Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5400 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 127
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עוד בלו!?

כבר אין מילים לתאר את הזלזול.

אני מרגיש כמו בעל פיצוציה בב"ש שגובים ממנו פרוטקשיין.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

ביבי ובובה (שטייניץ) עשו תרגיל, כשהאנשים היו ברחובות עם המחאה החברתית והדלק היה צריך לעלות בגלל הנפט הם איזנו את המחיר שלו דרך הבלו ועכשיו כשהאנשים חזרו הביתה הם חזרו לתרגילים הישנים של לעלות את מיסים בהדרגה.

פורסם

עדיין לא מבין מה כולכם מתלוננים ומתאוננים? רוצים מדינת רווחה? רוצים מדינה סוציאלית אז בבקשה, תשלמו את המחיר. בישראל מעל ל 20 בתי חולים ממשלתיים. עלות תפעול בית חולים אחד בלבד עולה 50 מיליון לשנה אחת. יש מעל 20 בתי חולים כלומר מעל 1000 מיליון ( 1מילארד שקל) בשנה הולכים לתפעול בתי החולים. על מנת שכל אדם רווק בישראל לא ישלם 500 דולר בחודש או על מנת שמשפחה בת 3 נפשות לא ישלמו 1200 דולר ויותר בחודש עבור ביטוח בריאות כמו שמנקנקים אותם יפה מאוד באמריקה אנחנו צריכים לשלם 7.27 שקלים בשירות עצמי. עדיין יותר זול מאנגליה, צרפת ושאר מדינות אירופה. בקיצר, רוצים צדק חברתי? רוצים מדינת רווחה? שלמו את המחיר. דיי לבכיינות.

אנשים משלמים פי כמה עבור כוס קפה בארומה או פי כמה וכמה עבור קופסת סיגריות אבל בוכים על מחיר ליטר בנזין.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

קליפת מח - אני אסביר למה אנחנו מתלוננים:

כבר שנים שישראל נמצאת בעודף תקציבי של מליארדי שקלים. איך מגיעים לעודף תקציבי? גובים יותר מיסים ממה שתכננו בפועל, ומכריחים בפועל את משרדי הממשלה לא להוציא את כל התקציב שלהם (תת ביצוע זה נקרא).

ככה כל שנה אנחנו מתבקשרים שלמדינה יש מליארדי שקלים עודפים.

כשחבית נפט הייתה מעל ל-140$ הדלק היה זול יותר מהיום. למה זה? כי מאז שביבי נכנס לכהונה הוא העלה את המיסים. את המיסים על הדלק, את המיסים על המים, את המיסים מחשמל וכו'. לעומת זאת הוא הוריד באדיקות את מס חברות.

פשוט בממשלה הם חשבו לעצמם "הציבור התרגל לשלם הרבה על הדלק בגלל מחירי הנפט. אז כשמחירי הנפט ירדו פשוט נעלה את המס על הדלק".

מילא אם אנחנו בתור ציבור היינו רואים השקעה של המדינה בנו. אבל אנחנו לא רואים את זה קורה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

נניח שאתה צודק והמדינה היא עם עודף כסף אז לאן הוא הולך? כמו שאני ואחרים אמרו לפניי יותר מטרידה השאלה לאן הולך הכסף מאשר מאיפה ואיך הוא בא. האם ייתכן שלביבי ולשטייניץ יש חשבון סודי בשוויץ שאליו הם מעבירים מליוני שקלים?

אולי זו הסיבה שהמדינה גומרת את החודש בפלוס לא במינוס ולא בתיקו? אולי היא הסיבה שאנחנו לא כמו יוון שעושה קיצוצים מרחיקי לכת? או כמו ספרד ופורטוגל, אירלנד וכדומה?

מה שאני יודע שלפני כמה שנים על מנת לא לפטר עובדים בעבודה שלי הכריחו אותנו לצאת לחופשה כל שבוע כך שעבדנו 4 ימים ולפעמים פחות בשבוע במשמרת של בקושי 8 שעות. היום אנחנו עובדים 5ימים בשבוע במשך 12 שעות ויותר פלוס יום שישי למי שמעוניין. אז מה אתה אומר? מצבנו בתור מדינה ובתור משק השתפר או שנעשה יותר גרוע?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

כן יש עודף תקציבי מטורף אתה אפילו לא מתאר לך איזה סכומים מדובר, אפילו בחלוקת התקציב יש עודפים שכל אחד מהתחומים אפילו לא ניצל אבל לא טרח להחזיר את העודף לקופת המדינה.

מזל באמת שאתה עובד 12 שעות ביום 5 ימים בשבוע שתוכל לשלם את ההעלאה במחיר הדלק של החודש הזה וכנראה שגם את ההעלאה שבטח תהיה בחודש הבא בגלל מחיר הנפט שיתייקר.

