Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5316 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תראה, זה שיש דפקטים במדינה שלנו ולמרבה הצער ישנם אנשים ואפילו מגזרים שמנצלים את העובדה הזו זה לא סוד. גם אני מתרעם על זה וחושב שיש מקום אדיר לשינוי ולשיפור. צריך לסגור את השיבר לכל הפרזיטים. תקרא את מה שרשמת, בפירוש אתה אומר שהביטוח הרפואי שם הוא פרטי אבל טוב. מה לגבי אלה שלא יכולים להרשות לעצמם ביטוח רפואי ונזרקים בעצם לכלבים? אתה בא לומר לי שכל אדם בצילה זוכה לטיפול רפואי? אין אנשים שם שידם לא משגת כסף לטיפול רפואי? אז בבקשה ממך. אל תצייר את זה כאילו זה מושלם. בטוח שלא הייתי רוצה להזדקק לשירותי הרפואה שם לו הייתי זקוק חלילה לניתוח. אתה מגיע לשם עם מעמד מסויים, כלומר יש לך השכלה שמקנה לך יתרון על אזרח מקומי שנולד וגדל שם.

דבר שני, אני מתאר לעצמי שעשית צבא. לפיכך התגובה שלי לא תהיה חריפה אלא מתחשבת ומנומסת. אל תשכח מי עזר לך להשיג את התואר שלך. שכר הלימוד בישראל למוסדות ההשכלה הגבוהה הם מצחיקים ומגוחכים ביחס למדינות אחרות. דרך אגב, זוהי הסיבה שאני לא מסכים כלל וכלל עם מחאות הסטודנטים שמוחים על שכר הלימוד הגבוה. המדינה מסבסדת את שכר הלימוד באופן ניכר על מנת לעודד יצירה של מהנדסים, רופאים, מדענים ושאר מקצועות. אז יקירי, כאשר כאן שילמת פחות מ 13 אלף שח לשנה, החברים שלך בארה"ב שילמו בין 15 ל 50 אלף דולר לשנה ואילו החברים שלך באנגליה שילמו בין 6,000 ליש"ט ל 7,500 ליש"ט. ודרך אגב, זה הולך לעלות ל 9,000 ליש"ט. אז תעשה טובה, 13 אלף ש"ח (וגם זה בהגזמה שהרי זה הרבה פחות במציאות) זה פרוטות שבפרוטות יחסית למקומות אחרים בעולם.

אז עשית צבא ואני מודה לך מכל הלב, אני מצדיע לך שתרמת לביטחון המדינה. הרבה פרזיטים חיים בישראל שאפילו גם את זה הם לא נותנים למרבה הצער. קיבלת סובסדיה ענקית בשכר הלימוד ורכשת מקצוע. מדינת ישראל ציפתה שתישאר כאן ותיישם את מה שלמדת בכדי שככה היא תקבל ולו חלק מההשקעה שהיא השקיעה בך בכך שתתרום להתפתחותה. בחרת לעזוב ולגור במקום אחר. אין בעייה, זכותך ואני מאחל לך את כל הטוב וההצלחה בחיים. באמת, שתהיה מאושר ושהיה לך רק כל טוב וכל משאלותייך יתגשמו. אבל רק בקשה אחת לי אלייך, אל תירק לבאר שממנה שתית.

יוסף לא יורק לבאר ,הוא יצטרך לשתות ממנה בשלב כלשהו .

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

סליחה?

יורק לבאר שממנה אני שותה?

אני באתי לארץ לבד במטרה להתגייס ולהגן על המדינה שלי.

אכלתי חרא במשך שנתיים (התגייסתי בגיל 20) וכיום אני לא יכול לעבוד וללמוד באותו זמן.

כל פעם שאני עובד ומרוויח מספיק, הממוצע שלי יורד כי אני לא נשאר עם מספיק זמן ללמוד.

אתה רואה שאני כותב ב3 בבוקר?

