Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5410 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צריך לזכור שלמורה נהיגה הולכים כדי להשיג רישיון נהיגה.

לא ממליץ ללכת למורה נהיגה ולו בגלל הרכב שלו - חבל לעשות עוד ועוד שיעורים ולבזבז עוד ועוד כסף ולגלות שזה לא זה. אם הוא גם מורה טוב, אז בכיף.

צריך לפנות למורה נהיגה שהומלץ כמי שמלמד טוב ומעביר טסט ולא משנה אם זה יהיה על יונדאי גטס, כי העיקר ללמוד נהיגה ולקבל רישיון, חשוב מדברים מסביב.

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמו בכל מקום אחר, גם בלימוד נהיגה יש תחרות בין המורים.

כאשר נער בן 17-18 בוחר מורה, יש שני דברים שיכולים להשפיע - המלצות מפה לאוזן מחברים על מורה שתלמידיו יחסית מהר עוברים טסט והרכב.

כן-כן, הרכב. נער לא חושב שמבחינתו אין משמעות לסוג הרכב, שהוא לא ינצל 1% מהיכולת שלו.

וכאשר לבחירתו אפשר ללמוד בתשלום זהה/דומה על קיה ריו דיזל או על שירוקו/ במוו, הוא לא יבחר בקיה, מסיבות שלא קשורות להיגיון. הוא גם יודע, שיקח הרבה זמן (אם בכלל), עד שהוא יוכל לשבת מאחורי ההגה של מכונית ספורטיבית או פאר.

זה קשור לגיל/התלהבות/התרגשות. למחשבה יותר עמוקה/תועלת בדבר אין לו סיכוי להגיע.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אני למשל לא הייתי מוסיף.

כל הרעיון הוא ללמוד על רכב דומה לזה שאתה הולך לנהוג אחרי קבלת רישיון.

מאחר ואין לי כוונה לקנות פיז'ו RCZ אני לא רואה טעם ללמוד עליה. וגם לא נראה לי שאתה הולך לרכוש אחת כזאת בזמן הקרוב.

מי שלהורים שלו יש ג'יפ - הגיוני מאוד שילמד על ג'יפ.

כל השאר זה סתם פוזה וביזבוז מיותר של כסף.

תלמיד בשעיורי נהיגה לא מנצל אפילו 1% מיכולות הרכב ואין מבחינתו כל הבדל בין רכב ספורטיבי עם 300 כ"ס לקסארה דיזל.

רק ברכב קופה ספורטיבי קשה יותר ללמוד, הראות טובה פחות, תגובות המצערת והקלאץ' חדות יותר, על התלמידים שממתינים בתור לשיעור וישבים מאחורה אני בכלל לא מדבר.

אני בלימודי נהיגה שלי, בחרתי ללמוד על GOLF PLUS ידנית, כי יש לי בבית בדיוק כזאת, אבל בלי דוושת הקלאץ' =[

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם

זאת לא המכונית שחשובה אלא המורה.

ולצערנו בסופו של יום רוב הנהגים החדשים לא יידעו דברים בסיסיים כמו תנוחת נהיגה נכונה, מיקום ידיים על ההגה או כיצד לבצע בלימת חירום - כולם באותה מידה אם למדו על סובארו לגאסי או על אימפרזה טורבו.

אם הייתה למורי נהיגה טיפה אחריות לפחות היו מעבירים לתלמיד כרטיס ביקור לקורס לנהיגה מתקדמת כדי שיילמדו נהיגה.

פורסם
כאשר נער בן 17-18 בוחר מורה, יש שני דברים שיכולים להשפיע - המלצות מפה לאוזן מחברים על מורה שתלמידיו יחסית מהר עוברים טסט והרכב.

כן-כן, הרכב. נער לא חושב שמבחינתו אין משמעות לסוג הרכב, שהוא לא ינצל 1% מהיכולת שלו.

וכאשר לבחירתו אפשר ללמוד בתשלום זהה/דומה על קיה ריו דיזל או על שירוקו/ במוו, הוא לא יבחר בקיה, מסיבות שלא קשורות להיגיון. הוא גם יודע, שיקח הרבה זמן (אם בכלל), עד שהוא יוכל לשבת מאחורי ההגה של מכונית ספורטיבית או פאר.

