Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5373 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 95
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מתעב את כל ההתעסקויות האלו עם המכשירים.

זה כמו לקנות רכב חדש ולהחליף לו את הגיר, המנוע, הבלמים, האגזוז וכמעט הכל.

למה להתעסק עם זה בכלל?

אפשר פשוט לקנות את הדבר האמיתי, ומה לעשות? אייפון הוא המקור הלא רע בכלל (אני לא סובל אותו אבל עדיין), ואנדרויד הוא סוג של מוצר לא ממש גמור, שמנסה להיות מה שהוא לא.

אין עוד אלטרנטיבות בשוק חוץ מאייפון, אנדרואיד, בלאקברי ווינדוס (טפו!)?

פורסם

Liviur התשובה לשאלה שלך למה משתמש ממוצע ירצה להחליף רום, זה בגלל שהיצרן עשה עבודה לא טובה ולא הרכיב תוכנה מושלמת.

האמת שאנדרויד בשביל הרבה יצרנים זה אלטרנטיבה לעבודה קשה, זורקים חומרה טובה במארז אחד ומקווים שהלקוח יסתדר אם התוכנה לבד, עדיף גם שישתמש בתוכנת צד שלישי ויפגע באחריות.

אני קניתי לאמא שלי S1 וישר צרבתי עליו רום של פלאפון ללא רוט וכו, אחרי חודש פתאום הסוללה התחילה להגמר אחרי 4 שעות.

עדכנתי לגרסה חדשה יותר , אותה הבעיה, שמתי CM7 המון בגים מוזרים, חזרתי לרום של פלאפון הבעייה נמשכת, שמתי גרסה מקורית של סמסונג אירופאית ללא עברית וכו המצב השתפר הסוללה החזיקה כ8 שעות.

בסוף ויתרתי שמתי רום של פילוט כולל רוט וכו והופה סוללה מחזיקה יותר מיומיים.

אף משתמש לא אמור לבצע תהליך כזה בשביל לקבל מכשיר עובד, היצרן צריך לדעוג לתוכנה טובה ויציבה למכשיר שלו.

כול עוד מזניחים את המכשירים מבחינת תוכנה אז גם המשתמש הבסיסי יהיה מעוניין בלעשות רוט ולהחליף את הרום לאחד שעובד יציב.

לאומת זאת פריצה באייפון זה רק בשביל תוכנות בחינם , אין צורך בשיפור IOS אפל עושים עבודה מצויינת בליטוש המערכת שלהם.

אודי A4

דימה.

פורסם

Ave , למשתמש ביתי - עדיף שלא יעשה Root או ג'יילברייק.

משתמש מבין באמת - גם לא יעשה root או ג'יילברייק.

מה שנותר זה מי שבאמצע ולא באמת מבין את מהות השינוי שהוא עושה בפלאפון.

(כבר דיברתי בתרד אחר בדיוק למה ועל הנזקים והסכנות)

חוץ מזה קלעת בול לבעייתיות מבחינתי באנדרויד.

זה + הכמות אפליקציות שכבר רכשתי ואני מאוד מרוצה מהן באייפון הן הסיבות למה כמכשיר אישי - אני אשאר עם אייפון בזמן הנראה לעין.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ליביו הבעיה היא לא באנדרואיד אלא ביצרניות של המכשירים / ספקיות הסלולר.

כאשר חברה X מייצרת מכשיר סלולרי ושמה עליו מערכת הפעלה שהיא לא איכותית מספיק או מלאה בזבל כי לא היה להם סבלנות לפתח אותה כמו שצריך.

או כאשר מפעילה סלולרית מלעיטה מערכת הפעלה מיושנת ולא מתאימה.

זה אחת הסיבות שהרבה אנשים מחליפים רומים לכאלה חלופיים (בסופו של דבר הכל מבוסס על הליבה של אנדרואיד).

הסיבה השניה היא - כי הם יכולים. (זאת הקבוצה שאני נמנה עליה).

כעת אחרי שגוגל רכשו את מוטורולה מוביליטי נראה מה יצא להם מתחת לידיים.

ליביו תראה כמה גרסאות של לינוקס יש בעולם בתור דוגמא ומה קצב הפיתוח שלהן, וכנ"ל פרוייקטי open source אחרים.

