Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5433 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני חודשיים נסעתי עם פנצ'ר בגלגל קדמי ימין ולא עצרתי (מערכת TPM לא עבדה משום מה) ולקח זמן עד ששמתי לב שההגה מושך לימין.

נסעתי ככה 50 מטר בערך ואז עצרתי והחלפתי את הגלגל. כשניגשתי לתקן הפנצ'ר מעכר מוציא את הצמיג מהג'אנט ורואה שיוצא קצת חומר שחור (ממש מעט) מהצמיג ואומר לי ישר "הצמיג הזה גמור". זה הלך ככה בערך:

אני: "אחלה, אז תתקן בכל זאת".

העובד: "אבל זה לא בטיחותי".

אני: "יהיה בסדר, אלוהים גדול".

אחרי התיקון הוא אומר לי: "הצמיגים הקדמיים גם ככה לא עוברים טסט, אתה צריך להחליף צמיגים". ומה התגובה שקיבל שאלתם? "אחרי טיפול עם ספריי הם יעברו את הטסט. אז כמה עולה התיקון אמרנו?"

מה שכן, אצלי לא ראו בכלל סימנים על דופן הצמיג, והסימנים אצלך נראים קצת מסוכנים הייתי אומר. אני נוסע ככה כבר חודשיים על הצמיג המתוקן ללא שום בעיות או בריחת אוויר.

נ"ב

למישהו יש המלצה לספריי להברקת הצמיג לקראת הטסט?

אם יש תגובה שמפגינה חוסר התחשבות בבטיחות ממדרגה עליונה - זאת התגובה הזו! אז מה היה לנו?

1. חוסר תשומת לב למצב הצמיגים בנסיעה ("לקח זמן עד ששמתי לב שההגה מושך")

2. עצירה והחלפה של גלגל במיקום לא ידוע

3. המשך שימוש בצמיג הפגום והשחוק

4. נהיגה ברכב בו יש הבדל משמעותי ברמת השחיקה של הצמיגים הקדמיים ביחס לאחוריים

5. שימוש בצמיגים שגם פאנצ'רמאכער (שהסטנדרטים שלהם לרוב לא מחמירים מספיק) מעיד שהם פסולים לשימוש

6. מריחת דפנות הצמיגים בחומרים מפוקפקים שעלולים לגרוע מאיכויותיו של הגומי

לסכן את עצמך, מילא. לסכן את מי שישים נפשו בכפו וייסע איתך ברכב - ניחא. לסכן את מי שנוסע לידך\מולך - דיינו, אבל ללכת לספר על זה באינטרנט מול עיניהם המשוטטות של המוני נהגים קמצנים שרק מחפשים תירוץ לא להחליף צמיגים - לא מקובל.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אם יש תגובה שמפגינה חוסר התחשבות בבטיחות ממדרגה עליונה - זאת התגובה הזו! אז מה היה לנו?

צודק. הגלגל הסתובב 4 סיבובים בדיוק לפני שעצרתי את הרכב. אתה היית שם לב אחרי סיבוב אחד, אני נהג גרוע :lol:.

אז למה טוב הסעיף הזה אם המיקום לא ידוע? :shock: לא הבנתי את הרציונל. החלפתי את הגלגל בתוך שכונת מגורים בתוך העיר נשר. אתה חושב שהייתי צריך לחייג 100 כדי שתגיע ניידת לסגור את כל הרחוב? אולי שיסגרו את כל העיר - יש פנצ'ר רבותיי, לא להפריע.

מי אמר לך שהצמיג פגום ושחוק? אתה בדקת אותו בלי ששמתי לב, או שזה בגלל שהעובד בפנצריה שהאינטרס שלו זה להרוויח עוד כסף אמר את זה? אני העלתי שרשור עם התמונות של הצמיגים הנ"ל והרוב אמרו שהם עדיין שמישים...

מי אמר לך שיש הבדל משמעותי בין הצמיגים, אתה בדקת?

5. שימוש בצמיגים שגם פאנצ'רמאכער (שהסטנדרטים שלהם לרוב לא מחמירים מספיק) מעיד שהם פסולים לשימוש

אתה מכיר באופן אישי את האינטרסים של בעל המקום ויכול להעיד שהוא נטול אינטרסים ושהוא לטובת הלקוח בלבד?

