Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5339 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום ,

אתמול התקנתי שעון חום נוסף שמולבש על הראש מנוע ומתריע בטמפרטורה שאני קובע.

הרגש הותקן על בורג בראש מנוע ומראה טמפרטורה של 90 מעלות פלוס מינוס 5 מעלות בזמן עמידה . ובבדיקה עם טמפרטורת נוזל הקרור נראה כי הרגש מראה את הטמפרטורה הנכונה.

אולם בזמן נסיעה בכביש מהיר הטמפרטורה יורדת ומגיעה אפילו לאיזור של 70 מעלות .

השאלה היא האם באמת הטמפרטורה של המנוע יורדת ככה בזמן נסיעה בכביש מהיר? או שהרגש פשוט מושפע מאוד מהסביבה (רוח בזמן נסיעה )

מישהו יכול להציע פתרון?

פורסם
באיזה חלק בראש המנוע הותקן היוניט? האםהוא בא במגע עם נוזל הקירור כמו היוניט המקורי של שעון החום?

אז ככה לאחר נסיעת מבחן עם מחשב מחובר לרכב לניטור הטמפרטורה המסקנות הם כך:

בזמן נסיעה איטית (עד 50 קמש) הטמפרטורה של החיישן זהה לטמפרטורת נוזל הקירור.

במהלך שיוט של 100 קמ"ש טמפרטורת נוזל הקירור יציבה על 82 מעלות לכל אורך הנסיעה ואילו החיישן משום מה יורד לאיזור 73 מעלות ואפילו 70. ומיד בהאטה הוא עולה חזרה ומראה את הטמפרטורה הנכונה.

השאלה שלי היא אולי באמת הראש מנוע מבחוץ (כלומר הברזל שלו) באמת קר יותר מאשר הטמפרטורה הפנימית (של נוזל הקירור למשל ) ואז בשום מקום בראש המנוע לא אוכל לנטר את הטמפרטורה האמיתית בזמן נסיעה מהירה.

החיישן הורכב על אחד הברגים בראש המנוע בסמוך לצינור של נוזל הקירור שמתחבר למנוע (מחר אצרף גם תמונות)

איזה חומר בידוד מומלץ להשתמש כדי לעטוף את החיישן שלא יושפע מהרוח ומהקור בזמן נסיעה מהירה?

פורסם

בגלל זה שאלתי אם הוא בא במגע עם נוזל הקירור ולכן מכיוון שלא קיים מגע בניהם היוניט ששמת נותנת לך את טמפרטורת ראש המנוע שמושפע בזמן נסיעה מהירה מהקור העוטף את מיכסה המנוע שמשפיע גם כן כאשר הוא קר על היוניט שלך ולא לישכוח שיש את האויר הקר שעובר דרך הגריל מקדימה וגם כן משנה לך את האינדיקציה המדוייקת.

פורסם
בגלל זה שאלתי אם הוא בא במגע עם נוזל הקירור ולכן מכיוון שלא קיים מגע בניהם היוניט ששמת נותנת לך את טמפרטורת ראש המנוע שמושפע בזמן נסיעה מהירה מהקור העוטף את מיכסה המנוע שמשפיע גם כן כאשר הוא קר על היוניט שלך ולא לישכוח שיש את האויר הקר שעובר דרך הגריל מקדימה וגם כן משנה לך את האינדיקציה המדוייקת.

ישנה דרך לגרום לו לבוא במגע עם נוזל הקירור? זו מערכת סגורה לא?

לפי מה שאתה אומר ראש המנוע במהלך נסיעה יותר קר מנוזל הקירור? אז החיישן נותן לי את הטמפרטורה הנכונה של החלק החיצוני של ראש המנוע. אבל בפנים אני לא יכול לדעת במדוייק.

אם אני מבין נכון במידה ושעון החום של לוח השעונים מראה לי 100 מעלות של נוזל קירור אזי יכול להיות שראש המנוע קר יותר מהטמפרטורה המוצגת?

פורסם

אני מנסה להבין מדוע אתה מנסה להיתעסק עם הטמפרטורה של ראש המנוע, זה לא מה שמעניין. יוניט של הרכב במקור נמצאת בדר"כ על בית הטרמוסטט ונותן את הטפרטורה של נוזל הקירור ביציאה מבלוק המנוע שזה המדד הקריטי. גם שהולך ראש מנוע ההיתחממות והפריצה של אטם הראש מתחילה מנוזל הקירור שנימצא בתוך הבלוק כך שמה שאתה בודק לא ממש ייתן לך משהו. אלא אם כן הכוונות שלך הם למטרות אחרות כך שאשמח אם תשתף. :)

פורסם

בגלל שהחיישן חשוף והוא מותקן חיצונית ולא בא במגע עם הנוזל קירור אז במהירות הרוח מקררת את החיישן עצמו, ז"א החיישן מצד אחד בא במגע עם חום ומצד שני במגע עם קור.

איפה התקנת את החיישן על איזה "בורג"? צריך למצוא מיקום טוב לחיישן כדי שימדוד את הטמפ' כמה שיותר טוב.

אתה חייב לחבר את השעון בצורה אמינה כדי שהטמפ' תהיה מדייקת אחרת לא שווה כל ההתקנה הזו, מישום שכרגע השעון מראה לך פחות 10מעלות מהטמפ' האמיתית.

