Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיית תאורה בבורר הילוכים אוטומט - יונדאי גטס

ronyb85
שימו לב! השרשור הזה בן 4779 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם,

הרכב שלי: יונדאי גטס GLF אוטומט, שנת 2008

כאשר אני מדליק את הפנסים נדלקת התאורה הפנימית על כל מני מכוונים ברכב, ואמורה להדלק גם תאורה מתחת לאותיות (P,R,N,D,2,L) של ידית ההילוכים האוטומטית. האור שם לא נדלק.

היתה לי היום בעיה עם המצבר והרכב לא התניע בבוקר. בסופו של דבר הצלחתי להניע אותו עם כבלים מאוטו אחר. עכשיו אין תאורה מתחת לידית ההילוכים האוטומטית כאשר אני מדליק את הפנסים. אני לא יודע אם הדברים האלה יכולים להיות קשורים.

בכל אופן, האם מישהו יודע איך אפשר לנסות לסדר את הדבר הזה?

יכול להיות שיש איזשהו סוויץ' או בורר שבטעות נגעתי בו והוא גורם לזה שהאור שם לא נדלק?

תודה.

getz.jpg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ככל הנראה נשרף פיוז כלשהו, בדוק בתיבת הפיוזים.

Honda Civic 5DR MT - 2014 ~ HU - Zed Android

Front - Morel Tempo Ultra Comp. 602 ~ Rear - Morel Maximo Comp. 602

Amp - PPI P900.4 ~ Sub.W - Ground Zero 400Wrms, Original Ported Box

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ככל הנראה נשרף פיוז כלשהו, בדוק בתיבת הפיוזים.

תודה על התגובה. לצערי אני לא מבין כמעט כלום במכוניות, ולכן לא יודע איפה לחפש את הפיוז הזה שאתה מציע לבדוק.

מה ואיפה אני אראה במידה ואכן נשרף פיוז? האם אפשר לקנות אחד חדש ולהחליף באופן עצמאי או שצריך לפנות למוסך?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין פיוז נפרד לתאורת ידית ההילוכים ולכן אם כל שאר הדברים עובדים רגיל-זה לא פיוז.

פשוט נשרפה לך מנורה לתאורת המצבים בידית. אולי עקב קפיצות חשמל שנגרמו מחיבור כבלים ואולי סתם צירוף מקרים.

בשביל להחליף אותה צריך לפרק את הפלסטיקים מסביב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פרטים שלא ציינתי בהודעה המקורית, שאולי רלוונטיים:

האוטו הזה אצלי בסך הכל כשבועיים. קניתי אותו לאחרונה מ-Lease4U, אחרי ששירת כאוטו ליסינג.

כשקניתי, בהתחלה התאורה לא עבדה ולא ידעתי שזה לא תקין, כי חשבתי שבדגם הזה פשוט אין.

אחרי כמה ימים לשמחתי פתאום התאורה הזאת הופיעה. והיום היא שוב נעלמה.

במקרה כזה שהתאורה נעלמת וחוזרת לסירוגין, הבעיה היא כנראה לא בזה שהמנורה נשרפה.

לאן פונים במקרה כזה? מוסך או חשמלאי רכב? או שזה בעצם אותו הדבר?

(זה הרכב הראשון שבבעלותי ולכן אני לא יודע הרבה על איפה מטפלים בכל סוג של תקלה).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תראה, זו רק נורה קטנה פשוטה, לא מערכת מתוחכמת שמבוקרת על ידי מחשב על.

אם התאורה נעלמת לסירוגין - יש בעיית מגע במקום כלשהו. לרוב זה בבית נורה עצמו. אם כבר מפרקים, אז מחליפים נורה על הדרך.

תנסה לתת כמה מכות קלות באיזור. יתכן וזה יחזיר לך את התאורה לכמה זמן.

גם חשמלאי רכב וגם מוסך שמכיר את הדגם יוכלו לסדר לך את זה.

אתה גם יכול לנסות לבד. אולי הפירוק שם לא מסובך. תנסה למצוא מדריך מצולם באימטרנט.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אין לך את הידע, עדיף שלא תתעסק לבד, שלא תגרום לקצר או משהו דומה. עדיף תגש לבעל מקצוע.

Honda Civic 5DR MT - 2014 ~ HU - Zed Android

Front - Morel Tempo Ultra Comp. 602 ~ Rear - Morel Maximo Comp. 602

Amp - PPI P900.4 ~ Sub.W - Ground Zero 400Wrms, Original Ported Box

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אצלי בגטס 2004 פירקתי את הפלסטיק המרכזי, בסה"כ 2 ברגים תופסים אותו. הם מתחבאים מתחת לכיסויי גומי, בתמונה הזאת אפשר לראות את המיקום שלהם, מה שנקרא פה PAD (אתה פשוט מרים את הגומי עם מברג שטוח למשל):

n5mmko2dj4yx.jpg

תבדוק אם המצב דומה בגטס שלך. דרך אגב, שלי ידנית אז פשוט הברגתי את ידית ההילוכים החוצה כדי שיהיה אפשר להוציא את כל יחידת הפלסטיק הגדולה החוצה. אין לי מושג איך להוציא את הראש של ידית ההילוכים באוטומט.

דרך אגב 2, אתה בטוח שהיא GLF ? הייתי בטוח שמ-2006 היא נקראת FUN.

Stay Dirty

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4779 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...