Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4336 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני חדש פה ומאוד אשמח לעזרה בנושא מסויים!

יש ברשותי Peugeot 206 שרכשתי לא מזמן שנת 2001.

הרכב באופן אקראי נכנס למצב חירום, נוריות ספורט ושלג מהבהבות ביחד והרכב לא יכול לעבור את הילוך שני.

בכדי לאפס את זה, אני חייב לעצור בצד הדרך, לכבות ולהניע מחדש ואז להמשיך בנסיעה.

הדבר חוזר על עצמו באופן אקראי (שום דבר מיוחד שאני עושה).

מבדיקה קצרה באינטרנט מסתבר שזאת בעייה ידועה ברכבי Peugeot, לאחד זה נגרם כתוצאה מבעייה חשמלית,

לשני גיר, לשלישי Unit gear וכו', כשאני הולך למוסכים הם אומרים לי משהו בסגנון :

"תשמע, אני אחליף זה, אם זה לא זה, אני אחליף זה ואם זה לא...וכו'", שמסתכם באלפי שקלים.

השאלה שלי היא כזאת :

מי מוסמך לתת תשובה רצינית ומדוייקת למה זה קורה?

האם כשאני הולך למוסך מורשה של פיג'ו ומשלם 150 ש"ח בדיקה לא אמורים להגיד לי - "זאת הבעייה!" באופן נקודתי?

למה גם במורשה לא יודעים ממה זה בדיוק נגרם אחרי בדיקת מחשב ומציעים לי להחליף חצי אוטו בכדי לבדוק?

האם אני יכול לפנות לדרג אחר במידה ואני לא מרוצה מתשובה של מוסך מורשה?

ולמה באופן כללי הבעייה הזאת קורה?

המון תודה לכל מי שיכול לעזור :-D

אני תקוע עם הבעיה הזאת מעל שנה וחצי.

פורסם

מצב חירום בגיר מגיע באיזור ה-130 , 140 אלף קילומטר.

מדובר על טיפול תקופתי לגיר שאתה צריך לעשות.

אצלי ברכב שניה לפני שרכשתי אותו הגיר נכנס למצב חירום ואז הבעלים הקודמים הכניס אותו למוסך ועשה את הטיפול.

זה משהו כמו להחליף כמה דיסקות ושמן בגיר.

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם

החלפת שסתומי לחץ בגיר בעלות של 2500 ש"ח פותרת את הבעיה.

במכון לשיפוץ גירים יכול להיות שתשלם פחות.

אם אתה צריך המלצות למוסכים טובים (לא בהכרח מורשים) תרשום מאיזה איזור אתה.

ב 2004 היצרן עבר לקנות את השסתומים מספק אחר בגלל הבעיה שאתה מתאר (ב C3 שהייתה לי השסתומים התפגרו אחרי 60K ק"מ בלבד).

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם
החלפת שסתומי לחץ בגיר בעלות של 2500 ש"ח פותרת את הבעיה.

במכון לשיפוץ גירים יכול להיות שתשלם פחות.

אם אתה צריך המלצות למוסכים טובים (לא בהכרח מורשים) תרשום מאיזה איזור אתה.

ב 2004 היצרן עבר לקנות את השסתומים מספק אחר בגלל הבעיה שאתה מתאר (ב C3 שהייתה לי השסתומים התפגרו אחרי 60K ק"מ בלבד).

שלום

זו אכן בעיה נפוצה בגירים האלה.

משום מה החליטו המהנדסים שתכננו את הגיר הזה שעם כל תקלה שתופיע , יכניס מחשב ניהול הגיר את המערכת למצב חירום, זה המצב שאתה מתאר, נורת שלג וספורט מהבהבות והגיר תקוע בהילוך שלישי עד שאתה עוצר בצד ומכבה את הרכב.

כשמתחברים במוסך עם סקנר מתגלה הגורם לתקלה. זה יכול להיות חיישן תקול,ויש שם מספר חיישנים. לחץ שמן לא תקין- נמוך מדי או גבוהה מדי, וזה יכול להיות בלאי מכני הגורם לנפילה בלחץ השמן, להחלקה וכו.