זה כי עבדתי מ10 בבוקר עד 10 בלילה בעבודה פיזית עם לקוחות עצבניים, ואחרי זה אני מגיע הביתה לקרוא מאמרים ולנתח אותם כדי להגיש אותם בבוקר.

מחר (היום) אני לומד מ8:30 עד 18:00 ואחרי זה יושב בעבודה השניה שלי עד 2 בבוקר, ואז צריך ללכת לישון ולהתעורר לעבודה פיזית שאני מתחיל ב10 בבוקר.

ככה זה כל יום כבר 6 וחצי שנים שאני לומד.

חוץ מזה, הלימודים עדיין עולים לי המון כסף, ואני מחזיר כל חודש לבנק כסף על הלוואות שנתנו לי כסטודנט.

כל פעם שאני הולך לבנק הם אומרים "מה, אתה רוצה עוד כסף? אתה כבר חייב המון".

אני נאלץ לבקש כסף מההורים שלי כדי לשרוד וזה הורס לגמרי את היחסים בתוך המשפחה.

אחרי זה אתה לא רוצה שאני אהיה ממורמר?

חוץ מזה, אני באמצע תואר.

אני מקפיא אותו למשך זמן לא מוגדר (כרגע) וטס לחו"ל.

שם אני אעשה מחקר, אעשה סרט תעודה (יש לי שם חברים עם חברת הפקות ואנחנו מגלגלים את הרעיון כבר שנתיים), ואחרי זה אחזור לסיים את התואר ולהשתמש במה שיש לי שם בשביל התיזה.

מה רע בזה?

העניין הוא שאני יכול להיות אובייקטיבי ולהגיד את הדברים הטובים והרעים של כל מדינה.

אם לא היו לי הלימודים פעמיים בשבוע וכבר הייתי עם תואר ביד, לא הייתה לי בעיה בכלל לחיות פה כמו שצריך.

אני רוצה לגדל את הילדים שלי פה ולא בצ'ילה (כמו שאמרתי, זה לא מקום טוב בכלל), אבל כרגע זה יותר מתאים לי.

Cerebral cortex:

מתי אמרתי שהכל שם מושלם?

הכל לא מושלם ויש שם אנשים שמתים לפעמים ברחובות.

העניין הוא שאני לא נוסע כדי להיטמע בתוך העם ולחיות את זה.

אני מגיע למציאות שונה לחלוטין ממה שקורה שם ברחוב.

זה לא שלא אכפת לי מאנשים, זה פשוט יקרה אם אני פה או שם, וזה לא משנה.

חבל על כל בן אדם שחי שם בתנאים גרועים אבל זה לא אהיה אני.

וכן, אני מעדיף רופא פרטי צ'יליאני מאשר את רוב הרופאים הישראלים, שמתייחסים כמו זבל ויפקירו אותי לישון במסדרון (זה קרה לי).

את המצב של הרפואה בארץ אתה יודע טוב מאוד, והוא "לא משהו".

להגיד שאני מרגיש אני חייב משהו למדינה?

ממש לא!

אם כבר, המדינה לוקחת ולוקחת כל היום עם מיסים ומחירים הרבה יותר מדי גבוהים של כל דבר שיש פה.

אני לא חייב שום דבר למדינה ואני יכול לנסוע ולחזור מתי שבא לי.

להגיד שצ'ילה היא יותר טובה מישראל?

לרוב לא, לפעמים כן.

כרגע זה מה שמתאים לי לעשות.

עריכה:

1) למה אתה קורא לי יוסף? השם זה יוסי.

2) למה אני אהיה חייב לשתות ממנה באיזשהו רגע? אני יכול להחליט לא לחזור וזהו.

פורסם

יוסי, אתה לא חייב כלום לאף אחד.