בכל חודש כמעט המחיר פה עולה, 3 סיבות כל פעם אחת אחרת בסבב: הדולר עלה, הנפט עלה, המס עלה.

פורסם

אולי זה לא ממש מגיע לכיסים שלהם ישירות, אבל זה כן יעזור ליצור בסיס שממנו אפשר לאגור הון פוליטי בעתיד.

למשל, נניח שביבי מחליט לרוץ שוב.

אם אין לו תקציב לעבוד איתו, הסיכויים שלו ליצור ממשלה יציבה נמוכים כי הוא לא יכולה להבטיח כלום. למשל, אם החרדים ירצו להיות בקואליציה, המפלגה הראשית בקואליציה תצטרך לגרד את תחתית החבית כדי למצוא להם מימון לכל השטויות שלהם.

מצד שני, אם יש עודף בתקציב, הוא יכול פשוט להגיד להם "תהיו נאמנים לקואליציה ואני אתן לכם איזה מיליארד או שניים" (אלו באמת הסכומים שהוא יכול לתת עם העודף שיש!)

מישהו יעשה על זה הון פוליטי רציני, זה בטוח.

מעמד הביניים לעולם לא יראה את הכסף הזה כי הוא הולך להיעלם על אינטרסים פוליטיים, וככה גם ההכנסות של מיליארדים שיהיו ממצלמות המהירות (טפו!) ומכל פרויקט אחר של הממשלה שרק רוצה לעשוק אותנו כרגע.

אגב, הכסף הזה יכול להגיע לכל מני מטרות ראויות, החל מחינוך חינם או מסובסד יותר, דרך הורדת מיסים מסוימים כדי להמריץ את הכלכלה, מימון כמו שצריך לרופאים, יצירת מקומות עבודה, תשתיות לשלום עם הפלסטינים, עזרה בסבסוד משכנתאות לזוגות צעירים וכו'.

בלי קשר, אפשר גם לשלם כמה מליונים לכל מתנחל כדי שיעזוב את השטחים.

בשביל כמה מליונים הם גם יורידו את הכיפה מהראש.

אבל הוא לא יגיע לשם כי למרות שלהעלות מיסים זה משהו שלפי ההגדרה רק השמאל עושה כי הוא מאמין בשוויון, פה הימין עושה את זה כי הוא לא מאמין בשוויון אלא ברווח לממשלה על חשבון העם.

יש הבדל עצום!

פורסם
נניח שאתה צודק והמדינה היא עם עודף כסף אז לאן הוא הולך?

מה זה "נניח שאתה צודק", הוא צודק, זאת עובדה בשטח.

אתה יודע שמס חברות אמור להיות 25 אחוז על פי חוק, ביבי ובובה מחזיקים אותו על כ22 אחוז, למה?

ה3 אחוז האלה יכסו על מס הבלו ועוד ישאירו עודף.

אבל הרבה יותר פשוט לדפוק את האזרח הקטן מאשר את החברות הגדולות והחזקות.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

ExoduS אני מסכים לגמרי.

Cerebral Cortex "אז מה אתה אומר? מצבנו בתור מדינה ובתור משק השתפר או שנעשה יותר גרוע?"

אתה מסיק מתוך מה שאתה רואה, מקום העבודה שלך. תבדוק את נתוני האבטלה בפרפריה לעומת המרכז ואת הירידה באחוז ההשתתפות בעבודה. תסתכל בנתוני המקרו בבחינה מדוקדקת, מצד אחד האבטלה ירדה מצד שני שיעור ההשתתפות מהנמוכים בעולם ולא עולה.

העליה בבלו מעלה מעבר למחיר הדלק שאתה מסתכל עליו פה (בהשוואה לארומה וכו') את מחירי כל המוצרים עקב עליית מחירי המשלוח וההפצה.

פורסם
אולי זה לא ממש מגיע לכיסים שלהם ישירות, אבל זה כן יעזור ליצור בסיס שממנו אפשר לאגור הון פוליטי בעתיד.

למשל, נניח שביבי מחליט לרוץ שוב.

אם אין לו תקציב לעבוד איתו, הסיכויים שלו ליצור ממשלה יציבה נמוכים כי הוא לא יכולה להבטיח כלום. למשל, אם החרדים ירצו להיות בקואליציה, המפלגה הראשית בקואליציה תצטרך לגרד את תחתית החבית כדי למצוא להם מימון לכל השטויות שלהם.

מצד שני, אם יש עודף בתקציב, הוא יכול פשוט להגיד להם "תהיו נאמנים לקואליציה ואני אתן לכם איזה מיליארד או שניים" (אלו באמת הסכומים שהוא יכול לתת עם העודף שיש!)

מישהו יעשה על זה הון פוליטי רציני, זה בטוח.

