Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פאביה 1.4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5415 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לאחרונה רכשתי סקודה פאביה 1.4 מהמבצע ורציתי לשאול כיצד אפשר לשפר קצת את הביצועים שלו האם זה פשוט ישתנה כאשר המנוע "יפתח" האם אני צריך בכלל לנסות לפתוח אותו או לתת לזמן לעשות את שלו?

מה מרווחי הסל"ד המומלצים וממה לא לחרוג?

ועוד טיפים כאלו אם אפשר.

תודה

פורסם

תראה איני רוצה לבאס אותך אבל לאחרונה אפשר למצואה הרבה פאביות 1.4 למכירה עם אחריות וקלומטראז נמוך, וזה כיוון שהבעלים החליפו את הרכב ל1.2 טורבו או בכלל לרכב אחר כיוון שכפי שהבנתי הרכב לא הכי חיסכוני בקטגוריה שלו וגם יש את הבעיה שאתה מתאר של לא מספיק כוח!!

לדעתי תרד מהעניין כל עוד אתה באחריות כיוון שכל שינוי יעלה לך כסף נוסף וגם השינוי לא יהיה כזה משמעותי שיצדיק השקע כספית נכבדת!!

פורסם

תודה על התגובה.

הסיבה העיקרית שקניתי אותו היא העלות (69k) וזה שאני מניח שהוא יותר מהיר מהמיני ומהקליאו.

בכל מקרה שלא תבין אותי לא נכון אני מאוד אוהב את האוטו הזה הוא נוח מאוד ומרגיש כמו רכב עם אחיזת כביש טובה (לפחות במהירויות שאני נוסע).

אם מישהו יוכל להסביר לי מה זה פתיחת מנוע?

פורסם
תראה איני רוצה לבאס אותך אבל לאחרונה אפשר למצואה הרבה פאביות 1.4 למכירה עם אחריות וקלומטראז נמוך, וזה כיוון שהבעלים החליפו את הרכב ל1.2 טורבו או בכלל לרכב אחר כיוון שכפי שהבנתי הרכב לא הכי חיסכוני בקטגוריה שלו וגם יש את הבעיה שאתה מתאר של לא מספיק כוח!!

לדעתי תרד מהעניין כל עוד אתה באחריות כיוון שכל שינוי יעלה לך כסף נוסף וגם השינוי לא יהיה כזה משמעותי שיצדיק השקע כספית נכבדת!!

תגיד, אתה אמיתי? כנראה שלא.

מה הקשר בין ה-1.4 שמוצעות למכירה לבין 1.2TSI?

אתה עברת מוכר מוכר ושאלת אותו לסיבת ההחלפה? אני בספק רב מאוד.

ה-1.4 לא זריזה כמו ה-1.2TSI המחליפה (עם הספק דומה), ובטח שלא כמו ה-1.2TSI הבכירה,

אבל היא אינה עגלה מתה כפי שאתה נוטה לתאר.

בעל הרכב, עם הגעתך לעזור ה-5K ק"מ (ומעלה) - צפוי שיפור מורגש בכל הקשור לתגובות מנוע וצריכת דלק.

הק"מ עושה את שלו... תתאזר בסבלנות :-)

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
שלום,

לאחרונה רכשתי סקודה פאביה 1.4 מהמבצע ורציתי לשאול כיצד אפשר לשפר קצת את הביצועים שלו האם זה פשוט ישתנה כאשר המנוע "יפתח" האם אני צריך בכלל לנסות לפתוח אותו או לתת לזמן לעשות את שלו?

מה מרווחי הסל"ד המומלצים וממה לא לחרוג?

ועוד טיפים כאלו אם אפשר.

תודה

צפה שיפור סביר בהתנהגות הרכב כמו כל רכב שנותנים למנוע ולגלגלי השיניים קצת להיפתח.

הרכב בכלל לא עגלה נסעתי עליו מספר לא מבוטל של פעמים והוא זריז ונחמד ביותר..