בהרבה מקרים הסקנר מגלה לחץ שמן לא תקין, במקרה כזה ממליצים להחליף את שסתומי וויסות הלחץ , במקרים רבים זה פותר את הבעיה, אך לא תמיד. לפעמים חיישן הלחץ עצמו לא תקין ויש להחליפו, אך לעיתים הגיר עצמו בלוי מאד מבחינה מכנית ולמרות שמערכת וויסות הלחץ תקינה, הלחץ לא יגיע לרמה המבוקשת בגלל בריחת שמן מהמקומות הבלויים, במקרה כזה אין מנוס משיפוץ הגיר ובאמת מחיר שיפוץ מלא כזה הוא מאד יקר ויכול להגיע ל7000 ש"ח ועוד מעמ.

במקרים אחרים אפילו רק עידכון תכנה יפתור את הבעיה ויביא את הגיר למצב תקין.

קימים מקרים אחרים כשהגיר מגיע לטמפ. גבוהה מדי- גם אז יכניס המחשב את הגיר למצב חירום, במקרה הזה יצטרכו להחליף את הקולר שמורכב על הגיר ותפקידו לצנן את השמן. המפסק שמספר למחשב הגיר באיזה מצב נמצאת ידית ההילוכים מתקלקל לפעמים ויש להחליפו.

כפי שאתה רואה , יש מקרים בהם אפשר לקבל תשובה חד משמעית מהסקנר , ויש מקרים מורכבים יותר שיוצרים תיקון מתגלגל.

בברכת הנותן מקבל

פורסם

סליחה,

שכחתי לציין דבר נוסף :

הייתי במוסך בו נמצא שהבעייה נובעת ממחשב הרכב, החלפתי (בעלות של כמעט 2000 שקל),

לאחר מכן הייתי במוסך המורשה שם טענו שהבעיה יכולה לנבוע מגיר לא תקין או יוניט גיר או בעיית לחץ שמן (יותר מדי "או"), החלטתי להחליף את כל הגיר בעלות של עוד 4000 שקל, מיותר לציין שהבעייה עודנה קיימת.

יש לי רק שאלה אחת,

למה אני צריך לשלם על "תיקון מתגלגל"?, אני הולך למוסך מורשה, משלם x כסף לאבחון, מצפה לקבל תשובה מדוייקת בלי

שאצטרך להכנס להוצאות של אלפי שקלים עד שאפתור את הבעיה, ב150 ש"ח עלות בדיקה אני מצפה שהמוסך על חשבונו יחליף את כל האוטו עד שיאתר מהו הגורם ויתן לי את התוצאה גם אם יגיד שהבעיה היתה נורית שרופה.

האם זה דבר שיגרתי לקבל תשובות "רעועות" כדוגמת זו ממוסך מורשה? האם עליי לפנות לפיג'ו ישראל עם הטענה שלי?

אני ממש מודה לכם על ההעשרה והעזרה! :-)

פורסם

מה זה "להחליף גיר"? אלא אם קיבלת מהניילונים גיר חדש שיוצר לאחרונה (מה שלא קרה), אתה נשאר תקוע עם אותה בעיה מכיוון שהגירים הותיקים האלה מתפגרים בדר"כ אחרי 100-150 אלף ק"מ (יש יחידות AL4 יוצאים מהכלל, אני לא מכיר מישהו עם יחידה כזו).

אם אתה נוסע כבר שנה וחצי עם הבעיה הזו, ואתה מרגיש שהגיר בועט (בעיקר בהורדה משלישי לשני כקיק דאון), הרי שהגיר גמור ויש צורך לבצע בו שיפוץ. החלפת שסתומים תועיל לך כמו כוסות רוח למת.

האם אתה מרגיש עוד תופעות מהגיר - בעיטות, החלפות לא מתאימות לתנאי הנסיעה, תחושה שהרכב לא נוסע במלוא הכח או כל משהו יוצא דופן?

נ"ב - המוסך שהמליץ לך להחליף מחשב רכב, אמור לנו נא את שמו, שנוכל להמנע מלהגיע אליו.

