Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5428 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

השאלה - ברשותי צמיג GoodYear Excellence שהיה עד אתמול על פינה אחורית שמאלית.

הצמיג הוא א-סימטרי, יש לו "צד פנימי".

goodyear-excellence.png

לפיכך, באם רצוני להעביר אותו לפינה קדמית ימנית, אני צריך בעצם להפוך אותו ולתת לו להסתובב בכיוון הפוך מזה שבו הוא הסתובב עד היום.

מותר? אסור? למה?

תודה ולילה טוב,

דניאל

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

לצמיג א-סימטרי יש כוון גלגול ולא בהכרח צד פנימי (לצמיגים רבים יש הבדל בכיתוב והתקנות דורשות להציג את התאריך בצד החיצוני אם כי יש שהיו מעדיפים הפוך).

מהידוע לי, צמיג רדיאלי (סימטרי או לא) צריך לשמור על כוון גלגול אחד במשך כל חייו.

כך שתוכל להחליף צמיג ימני עם צמיג ימני, או לבצע החלפה אצל הצמיגאי שתשמור על כוון הגלגול (נניח שתשאיר את הצמיג על החישוק, תצטרך להרכיב אותו בכוון ההפוך אם החישוק מחליף צד ימין/שמאל) וכמובן איזון.

פורסם

מדבריך משתמע שמותר ואף נהוג להשתמש בצמיג אחורי ימני לפינה שמאלית קדמית כשבאופן חד משמעי (הוראות יצרן מנחות איזה צד של הצמיג יהיה פנימי) הצמיג הולך להסתובב "הפוך" לכיוון הסיבוב שלו עד היום ?

פורסם

לצמיג אסור בתכלית האיסור להסתובב הפוך מכיוון נסיעתו עד היום. שלד הצמיג מקבל עיוות מסויים ועבודה עם הצמיג לכיוון השני פשוט תקרע את הצמיג מבפנים.

מותר להחליף בין הקדמי לאחורי באותו הצד.

אם רוצים להחליף צדדים יש להפוך את הצמיג על הג'אנט.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

זה מה שחשבתי.

כלומר, במקרה הספציפי שלי, אי אפשר להעביר את הצמיג וזאת מאחר והוראות היצרן מכתיבות באופן חד משמעי איזה צד אמור להיות חיצוני ואיזה פנימי.

משמע, אם אני עוקב אחר הוראות היצרן ומרכיב את הצמיג באופן "נכון" על הג'אנט, הוא יסתובב נגד כיוונו עד היום, מה שעלול להוביל, לדבריך, לסכנת התפרקות של הצמיג.

האם הבנתי נכון ?

פורסם

כן.

אם תהפוך את הצמיג על הג'אנט הצד שהיום נושא את הכיתוב outside עכשיו יפנה כלפי פנים, אבל הצמיג ימשיך להתגלגל בכיוונו הנכון.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אתם מבלבלים בין שני סוגי צמיגים א- סימטרי הוא צמיג שיש לו צד פנימי וחיצוני,כיוון הנסיעה יכול להשתנות ומומלץ בכול טיפול להצליב אלכסונים בשביל לקבל שחיקה זהה.צמיג חד כיווני בד"כ צמיג חורף יכול לעבוד רק בכיוון נסיעה אחד ויש להרכבו על הג'נט לפי כיוון הנסיעה ואין אפשרות להעביר בין ימין לשמאל.

פורסם

אסור להעביר כי החגורה ברזל תיקרע ותהרוס את הצמיג מבפנים.

בדקתי את הנושא עם מהנדס צמיגים, והוא הסביר לי את זה.

מותר רק להעביר קדימה ואחורה אבל לא להעביר בין הצדדים.

קובי

פורסם

קראתי, אבל מי שאני דיברתי איתו ובדקתי איתו את הנושא לא הזכיר שום דבר לגבי ה8 אלף קילומטר הראשונים.

אני לא יודע את מי המגיב בשירשור שנתת שאל, אבל אני בהחלט סומך על מי שאני שאלתי(מהנדס רכב עם דוקטורט בצמיגים, מהנדס של צמיגים בחברה מובילה בעברו)

קובי

פורסם

הבחור כותב גם פה לפעמים. לא נראה לי שאני מכיר אותו אישית.

בכל מקרה אני לא סומך עליו בעיניים עצומות, אלא על הוראות היצרן:

הרבה יצרנים ממליצים על סבב כאשר מצליבים את הגלגלים בסרן האחורי (או: בסרן שאינו מניע) ומעבירים את הגלגלים מלפנים אחורה (בלי להצליב). אפשר גם לשלב את הגלגל החלופי אם גם הוא חדש ובגודל מלא (בנסועה רבה שילוב הגלגל החלופי יכול להקטין את השחיקה ב 25%).

לדוגמה:

http://www.bridgestone.com.au/tyres/passenger/care/rotation.aspx

קראתי בעיון את המדריך. יש הערה על צמיגים כווניים, אין שום הערה שממליצה להעביר את כוון הצמיג ביחס לחישוק בעת ההצלבה.

פורסם

לא מבין את ההסתבכות. צמיג רדיאלי מצליבים על ידי כך שמעבירים אותו מחישוק לחישוק כך שיישאר מופנה לאותו כיוון. צמיג שהינו א-סימטרי (להבדיל מצמיג כיווני או לא-כיווני) מעבירים אחורה-קדימה מבלי להחליף צדדים או לשנות את כיוון הגלגול. חשוב להבין שהצלבת הצמיגים מצד לצד חשובה (אם כי לא קריטית) כי היא מצמצמת שחיקה לא שווה שנוצרת עקב הבדלי הרדיוסים של פניות ימינה ושמאלה, עקב משקל הנהג בצד שמאל ומכות המדרכה בצד ימין. בנוסף לכך, ההצלבה הופכת את הצמיג כך שהפינה החיצונית (זו שנשחקת בסיבובים) והדופן החיצונית (שמתייבשת מהשמש) של הצמיג נכנסות פנימה ואנו מקבלים כתף ודופן "טריות מהתנור."

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...