Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5411 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הנקודה היא, שהתנהגות נכונה על הכביש, שמירת מרחק, צפיית סכנות, הסתכלות לרחוק, שמירה על הימין, שמירה על הנתיב, זכויות קדימה, הסתכלות במראות, מהירות סבירה, התנהגות מתונה, עדינות בהגה וכו' וכו', כל אלה שנלמדים בשיעורי הנהיגה, ימנעו ב-95% מצבים שבהם תיאלץ להשתמש במשהו שלמדת בנהיגה מתקדמת, שאגב אני בספק אם באמת מי שלמד את הדברים יידע ליישם אותם כמו שצריך ברגע האמת, ככה שעם כל הכבוד לנהיגה המתקדמת, אני רואה בלימוד ארוך ומקיף של נהיגה והתנהגות ממש גבוה במעלה מאשר קורס נהיגה מתקדמת, שאני לא מזלזל בו בכלל.

זה עניין של מינוח. "קורס נהיגה מתקדמת" יכול להתמקד גם בהיבטים שאתה ציינת ולא בהחלקות ובלימות, והדבר רלוונטי מאוד במצב של הוראת הנהיגה כפי שהיא היום. ולחלופין, מורה נהיגה יכול ללמד היבטים של נהיגה מתקדמת כמו בלימות חירום. לדעתי, יש מקום לשניהם, כך שהנהג ילמד את התכנים שאתה ציינת בזמן לימודי הנהיגה, ויקבל חיזוק והרחבה בקורס נהיגה מתקדמת בהמשך דרכו כנהג. יש לזכור שקיים הבדל בין ליצור נהג מאפס (מה שעושה מורה נהיגה) לבין לתרגל נהג מנוסה.

הבעיה היא שבמצב הקיים רוב מורי הנהיגה לא מקיימים את ה"צד" שלהם ולצערי גם חלק גדול מהקורסים לנהיגה לא מקיימים את שלהם מכיוון שהם מתמקדים יותר מידי בהיבטים דינמיים: החלקות, שליטה ברכב וכיוצ"ב. העיקר זה לבנות ולחזק צפיה למרחק, שמירת רווח והתאמת מהירות לתנאי הדרך, וגם ללמד בלימת חירום ובלימה עם חמיקה. כל מה שמעבר לכך הוא בעיקרו של דבר נחלתם של חובבי נהיגה "ספורטיבית."

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
זה עניין של מינוח. "קורס נהיגה מתקדמת" יכול להתמקד גם בהיבטים שאתה ציינת ולא בהחלקות ובלימות, והדבר רלוונטי מאוד במצב של הוראת הנהיגה כפי שהיא היום. ולחלופין, מורה נהיגה יכול ללמד היבטים של נהיגה מתקדמת כמו בלימות חירום. לדעתי, יש מקום לשניהם, כך שהנהג ילמד את התכנים שאתה ציינת בזמן לימודי הנהיגה, ויקבל חיזוק והרחבה בקורס נהיגה מתקדמת בהמשך דרכו כנהג. יש לזכור שקיים הבדל בין ליצור נהג מאפס (מה שעושה מורה נהיגה) לבין לתרגל נהג מנוסה.

הבעיה היא שבמצב הקיים רוב מורי הנהיגה לא מקיימים את ה"צד" שלהם ולצערי גם חלק גדול מהקורסים לנהיגה לא מקיימים את שלהם מכיוון שהם מתמקדים יותר מידי בהיבטים דינמיים: החלקות, שליטה ברכב וכיוצ"ב. העיקר זה לבנות ולחזק צפיה למרחק, שמירת רווח והתאמת מהירות לתנאי הדרך, וגם ללמד בלימת חירום ובלימה עם חמיקה. כל מה שמעבר לכך הוא בעיקרו של דבר נחלתם של חובבי נהיגה "ספורטיבית."

מסכים ב-100%.

פורסם
הייתי פה ושם.

לא חושב שכמה בלימות חירום או החלקות הם תחליף להתנהגות נכונה על הכביש.

בת'כלס שיעורי הנהיגה הם המרכיב החשוב בעיצוב הנהיגה של כל אחד ואחד מאיתנו, משום היותם אורכים יותר זמן, שעות רבות ומרובות, לעומת נהיגה מתקדמת - כ - 7-8 שעות??? ומשום שהכללים המונחלים בשיעורי הנהיגה הם הבסיס הנכון: זכויות קדימה, שמירה על הימין, שמירה על נתיב נסיעה וכו' וכו'...

הלכת רחוק.

נתתי כמה דוגמאות לדברים בסיסיים בתפעול רכב שהם עוד הרבה לפני התנהגות נכונה בכביש שזה תחום מתקדם יותר.