נ"ב 2 - בגיר הזה לא אמורים להחליף שמן גיר אבל זה רק בתאוריה. במציאות, בגירים שהגיעו לפרקם, מחליפים שמן גיר כל כמה שנים מכיוון שבעיות ויסות הלחץ גורמות לבלאי ש"מלכלך" את השמן והלכלוך בתורו גורם לבלאי נוסף. מתי מחליפים? כאשר צריך לשפץ את הגיר או להחליף שסתומים... אין טעם לבצע את החלפת השמן ללא טיפול נוסף בגיר.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

פיג'ו הוציאה את הגיר הזה AL4 בגירסא חדשה יותר ב-206+.

דבר שאמור לפתור את הבעיה הזאת.

אולי אפשר להרכיבו על רכב ישן יותר ..

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם
סליחה,

שכחתי לציין דבר נוסף :

הייתי במוסך בו נמצא שהבעייה נובעת ממחשב הרכב, החלפתי (בעלות של כמעט 2000 שקל),

לאחר מכן הייתי במוסך המורשה שם טענו שהבעיה יכולה לנבוע מגיר לא תקין או יוניט גיר או בעיית לחץ שמן (יותר מדי "או"), החלטתי להחליף את כל הגיר בעלות של עוד 4000 שקל, מיותר לציין שהבעייה עודנה קיימת.

יש לי רק שאלה אחת,

למה אני צריך לשלם על "תיקון מתגלגל"?, אני הולך למוסך מורשה, משלם x כסף לאבחון, מצפה לקבל תשובה מדוייקת בלי

שאצטרך להכנס להוצאות של אלפי שקלים עד שאפתור את הבעיה, ב150 ש"ח עלות בדיקה אני מצפה שהמוסך על חשבונו יחליף את כל האוטו עד שיאתר מהו הגורם ויתן לי את התוצאה גם אם יגיד שהבעיה היתה נורית שרופה.

האם זה דבר שיגרתי לקבל תשובות "רעועות" כדוגמת זו ממוסך מורשה? האם עליי לפנות לפיג'ו ישראל עם הטענה שלי?

אני ממש מודה לכם על ההעשרה והעזרה! :-)

שלום

יש ליידע את הלקוח לפני ביצוע התיקון מה תהיה התוצאה ולאפשר לו להחליט מה לעשות לפי האינפורמציה שקבל.

זה לא תקין שהחליפו לך מחשב וכשזה לא פתר את הבעיה אמרו לך להחליף את הגיר ולא התחשבו בעובדה שהדיאגנוזה הראשונה היתה שגויה.

אנחנו יודעים להבטיח מהו התיקון הדרוש, ומבצעים עם קבלת אישור הלקוח. אם למרות זאת הבעיה לא נפתרה - אנחנו לוקחים אחריות.

הבעיה מתחילה כאשר איננו יודעים להבטיח, ( וכמו שהסברתי למעלה, יש מקרים שאף אחד לא יכול להבטיח ). במקרה כזה באמת התיקון עלול להתגלגל. הלקוח מקבל הסבר מפורט מדוע, ומהי הדרך שאנחנו מציעים לטפל בבעיה והוא מחליט

אם לסמוך על שיקול דעתינו המקצועית או לא.

בברכת הנותן מקבל

פורסם

מנצלת את השרשור ברשותכם,

יש לי את אותה הבעיה, והיא באה לעיתים רחוקות מאוד, והיא באה רק בתחילת הנסיעה, כשהמנוע עדיין לא בטמפרטורת עבודה.

לפעמים עוד לפני שאני מסתכלת על המנורות אני כבר יודעת שזה מה שיקרה, כי אני מרגישה מן בעיטה כזו מהילוך ראשון לשני או שני לשלישי [לא זוכרת באיזה הילוך/מהירות הייתי]

ובנסיעה רגילה יש בעיטות ממש עדינות בין שני לראשון, אבל לפי מה שאנשים שנסעו ברכב אמרו לי - שזו צורת העבודה של הגיר.