זה קשור לגיל/התלהבות/התרגשות. למחשבה יותר עמוקה/תועלת בדבר אין לו סיכוי להגיע.

אני לא מסכים עם הקביעה הזו.

הגיל הוא לא הגורם העיקרי.

זה לדעתי יותר קשור לחינוך לערכים מסויימים, וזה נשאר גם כשהבן אדם מתבגר.

לפחות בתקופה שלי אף אחד מהחברים שלי לא חשב אפילו ללמוד על רכב "לא שירגתי".

חיפשנו מורה שמגיש מהר לטסט, ושאחוז מעבר טסט ראשון אצלו היה גבוה יחסית. לסוג הרכב לא הייתה חשיבות רבה, אם בכלל.

פורסם
זאת לא המכונית שחשובה אלא המורה.

ולצערנו בסופו של יום רוב הנהגים החדשים לא יידעו דברים בסיסיים כמו תנוחת נהיגה נכונה, מיקום ידיים על ההגה או כיצד לבצע בלימת חירום - כולם באותה מידה אם למדו על סובארו לגאסי או על אימפרזה טורבו.

אם הייתה למורי נהיגה טיפה אחריות לפחות היו מעבירים לתלמיד כרטיס ביקור לקורס לנהיגה מתקדמת כדי שיילמדו נהיגה.

הייתי פה ושם.

לא חושב שכמה בלימות חירום או החלקות הם תחליף להתנהגות נכונה על הכביש.

בת'כלס שיעורי הנהיגה הם המרכיב החשוב בעיצוב הנהיגה של כל אחד ואחד מאיתנו, משום היותם אורכים יותר זמן, שעות רבות ומרובות, לעומת נהיגה מתקדמת - כ - 7-8 שעות??? ומשום שהכללים המונחלים בשיעורי הנהיגה הם הבסיס הנכון: זכויות קדימה, שמירה על הימין, שמירה על נתיב נסיעה וכו' וכו'...

פורסם

נכון מאוד. חשוב לזכור שדווקא ההיבט של הנהג מול רכבו או מול תוואי הדרך (תפעול הגה, העברות משקל, תת-היגוי וכאלה דברים) - מה שאנחנו אוהבים בתור חובבי נהיגה ומה שחלק מן הקורסים לנהיגה מלמדים אותנו - הוא משני בחשיבות שלו לדברים הרבה יותר משמעותיים אבל הרבה פחות "מעניינים" כמו שמירת מרחק נכונה (360 מעלות), צפיה למרחק ותכנון מראש, משמעת נתיבים וניהול התנועה לאחור וכדומה. אלו דברים שמורה נהיגה אמור ויכול ללמד, וחלקם אכן עושה זאת (לדעתי, אלו גם הדברים שקורס נהיגה מתקדמת שבנוי נכון אמור להדגיש).

הבעיה היא שגם מורה מלא כוונות טובות (ויש כאלו) צריך להתגבר על תלמידים והורים שרק רוצים רישיון ביד, שלא רוצים להרגיש שהמורה עושה עליהם קופה (כי הוא יקר או עושה הרבה שיעורים), על חינוך לא טוב של התלמיד מהבית וגם על חוסר ניסיון של תלמיד שנוהג פעם ראשונה בחייו. יש מגבלות למה שמורה יכול להעביר וגם בשאר העולם הכשרת הנהג לא הרבה יותר מקיפה. וכן, יש גם יותר מידי מורי נהיגה שלא עושים אפילו את המאמץ הזה. מספיק רק שמורי הנהיגה היו באמת מלמדים את כל מה שמופיע בכרטיס התלמיד, והמצב היה טוב משמעותית.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני דווקא חשבתי על העניין מזווית אחרת, לי לפחות זה נראה סביר שפג'ו יתנו למורה הנחה משמעותית על הרכב בשביל הפרסום שהרכב יקבל.

במקרה והמחירים של השיעורים באמת יותר גבוהים מהרגיל רוב התלימידים יהיו גם פוטנציאלים עתידיים לקניית הרכב.