שיעורי הנהיגה במתכונתם היום אינם מעצבים אלא במקסימום עוזרים לך לעבור טסט ולחשוב שאתה יודע לנהוג, כל הדברים שכתבת: "זכויות קדימה, שמירה על הימין, שמירה על נתיב נסיעה וכו' וכו'..." אינם קיימים בכבישים שלנו כך שאני תוהה האם אתה גר בארץ או כותב על חוויות מחו"ל.

פורסם
הלכת רחוק.

נתתי כמה דוגמאות לדברים בסיסיים בתפעול רכב שהם עוד הרבה לפני התנהגות נכונה בכביש שזה תחום מתקדם יותר.

שיעורי הנהיגה במתכונתם היום אינם מעצבים אלא במקסימום עוזרים לך לעבור טסט ולחשוב שאתה יודע לנהוג, כל הדברים שכתבת: "זכויות קדימה, שמירה על הימין, שמירה על נתיב נסיעה וכו' וכו'..." אינם קיימים בכבישים שלנו כך שאני תוהה האם אתה גר בארץ או כותב על חוויות מחו"ל.

אז מכאן אני מסיק שאתה לא שומר על החוקים?

כי לפחות מבחינתי זה קיים וכשזה לא קיים כאן החריג. אם אצלך זה הפוך, אז צר לי.

פורסם

מצד אחד אינני מבין כיצד הסקת זאת ומצד שני זה לא מעניין איך אני באופן ספציפי נוהג בכביש.

חוצמזה אתה חריג (אלא אם אתה נוהג בנתיב האמצעי וקורא לזה נתיב ימני ושמירה על הנתיב מבחינתך זה זיג-זאג בתוך הנתיב שלך אז אתה כמו כולם).

;)

פורסם

אני זוכר כשאני למדתי נהיגה בכלל לא עניין אותי נושא הרכב יותר נושא המורה לעבור כמה שיותר מהר, ובגלל זה הייתי קובע 4 שיעורים בשבוע חודשיים ו30 שיעורים וסלמתק טסט ראשון על ידני למה? לא עניין אותי נושא הרכב, כי ידעתי איזה רכבים מחכים לי בבית אז וויתרתי מראש.

אגב הרכב שלמדתי היה סוזוקי ליאנה ידנית בנזין ביחד עם גפ"מ, פשוט היה כייף לעמוד מול רכב ברמזור ולראות את הפרצוף שלו המום איך רכב ל' פותח ברמזור ועוקף אותו.

חבר טוב פעם אמר לי ...." מה זה משנה מזגן לא מזגן אם יש דלקן הוא החבר הכי טוב של האדם

:lol: "

פורסם
זה לא הפוך? בשביל זינוק בעליה בדיזל מספיק להרים קצת את הקלאץ' והאוטו מתחיל לזוז, בבנזין אתה צריך להוסיף דלק.

נו,

זה בדיוק מה שאמרתי..

רק שאני ציינתי שבדיזל אם תתן גז כמו בבנזין ותשחרר את הקלאץ' הדיזל פשוט יתכבה..

בבנזין האוטו יסע כמו גדול.

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם
מצד אחד אינני מבין כיצד הסקת זאת ומצד שני זה לא מעניין איך אני באופן ספציפי נוהג בכביש.

חוצמזה אתה חריג (אלא אם אתה נוהג בנתיב האמצעי וקורא לזה נתיב ימני ושמירה על הנתיב מבחינתך זה זיג-זאג בתוך הנתיב שלך אז אתה כמו כולם).

;)

אני יודע מה זה ימין ובינתיים לא דיברתי על עצמי. הצגת אי שמירה על החוקים כאן כמשהו מקובל אז תהיתי כי אולי בשבילך זה נורמה ושמירתם הוא החריג. כשאני נוהג אני עושה זאת מתוך הנחה מוצדקת שיש חוקים וכללים, וצריך לשים לב לאותו חריג שלא פועל על פיהם. אתה הצגת זאת כאילו אין דבר כזה ואתה נוהג כאילו אין כללים, אז אני אומר לך שאתה טועה במובן זה כי חלק ניכר מהנהגים מכירים את החוקים ונוהגים על פיהם, אפשר לומר אפילו רובם. הצרה היא כאשר נהגים בוחרים לנהוג בדרך היאה להם אישית משום שאנשים שונים עם השקפות עולם שונות לפעמים לא מבינים אחד את השני שם בכביש וזה מתכון לצרות, ככה שרק כללים ברורים אוניברסליים יכולים לתת מזור לכך. אם מבחינתך מה שנלמד בשיעורי הנהיגה הוא אפס לעומת בלימות חירום והחלקות, יכול להיות שלמדת נהיגה במקום הלא-נכון כי א-ב בנהיגה זה לא להגיע למצב נתון הרבה לפני שאתה לומד איך להיחלץ ממנו.

