Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפוץ גיר רנו סניק 2001

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5327 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מהנסיונות של עם AL4 שלי ושל מכרים - שיפוץ ממוצע עולה כ5500 כולל פירוק והרכבה. ברם, קיבלתי באמת הצעה ממקום בקריות שהמחיר הסופי יעמוד על 3500 כולל פירוק והרכבה.

חשוב מאד לעמוד על כך שתהיה אחריות של חצי שנה לאחר שיפוץ.

יש לזכור שלפעמים מדובר רק בפירוק הרכבה והחלפת סולונואידים (רק...)

כל אחד על פי הכיס שלו והאחריות שקיבל...

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

"לתקלות אין פלסטרים, פלסטרים יש אצל חאפרים שמסוגלים להוציא מנורה מתוך הלוח שעונים כדי שלא תופיע"

רועי, יש תקלות שיש להם פלסטרים. כשווסת לחץ בגיר עובד לא טוב, ובאים מספיק מוקדם לתילון, ומצב הגיר טוב, אפשר להחליף את הווסת לבדו. זה פלסטר על שריטה. אבל אם הגיר במצב כללי לא טוב, אז החלפת ווסת ושמן זה פלסטר על שבר וזה לא טוב. נכון שתמיד הכי טוב זה לשפץ, אבל לפעמים תיקון קטן יוכל לתת לבעל הרכב עוד תקופה ארוכה של שקט, ולא תמיד הכרחי להיכנס לשיפוץ. יש מושג שנקרא "עלות - תועלת", ופה יש לבעלי מיקצוע את הכלים לשימוש במושג הזה.

ולגבי עלויות - 6000 שח זה המקסימום שצריך לשלם על גיר כזה כולל פירוק והרכבה מהרכב עם שנת אחריות. עלות חלקים לשיפוץ של כזה גיר נעה בין 2000 ל 3000 שקל, ולכן שיפוץ מלא ב 3000 שקל זה ממש לשכת הסעד\פאטה מורגנה\עבודה בעיניים.

פורסם
"לתקלות אין פלסטרים, פלסטרים יש אצל חאפרים שמסוגלים להוציא מנורה מתוך הלוח שעונים כדי שלא תופיע"

רועי, יש תקלות שיש להם פלסטרים. כשווסת לחץ בגיר עובד לא טוב, ובאים מספיק מוקדם לתילון, ומצב הגיר טוב, אפשר להחליף את הווסת לבדו. זה פלסטר על שריטה. אבל אם הגיר במצב כללי לא טוב, אז החלפת ווסת ושמן זה פלסטר על שבר וזה לא טוב. נכון שתמיד הכי טוב זה לשפץ, אבל לפעמים תיקון קטן יוכל לתת לבעל הרכב עוד תקופה ארוכה של שקט, ולא תמיד הכרחי להיכנס לשיפוץ. יש מושג שנקרא "עלות - תועלת", ופה יש לבעלי מיקצוע את הכלים לשימוש במושג הזה.

ולגבי עלויות - 6000 שח זה המקסימום שצריך לשלם על גיר כזה כולל פירוק והרכבה מהרכב עם שנת אחריות. עלות חלקים לשיפוץ של כזה גיר נעה בין 2000 ל 3000 שקל, ולכן שיפוץ מלא ב 3000 שקל זה ממש לשכת הסעד\פאטה מורגנה\עבודה בעיניים.

היי ספי בתור בעל מקצוע מומחה,כיצד ניתן לקבוע מראש איזה חלקים יוחלפו מבלי בכלל לראות את הבפנוכו של הגיר?

אני אמנם לא מומחה לגירים אבל מתוך מאמרים על גירים שקראתי באינטרנט גיר יכול להדפק סתם אם שן אחת מגלגל שיניים נשברה או נשחקה יתר על המידה(וגיר בנוי אולי מ90% גלגלי שיניים),או שאחד הרכיבים יצא מהמקום\איבד איזון וכל שאר הרכיבים יכולים להיות במצב מעולה.

אני גם טכנאי,אבל לא מכונאי וכמו שציינתי מקודם,יש דברים שפשוט לא נעכלים בשכל הישר.:roll:

פורסם
מהנסיונות של עם AL4 שלי ושל מכרים - שיפוץ ממוצע עולה כ5500 כולל פירוק והרכבה. ברם, קיבלתי באמת הצעה ממקום בקריות שהמחיר הסופי יעמוד על 3500 כולל פירוק והרכבה.

חשוב מאד לעמוד על כך שתהיה אחריות של חצי שנה לאחר שיפוץ.

יש לזכור שלפעמים מדובר רק בפירוק הרכבה והחלפת סולונואידים (רק...)

כל אחד על פי הכיס שלו והאחריות שקיבל...

נראה לי שמדובר באותו בן אדם.

אני הורדתי אותו כבר ל3000 ש"ח כולל פירוק והרכבה ואחריות מלאה בכתב לחצי שנה.

אין ספק שמחיר כאן יותר נוטה להגיון. פירוק\הרכבה 1000 ש"ח? עוד 2000 ש"ח חלפים וסה טו.