בנוגע לשיפורים לצערך ברכבים בעלי מנוע אטמוספרי (ועוד בעל כוח נמוך) השיפורים מוגבלים.

מה שתוכל לעשות שיעזור לך הכי הרבה זה שידרוג מערכת הפליטה ו/או היניקה של הרכב.

שוב אל תצפה פה לקבל חיית אספלט אבל יש אפשרות לשפר מעט את הרכב בנושא הכוח. בעיקר בנוגע לזמינותו של הכוח. פחות בנוגע לכמות הכוח הנוספת.

וכמובן תתחדש ! עשית אחלה קנייה.

דיטיילר בנשמה...

מוכן לעזור בכל שאלה, בעיה ומה לא

פורסם
תגיד, אתה אמיתי? כנראה שלא.

מה הקשר בין ה-1.4 שמוצעות למכירה לבין 1.2TSI?

ה-1.4 לא זריזה כמו ה-1.2TSI המחליפה (עם הספק דומה), ובטח שלא כמו ה-1.2TSI הבכירה,

אבל היא אינה עגלה מתה כפי שאתה נוטה לתאר.

בעל הרכב, עם הגעתך לעזור ה-5K ק"מ (ומעלה) - צפוי שיפור מורגש בכל הקשור לתגובות מנוע וצריכת דלק.

הק"מ עושה את שלו... תתאזר בסבלנות :-)

קודם כל על תכעס!!

תראה אני לא עברתי מוכר מוכר ולא תיארתי את הרכב כעגלתי על תוסיף לי מילים לפה וזה לא שאנשים בורחים מהאוטו הזה לא לא ולא!!

אבל עם הופעת הTSI בפביה הנ"ל כבר הקניה היותר כדאית היא של הTSI ולכן כנראה המחיר של הדגם 1.4 ירד.

וגם באמת אבל באמת ראיתי הרבה 1.4 למכירה יד ראשונה אחריות וקלומטראז אפסי ולכן זה אומר כי בעלים רכש רכב אחר איזה סיבות יכולות להיות בשביל לוותר על רכב מהסוכנות חדש?

בנוסף הרכב הספיציפי שהוצאה לחבר שלי היה יד ראשונה 8.000 קלומטר חדש 2010

בטרייד אין של רנו במחיר בסביבות ה50+ שאלף ש"ח.

לאחר שהסוכן לא הצליח לדחוף לנו את ה1.4 הוא אמר כי אחרי הגעת הTSI ה1.4 כבר לא שווה לקניה במחירו ולכן הרבה מוכרים את הדגם 1.4 וקונים את הTSI

אני משער שהוא מבין יותר טוב ממני במצב השוק, אלה המילים שלו.

בנוסף הוא אמר שהמגמה בשנים הקרובות בישראל ככל ורנו וניסן בפרט היא להביא מנועים קטנים והמלך החדש הוא מנוע הTSI של VW היתה צריך לראות את הבאסה על פניו כאשר הוא אמר זאת!!

ואתה יודע על מה לא לקחנו את הרכב אני יגיד הוא טען שהרכב חיסכוני ביותר בקטגוריה הוכחתי לו כי אחיו הTSI הוא יותר הרבה יותר חיסכוני ועוד לא נכנסתי לנושאים האחרים.

ולכן זה מה שאני רשמתי וזהו לא יותר.

איני יורד על האוטו אבל באמת כשיש את הTSI הרכב הזה עם מנוע 1.4 הופף ללא אטרקטיבי מרוב הבחינות ביחס לTSI.

פורסם

איני יורד על האוטו אבל באמת כשיש את הTSI הרכב הזה עם מנוע 1.4 הופף ללא אטרקטיבי מרוב הבחינות ביחס לTSI.

צודק,

בדיוק כמו שמנוע ה-TSI 1.2 לא אטרקטיבי ברוב הבחינות ביחס למנוע של M3 (הגזמה מכוונת).

הכל שאלה של מחיר חביבי.