פורסם

זה שצריך לדעת לא להגיע למצב חירום, לא אומר שתצליח בזה כל פעם. לא הכל על הכביש תלוי בך. כאן נכנס מרכיב הנהיגה המתקדמת, שלא מלומד בכלל על ידי מורי הנהיגה. גם היבטים כמו תכנון הנסיעה וצפיית התנהגות הנהגים הסובבים לא מלומד כלל - והם אלה שימנעו את רוב מצבי החירום, ככל שניתן.

לנושא השרשור - למורי הנהיגה זה משתלם, אחרת הם לא היו עושים את זה. השיקול הוא כלכלי. לתלמיד, לעומת זאת, זה משנה בפן הפסיכולוגי בלבד - לנסוע 50 זה אותו דבר גם עם קיה פיקאנטו וגם עם קורבט, פרט לעובדה שעם הקורבט תז...ן הרבה יותר בחנייה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
זה שצריך לדעת לא להגיע למצב חירום, לא אומר שתצליח בזה כל פעם. לא הכל על הכביש תלוי בך. כאן נכנס מרכיב הנהיגה המתקדמת, שלא מלומד בכלל על ידי מורי הנהיגה. גם היבטים כמו תכנון הנסיעה וצפיית התנהגות הנהגים הסובבים לא מלומד כלל - והם אלה שימנעו את רוב מצבי החירום, ככל שניתן.

לנושא השרשור - למורי הנהיגה זה משתלם, אחרת הם לא היו עושים את זה. השיקול הוא כלכלי. לתלמיד, לעומת זאת, זה משנה בפן הפסיכולוגי בלבד - לנסוע 50 זה אותו דבר גם עם קיה פיקאנטו וגם עם קורבט, פרט לעובדה שעם הקורבט תז...ן הרבה יותר בחנייה.

נכון. הנקודה היא שלצפיית מצבים מראש תרומה גדולה הרבה יותר מאשר כל דבר אחר.

לא מלומד או כן מלומד? יש מורים לנהיגה ויש מורים לנהיגה, ויש גם ניסיון.

פורסם

רק שאני ציינתי שבדיזל אם תתן גז כמו בבנזין ותשחרר את הקלאץ' הדיזל פשוט יתכבה..

בבנזין האוטו יסע כמו גדול.

מוזר,

יש לי רכב דיזל, וזה לא קורה לי ככה.

או שמשהו לא היה תקין (כשלוחצים גז= יש יותר כוח זמין ובמיוחד בדיזל ששיא המומנט מגיע בסל"ד נמוך), או שהתבלבת.

אולי התכוונת למצב של להרים מהר קלאצ' תוך לחיצה על הגז ולמרות זאת הדיזל מתכבה- אז כנראה שלא לחצת מספיק- לחיצה קטנה על הגז ויש הרגשה שלחצת הרבה יחסית. צריך ללחוץ כמו שצריך עד לסביבות ה2000 סל"ד (בבנזין ליטוף על הדוושה מקפיץ מהר יחסית את הסל"ד ביחס לדיזל).

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

אחד הדברים שלומדים בהדרכת נהיגה מתקדמת שבנויה טוב, הוא שגם מצב חירום צריך להיות צפוי. פעם חשבתי שנהג מיומן הוא נהג שיודע לבלום נכון או להיחלץ מהחלקה אינסטנקטיבית, כאשר הוא מופתע. היום אני מבין שנהג חכם תמיד אבל תמיד מזהה מראש מצבים שעלולים לגרום לו לבלימת חירום או להחלקה, ואז גם אם הוא אכן נאלץ לבצע תמרונים כאלו (וכמובן שעליו לנקוט כל אמצעי אפשרי כדי למנוע את הצורך בתמרון חירום שכזה), קיימת מוכנות ואפילו תכנון מראש (למשל במצב של בלימה משולבת עם התחמקות) וגם זמן התגובה מתקצר.

אני שוב טוען שאתם מתווכחים על סמנטיקה: הדרכת נהיגה מתקדמת לא אמורה להיות מוקדשת כולה להחלקות ולבלימות, כמו שהוראת נהיגה לא אמורה להיות מוקדשת כולה למעבר טסט. גם המורה וגם המדריך אמורים להדגיש קודם כל את נושא התנהלות התנועה (מה שנקרא "ראיה תעבורתית"), הצפיה למרחק והתכנון מראש - וגם ללמד בלימות חירום לעת הצורך.

בכלל, האבחנה שאתם עושים בין למנוע מצב חירום לבין לצאת ממנו - היא לא האבחנה הנכונה מאחר וכמו שהסברתי לעיל, שתי היכולות הללו קשורות זו בזו. ההבחנה הנכונה צריכה להיות בין התחום הדינמי לתחום התעבורתי. התחום הדינמי הוא משהו שאנחנו כחובבי נהיגה מאוד אוהבים, וגם הדרכות נהיגה מתקדמת מתמקדות בו: החלקות, העברות משקל, ניצול האחיזה, קוים נכונים וכל זה.