וזה מכון די ותיק למה שקראתי באינטרנט.

פורסם
היי ספי בתור בעל מקצוע מומחה,כיצד ניתן לקבוע מראש איזה חלקים יוחלפו מבלי בכלל לראות את הבפנוכו של הגיר?

אני אמנם לא מומחה לגירים אבל מתוך מאמרים על גירים שקראתי באינטרנט גיר יכול להדפק סתם אם שן אחת מגלגל שיניים נשברה או נשחקה יתר על המידה(וגיר בנוי אולי מ90% גלגלי שיניים),או שאחד הרכיבים יצא מהמקום\איבד איזון וכל שאר הרכיבים יכולים להיות במצב מעולה.

אני גם טכנאי,אבל לא מכונאי וכמו שציינתי מקודם,יש דברים שפשוט לא נעכלים בשכל הישר.:roll:

לכל תיבת הילוכים יש את הנקודות תורפה שלה ולכן ניתן לבצע הערכות כאלו ואחרות לגבי העלות שיפוץ בהתאמה לסימפטום התקלה ומרחק הנסועה של הרכב.

כמובן שלעיתים יש הפתעות שמתגלות רק לאחר פתיחת המכלול.

פורסם

אני גם לא מומחה, אבל הנה מה שהספקתי ללמוד: אם בדקת והסקת שיש בעיה מכנית בתוך תיבת ההילוכים, בניגוד לבעיה באחת המערכות הנלוות - "מח", חיווט, חיישנים, סולנואידים, ידית וכדומה - ואתה מחליט לפרק את התיבה, תחליף כבר את כל הרכיבים שניתנים להחלפה. יש "קיט" של רכיבים שמיועדים להחלפה בשיפוץ, ונהוג להשתמש בכולם כדי להבטיח תיקון טוב עד כמה שניתן.

כמו כן, נדיר שיש בעיה מכנית שנמשכת זמן רב ושאינה פוגעת במכלולים מכניים אחרים בתוך התיבה.

שני השקל שלי (שעלו לי בפועל הרבה ביותר... :roll:)

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

כמו שאמרתי מקודם ובעבר מי שלוקח 3000 אלפים ש"ח ל"שיפוץ" גיר בסופו של דבר יבצע תיקון נקודתי ולא אוברול. או שיגדיל את הסכום אחרי הפירוק מהרכב בטענה שעוד רכיבים זקוקים להחלפה.

אין ארוחות חינם בדיוק כמו שטיפולי 10.000 ב 300 ש"ח באים על חשבון איכות חומרים וכו'.

זאת תיבה יחסית לא קלה לפירוק מהרכב, שום מוסך רציני לא יבצע פירוק שלה מהרכב בפחות מאלף שקל, כמו שאמר ספי עלות החלפים לשיפוץ מתחילה ב 2000 ש"ח, שמן לתיבה הזאת במידה ומשתמשים בנוזל המקורי הוא לא מהזולים בשוק, והמוסך צריך אחרי כל זה לתת אחריות, אני לא שמעתי על מקום שעשה אוברול גיר לרכב הזה בסכום כזה נמוך.

פורסם

אם כבר מדברים על שמן הגיר. השמן בחברה (מסוג D3) עולה כ600 ש"ח (6 ליטר). ממש ג'וני ווקר. הגזמה פראית.

ביקשתי מסנן. לא מוכנים למכור לי ואף טענו שהם לא מייבאים סננים לגיר. מוזר. הרי קיים מסנן שמן להגיר הזה.

מקריאת חומר בחו"ל,החלפה של שמן הגיר בתיבה הזאת (כמובן ללא שיפוץ) יכולה לגרום ל2 דברים:

1. הריסה מוחלטת של הגיר.

2. החייאה של הגיר והשבה לעבודה תקינה.

מישהו ניסה?

פורסם

תברר כמה עולה להסיב לגיר ידני, במקום לשפץ בסכום אסטרונומי כזה,ועוד אולי הבעיה עלולה לשוב.

בד"כ למוסכים שעובדים בתחום כבר יש את כל החלקים שתצטרך להסבה (אני משער).

פורסם

טוב חברים הכנסתי את האוטו למכון גירים בירושלים.

לאחר בדיקת מחשב הופיעה הודעה oil pressure regulation

אז נראה לי ש"נהג מתחיל" קלע בול.

אחרי הבדיקה הם התייעצו בינהם(מי שבדק את האוטו ובעל הבית). בעלי הבית חזר,גירד בפדחת עם פרצוף קצת חמצמץ מהול בחיוך :naughty:(מתעב את הפוזה הזאת) והוא אמר שהוא בדילמה והציע לי לשפץ את המוח(??) ולהחליף שסתומים במחיר של 1500 ש"ח עם אחריות ל3 חודשים.

מוסך אחר מבלי לבדוק את האוטו הציע להחליף שסתומים באותו מחיר וטען "שהוא כבר מכיר את הבעיה".