והדבר האחרון - אני באמת חושב שהרעיון שאפשר להחליף מערכת הפעלה לסלולרי הוא נהדר. לא רלוונטי לרוב האנשים - אבל נהדר :)

אני זוכר שפעם בשביל להתקין לינוקס על אייפאק הייתי צריך לשבת ולהלחים כל מיני חוטים ולהשתמש בקומבינות משונות. היום הפתרון טיפה יותר אלגנטי ואני מקווה שהעולם הזה של brick ייעלם בסופו של דבר. (וגם ממנו תמורת 200-300 ש"ח אפשר לצאת).

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

ארילו - אתה צודק במאה אחוז.

מצטער אם בלבלתי - כשהתכוונתי לאנדרויד התכוונתי למוצרים הסופיים - כמו גלקסי S בידיים של לקוח , לא למערכת הפעלה עצמה.

בכלליות פרויקטים של קוד פתוח (וטוב שלקחת את לינוקס כדוגמא) זה דבר נהדר שמקדם אותנו יופי הרבה יותר מטכנולוגיות סגורות בהרבה מאוד מקרים - אין לי שום דיון על זה.

אבל כמו בלינוקס:

1. רוב המשתמשים הביתיים - זה לא מתאים להם כי המערכת לא מלוטשת כמו MacOS או Win לדוגמא (וכן הדוגמא של מק רלוונטית בהחלט - אחרי היציאה מהעסקים של HP היא ספק המחשבים הביתיים הגדול / השני הגדול בארה"ב לדוגמא)

2. אף משתמש מבין לא ירוץ בRoot כל היום ולא צריך להחליף קרנלים וסביבות UI כל יום. ההפצה הכי פופולארית כיום היא אובונטו - שבגירסא האחרונה (במיוחד בבטא של החדשה) - היא לגמרי בקו הגרפי וההתנהגותי של OSX ונעימות למשתמש - ולא הפצה BareBone לסרברים.

בכלליות - כשלקוח מקבל פלאפון - לדעתי הOffer של פלאפונים עם אנדרויד הוא פשוט צריך ליהיות מודע - שזה לא תמיד Plug & Play ושהחיים ורודים.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

סופסוף אנחנו מסכימים :)

הבעיה היא שבגלל הקלות של ההתקנה, חברות הסלולר דוחפות ללקוח המון דברים שהוא לא צריך רק שאם הוא אולי ישתמש בהם אז יצא להם איזה שקל מהעניין.

זה היתרון הגדול של האייפון - חברות הסלולר לא יכולות לשנות אותו ולדחוף שם את החרא שלהן.

ועדיין אני חושב שאם לצרכן תהיה אופציה לקנות מכשיר ולשים עליו מערכת הפעלה X או Y זה נהדר. ברוב המקרים אנשים יהיו עם מערכת ההפעלה שמענינת אותם, אבל זאת עוד דרגת חופש.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
סופסוף אנחנו מסכימים :)

הבעיה היא שבגלל הקלות של ההתקנה, חברות הסלולר דוחפות ללקוח המון דברים שהוא לא צריך רק שאם הוא אולי ישתמש בהם אז יצא להם איזה שקל מהעניין.

זה היתרון הגדול של האייפון - חברות הסלולר לא יכולות לשנות אותו ולדחוף שם את החרא שלהן.

ועדיין אני חושב שאם לצרכן תהיה אופציה לקנות מכשיר ולשים עליו מערכת הפעלה X או Y זה נהדר. ברוב המקרים אנשים יהיו עם מערכת ההפעלה שמענינת אותם, אבל זאת עוד דרגת חופש.

באייפון חברות הסלולר יכולות להוסיף בעזרת iPhone Configuration Utility

כמה שטויות לאייפון אבל זה זניח וניתן להסרה.

איזה כייף לי :)

פורסם

למשתמש הבסיסי אין סיבה לעשות רוט, גם ככה לא צריך לעשות רוט בשביל להתקין זבל במכשיר.

לדעתי קניית מכשיר אנדרוייד זה כמו לקנות קיט DIY, עוד לפני הקניה צריך לקחת בחשבון התעסקות מרובה אם המכשיר.

אודי A4

דימה.

פורסם

ממש לא, רוב המשתמשים שקונים מכשיר highend בימינו לא טורחים לעשות לו רוט.

זה שאפשר לשנות את המכשיר מקצה לקצה עם כמה אפליקציות זה רק יתרון לדעתי.

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

פורסם

חבר'ה אני רוצה לעדכן ולהתייעץ בנוגע למכשיר שלי, נכון לרגע זה - כבר 4 ימים שאני מסתובב עם 2 מכשירים עלי.