מעמד הביניים לעולם לא יראה את הכסף הזה כי הוא הולך להיעלם על אינטרסים פוליטיים, וככה גם ההכנסות של מיליארדים שיהיו ממצלמות המהירות (טפו!) ומכל פרויקט אחר של הממשלה שרק רוצה לעשוק אותנו כרגע.

אגב, הכסף הזה יכול להגיע לכל מני מטרות ראויות, החל מחינוך חינם או מסובסד יותר, דרך הורדת מיסים מסוימים כדי להמריץ את הכלכלה, מימון כמו שצריך לרופאים, יצירת מקומות עבודה, תשתיות לשלום עם הפלסטינים, עזרה בסבסוד משכנתאות לזוגות צעירים וכו'.

בלי קשר, אפשר גם לשלם כמה מליונים לכל מתנחל כדי שיעזוב את השטחים.

בשביל כמה מליונים הם גם יורידו את הכיפה מהראש.

אבל הוא לא יגיע לשם כי למרות שלהעלות מיסים זה משהו שלפי ההגדרה רק השמאל עושה כי הוא מאמין בשוויון, פה הימין עושה את זה כי הוא לא מאמין בשוויון אלא ברווח לממשלה על חשבון העם.

יש הבדל עצום!

אתה מתכוון לחבורת יפי הנפש שמפגינים עם בני הדודים שלנו וזורקים אבנים, בקבוקים, ברזלים ומה לא על חיילי צה"ל וכוחות הביטחון? לשמאל הזה אתה מתכוון? או לשמאל שדואג להפריע לקונצרט של הפלהורמנית בלונדון במשך 5 פעמים וצועק "דיי לכיבוש"? לשמאל הזה אתה מתכוון? ומי בכלל רוצה שיוויון? שאבו חליל מאום אל פאחם מתחתן על 3 נשים ועושה 18 ילדים (מקרה אמיתי לחלוטין) אני צריך לממן לו אותם? במיוחד שמידי יום שישי הם עושים הפגנות בשביל הכיף וזורקים אבנים? כנ"ל לגבי אליעזר מבני ברק, אני צריך לממן את 12 הילדים שלו? מה המדינה מרוויחה מזה? מה הסיכויים שאחד מהילדים של אבו חליל יהיו מהנדסים או יתרמו למדינה בצורה טובה? כנ"ל לילדיו של אליעזר? מי רוצה שיוויון? אני רוצה צדק חברתי בהחלט אבל בהחלט לא רוצה ניצול חברתי.

פורסם
נניח שאתה צודק והמדינה היא עם עודף כסף אז לאן הוא הולך? כמו שאני ואחרים אמרו לפניי יותר מטרידה השאלה לאן הולך הכסף מאשר מאיפה ואיך הוא בא. האם ייתכן שלביבי ולשטייניץ יש חשבון סודי בשוויץ שאליו הם מעבירים מליוני שקלים?

אולי זו הסיבה שהמדינה גומרת את החודש בפלוס לא במינוס ולא בתיקו? אולי היא הסיבה שאנחנו לא כמו יוון שעושה קיצוצים מרחיקי לכת? או כמו ספרד ופורטוגל, אירלנד וכדומה?

מה שאני יודע שלפני כמה שנים על מנת לא לפטר עובדים בעבודה שלי הכריחו אותנו לצאת לחופשה כל שבוע כך שעבדנו 4 ימים ולפעמים פחות בשבוע במשמרת של בקושי 8 שעות. היום אנחנו עובדים 5ימים בשבוע במשך 12 שעות ויותר פלוס יום שישי למי שמעוניין. אז מה אתה אומר? מצבנו בתור מדינה ובתור משק השתפר או שנעשה יותר גרוע?

כמה דברים:

1. כבר הראיתי פה שמבחינת תוצר לנפש אנחנו מייצרים פחות מספרד, איטליה או אירלנד, ובערך 200$ לשנה יותר מאשר ביוון

2. אחוז העניים בארץ גבוה מאשר אחוז העניים באירלנד, איטליה, ספרד ויוון

3. אחוז ההשתתפות בכח העבודה בארץ נמוך מאשר באירלנד ספרד ויוון

4. האבטלה ירדה. מה שלא מספרים לך זה שאחוז האנשים שמועסקים במשרה חלקית מתוך כלל העובדים עלה גם הוא.

5. המחירים בארץ של מוצרי היסוד גבוהים מאשר באירלנד, ספרד ויוון.

לא טענתי שביבי או שטייניץ לוקחים את הכסף לכיסם הפרטי. חס וחלילה.

אבל כשהחרדים מבקשים עוד שניים שלושה מליארד שקל, או שאחרת הממשלה תיפול - אז הם מקבלים את זה

כשחברות ענק מבקשות הנחה במס חברות - הן מקבלות את זה

וכשצריך לסלול איזה כביש עוקף עוקף ליהודים בלבד בשטחים - הם מקבלים את זה.