לגבי הדפיקה בהילוך ראשון אחרי עמידה,נאמר לי שאפשר לפתוח את הגיר מהצד ,לתקן שם "כמה דברים" וזה יעלה לי 1200 ש"ח,עם אחריות ל3 חודשים.

מהי דעתכם?

פורסם
טוב חברים הכנסתי את האוטו למכון גירים בירושלים.

לאחר בדיקת מחשב הופיעה הודעה oil pressure regulation***זו בדר"כ התקלה שמופיעה כשיש בעיית שסתומים, אבל לא רק. היו עוד חיוויי תקלה? בדר"כ יש.

אז נראה לי ש"נהג מתחיל" קלע בול.*** במה קלעתי?

אחרי הבדיקה הם התייעצו בינהם(מי שבדק את האוטו ובעל הבית). בעלי הבית חזר,גירד בפדחת עם פרצוף קצת חמצמץ מהול בחיוך :naughty:(מתעב את הפוזה הזאת) והוא אמר שהוא בדילמה והציע לי לשפץ את המוח(??) ***של מי? שלו או של העובד שלו? שיואיל להסביר מה זה לשפץ את המוח, אני לא מכיר חיה כזו. ולהחליף שסתומים במחיר של 1500 ש"ח עם אחריות ל3 חודשים.*** מחיר זול אמנם, אבל לדעתי חסר תועלת אם מבוצע בידי אנשים לא מקצועיים או לא אמינים. בנוסף, אם נגרם נזק מכני לגיר חבל על הכסף שלך, לך ישר לשיפוץ.

מוסך אחר מבלי לבדוק את האוטו הציע להחליף שסתומים באותו מחיר וטען "שהוא כבר מכיר את הבעיה".***אם הוא מכיר את הבעיה הספציפית של הרכב שלך מבלי לבדוק, תן לי בבקשה את השם שלו, אני מחפש נביא.

לגבי הדפיקה בהילוך ראשון אחרי עמידה,נאמר לי שאפשר לפתוח את הגיר מהצד ,לתקן שם "כמה דברים" וזה יעלה לי 1200 ש"ח,עם אחריות ל3 חודשים.***סיי וואט?

מהי דעתכם?***דעתי האישית שתלך למי שמבין בגיר מהסוג הספציפי שלך

אל תרוץ לטפל אצל החבר'ה האלה...

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אז ככה.

הסתכלתי במחשב שהוא הריץ את הבדיקה. זוהי התקלה היחידה שהופיעה והבהבה בכתום. עליי לציין שהוא בדק את המחשב של הגיר ולא נכנס לאופציות בדיקה אחרות כמו מנוע. חלק מהחומרה שהיתה מחוברת למחשב היתה חומרה מקורית של "רנו".

שוב אני טכנאי מחשבים וכאן באמת קשה לסבן אותי הסתכלתי בדיוק אין הוא מבצע את הבדיקה ,על מה הוא לוחץ כו'...

קלעת בול על העניין של שסתומי שמן שכתבת בהתחלה של השרשור. אבל עכשיו החבר מעלינו אומר שיש וסתי שמן..

לגבי שאר הדברים שציינת. אני אחרוג ממנהגי ואציין את שם המכון שביצע את הבדיקה.

למכון קוראים "קובי גירים".

אציין שמדובר במכון ותיק שפעם שיפצתי את הגיר שם (גיר מרצדס E190) לפני כ10 שנים(!!) והייתי מרוצה.

המכון גם נותן לך אחריות לשנה מלאה על השיפוץ. שמעתי לא מעט המלצות ולפי כמות המכוניות שחיכו שם לשיפוץ..יש כבוד. מדובר במוסך גדול עם 4-5 ליפטים,עם משרד מסודר עם פקידה ומחשב (יש לי בעיה עם מוסכים בלי מחשב,שלא רושמים לך היסטוריה,לא מוציאים חשבונית מודפסת וכדומה).

אבל..לא אהבתי את הגישה שלהם ואת חוסר הכנות האמיתית (שיפוץ מוח באמת לא נשמע סביר לאוזן) . אתם מכירים את תחושת הבטן. מה גם שבטלפון נתן לי הצעה לשיפוץ ופתאום שהייתי אצלו המחיר קפץ ב700 שקל. הכי לא אמין בעיניי!

לגבי הסכומים חשבתי האמת שזה יקר. מוסך אחר שהייתי "מוסך בן" "הנביא" חחח שישר אמר שמדובר בשסתומים של השמן ןנתן לי אותו מחיר. אבל מדובר במכון ממש קטן ולא מרשים במיוחד. (לא אין שם מחשב ופקידה..סתם פנקס חשבוניות "של פעם" חחחחח)

אני עדיין רוצה לחסוך בעלויות כי אני ממש רוצה למכור את האוטו.

לגבי שאר המומחים שציינתם כאן,התמונה היתה לא שונה בהרבה(רק יותר יקר אצלהם) וכאן אני לא מתכוון להכנס לשמות מפאת כבודם.

• תוכן חדש...