אני לא חייב כלום למדינת ישראל. אני לא יורק לבאר ממנה אני שותה או לבאר ממנה שתיתי, אני תורם לישראל יותר בארה"ב מאשר מבישראל. והכי חשוב אני תורם לעצמי.

haters will hate

פורסם

אנשים משום מה חושבים שכל ארצות הברית זה כמו ניו-יורק וסן פרנציסקו. בארצות הברית יש מדינות שפשטו רגל, מדינות עם אבטלה מעל 20%, עיירות שלמות של rednecks, אוכלוסיה שמנה וחולה כי מזון טרי עולה הרבה יותר מזבל תעשייתי, 3% מהאוכלוסיה הבוגרת יושבת בכלא, מערכת חינוך ציבורית בקרשים, מערכת בריאות ציבורית מתחת לקרשים וגם אם יש לך ביטוח פרטי קיים סיכוי טוב שלא תראה מהם פרוטה.

http://www.imdb.com/title/tt0386032/

מה שבנצי שוכח לספר שחברות ביטוח בארצות הברית מעסיקות גדודים של חוקרים שתפקידם לבצע חפירה ארכיאולוגית בעבר הרופאי של מבוטחים או מבקשי ביטוח ושוללות תשלומים או אפשרות לקבל ביטוח רפואי כי המבוטח שכח לספר שלפני ארבע שנים הייתה לו דלקת בגרון.

אם בישראל החיים היו כל כך קשים וגרועים תוחלת החיים בארץ לא הייתה במקום ה-5 ממדינות ה-OECD.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4152168,00.html

תסתכלו איפה נמצאת ארצות הברית עם מערכת הבריאות המהוללת שלהם.

פורסם

אנשים משום מה חושבים שכל ארצות הברית זה כמו ניו-יורק וסן פרנציסקו. בארצות הברית יש מדינות שפשטו רגל, מדינות עם אבטלה מעל 20%, עיירות שלמות של rednecks, אוכלוסיה שמנה וחולה כי מזון טרי עולה הרבה יותר מזבל תעשייתי, 3% מהאוכלוסיה הבוגרת יושבת בכלא, מערכת חינוך ציבורית בקרשים, מערכת בריאות ציבורית מתחת לקרשים וגם אם יש לך ביטוח פרטי קיים סיכוי טוב שלא תראה מהם פרוטה.

מה שבנצי שוכח לספר שחברות ביטוח בארצות הברית מעסיקות גדודים של חוקרים שתפקידם לבצע חפירה ארכיאולוגית בעבר הרופאי של מבוטחים או מבקשי ביטוח ושוללות תשלומים או אפשרות לקבל ביטוח רפואי כי המבוטח שכח לספר שלפני ארבע שנים הייתה לו דלקת בגרון.

אם בישראל החיים היו כל כך קשים וגרועים תוחלת החיים בארץ לא הייתה במקום ה-5 ממדינות ה-OECD.

תסתכלו איפה נמצאת ארצות הברית עם מערכת הבריאות המהוללת שלהם.

ולכן נאמר על ארצנו הקדושה ,ארץ זבת חלב ודבש ,לא סתם דבש דבורים שאתם מכירים בעולם כולו ,אלא דבש תמרים או אם תרצו ממש אורגינל דבש תאנים כי אז בתקופות קדומות העם בציון לא ידע מהו התמר אלא רק גולי פרס ובבל ,שופרא דה שופרא של הדבש ,והחלב ? זה לא חלב כמו בכל העולם ,זהו חלב פירות ,משהו משהו , על איזו מדינה נאמר עוד זבת חלב ודבש ?

פורסם

מה קשור ביטוי שנכתב בספר לפני 5000 שנה?

זה שאמרו את זה אז לא אומר שהיום כל כך טוב להיות פה.

אתה חושב בצורה לאומנית ולא אובייקטיבית.

כיום המצב פה לא כל כך קל ולא כל כך פשוט.

לדעתך תמיד יהיה פה טוב רק כי זה ישראל?

אז אתה לא אובייקטיבי.

פורסם
מה קשור ביטוי שנכתב בספר לפני 5000 שנה?

זה שאמרו את זה אז לא אומר שהיום כל כך טוב להיות פה.

אתה חושב בצורה לאומנית ולא אובייקטיבית.