TFSI Power

פורסם
יש בקריית גת מורה שמלמד אוטומט על ב. מ.וו. 320 דיזל חדשה, והרכב הזה גם משמש אותו כרכבו הפרטי.

הוא לא לוקח על זה שום תוספת למחיר, אבל מי שלומד אצלו על ידני, נוהג על פאביה דיזל דור קודם.

אני למדתי אצלו על ידני שהיתה לו פאסאט TDI.

ראובן ראובן, פשוט הוא מנהל הבית ספר, שאגב הכי גדול בעיר, ועזוב את זה שיש לו BMW, והפאביה דיזל, יש לו כמה משאית או שתיים שהן שלו.

בכל אופן, שמעתי שהוא מורה דיי גרוע, וגם בזמנו כאשר הוא עשה לי טסט פנימי, זה היה פשוט בדיחה חח.

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם

לשלם עוד 20-30 ש"ח לשיעור בשביל לנהוג כתלמיד על RCZ?! למה זה טוב? הנאה מנהיגה לא תצא מזה, וגם איזה כבר רושם תעשה עם מכונית כזו עם "ל" על הגג?

פורסם

אני לא אלך ללמוד על מטוס כשבסופו של דבר אנהג על רכב פרטי.

נהגתי בזמנו על פולקסווגן בורה דיזל, גם איתה הגעתי ל- 120 קמ"ש בכביש הסרגל בטענה ש"אין משטרה", המורה היה מתעצבן ודופק לי ברקס כל פעם מחדש.

פורסם
הייתי פה ושם.

לא חושב שכמה בלימות חירום או החלקות הם תחליף להתנהגות נכונה על הכביש.

בת'כלס שיעורי הנהיגה הם המרכיב החשוב בעיצוב הנהיגה של כל אחד ואחד מאיתנו, משום היותם אורכים יותר זמן, שעות רבות ומרובות, לעומת נהיגה מתקדמת - כ - 7-8 שעות??? ומשום שהכללים המונחלים בשיעורי הנהיגה הם הבסיס הנכון: זכויות קדימה, שמירה על הימין, שמירה על נתיב נסיעה וכו' וכו'...

ממש לא מסכים איתך, כמה בלימות חירום והחלקות הן לא תחליף לכלום הן הרבה והן פשוט קורס שלדעתי במדינה שלנו חייב להיות חלק מההסמכה של נהג חדש שעולה על הכביש. הקורסים הללו משפרים משמעותית את מיומנויות הנהיגה (וזה גם חוקי), נותנים לנהג כלים חשובים להתמודדת עם סכנות הכביש. חשוב להבהיר שמטרת הקרוס אינה לעלות את בטחונו העצמי (הקורסים כן אמורים לעלות את בטחונו העצמי של הנהג אבל לא לטובת נהיגה מהירה יותר - זאת הכוונה) של הנהג אלא להקנות כלים על מנת לאפשר לנהג לצאת ממצבים מסוכנים שאליהם נקלע שלא באשמתו. ולגבי שעורי הנהיגה, אישית בתור אחד שעלה על הכביש כבר בגיל 16 עם תומקארים ומיולים וכאלה (אני לא אומר שזה בסדר אבל זה המצב), אני לא חושב ששעורי הנהיגה מעצבים את הנהג, אישית החינוך בבית לדעתי הוא זה שמעצב את הנהג. אם בבית הנהג נהוג לכבד אחרים, רוב הסיכוים שהוא ייכבד אחרים גם בכביש ולחילופין ההיפך.

אינני מומחה בתחום הרכב, נא לקחת כל מה שנרשם ע"י בערבון מוגבל. אין להתייחס לרשום כעל מידע אמין ומדוייק אלא כעל מידע של חובב רכב בלבד!

פורסם
אני לא אלך ללמוד על מטוס כשבסופו של דבר אנהג על רכב פרטי.

נהגתי בזמנו על פולקסווגן בורה דיזל, גם איתה הגעתי ל- 120 קמ"ש בכביש הסרגל בטענה ש"אין משטרה", המורה היה מתעצבן ודופק לי ברקס כל פעם מחדש.