על החיישן טמפ' חיצוני שהתקנת, תמרח במגע שלו עם הראש מנוע מעט משחה טרמית זה יוליך את החום אל החיישן בצורה טובה יותר.

פורסם

שבת שלום,

החיישן הותקן על בורג בקירבת התרמוסטט. את החיישן הכנסתי לתוך שייבה בצורת כוס שאותה הברגתי על הבורג בראש מנוע.

את כל העסק הזה עטפתי קודם כל בגומי בידוד שמשמש לבידוד מיזוג אוויר ואת כל זה עטפתי בנייר כסך דביק שגם איתו משתמשים בבידוד מיזוג אוויר כך שאני די בטוח שהוא לא מקבל רוח ישירה אליו בזמן נסיעה.

אולי באמת הטפרטורה של מעטפת ראש המנוע יותר קרה מטמפרטורת נוזל הקירור? ואם זה נכון אז בשום מקום על ראש המנוע אני לא אצליח לקבל טמפרטורה נכונה.

איך אני יכול להכניס את החיישן כך שימדוד את נוזל הקירור? יש מיקום שאפשר לדחוף אותו לתוך נוזל הקירור?

איפה אפשר לקנות את המשחה הטרמית ?

יש עוד הצעות לחומרי בידוד?

פורסם

שבת שלום

מאחר והשעון המקורי הוא שעון ללא מספרים אני דווקא חושב שהבעיה היא בטרמוסטט תפוס פתוח או לא קיים בכלל ולכן בנסיעה הטמפרטורה יורדת ,את זה הכי טוב לבדוק בירידה ממושכת בערך 3 קילומטר ,אם אין טרמוסטט אז הטמפרטורה תרד בשני השעונים.ועוד דבר החיישן חייב להיות מורכב לפני התרמוסטט אחרת כל העניין לא נותן כלום

נא ליישר קו עם כללי החתימה באתר.

פורסם
שבת שלום

מאחר והשעון המקורי הוא שעון ללא מספרים אני דווקא חושב שהבעיה היא בטרמוסטט תפוס פתוח או לא קיים בכלל ולכן בנסיעה הטמפרטורה יורדת ,את זה הכי טוב לבדוק בירידה ממושכת בערך 3 קילומטר ,אם אין טרמוסטט אז הטמפרטורה תרד בשני השעונים.ועוד דבר החיישן חייב להיות מורכב לפני התרמוסטט אחרת כל העניין לא נותן כלום

רגע לא כל כך הבנתי.

הטרמוסטט הוא חדש בן חודש ותקין לחלוטין אני שומע את המאוור מתחיל לעבוד ומפסיק כך שאיתו אין בעיה . הטמפרטורה בזמן שיוט היא 82 מעלות.

פורסם

שלום

אם הטרמוסטט אכן תקין אז יכול להיות שהחיישן לא מורכב באזור החם ביותר האפשרי שזה לפני הטרמוסטט ,דרך אגב הגדולה של חיישן כזה הוא שהחיישן לא תלוי במים אלה מודד את טמפרטורת המתכת ,בהרבה מקרים שמנוע מתבשל הנהג\ת מדווח שלא ראה שום סימנים וזאת משום שחיישן טיפוסי לחום מנוע מודד טמ'פ מים ואינו מסוגל למדוד טמ'פ אויר

נא ליישר קו עם כללי החתימה באתר.

פורסם
שלום

אם הטרמוסטט אכן תקין אז יכול להיות שהחיישן לא מורכב באזור החם ביותר האפשרי שזה לפני הטרמוסטט ,דרך אגב הגדולה של חיישן כזה הוא שהחיישן לא תלוי במים אלה מודד את טמפרטורת המתכת ,בהרבה מקרים שמנוע מתבשל הנהג\ת מדווח שלא ראה שום סימנים וזאת משום שחיישן טיפוסי לחום מנוע מודד טמ'פ מים ואינו מסוגל למדוד טמ'פ אויר

טוב אז השאלה עכשיו היא איזה מקום הכי מתאים להצמדה של החיישן , ובאיזה חומרי בידוד להשתמש כדי לבודד את החיישן מהסביבה שלו.

פורסם

תכייל את ההתרעה ל105 מעלות סלזיוס ואל תחפש ליישם בידוד וכדומה.

אם אתה רוצה יותר דיוק, תנסה לחברו במקום אחר על הראש מנוע, כמה שיותר רחוק מסעפת הפליטה וכמה שיותר נמוך על הראש מנוע.

פורסם

צירפתי תמונות של "חור בראש מנוע" שאליו אפשר להכניס את הרגש העניין הוא שכרגע מולבש עליו איזה חיישן או משהו כזה שאין לי מושג מהו ורציתי לדעת אם המיקום שלו קריטי או שאפשר להזיז אותו למקום אחר כך שבמקומו אוכל להכניס את הרגש.

אולי מישהו יודע מהו הדבר שאני מחזיק בידי?

בתמונה השניה אפשר לראות את החור שאליו הדבר מולבש בעזרת בורג.

img0851oe.jpg

Uploaded with ImageShack.us

img0850xi.jpg

img0852lm.jpg

• תוכן חדש...