז ... ואז הוא לוקח פחות (בצורה עקיפה).

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם

ערב טוב!

ברשותי 206XS בציר 2003 וצריכת הדלק שלי ממש לא קרובה לשלך.

אני עושה עירוני 1 ל 12 משולב 1 ל 15 ו בין עירוני 1 ל 17.5 (אל תחשבו שניסיתי לחסוך או משהו כזה).

אגב אתה מודד בצורה לא נכונה את צריכת הדלק שלך.

הדרך הכי יעילה זה למלא מיכל מילא ולנסוע X ק"מ ואז למלא שוב מיכל מלא

ולחשב לפי מרחק הנסיעה וכמות הדלק כמה עושה לך האוטו.

אלירן

פורסם

בוקר טוב,

תאר את אופן הנסיעות היומי יומי שלך: נסיעות עירוניות (עם/בלי פקקים) רק בינעירוני/ גם וגם?

בכל מקרה, לרכב ידני קצת גבוה מדי.

יש מצב שעשית ראש מנוע לאחרונה? לחבר מהמשרד אותה תופעה בדיוק - נסיעות עירוניות (רכב אוטומט) היה גומע 500+ ק"מ על מיכל מלא, מאז ה"טיפול" בראש המנוע הוא לא עובר את ה 380 ק"מ למיכל מלא.

בהצלחה

Golf 2008 MK5

פורסם

שיפוץ ראש מנוע אמור לשפר את ביצועי המנוע ולהפחית מצריכת הדלק (ברכבים ישנים עם ק"מ גבוהה), לכן מוזר לשמוע שהצריכת דלק דווקה עלתה.

השיפוץ נעשה במקום מסודר ע"י מכונאי? הייתי מציע לחבר שלך לחזור לאותו מקום ולבדוק את העניין.

פורסם

Shezif, אני מודע לקיום המתנול, המטרה היא שצריכת הדלק של הרכב תיהיה הצריכה האמיתית שלו ללא שימוש במתנול.

אלירן, אני לא מדדתי את צריכת הדלק בדיוק לפי כמה ליטר לק"מ, אני פשוט מודע מרכבים קודמים בבית ומחברים שרכב 1600 ידני ששוקל קצת אמור לנסוע בסביבות ה500 ק"מ על טנק מלא ולכן מה שעשיתי זה מילאתי פול טנק, איפסתי את הק"מ של אותה נסיעה ומאז אני רואה כמה ק"מ אני נוסע עד שהדלק נגמר ובנסיעה הכי הכי רגועה שיש בלי למשוך הילוכים מעל 3 סל"ד ובלי תאוצות פתאומיות [אפילו בקושי עקיפות עשיתי] ויצא לי שפול טנק הספיק לי בערך 300-320 ק"מ.

huli2000, אני גר בקריות ועיקר הנסיעות שלי הן בעיר בעיקר גם בקריה שלי, ככה שבערך כל נסיעה שאני עושה מגיעה גג ל-10 דקות [במידה והתעכבתי]. לפעמים יש נסיעות לקריה אחרת שזה נסיעות של 15 דקות גם.

בסך הכל אין לי נסיעות יותר מידי ו-99.9% מהזמן אני לא נוסע בפקקים.

נסיעות כאלה קצרות ועדיין זה גורם לי לחשוב פעמיים אם לנסוע באוטו [בעקבות צריכת הדלק] אחרי הכל לחיילים אין כל כך הרבה כסף.

ולא עשיתי ראש מנוע.

עריכה:

ואיך אני בודק את התקינות של מחשב הדרך?

פורסם

מה מצב חום המנוע, יש לך טרמוסטט?, אם הרכב ללא טרמוסטט, הרכב קר, מתאמץ יותר ואוכל הרבה יותר, מה הטמפ בנסיעה בינערונית?

פורסם
מה מצב חום המנוע, יש לך טרמוסטט?, אם הרכב ללא טרמוסטט, הרכב קר, מתאמץ יותר ואוכל הרבה יותר, מה הטמפ בנסיעה בינערונית?

חולק עליך בעניין של הטרמוסטט, גם אם התרמוסטט לא תקין בקושי יורגש הבדל בצריכת דלק, בעיקר לא הבדל כמו שמתואר פה....

פורסם

כל השרשור הזה עקר עד שידידנו המלומד לא יבצע בדיקת צריכת דלק אמיתית, בלי להסתמך על מחשב הרכב או כמה פסים נשארו לו במד הדלק.

Omri888, בצע כמה מדידות ולאורך מספר קילומטרים מקסימלי (מילוי מיכל מלא וחילוק הקילומטרים שנסעת בכמות הליטרים שנכנסו) כמו גם רישום מדוייק של מאפייני הנסיעה. אחר כך חזור לפורום וננסה להבין אם יש אצלך תקלה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...