פיגו RCZ לא מטוס ולא נעליים, סתם אוטו יפה,אם מורה הנהיגה רוצה לקנות אוטו מגניב שייבושם לו, עדיין לא הבנתי מה אכפת לכם. המפסיד העיקרי יהיה המורה כנראה או שלא תלוי כמה תלמידים יש לו. אני מתחיל לחשוב שיש פה כמה אנשים בשרשור הזה שדופקים שריטות לרכבים חדשים רק בגלל שהם חדשים. אז דיי עם הצרות עין הזו, מדינה חופשית שכל אחד יעשה מה שבא לו (בגדר החוק כמובן!!!).

אינני מומחה בתחום הרכב, נא לקחת כל מה שנרשם ע"י בערבון מוגבל. אין להתייחס לרשום כעל מידע אמין ומדוייק אלא כעל מידע של חובב רכב בלבד!

פורסם
ממש לא מסכים איתך, כמה בלימות חירום והחלקות הן לא תחליף לכלום הן הרבה והן פשוט קורס שלדעתי במדינה שלנו חייב להיות חלק מההסמכה של נהג חדש שעולה על הכביש. הקורסים הללו משפרים משמעותית את מיומנויות הנהיגה (וזה גם חוקי), נותנים לנהג כלים חשובים להתמודדת עם סכנות הכביש. חשוב להבהיר שמטרת הקרוס אינה לעלות את בטחונו העצמי (הקורסים כן אמורים לעלות את בטחונו העצמי של הנהג אבל לא לטובת נהיגה מהירה יותר - זאת הכוונה) של הנהג אלא להקנות כלים על מנת לאפשר לנהג לצאת ממצבים מסוכנים שאליהם נקלע שלא באשמתו. ולגבי שעורי הנהיגה, אישית בתור אחד שעלה על הכביש כבר בגיל 16 עם תומקארים ומיולים וכאלה (אני לא אומר שזה בסדר אבל זה המצב), אני לא חושב ששעורי הנהיגה מעצבים את הנהג, אישית החינוך בבית לדעתי הוא זה שמעצב את הנהג. אם בבית הנהג נהוג לכבד אחרים, רוב הסיכוים שהוא ייכבד אחרים גם בכביש ולחילופין ההיפך.

הנקודה היא, שהתנהגות נכונה על הכביש, שמירת מרחק, צפיית סכנות, הסתכלות לרחוק, שמירה על הימין, שמירה על הנתיב, זכויות קדימה, הסתכלות במראות, מהירות סבירה, התנהגות מתונה, עדינות בהגה וכו' וכו', כל אלה שנלמדים בשיעורי הנהיגה, ימנעו ב-95% מצבים שבהם תיאלץ להשתמש במשהו שלמדת בנהיגה מתקדמת, שאגב אני בספק אם באמת מי שלמד את הדברים יידע ליישם אותם כמו שצריך ברגע האמת, ככה שעם כל הכבוד לנהיגה המתקדמת, אני רואה בלימוד ארוך ומקיף של נהיגה והתנהגות ממש גבוה במעלה מאשר קורס נהיגה מתקדמת, שאני לא מזלזל בו בכלל.

הרבה מרכיבים יכולים לעצב את אישיותו של הנהג, אבל עדיין, ברברי ככל שתהיה, כשאתה לומד נהיגה, ובהנחה שאתה לומד אצל מורה טוב, המורה אמור להרגיל אותך לדברים מסוימים כדי שתעבור את המבחן בהצלחה, ומה שנהיה הרגל הוא הרגל, ומי שההרגלים שלו בעייתיים אני נוטה לסבור שמלכתחילה לא למד כפי שצריך. כל בן אדם לא מחונך ככל שיהיה לא רוצה להיקלע למצב של תאונה ורבים יוצרים את המצבים האלה, ככה שבחלק מהמקרים אני חושב שיש כאלה שפשוט לא מודעים, וחלק אחר באמת לא מחונך ולא חושש מכלום.

פורסם

אני למדתי על קורולה מודל 2000 מאוד משעממת, אם הייתה אחת כזו, הייתי בוודאי עובר ללמוד עליה :)

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

• תוכן חדש...