כיום המצב פה לא כל כך קל ולא כל כך פשוט.

לדעתך תמיד יהיה פה טוב רק כי זה ישראל?

אז אתה לא אובייקטיבי.

נכון ! צודק !

ואני שמח בשבילך מכל הלב ובכנות שלא הצטרכת לחוש תקופות לא טובות כאן בארץ .

ובמקום לענות לך בסובלנות אני מעדיף לאחל לך רק דברים טובים והשמיים יפתחו לך דרך אל האושר ואל העושר ,בריאות יוסף .

פורסם

למה אתה קורא לי יוסף?

זה לא השם שלי!

הבנתי כבר שנפלתי פה על בן אדם לא אובייקטיבי ולא משנה מה אני אגיד לך, אתה לא תקבל את זה כי אתה רואה שליחות דתית או לפחות לאומית בחיים פה, ואתה רואה את העזיבה כסוג של בגידה.

אני טועה?

פורסם
למה אתה קורא לי יוסף?

זה לא השם שלי!

הבנתי כבר שנפלתי פה על בן אדם לא אובייקטיבי ולא משנה מה אני אגיד לך, אתה לא תקבל את זה כי אתה רואה שליחות דתית או לפחות לאומית בחיים פה, ואתה רואה את העזיבה כסוג של בגידה.

אני טועה?

שתי תשובות :

אתה טועה לגביי .

ועזיבה אינה בגידה ,בפרוש לא .

מה שמפריע לי זו בכיינות .

כפי הנראה אתה צעיר מידיי בכדי להבין .

תקרא מה כתב האיש לפניי ,"כל טוב שפע וחיים טובים ,אינם נופלים מהשמיים ,דורות לפניך שילמו מחיר באופנים שונים "

למה אתה בוש בשם יוסף ?

איציק זה לא יצחק ?

קובי אינו יעקב ?

אבי אינו אברהם ?

פורסם

הוא דווקא כיוון את ההערה הזאת אליך, כי זה נשמע כאילו שאתה חושב שיש קשר אלוהי לרמת חיים, ולמעשה אין.

רמת החיים ואיכות החיים היא משהו מעשה אדם, כך שאי אפשר בשום צורה לקשר את רמת החיים פה למשפט שנכתב בספר ישן.

אני לא בוש בשם יוסי, זה פשוט לא השם שלי.

בתנ"ך קיים השם יוסי (מבטאים את זה Yosei), והוא לא קשור לשם יוסף.

אני לא יודע איפה זה. שאל רב.

פורסם
הוא דווקא כיוון את ההערה הזאת אליך, כי זה נשמע כאילו שאתה חושב שיש קשר אלוהי לרמת חיים, ולמעשה אין.

רמת החיים ואיכות החיים היא משהו מעשה אדם, כך שאי אפשר בשום צורה לקשר את רמת החיים פה למשפט שנכתב בספר ישן.

אני לא בוש בשם יוסי, זה פשוט לא השם שלי.

בתנ"ך קיים השם יוסי (מבטאים את זה Yosei), והוא לא קשור לשם יוסף.

אני לא יודע איפה זה. שאל רב.

צודק אין קשר אלוהי .

הקשר היחיד הוא לאלו שהקימו את המפעל הזה שנקרא ציונות ,הם ,לפניהם ,אחריהם ,הם אלו אשר איפשרו לך בזכות דבקות ועשייה ללא בכיינות ,לחיות כאן .

תגיד יוסף ,או יוסי ,לא משנה כרגע ,כיצד מתקדמים שאר האזרחים כאן במדינה ?

אנשים ,הציבור , עובדים ,קונים ,מטיילים ,מביאים דור חדש ,מחזקים את המצב הדמוגרפי ,עושים מילואים ,שולחים את בניהם בנותיהם לצבא חלקם ליחידות שדה קרביות ,קונים רכב יפה וטוב ,ממלאים קניונים ,ובתי אוכל ,רוכשים בתים במליון שקל ,יוצאים לטרקים יקרים בקמצ'טקה ,ובארץ האש והקוטב הדרומי ,בסוף חוזרים לכאן .