כשקניתי את הרכב שלי לא היה בו בכלל שמן גיר, ומילאתי.

הגיר עבר 137K ק"מ

איך אני יכולה לדעת שמה שהמוסך אומר לי זה באמת מה שאני צריכה לעשות והוא לא מנסה לעשוק אותי? :roll:

Peugeot 206 1.4 automatic '01

• ספונסר פורום
פורסם

נטלוזי,הסימפטום שאת מתארת הוא בסבירות גבוהה מאוד שסתום וויסות לחץ לא תקין,נסיעה במצב הזה מקצרת את חיי הגיר משמעותי גם אם התקלה מגיעה לעיתים רחוקות.

לגבי פותח השרשור ובחידוד לדבריו הנכונים של אמנון,לא כל תקלה תכניס את הגיר לחרום,ישנה רשימת תקלות שמכניסות את הגיר לחרום וישנם תקלות שידליקו את הנורות מבלי כניסה לחרום..

לגבי החלפת תיבת ההילוכים והמחשב הרי שזו טעות,ראשית,המוסך שאבחן שמדובר במחשב גיר(תקלה נדירה מאוד ומשהו שאי אפשר לטעות באבחון לגביו) החליף אותו שלא לצורך והבעיה לא נפתרה היה צריך להרכיב חזרה את מחשב הגיר הישן ולזכות את החיוב לדעתי.

לגבי החלפת התיבה לתיבה משומשת זה להחליף גיר לא תקין אחד בגיר לא תקין אחר,או לאחד שתקין עכשיו ויקרוס בזמן הקרוב,כמו שכבר הבנת התיבות האלו לא מפגינות אמינות,ואם לא מצאת גיר מפירוק עם מספר ק"מ נמוך(וג אז לא מחייב) אז מרבית הסיכויים ששילמת כסף לחינם.

לגבי פתרון התקלה כרגעבעל מקצוע עם ניסיון ברכב הזה וציוד אבחון מתאים יכול לתת תמונה שלמה יותר לאחר בדיקה קצרה ולעזור להחליט אם צריך שיפוץ מלא או תיקון נקודתי.

אורן

פורסם

שלום,

בעקרון כאשר הנורות בלוח השעונים מהבהבות מחשב הגיר מזהה בעיה. הגורם לבעיה יכול להיות ממספר מקורות כפי שציינו כבר לפני.

הדרך הנכונה לפתרון בעיה זו היא לבדוק מה קוד התקלה שהמחשב מזהה ולפעול לפיו. יש לזכור כי קוד התקלה לא בהכרח יצביע באופן מדוייק על מקור הבעיה אלא יתכן וייתן כיוון כללי בלבד.

לדוגמא, כאשר קוד התקלה מצביע על בעיה בלחץ השמן בגיר, הבעיה יכולה לנבוע משסתומי הלחץ אשר לא בונים לחץ שמן מספק ובמצב זה החלפת השסתומים תפתור את הבעיה, או לחילופין הבעיה יכולה להיות בריחת לחץ שמן בחלקים המכאניים בתוך הגיר ואז דרוש שיפוץ גיר מלא.

נתון נוסף שצריך לקחת בחשבון הוא גובה ואיכות שמן הגיר. במידה ובדיקת השמן (אשר ניתן לבצעה אך ורק בהרמת הרכב במוסך, בגיר המדובר אין מדיד שמן) תמצא כי השמן שחור ו/או שרוף ו/או עם שבבי מתכת, מדובר כבר בשחק מכאני ורק שיפוץ גיר יפתור את הבעייה באופן מוחלט. אם שמן הגיר נראה במצב סביר, כדאי לקחת את הסיכון ולנסות ולהחליף את שסתומי הלחץ ולבצעה תכנות מחשב גיר ואז יתכן כי הבעיה תיפתר.

לחילופין, יתכן ומדובר בכלל בבעיה חשמלית הקשורה לחיישן זה או אחר.

בכל מקרה הבסיס לפתרון הוא זיהוי קוד התקלה שמחשב הגיר מזהה

יום נעים,

• תוכן חדש...