המחיר של הפאביה 1.4 לא ירד סתם בגלל שאין לרכב ביקוש ובגלל שהוא לא אטרקטיבי, הוא ירד מהסיבה שבלעדי אותה הוזלה במחיר הדגם הזה היה הופך ללא רלוונטי בקטגוריית המיני, ההוזלה במחיר הפכה אותו לאטרקטיבי עבור מי שמחפש רכב קטן וזול.

מעבר לכך, הרכב ימשיך להיות רלוונטי בגלל שעדיין יש את אותם אנשים שמחשבתית נותרו איפשהו בימי סובארו DL ולא יהיו מוכנים לקבל שמנוע 1.2 טורבו נותן יותר מ-1.4 אטמוספרי, הם עדיין יעדיפו את הנפח הגדול (במיוחד שלטורבו מתלווה גם הסטיגמה של "הרבה דלק").

לכל מוצר יש שוק, הכל שאלה של תמחור.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

mit5 שלום,

אני חייב להבהיר נקודה מאוד חשובה.

הדיון הזה לא נוגע לאיזה רכב אני צריך או הייתי אמור לקנות תאמין לי שאם היה לי כסף הייתי נוסע היום באלפא מיטו ולא בסקודה.

בחיים יש התפשרויות ואי אפשר לקבל הכל במחיר שיכלתי להוציא 60-70 הפאביה 1.4 הייתה הבחירה הכי טובה ואני לא מתחרט על כך לרגע.

בתור אחד שנסע עם הרבה רכבי ליסינג (i30, מזדה 3, sx4, c4, גטס...) אני יכול להגיד לך שהנוחות ברכב הזה לפי דעתי עולה על כולן (פרט לi30).

בשאלה הבסיסית באתי לשאול האם ניתן לשפר, אין בכוונתי או באפשרותי לחשוב בכלל על רכב אחר.

תודה לכולם על התגובות, אני אחכה ל5k בערך ואעדכן.

פורסם
mit5 שלום,

אני חייב להבהיר נקודה מאוד חשובה.

הדיון הזה לא נוגע לאיזה רכב אני צריך או הייתי אמור לקנות תאמין לי שאם היה לי כסף הייתי נוסע היום באלפא מיטו ולא בסקודה.

בחיים יש התפשרויות ואי אפשר לקבל הכל במחיר שיכלתי להוציא 60-70 הפאביה 1.4 הייתה הבחירה הכי טובה ואני לא מתחרט על כך לרגע.

בתור אחד שנסע עם הרבה רכבי ליסינג (i30, מזדה 3, sx4, c4, גטס...) אני יכול להגיד לך שהנוחות ברכב הזה לפי דעתי עולה על כולן (פרט לi30).

בשאלה הבסיסית באתי לשאול האם ניתן לשפר, אין בכוונתי או באפשרותי לחשוב בכלל על רכב אחר.

תודה לכולם על התגובות, אני אחכה ל5k בערך ואעדכן.

לא אמרתי תחליף או משהו רק רציתי להגיד שההשקע היא הרבה כסך תמורת פחות סוסים ופחות ביצועים זה הכל הרכב באחריות על תגע!!

פורסם

היי אוראל,

בלי קשר ישיר, אבל לפני מס' חודשים הלכתי עם בן אדם לרכב שלו כדי לעזור לו עם השקיות מהסופר (טוב, בעצם כדי לחכות לעגלה כי לא היו עגלות) והופתעתי כשהוא ניגש לפאביה 1.2 TSI חדשה.

מפה לשם התחלנו לדבר ומסתבר שהיתה לו פאביה 1.6 שנת 2008 ספורט כמו שלי, והוא החליף לפאביה טורבו. הוא מדווח שאומנם זה אותו הספק מנוע (105 כ"ס), אך המומנט גבוה יותר ובקיצור הרכב מהיר הרבה יותר והמליץ גם לי להחליף.

בקיצור יש אנשים שמחליפים לפאביה אחרת (אני מניח שאני לא צריך לספר לך על זה...) :lol:

• תוכן חדש...