Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איזה מצבר לקנות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5318 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי יונדאי אקסנט 2001 מדגם ESTEEM , בספר של היצרן רשום שאני צריך מצבר 46 אמפר, כיום יש לי מצבר של ורטה 52 אמפר שהחזיר 3 שנים.

יש מבצע באוטו דיפו על מצבר של וולטה HI ENERGY ב350 ש"ח עבור 55 אמפר ואחריות חצי שנה.

1. האם זה בסדר לקנות 55 אמפר? אמרו לי שאמפר גבוה ממה שהיצרן אמר יכול להרוס את האלטרנטור, האם זה נכון?

2. אני מעוניין במצבר טוב וזול, האם שווה לקנות מצבר של וולטה?

3. אני גר באשדוד, אתה מכיר אולי מישהו שמוכר יד שניה באזור?

אודהלעזרתך,

גבריאל.

פורסם

של איזה חברה הוא מוכר ב430?

בעצם יש לי 3 אופציות, מה נראה לך:

1. HI ENERGY מאוטו דיפו ב350 ש"ח ואחריות חצי שנה (יש לי תווי קניה - כך שזה לא ממש יוצא מהכיס שלי)

2. VARTA ב430 ש"ח מראשל"צ ואחריות שנה

3. VOLTA ב300-350 ש"ח ואחריות שנה

אני צריך דחוף להחליט....

נא עזרתך!

פורסם

אם מדובר ב"איציק מצברים" מראשון, הייתי קונה ממנו את ה VARTA ב 430 וסוגר עניין.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

זה נכון להשתמש במצבר עם אמפר גבוה יותר בפרט עכשיו בחורף.

ככל שזמן האחריות גדל מחיר המצבר עולה,לכן תעשה את השיקול שלך,שלוש שנות אחריות או שישה חודשים,למרות שבאופן עקרוני מצבר מחברה טובה יחזיק שלוש שנים גם בלי תעודת אחריות.

אני רכשתי לאחרונה מצבר של שנפ 72 אמפר עבור רנו מגאן 2008 ב690 ש'ח ושנה אחריות,אם היתי מוצא כזה זול יותר עם שישה חודשי אחריות הייתי רוכש.

פורסם

לא נכון!!!

מצבר בעל אמפר גבוהה מידי עלול להרוס את האלטרנטור

הוא מעמיס עליו מעל ליכולת שלו

אבל ההבדל בין- 42 אמפר ל-50 הוא זניח

פורסם
מצבר בעל אמפר גבוהה מידי עלול להרוס את האלטרנטור

וואלה. :roll:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר אהבתי את התגובה שלך :)

המצבר לא מעמיס על האטלרנטור, אלא אם כן הוא פרוק יתר על המידה עד כדי כך שצריך להתניע עם כבלים אז האלטרנטור יתאמץ זמן ממושך עד שהמצבר יטען במלואו, אבל במצבר תקין המצבר לא יפרק ברמה כזו כל עוד הוא תקין ולא השארת אורות דולקים.

במצב תקין האלטרנטור לא מתאמץ בגלל המצבר הגדול יותר.

טיפ קטן- אם קרה והמצבר ברכבכם התרוקן לגמריי(שבקושי יש לו כוח להפעיל אורות) ונאלצתם להתניע עם כבלים, לאחר ההתנעה עם הכבלים אל תמהרו לנתק אותם תשאירו אותם מחוברים לפחות 5דקות כדי למנוע נזק לאלטרנטור(ללא קשר לגודל המצבר).

יש רכבים שהאלטרנטור רגיש ל"מכת" עומס והוא שובק מיד לאחר ניתוק הכבלים, למשל בקוואליר האלטרנטור ממש רגיש ונתקלתי לא פעם ולא פעמיים שלאחר התנעה עם כבלים האלטרנטור שבק, הפתרון כדי למנוע מצב זה הוא לאחר התנעה עם כבלים להשאיר את הכבלים מחוברים כמה דקות כדי שהמצבר יטען מעט ויופחת העומס מהאלטרנטור.

בכל מקרה לא מומלץ להטעין מצבר פרוק לחלוטין ברכב, ז"א להתניע עם כבלים ולתת לאטלרנטור להטעין אותו מ 2 סיבות, אחת היא שזה לא בריא למצבר הוא מקבל זרם טעינה גבוה וגם ככה הוא נפרק שזה גם לא בריא לו, סיבה שניה היא שהאלטרנטור מתאמץ מאוד ומתחמם ועלול להיגרם לו נזק, לכן עדיף לפרק את המצבר מהרכב ולהטעין אותו בעזרת מטען על טעינה איטית.

פורסם

...בספר של היצרן רשום שאני צריך מצבר 46 אמפר... יש מבצע באוטו דיפו על מצבר של וולטה HI ENERGY ב350 ש"ח עבור 55 אמפר ואחריות חצי שנה.

1. האם זה בסדר לקנות 55 אמפר?

כן.

אמרו לי שאמפר גבוה ממה שהיצרן אמר יכול להרוס את האלטרנטור, האם זה נכון?

לא.

דני

פורסם

טוב, לעניינו..הבוקר שוב לא הצלחתי להניע.

אני לחוץ לקנות מצבר.

לסיכום - מה עדיף?

VOLTA וולקן NMO או VARTA מהסידרה סטארט אפ? שתיהם מוצעים במחיר 430 ש"ח ואחריות שנה.

או הHIGH ENERGY מבית VOLTA שמוכרים באוטו דיפו ב350 ש"ח ואחריות חצי שנה - מישהו מכיר את המצבר הזה?

בעיקרון, אני רוצה טוב וזול, אבל חשבתי לקנות באוטו דיפו כי יש לי תלושי קניה :lol:.

פורסם

היה לי פעמיים וולטה את הדגם הפשוט מצבר לבן עם מכסה אדום, שניהם החזיקו כ 5 וחצי שנים כל אחד ואני לא מגזים.

פעם אחרונה היה לי שנפ עם 20 חודשי אחריות אחרי 22-21 חודש המצבר מת.

פורסם

אם הוא החזיק לך חמש שנים בטח קנית אותו בסביבות ה800 ש"ח באחריות שנה וחצי או משהו כזה..

מה שמציעים לי לי זה וולקן / HIGH ENERGY שכביכול מהפשוטים יותר

• תוכן חדש...