מאיפה הם מקבלים את זה?

ולפני שאתה מתלהם לגבי כמות הילדים שעושים הערבים - שיעור הפריון הכללי בישראל הוא 2.88 ילדים לאישה.

שיעור הפריון הכללי ליהודים הוא 2.75 ילדים לאישה, מה שנותן לערבים שיעור פריון של קצת יותר מ-3 ילדים לאישה.

וגם שיעור הפריון אצל הערבים יורד עם השנים (מ-9 ילדים לאישה בשנות השישים).

לגבי החברה הספציפית שלך - אי אפשר להסיק. אולי קיצצו לכם במשכורות או בתנאים אחרים וככה החברה יכולה למכור יותר בזול ולהכניס יותר עבודה?

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
אתה מתכוון לחבורת יפי הנפש שמפגינים עם בני הדודים שלנו וזורקים אבנים, בקבוקים, ברזלים ומה לא על חיילי צה"ל וכוחות הביטחון? לשמאל הזה אתה מתכוון? או לשמאל שדואג להפריע לקונצרט של הפלהורמנית בלונדון במשך 5 פעמים וצועק "דיי לכיבוש"? לשמאל הזה אתה מתכוון? ומי בכלל רוצה שיוויון? שאבו חליל מאום אל פאחם מתחתן על 3 נשים ועושה 18 ילדים (מקרה אמיתי לחלוטין) אני צריך לממן לו אותם? במיוחד שמידי יום שישי הם עושים הפגנות בשביל הכיף וזורקים אבנים? כנ"ל לגבי אליעזר מבני ברק, אני צריך לממן את 12 הילדים שלו? מה המדינה מרוויחה מזה? מה הסיכויים שאחד מהילדים של אבו חליל יהיו מהנדסים או יתרמו למדינה בצורה טובה? כנ"ל לילדיו של אליעזר? מי רוצה שיוויון? אני רוצה צדק חברתי בהחלט אבל בהחלט לא רוצה ניצול חברתי.

עזוב בחייך, זה פורום של מכוניות וכל מיני כאלה. אתה רוצה להראות לערבים ולשמאלנים מי הם ומה הם שווים, יש המון מקומות ברשת שם תוכל להתבטא ולהרגיש חלק מעם זקוף קומה, גאה וחכם. למה פה שכל מה שמענין אותנו זה איזה אוטו טוב וגם מחזיק מחיר ועם איזה פוליש כדאי לעבוד על צבע מטאלי.

פורסם
ביבי ובובה (שטייניץ) עשו תרגיל, כשהאנשים היו ברחובות עם המחאה החברתית והדלק היה צריך לעלות בגלל הנפט הם איזנו את המחיר שלו דרך הבלו ועכשיו כשהאנשים חזרו הביתה הם חזרו לתרגילים הישנים של לעלות את מיסים בהדרגה.

ביבי ובובה עשו מה שכל פוליטיקאי יודע, להמשיך בדרך שלהם ...גל המחאה יעבור ללא שהכיסאות אפילו לא יזזו סנטימטר ....

כבר שרו "הציבור מטומטם והציבור משלם" ...

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

פורסם

אני מתכוון לשמאל הכלכלי, לא לשמאל הישראלי, שבעצם כיום הוא לא מוגדר כמו שצריך.

בארץ מגדירים שמאל וימין לפי כמה שונאים את הפלסטינים.

בעולם הנאור מגדירים אותו לפי מדיניות חברתית-כלכלית.

לפי ההגדרה הזו, הימין מוריד מיסים כי הוא רוצה ממשלה שלא מתערבת ורוצים שוק חופשי לגמרי.

הימין מצד שני, רוצה ממשלה חזקה עם כוח התערבות כדי שלא יעשקו אנשים ולעשות קצת רגולציה לשוק כדי שלא ייווצר מצב כמו בארה"ב עם המשכנתאות, או פה עם חברות התקשורת שכולנו צריכים להתעסק איתן הרבה יותר ממה שאנחנו רוצים.

אם אתה לא מכיר את המדיניות הכלכלית של שמאל VS ימין בעולם (עזוב את הפוליטיקה בארץ...), אתה צריך לקרוא קצת על ההשלכות של כל גישה.

וסליחה אבל אני גם שמאלני וגם ימני בדעות שונות שיש לי.

לכל אחד מאיתנו יש מוח משלו ודעות משלו, ואלו שחושבים ש"כל השמאלנים X" או "כל הימנים Y", הם פשוט אידיוטים.

יש את הויכוח הדבילי של שמאל וימין, כשכולם שונאים את הצד השני, אבל יש את האוכלוסיה הכללית (הרוב), שפשוט יושבים בצד ולא מבינים למה כולם כועסים כל כך.

• תוכן חדש...