פורסם
יוסי, אתה לא חייב כלום לאף אחד.

אני לא חייב כלום למדינת ישראל. אני לא יורק לבאר ממנה אני שותה או לבאר ממנה שתיתי, אני תורם לישראל יותר בארה"ב מאשר מבישראל. והכי חשוב אני תורם לעצמי.

בנצי, הרבה אנשים ואני גם נמנה איתם מודעים לעובדה שישנם אנשים שחיים בגולה והם אוהבים את ישראל ותורמים לה יותר מאנשים שנולדו בארץ וחיים בה. אין לאף אחד וגם לא לי טענות כלפייך. לכל אדם הזכות לחיות חיים טובים. מאחל לך ולשאר הישראלים והיהודים בארה"ב רק בריאות ושתייצגו את המדינה בכבוד.

סליחה?

יורק לבאר שממנה אני שותה?

אני באתי לארץ לבד במטרה להתגייס ולהגן על המדינה שלי.

אכלתי חרא במשך שנתיים (התגייסתי בגיל 20) וכיום אני לא יכול לעבוד וללמוד באותו זמן.

כל פעם שאני עובד ומרוויח מספיק, הממוצע שלי יורד כי אני לא נשאר עם מספיק זמן ללמוד.

אתה רואה שאני כותב ב3 בבוקר?

זה כי עבדתי מ10 בבוקר עד 10 בלילה בעבודה פיזית עם לקוחות עצבניים, ואחרי זה אני מגיע הביתה לקרוא מאמרים ולנתח אותם כדי להגיש אותם בבוקר.

מחר (היום) אני לומד מ8:30 עד 18:00 ואחרי זה יושב בעבודה השניה שלי עד 2 בבוקר, ואז צריך ללכת לישון ולהתעורר לעבודה פיזית שאני מתחיל ב10 בבוקר.

ככה זה כל יום כבר 6 וחצי שנים שאני לומד.

חוץ מזה, הלימודים עדיין עולים לי המון כסף, ואני מחזיר כל חודש לבנק כסף על הלוואות שנתנו לי כסטודנט.

כל פעם שאני הולך לבנק הם אומרים "מה, אתה רוצה עוד כסף? אתה כבר חייב המון".

אני נאלץ לבקש כסף מההורים שלי כדי לשרוד וזה הורס לגמרי את היחסים בתוך המשפחה.

אחרי זה אתה לא רוצה שאני אהיה ממורמר?

חוץ מזה, אני באמצע תואר.

אני מקפיא אותו למשך זמן לא מוגדר (כרגע) וטס לחו"ל.

שם אני אעשה מחקר, אעשה סרט תעודה (יש לי שם חברים עם חברת הפקות ואנחנו מגלגלים את הרעיון כבר שנתיים), ואחרי זה אחזור לסיים את התואר ולהשתמש במה שיש לי שם בשביל התיזה.

מה רע בזה?

העניין הוא שאני יכול להיות אובייקטיבי ולהגיד את הדברים הטובים והרעים של כל מדינה.

אם לא היו לי הלימודים פעמיים בשבוע וכבר הייתי עם תואר ביד, לא הייתה לי בעיה בכלל לחיות פה כמו שצריך.

אני רוצה לגדל את הילדים שלי פה ולא בצ'ילה (כמו שאמרתי, זה לא מקום טוב בכלל), אבל כרגע זה יותר מתאים לי.

Cerebral cortex:

מתי אמרתי שהכל שם מושלם?

הכל לא מושלם ויש שם אנשים שמתים לפעמים ברחובות.

העניין הוא שאני לא נוסע כדי להיטמע בתוך העם ולחיות את זה.

אני מגיע למציאות שונה לחלוטין ממה שקורה שם ברחוב.

זה לא שלא אכפת לי מאנשים, זה פשוט יקרה אם אני פה או שם, וזה לא משנה.