אני עדיין לא מרחתי כלום - אבל אם אתה מכיר חומר כזה אשמח לשמוע... אבל שיהיה חומר טוב, כן?

לסכן את עצמך, מילא. לסכן את מי שישים נפשו בכפו וייסע איתך ברכב - ניחא. לסכן את מי שנוסע לידך\מולך - דיינו, אבל ללכת לספר על זה באינטרנט מול עיניהם המשוטטות של המוני נהגים קמצנים שרק מחפשים תירוץ לא להחליף צמיגים - לא מקובל.

המוני הנהגים לא מחפשים שום תירוצים - הם פשוט לא מחליפים צמיגים בגלל פחדנות, פחד שנובע בגלל בגלל שהפאנצ'ר-מעכר אמר. אז הוא אמר...

ואם אתה חושש לנסוע כשהרכב שלי על הכביש, תשלח לי את המס' טלפון שלך/מייל שלך בפרטי, אני אדווח לך כשאני יוצא מהבית, כשחס וחלילה צמיג בן 3 שעבר 32K ק"מ מסוג קונטיננטל קונקט ספורט 2 שהסתובב 4 סיבובים בלי אוויר לא יתפוצץ באמצע הנסיעה עליך.

פורסם

כשפנצ'רמאכר אומר שהצמיג גמור זה אמין כמו שג. יפית אומרת שזה כדאי... :-)

מה שכן- אחרי מקרים כאלה של דופן משופשפת או נסיעה ארוכה עם פנצ'ר, חשוב ללכת לבעל מקצוע אמין שסומכים עליו (אני מתאר לעצמי שבשרשור ההמלצות אפשר למצוא אחד כזה) ולהתייעץ איתו.

בנוסף, חשוב לשים לב באופן קבוע למצב הצמיגים, להחליף קדימה- אחור פעם ב15-20 אלף ק"מ ולזכור כי הם האביזר הכי חשוב ברכב במקרה חירום.

למרוח כל מיני צבעים ומשחות כדי לא להיכשל בטסט, סילחו לי, זה שכונה וזלזול בחיי אדם. מטרת הטסט היא לבדוק את כשירותו הבטיחותית של הרכב. אז פח זבל לא יציל אתכם בשעת תאונה, אבל מערכות אחרות כן, ולדעתי עדיף, אם יש ספק במצב הצמיגים, לגשת לטסט ובמידה והם לא תקינים להיכשל ולהחליף. רכישת זוג לסירוגין כל שנה וחצי או רביעיית צמיגים פעם ב3 שנים בממוצע היא לא הוצאה כבדה.

שוב, לצבוע "רק כדי לעבור"- לא לעניין בכלל.

שאו ברכה וסעו בזהירות.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

טוב, אני מודה, אולי קצת הגזמתי. בוא נעשה סדר בדברים:

1. מתגובתך הראשונה עלה בי הרושם שנסעת מרחק כלשהו על הצמיג שניזוק, לפי מה שאמרת "לקח זמן עד ששמתי לב שההגה מושך." עכשיו אתה אומר שהגלגל עשה ארבעה סיבובים. בסדר.

2. עכשיו המיקום ידוע. כל עוד זה נעשה בעיר ולא על ציר סואן או מהיר במיוחד - בסדר.

3. צמיג שנסע 50 מטרים ללא אוויר ויצאה ממנו "אבקה שחורה" הוא צמיג גמור או לפחות כזה שעדיף להחליף אותו.

4. לגבי ההבדלים ברמות השחיקה: עוד זכור לי השרשור בטכני שבו חיפשת עצה לגבי הצמיגים הקדמיים שלך, וגם אז דעתי הייתה שיש להחליפם, וגם העצה לבצע סבב גלגלים עלתה שם. דעתי אז, כמו היום, היא שאין מקום לפשרה במקרה של הבדלים בין רמות השחיקה של הצמיגים הקדמיים והאחוריים (נוסח "הטובים מאחור\מלפנים") והלא גם אתה בעצמת העדת שהצמיגאי ייעץ לך להחליף את הצמיגים הקדמיים.

