Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5377 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ברשותי מגאן אוטומטית שנת 2005.

האוטו מרגיש כאילו הוא מושך את ההילוכים הנמוכים מעט יותר ממה שצריך (בעברי היה לי באלנו 99 אז אני רגיל משם שזה עובר די מהר). בנוסף, כאשר אני מאט מנסיעה מהירה (או לחליפין נוסע די לאט, בדרך כלל כשהתנועה בכביש לא זורמת, ואז עוזב את הרגל מהגז) הרכב מוריד הילוך.

האם אלו דברים תקינים או מעידים על בעיה בגיר.

שאלה נוספת- האם 230000 ק"מ לרכב שנת 2005 נחשב גבוה בצורה משמעותית (כלומר, אני מבין שזה גבוה, האם זה משהו שצריך להדאיג במיוחד?)

תודה רבה מראש.

פורסם

שלום רב,

על פי המתואר לא נשמע לי שקיימת בעיה כלשהיא בגיר. הגיר ברנו שונה בהתנהגותו מהגיר בסוזוקי.

על מנת להיות שקט לחלוטין, גש למכון גירים לבדיקה.

אשמח לעזור,

יום טוב,

איל

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בעניין הורדת הילוך בהאטה זה תקין, הגיר הזה אמור להיות חכם ולעזור לך לבלום עם המנוע. זה טוב במיוחד בירידות.

בעניין משיכת הילוכים אני זוכר שגם לי זה היה. לדעתי זה תקין.

הק"מ גבוה אבל לדעתי אם הרכב מטופל בזמן והכל עובד כמו שצריך זה לא צריך להדאיג אותך יותר מדי.

רכב נוצר כדי שישתמשו בו.

סתם שאלה,ידוע לך אם הגיר עבר שיפוץ/החלפה מתישהו?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ככל הידוע לי הגיר לא עבר שיפוץ.

ואם אתם אומרים שזה תקין- זה מרגיע (כבר חשבתי שיש בעיה..... כאמור, אני רגיל לגיר של באלנו).

אגב, כל כמה זמן מחליפים טיימינג במגאן?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

טיימינג אאל"ט פעם ב5 שנים או ב 120K ק"מ.

גיר AL4 שעובד תקין גם אחרי 230K ק"מ ללא שיפוץ או החלפה זה הישג מכובד מאד עפ"י המידע בפורום על הגיר הזה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זה לא הישג ולא דבר חריג.

הרכב עשה קילומטרז' גבוה בזמן קצר,סימן שנסע הרבה בבימעירוני.

פשוט כל אלו שאין להם בעיות עם הגיר לא מגיעם לפורומים ולא מתלוננים.

מה שאתם קוראים כאן זה רק מקרים של תקלות, וזה קצת משבש את כל התמונה.

וגם, כנראה שהרכב לא יד ראשונה, ובעל הרכב לא בטוח במאה אחוז שגיר לא תוקן.

פורסם

בין ההבדלים הניכרים שעושה את הגיר הזה מיוחד הוא שאחרי שילוב ההילוך השני ממיר המומנט ננעל ונשאר נעול כמעט עד העצירה(בעבר היו מקרים שהממיר לא הספיק להשתחרר לחלוטין לפני עצירה, והרכב היה כבה. הדבר נפתר ע"י עידכון תכנה שהיצרן שיחרר, והממיר מאז משתחרר קצת אחרי הירדה להילוך שני). מה שמורגש ע"י המשתמש (נהג או נוסעים) זה בלימת מנוע בעזיבת הדוושה. בבלנו וברוב הגירים מהדור הקודם ממיר המומנט משתחרר מיד עם עזיבת הדוושה והטורים נופלים לסרק (הגיר מסתובב מהר יותר מהמנוע). כך המנוע לא משפיע כלל על האטת הרכב. ב DPO\AL4 הממיר משולב ונותן תחושה כמו של גיר ידני כאשר הקלאץ' מחובר. הטורים של המנוע נמצאים בפרופורציה למהירות הרכב ולהילוך בו הרכב נמצא, גם בהאטות.

ודרך אגב, החלפה מאוחרת של ההילוכים הנמוכים יכולה לנבוע גם מתקלת מנוע כגון סעפת יניקה מעוותת קלות שגורמת ליניקת אויר ולחישוב לא נכון של עומס מנוע ועוד צרות נוספות. יחד עם זאת, לעיתים איפוס מהלך דוושה משפר את הבעיה עד העלמותה. מה שבטוח, זה שבצרפתיות כמו בצרפתיות, אין שתייים שמתנהגות באופן זהה.

פורסם

תופעה של החלפת הילוכים מאוחרת ברנו היא לרוב בגלל יוניט אור בלם לא תקינה או שיצאה ממקומה ושווה לבדוק אותה קודם לאחר מכן לבצע עדכון מהלך דוושה

• תוכן חדש...