לעומת זאת, ההיבט התעבורתי נוגע למה שנחום הזכיר (בעיקר שמירת מרחק וצפיה למרחק) והוא הרבה יותר חשוב. המצב הקיים הוא שמורי נהיגה אמורים ללמד את התחום התעבורתי ומדריכי נהיגה לרוב מלמדים את התחום הדינמי. אני טוען ששניהם צריכים להדגיש את ההיבט התעבורתי.

פורסם
אחד הדברים שלומדים בהדרכת נהיגה מתקדמת שבנויה טוב, הוא שגם מצב חירום צריך להיות צפוי. פעם חשבתי שנהג מיומן הוא נהג שיודע לבלום נכון או להיחלץ מהחלקה אינסטנקטיבית, כאשר הוא מופתע. היום אני מבין שנהג חכם תמיד אבל תמיד מזהה מראש מצבים שעלולים לגרום לו לבלימת חירום או להחלקה, ואז גם אם הוא אכן נאלץ לבצע תמרונים כאלו (וכמובן שעליו לנקוט כל אמצעי אפשרי כדי למנוע את הצורך בתמרון חירום שכזה), קיימת מוכנות ואפילו תכנון מראש (למשל במצב של בלימה משולבת עם התחמקות) וגם זמן התגובה מתקצר.

אני שוב טוען שאתם מתווכחים על סמנטיקה: הדרכת נהיגה מתקדמת לא אמורה להיות מוקדשת כולה להחלקות ולבלימות, כמו שהוראת נהיגה לא אמורה להיות מוקדשת כולה למעבר טסט. גם המורה וגם המדריך אמורים להדגיש קודם כל את נושא התנהלות התנועה (מה שנקרא "ראיה תעבורתית"), הצפיה למרחק והתכנון מראש - וגם ללמד בלימות חירום לעת הצורך.

בכלל, האבחנה שאתם עושים בין למנוע מצב חירום לבין לצאת ממנו - היא לא האבחנה הנכונה מאחר וכמו שהסברתי לעיל, שתי היכולות הללו קשורות זו בזו. ההבחנה הנכונה צריכה להיות בין התחום הדינמי לתחום התעבורתי. התחום הדינמי הוא משהו שאנחנו כחובבי נהיגה מאוד אוהבים, וגם הדרכות נהיגה מתקדמת מתמקדות בו: החלקות, העברות משקל, ניצול האחיזה, קוים נכונים וכל זה.

לעומת זאת, ההיבט התעבורתי נוגע למה שנחום הזכיר (בעיקר שמירת מרחק וצפיה למרחק) והוא הרבה יותר חשוב. המצב הקיים הוא שמורי נהיגה אמורים ללמד את התחום התעבורתי ומדריכי נהיגה לרוב מלמדים את התחום הדינמי. אני טוען ששניהם צריכים להדגיש את ההיבט התעבורתי.

איכשהו לעומתו, התחברתי למה שכתבת ואני מסכים עם הדברים.

גם אתה הדגשת בסוף בדיוק כמוני, שצפיה למרחק ודברים נוספים שמקומם בשיעורי הנהיגה, חשובים יותר.

פורסם

אלא שלדעתי יש מקום לדברים אלו גם בהדרכת נהיגה מתקדמת. ישנן בשוק הדרכות שמתמקדות אף הן בפיתוח צפי למרחק ובשמירת רווח, יותר מאשר בתחזוקה\אלמנטים דינמיים\תפעול הרכב, שחשיבותם פחותה מכך. לרוב, הדרכות אלו אף יתקיימו על הכביש הציבורי.

פורסם

לדעתי מורה עם רכב "מגניב" יגייס יותר תלמידים ממורה עם רכב סטנדרטי, כבר כמה שנים אני רואה (ומכיר) רכב 'ל' פולצוואגן ג'טה כחולה עם כל התוספות האפשריות (חצאיות, מונמכת, מגנזיום, פנסי ערפל, סאן רוף, ספויילרים,וכו...) לדעתי האוטו נראה זוועה כמו כל ערסמוביל אחר, אבל אני מכיר כמה נערים שלמדו אצלו ולא יורד להם החיוך מהפנים כל פעם שהם מדברים על איזה אוטו מגניב הם לומדים.

וגם לפניי כמה שנים ראיתי בחולון אימפרזה STI עם 'ל' עליה, ואני חולה על האוטו הזה מאז שאני זוכר את עצמי, אם היתה לי אפשרות ללמוד עליה נהיגה אז בוודאות הייתי בוחר בה, גם אם זה היה דורש ממני להגיע מרחובות לחולון מידי יום:twisted:.

אז הקטע של הפוזה כן עובד ועובד חזק!

• תוכן חדש...