5. נכון שיש לו אינטרס, אבל בדרך כלל הסטנדרטים של צמיגאים מתירנים מידי. למה? כי השאלה שצמיגאי (או בוחן בטסט) שואל את עצמו לפני שהוא פוסל צמיג היא האם הצמיג יכול להמשיך לנסוע בלי להתפרק. אתה, כנהג, צריך להחליף את הצמיג הרבה לפני שהוא מגיע למצב כזה, כבר כאשר הגומי מתחיל לאבד את תכונותיו הטובות בהיבטים של אחיזת כביש. צמיג בן שלוש בפירוש עונה לתיאור הזה, בטח במצב של הצמיגים הקדמיים שלך (אני עדיין זוכר כמה עמוקים היו החריצים בצמיג שלך).

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

SITO, לא מבין את ההיגיון שלך, בעל מקצוע אומר לך שהצמיגים שלך גמורים ואתה על דעת עצמך החלטת שהוא משקר לך?

אני לא אומר שצריך להאמין ישר (כי נכון אנחנו בישראל וזאת ולשמוע שהצמיגים גמורים זאת לא הפתעה)

אבל בכל זאת ללכת לבעל מקצוע שאתה סומך עליו ולבדוק את הצמיגים.

דוגמה:

אצלנו בקנגו אחרי הכיוון פרונט אמרו לי שהצמיגים מקדימה פשוט גמורים ושזה אסון להמשיך לנסוע עליהם.

אני כמוך לא לקחתי את זה ישר ברצינות (כי א - הרכב עבר טסט שבוע לפני ב - הצמיגים היו בני שנה)

בכל זאת הלכתי לפאנצרמאכר שאני הולך אליו קבוע, לא אמרתי לו כלום פשוט שיבדוק את מצבם הכללי של הצמיגים.

הוא טען שהצמיגים במצב טוב ושאפשר בכיף להמשיך לנסוע עליהם עוד שנה ואפילו יותר (בכל זאת הרכב נסע 35K בשנה האחרונה).

אף פעם לא מזיק לבדוק.

פורסם

קרה לי לפני חודש בערך , כביש ללא שוליים נסעתי 300 מטר ,הפאנצ'רמעכר אמר הצמיג גמור החלפתי במקום משיקולי בטיחות .

פורסם
כשפנצ'רמאכר אומר שהצמיג גמור זה אמין כמו שג. יפית אומרת שזה כדאי... :-)

שאו ברכה וסעו בזהירות.

כמובן שאתה צודק.

במקרה שלי, אישית, מדובר על צמיג סיני שהדופן שלו נכשלה פתאום במעבר על פס האטה.

כך שגם אם הצמיג "תקין" והיה אפשר להצילו, אני לא רוצה שזה יקרה בנסיעה ב90 קמ"ש.

זה לא שווה את ה-260 ש"ח ששילמתי על הצמיג החדש.

משכנתא זה קל

פורסם

לי פעם היה מיקרה הפוך - אני הייתי בטוח שצריך להחליף את הצמיג (אשתי שמה לב קצת מאוחר לזה שהיא נסעה עם פנצ'ר, ונוצר שפשוף על הדופן החיצונית, רק יותר קטן מהתמונות כאן, בשרשור).

הגעתי לפנצ'ריה, שאלתי בקשר להחלפת צמיג.

בעל מקצוע אמר לי - תמתין עד שהצמיג יירד מהג'נט, ואז יהיה ברור מה מצבו.

בסוף הוא רק תיקן את הפנצ'ר, והצמיג נסע שנתיים נוספות.

לא כל פנצ'ריה רק רוצה לעשות קופה על האנשים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

באופן אישי ,

הייתי ניגש לפאנצ'ר מאעכר אחר לקבל חוות דעת נוספת.

בזמנו כשהיה לי זמן היה לי פאנצ'ר מאעכר אמין מאוד בחולון נסעתי מספר פעמים מכפר סבא עד אליו בחולון כי הוא פשוט היה מדהים ולא ניסה לדחוף לך דברים או לעשות עליך קופה, [היה גם מקרה אחד שהוא סידר לי את אחד הוונטילים בחינם ולא גבה כסף, מבחינתי למרות שמדובר בדבר פעוט הוא קנה אותי].