נוקיה N95 והמוטורולה החדשה והחל ממחר אני חוזר לN95 ומחזיר את האטריקס בן ה4 ימים לקופסא שגם ככה לא חיוני לי ולא מביא שום תועלת.

איך שלא חיפשתי ואיך שלא ניסיתי, אחרי 3 ימים אני הרמתי ידיים, מעצבן אותי מאד שאני לא יכול לערוך קבצי טקסט בעברית בצורה נורמלית במוטורולה (הורדתי כל תוכנת עריכת טקסט אפשרית שיש במרקט, גם את התוכנה שהציע SRONIS שבכלל לא עובדת) ונאלץ לרשום הכל בנוקיה ובנוסף מעצבן אותי מאד שאני צריך באמצע שיחה לשלוף את הN95 בשביל לרשום\לשמור מספרים מאשר לרשום במוטורולה.

2 הדברים האלו הם בלתי נסבלים ומורידים את כל איכות השימוש במכשיר. שאר הדברים לא מעניינים אותי, המכשיר נכון לרגע משמש אך ורק בשביל להוציא ולהכניס שיחות + SMS, הN95 לא מתפקד כטלפון ואי אפשר לדבר דרכו.

רציתי מכשיר אמין שישרת אותי לטובת העסק וטובת עיסוקי, שאני יוכל לסנכרן אותו באופן מושלם מול המטופלים והלקוחות שלי וגם על הדרך שיהיה מתקדם עם אפליקציות נחמדות ואינטרנט - מסתבר שהמכשיר הזה הוא לא כזה (רק בגלל האנדרואיד הדפקט הזה! המכשיר עצמו מצוין, נבדק עם הגלקסי1 - גם שם בדיוק אותה בעיה).

אייפון אני לא רוצה ולא מתכוון לקחת, אני בטח שלא אשלם על מכשיר שנמצא שנה וחצי בשוק ונחשב "מיושן" ובטח לא אהיה "לכוד" של אפל על המוצרים "הבלעדיים" שלה וממש לא רוצה להתעסק עם פריצות.

לגבי מכשירי מגע - מכיוון שאני מנהל את כל האינפורמציה שלי בפלאפון ואני כותב ה-מ-ו-ן מידע כל יום עם סימנים וחצאי אנגלית, אולי מכשיר מגע בכלל לא מתאים לי? איך שלא תסתכלו על זה, אני בטוח שאין כאן מישהו שכותב ב100% בלי שום טעויות באותה מהירות כמו מכשיר עם מקלדת ומהירות זה משהו חשוב שחוסך המון זמן - מה שאין לי (בעיקר בלילה יש לי זמן אבל שיש לי זמן הדבר האחרון שאני רוצה לעשות זה לעדכן מידע לגבי עבודה).

אז 2 אפשרויות עומדות בעיני כמו שאני רואה את זה ואני זקוק לעיצה:

- למכור את האטריקס עם כל הערכה והקופסא (שגם ככה כל האיבזרים בפנים סגורים הרמטית עם השקית חוץ מהכבל USB והמכשיר עצמו), לרכוש בסכום הזה מכשיר פשוט כמו שרציתי מההתחלה שהוא נוקיה N86(או כל מכשיר אחר) בלי מגע ובלי כל שאר השטויות שיש בו בדיוק כל מה שיש בגלקסים\אייפונים ושאר היצרנים למיניהם רק פחות טוב.

- להישאר עם האטריקס ולחכות שתצא מערכת ההפעלה של הסנדוויץ גלידה (אנדרויד4) ולראות מה היא יודעת לעשות, אם יענה על הדרישות שלי - מה טוב, אם לא יענה אז המכשיר שוב לא חיוני לי ואני אצטרך למכור אותו וקרוב לודאי שאקבל גם פחות כסף עליו.

מה אתם אומרים?

תודה,

אוהד.

פורסם

עוד מילה,

את הBB 9105 שלי לקחתי רק כדי שלא יהיה מסך מגע. בפועל, המחיר שאתה משלם על כך שאתה לא יכול לגלוש באופן נורמלי, ועל כך שאין אפליקציות - גבוה מידי לטעמי.

וגם בBB, לאחר עדכון גירסה שנעשה לי בפלאפון - הסוללה החלה להיגמר תוך חצי יום ומלבד זאת הטלפון נתקע בלי סוף. איך אפשר להתמודד עם זה?

• תוכן חדש...