חבל על כל בן אדם שחי שם בתנאים גרועים אבל זה לא אהיה אני.

וכן, אני מעדיף רופא פרטי צ'יליאני מאשר את רוב הרופאים הישראלים, שמתייחסים כמו זבל ויפקירו אותי לישון במסדרון (זה קרה לי).

את המצב של הרפואה בארץ אתה יודע טוב מאוד, והוא "לא משהו".

להגיד שאני מרגיש אני חייב משהו למדינה?

ממש לא!

אם כבר, המדינה לוקחת ולוקחת כל היום עם מיסים ומחירים הרבה יותר מדי גבוהים של כל דבר שיש פה.

אני לא חייב שום דבר למדינה ואני יכול לנסוע ולחזור מתי שבא לי.

להגיד שצ'ילה היא יותר טובה מישראל?

לרוב לא, לפעמים כן.

כרגע זה מה שמתאים לי לעשות.

עריכה:

1) למה אתה קורא לי יוסף? השם זה יוסי.

2) למה אני אהיה חייב לשתות ממנה באיזשהו רגע? אני יכול להחליט לא לחזור וזהו.

יוסי, אתה סובל כרגע ממשהו שנקרא "הלם תרבות" ואני רציני איתך. זה יכול להיות לטובה או לרעה "ההלם" הזה. קל מאוד לדבר על כמה טוב לחיות במדינה מסויימת וכמה יפה שם אבל אל תשכח, אתה עדיין על תקן תייר שם. תטמע באוכלוסיה, תעבוד, תשלם מיסים ותחייה כמו כולם שם עם החובות ועם הזכויות הכרוכות בכך. אחר כך תבוא בטענות כל שהן. אמרתי לך, את התואר בישראל עד כמה שקשה לך עם הכסף הוא עלה לך עדיין פרוטות יחסית ממה שהיה עלולה לך באמריקה או באנגליה. שם אנשים חוסכים לאוניברסיטה או לקולג' או מימי הילדות. תואר כמו שלך היה עולה לך לפחות 60-200 אלף דולר בארה"ב. אז מה אתה מתלונן? נכון, יש כל מיני דברים בארץ שהם יקרים ביחס לחו"ל אבל זה המחיר שצריך לשלם על מנת לקבל סובסידייה ללימודים להשכלה גבוהה. כל הדיון הזה לגמרי מיותר דרך אגב. זאת בגלל שאתה משווה את ישראל שהיא מתקדמת ביותר, מקום 17 מתוך 30 המדינות המתקדמות והמתפתחות ביותר. ישראל היא גם המדינה ה8 בעולם ששלחה לווין לחלל. אז ניחא, היית משווה למדינה בה התנאים יותר טובים אולי אפשר היה להבין, אבל אין שום היגיון להשוות בין ישראל לצי'לה. אתה יכול לומר שהאנשים שם הם יותר אדיבים, חמים, מנומסים, יותר טובים בהכנסת אורחים וכיוצא בזה ואולי אתה תהיה צודק במאת האחוזים. אבל לומר שהחיים בצי'לה הם יותר איכותיים מבישראל זה מיותר ואפילו טיפשי. תהיה בריא, תצליח שם ותייצג את ישראל בכבוד.

כל טוב ובזאת אני חתמתי את הנושא מבחינתי.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אתה לא ממש קורא הכל, אה?

כתבתי שצ'ילה בכלליות היא סוג של פח זבל שלא הייתי רוצה לגדל בו את הילדים שלי.

הטענה שלי היא לא השוואה בין המדינות, אלא זה שכרגע יותר מתאים לי להיות שם כי בשביל רווק עם תואר, החיים שם מעולים.

ואתה רוצה להסביר לי למה אני על תקן תייר שם?

וכמו שאמרתי כבר, זה ששלחנו לוויין לחלל לא ממש עוזר לי ביומיום ולשפר את החיים שלי.

אני לא מרגיש ששלחנו לוויין לחלל, אלא רק ששילמתי עליו מהמיסים שלי.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5316 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...