לצערי לפני עשור הוא היה בשנות ה 70 המאוחרות לחייו והיום לדעתי הוא כבר לא בחיים, אין אנשים כאלה.

זה היה מגוחך איך שהייתי מגיע אליו אני הייתי מרים את הגלגל עד לעמדת תיקון הפאנצ'ר כי לא רציתי שיתאמץ.

בכל מקרה שקשור למערכות בטיחותיות אני דוגל במשפט : "אם יש ספק אז אין ספק".

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם
לפני חודשיים נסעתי עם פנצ'ר בגלגל קדמי ימין ולא עצרתי (מערכת TPM לא עבדה משום מה) ולקח זמן עד ששמתי לב שההגה מושך לימין.

נסעתי ככה 50 מטר בערך ואז עצרתי והחלפתי את הגלגל. כשניגשתי לתקן הפנצ'ר מעכר מוציא את הצמיג מהג'אנט ורואה שיוצא קצת חומר שחור (ממש מעט) מהצמיג ואומר לי ישר "הצמיג הזה גמור". זה הלך ככה בערך:

אחרי התיקון הוא אומר לי: "הצמיגים הקדמיים גם ככה לא עוברים טסט, אתה צריך להחליף צמיגים". ומה התגובה שקיבל שאלתם? "אחרי טיפול עם ספריי הם יעברו את הטסט. אז כמה עולה התיקון אמרנו?"

מה שכן, אצלי לא ראו בכלל סימנים על דופן הצמיג, והסימנים אצלך נראים קצת מסוכנים הייתי אומר. אני נוסע ככה כבר חודשיים על הצמיג המתוקן ללא שום בעיות או בריחת אוויר.

נ"ב

מעבר לעובדה שהצמיג שלך כנראה לא תקין אתה חושב שהטסטרים פראיירים? יש תאריך ייצור מוטבע על גבי הצמיג בשילוב של עומק חריצים ויובש (כן ניתן לראות את היובש גם כאשר שמים חומר הברקה לצמיגים), ולכן במידה והצמיגים שלך באמת לא תיקנים או פגי תוקף טסטר שהוא לא חאפר יעלה על זה בשניה גם אם תמרח את הצמיגים במיליון שכבות סיליקון...

אינני מומחה בתחום הרכב, נא לקחת כל מה שנרשם ע"י בערבון מוגבל. אין להתייחס לרשום כעל מידע אמין ומדוייק אלא כעל מידע של חובב רכב בלבד!

פורסם

נ"ב

.

שכחת ברשימה את:

7. קמצנות כרונית!

8. טיפשות אטומית!

עכשיו הרשימה מושלמת!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

**עידכון**

הצמיג הוחלף, בוצע איזון גלגלים (שהיו במצב קטסטרופלי) והכל חזרה לשיגרה.

הצמיג שנרכש - קונטיננטל פרימיום קומפקט 2 - במחיר של 400 שקל כולל עבודה ואיזון גלגלים.

מאז האיזון גלגלים ההגה הפסיק לרעוד במהירויות בלתי חוקיות.

תודה שהארתם את פני.

פורסם

טוב מאוד עשית שהחלפת - הצמיג ממש לא היה במצב נסיעה.

אלא שההמלצה היא להחליף צמיגים בזוגות באותו ציר. זוגות זאת אומרת צמיגים ש"נקטפו מאותו ענף" אותו דגם אותו גיל והתגלגלו יחד אותו מספר ק"מ. הצמיג שנהרס די חדש (סוף 2010) גם קונטיננטל, אבל דגם אחר - קונטיאקוקונטקט. כמובן שעדיף להחליף זוג (ולהעבירו לציר האחורי) אבל במקרה שלך אני חושב שהייתי מסתפק בצמיג חדש מאותו דגם.

פורסם

האמת שביום העצמאות האחרון נתקעתי במחלף מסובים עם פאנצ'ר והוחלף גלגל לקונטקט 2, אז הקונטקים "החדשים" יושבים על הציר הקידמי כעת. הם טריים והאחיזה ממש טובה. הקונטקטים 3 "הישנים" יושבים על הציר האחורי.

• תוכן חדש...